|
![]() |
#391 | |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
naplatio 50KN... čovjek nabavio ventilator isti dan kojeg je platio 80kn preko njuškala i opet donio k meni, ja rastavio i zamijenio vent (skidanje svega van znači, i ploča..) u roku 10-15min i uzeo mu još 50kn.. čovjek zadovoljan.. ja baš ne ![]() da sam mu reko 500kn, bacil bi laptop u zid u mojem stanu.. tak da... |
|
![]() |
![]() |
#392 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Al evo da ne bi bilo da svi mlate pare, pred par mjeseci frend od starog došel zamijenit nam ležajeve bubnja vešmašine i nije zel ni kune. ![]()
![]() |
#393 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Nitko nije ni rekao da prijateljima naplacujem, al pravih je prijatelja malo. "Prijatelja" koji me zovu nakon g jer mu je brat prosuo mlijeko po tipkovnici i drzao lap na deki cijelu g i koji nema eto bas tad ni kune jer starci placaju kredit za novi auto, imam kolko hoces.Za takve mi nije problem rec ni 100 evrića.Ja ne radim, njemu ne radi lap, svi sretni ![]()
#395 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Iz novog lista prate ovu temu http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospo...rolira-cjenike |
![]() |
![]() |
#396 | |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() Tako ja isto kažem svojima koji me žicaju da "samo malo poslikam svadbu ili nešto". Ja to njemu mogu napraviti pro bono, ali mene osobno to ipak na kraju košta u vidu trošenju same opreme i mog vremena. Tako da to što ja to njemu radim besplatno za mene nije besplatno ![]() A isto tako i za kompove. Uvijek sam ja bio dežurna budala za malo objasniti "kako se kopira u wordu" pa bi na kraju spiskao tri sata na šugavi word. A naravno meni je to lako i ja to sve znam a oni su stari i senilni i niš ne kuže pa je meni to "tren posla". Yeah right. Meni to je tren posla, ali dok ja to tebi objasnim dotle mogu dočekati Godota da dođe. Sad otkad se za susjedu stričeve tetke i slične ljude uveo cjenik odjednom je svima postalo jasno i svi skuže u 10 minuta ono što sam prije objašnjavao satima. I naravno i njima je sad to postalo tren posla ![]() Naravno prijateljima i dalje ide usluga besplatno pa koliko me god gnjavili jer budem ja i njih gnjavio za nešto drugo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#397 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
"ajd, dodji do mene , ma, nesto me tu zajebava, al, tebi hakeru/maheru/znalcu/ je to 5 minuta, mislim, skuzio bi i ja to kroz par dana, al sta je to tebi dok dodjes vec ces i otici" ehhh... ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
|
Ne da mi se otvarat temu, pa da tu pitam, posto su tu serviseri ![]() Imam računalo: Intel Pentium4 631 3.0ghz ASRock 775i65G 512mb RAM Intel 82865G (96mb) VGA WD 80 GB Trenutno su na njemu XP, a ideja je da se stavi jos 1-1.5gb RAM-a i da se stavi Win7, pa me zanim jel ce procesor/grafa i konfa općenito moc normalno vrtit win7? |
![]() |
![]() |
#399 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
#400 |
Premium
|
Nije da mora, ali trenutno je XP koji bas i ne radi najbolje(mozda je samo do 512mb rama) pa bi onda napravio reintalaciju i usput napravio upgrade na win7. Ali sad gledam, na to računalo je spojen jedan prastari ploter HP DJ450C, koji radi, a nisam bas 100% siguran jel cu ga moc natjerat da radi sa Win7, tak da mi se sve cini da se necu ni upustat u reinstal, nego samo nabavit jos memorije i onda ce XP lakse disat ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
