|
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ovo je fakat najkompletniji stroj ikad viđen na interpletima i +3 na zaključak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
stvarno predobro za citati. debelu vecinu teksta sam skuzio bez frke jer sam relativno dobro upucen u sam princip rada SMPS napajanja, osim ovoga vezanog za digitalnog upravljanja platforme........ nevazno. nego, stvarno odlican review, svaka cast. napajanje je stvarno mrcina, ima novina koje uopce nisam naviknuo vidati u napajanju, fina komadina harvera. ali ne mogu se oteti nagonu da isto pitam - cemu? mislim, 1.5kW...... ej........ pa toliko mi bojler trosi ![]() ne znam, mozda je problem do mene, jer stvarno imati racunalo koje jede 1500W....... ma i 1000W? debelo debelo pretjerivanje, u kucnoj upotrebi. ali definitivno se slazem sa napisanim, za entuzijaste i mozda eventualno za nekoga tko ima para i misli da mu treba ova mrcina ![]() jos jednom, svaka cast na reviewu. lijepo mi vidjeti osciloskop (btw, gdje si ga nabavio i za koliko? ja bi ovakav jedan mali ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa milivoltaža ripplea, a x je vremenska domena. možeš ti uzet i mali ručni 50mhz fluke... za 30k kn ![]() edit: imao sam 10 popravnih iz matematike u životu tako da ne znam koja je x, a koja y domena ![]() Zadnje izmijenjeno od: syss. 14.11.2012. u 12:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Eh da, plava je vrijednost povučena iz memorije osciloskopa. Zadnje izmijenjeno od: krešo. 14.11.2012. u 12:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
|
![]() pa znam i ja da je Y os ripple, sum, kako god ga nazvali ![]() vidim i ja da je ripple unutar polja, tj divizije od 50mV, a dolje ms ne moze biti nista drugo do vremena. tj, jedinica vremena, jel. lood ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
|
sto reci osim - ![]() ![]() ![]() ali, nitko mi jos nije odgovorio na onakvo podrucje Y osi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Hvala lijepa na komentarima, drago mi je vidjeti da postoje ljudi koji imaju dovoljno strpljenja čitati ove kobasice od recenzija koje traže veliku porciju živaca i volje ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Prikazani negativan peak je zasad nepoznanica, jer čak ni konzultacije sa vodećim recenzentima u svijetu, koji su također ispitali ovaj model (i registrirali ovu manu), nisu urodile nekim pametnim zaključkom. Platforma je jednostavno toliko kompleksna da vjerojatno ni sami tvorci ovog napajanja nisu utvrdili uzrok i rješenje ove anomalije (prije plasman na tržište). Što se tiče slike ripple anomalije, razlika između plavog i crvenog prikaza signala je u uvećanju i složenosti. "Crveni" prikaz uz izboličenje (ripple) sadrži i električni šum (također neželjena komponenta napona, ali daleko bezopasnija), dok je "plavi" isključivo prikaz ripple valnog oblika uz četverostruko uvećanje po Y-osi (preglednija analiza). U prikazu mjernih postavki (dvije tablice desno od grafa) se mogu vidjeti postavke za svaki od ovih prikaza. Fluke je u svom softveru ovaj prikaz trunkicu zakomplicirao, ali se uz malo prakse korisnik brzo privikne. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 14.11.2012. u 21:45. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Napajanje je brutala sviđa mi se ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
1500W
Velemajstorski odrađeno, fotke, recenzija, ideja, vic, providnost, komentar, duhovitost, totalno si ga razvalio, a još je i preživjelo ![]() @ Burko: Odmah u uvodu je spomenuta moguća svrha 1500W - quad SLI ili neki dual CPU sustav pa zbroji...npr. četiri GTX690 troše koliko, 1000W + OC cpu i ostalo je tu negdje Ručni osciloskop sam primjetio u Conradovom "Božićnom" mini-katalogu pod kat.br. 12 24 50-2K po nemaloj cijeni od 1079,99kn , model je HPS140i 10MHz lp
![]() |
#20 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Hehe, kad se sjetim HCP-a i njegove tišine, dođe mi da zaplačem nad ovim čudom ![]() Tnx ![]() Citiraj:
![]() Kod biranja osciloskopa njegov bandwidth nije toliko bitan (u SMPS području) koliko su bitne neke napredne trigger funkcije, te naravno kvaliteta prikaza (izlaz za računalo ili mogućnost eksportiranja grafičkih datoteka). Uza sve ove funkcije, kojima se inače može ispitati kompletno stanje i ispravnost napajanja, cijena se nemilosrdno penje do te mjere da ovdje korišteni model izgleda poput jeftinog kineza ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Osobni opis - pitaj me
|
vidim, setup od 4 graficke i serverska ploca sa dual cpuima ![]() samo malo bockam, jer iskreno, ja se uopce ne palim na ovakve komponente. da dobijem ovo napajanje, iskreno, mislim da bi ga utopio onako, za zesce pare ![]() btw gore iznad, koja je to radeonka? vidim referentan hladnjak, 7950, 7970?
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Mene Antec uvijek iznenadi koliko im tiha napajanja znaju biti. OK ovi već imaju i poštene ventilatore, no sjećam se kad sam imao na testu Signature liniju pa se čudio koliko tiho može bit napajanje takve snage s jednim 80 mm ventilatorom. Zbilja šteta što je EVGA toliko glasna.
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Da se vidi da i on zna kaj je nutra. ![]() Nego Krešo jel to vama stiglo na recenziju iz EVGA-e? Morat ću i ja pinslu malo stisnut. ![]()
![]() |
#26 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() BTW napajanje nije u mom vlasništvu, već je posuđeno za recenziju. Osobno sam bio zadužen samo za nabavu i recenziju, a financije su došle od obiteljskog ulagača hehehe Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 16.11.2012. u 13:40. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
|
|
Oglas
|