to je integrirka intelova? ako jest, moglo bi biti problema sa W7 driverima, tj morat ces 99% traziti neke modane, tj guglat ![]() no da, zasto nebi radilo kako treba? ja sam bio primoren stavljati na socket A (i to sa athlonom 1.47GHz da stvar bude bolja, i ati 9200 ![]() ali uzmi isto u obzir kako ce 80GB postati poprilicno skresan, naspram XP-a i njegovog zauzeca instalacije.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#402 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nema problema sa tim p4 strojem , win7 će raditi bez beda . Jedino bi hard mogao malo usporiti OS ali u granicama podnošljivog . Stavljao sam win7 i na duplo slabije kompove sa hardom od 40 Gb i vrtili su OS ali naravno sve je bilo sporo . |
![]() |
![]() |
#404 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ukoliko uspiješ nabavit nekakvu AGP grafičku, mašina će bit čist ok za Win7. Procesor ti je i više nego dovoljan, količina RAM-a će bit super, ak pukneš bar još 1GB. Matična nema službene drivere za nikaj bolje od Win7, tak da ne znam jel bi sve radilo sa generičkim driverima (vjerojatno bi). Osobno imam Win7 na ovom laptopu, s tim da sam nadogradio RAM na 2GB i stvarno sam prezadovoljan kak vrti neke osnovne stvari pa i one malo zahtjevnije. |
![]() |
![]() |
#405 |
Osobni opis - pitaj me
|
pa......... jer je rijec o driverima za intelovu integrirku. ne u smislu da nece davati sliku, nego aero i ostatak nece sljakati nikako dok se ne ubodu driveri koji ce to - dati ![]() mislim, ja na laptopu imam 915 chipset i samo jedni driveri provjereno rade, i to imam dll-ove. na to mislim, nista vise.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#406 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#408 |
Osobni opis - pitaj me
|
ja samo znam da za 915 chipset W7 drivera - nema. da jest laganini instalacija svake integrirke, pogotovo od intela, to se skroz slazem. inace sam zato i napisao jos gore, "moglo bi biti problema sa W7 driverima". nisam instalirao na 865 koliko se sjecam W7 drivere, zato nije 100% ![]()
![]() |
![]() |
#410 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
slažem se s xulos 300kn za odabir conf. sastavljanje ,test,inst. winsa+office+antivirus+svi driveri i updatei+2-3 igre i neki sitni programi te kompletan napravljen update winsa i office Ali kako konju objasniti da djetelina i triticale nisu isto i nemaju isto cijenu pa im je i 100 a kamoli 300 kuna puno a ja onda samo lagano im priopčim da odjebu u skokovima i format c pa se ti brate jebi A još jači su mi mulci koji kažu imam ja lika koji to radi za 100kn pa me zovu za 2 tjedna da im komp ne radi a lik laganica clon winsa pa se ti brate zajebavaj i normale se ne javlja na mobitel .E takvima uzmem mjeru da se sve puši pa se ti brate pravi pametan ide dupla doza + spašavanje podataka s diska cca100 EURA jes da ima posla ali ga i naplatim pa ti drugi put omalovažavaj tuđe znanje i trud i što je najzanimljivije poslije me cijene i gledaju ko boga ono sretnemo se u gradu ajd lega na cugu i onda priča svojim legama da sam ja neki guru iz informatike a ja ga gledam i mislim si : jesi li ti to tako normalno lud i glup ili uzimaš neku terapiju da malo pojačaš ??? |
![]() |
![]() |
#411 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi vole raditi za kikiriki. Pa radije radim sebi nekaj korisnog nego gubim 2-3 sata za niš. Neki dan, reinstal win7, update, komplet office i 10-ak programa koji im trebaju 300 kn. Kom se to ne svida pravac servis pa ce platit duplo |
![]() |
![]() |
#412 |
Premium
|
Evo mene, opet malo oftopičarim, uglavnom opet sam aktualizirao harwersko/softwerski upgrade ovog stroja: Intel Pentium4 631 3.0ghz ASRock 775i65G 512mb RAM Intel 82865G (96mb) VGA WD 80 GB Ideja je kupim neki C2D proceor tipa E4500 (cca 150 kn) i dodam jos 1,5 gb rama(u najgorem slučaju 200 kn) i onda bi dobio koliko toliko posten stroj, koji ce normalno vrtit win7 i programe(internet/office/autocad). E sad, ploča je ASRock 775i65G pa me zanim jel ce neki c2d proc tipa E4500 normalno radit na toj ploči? jer na ovom linku su navedeni:"for Intel® Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D" Ajmo rec da ce proc radit, ubodem jos 1,5gb rama, (2gb max by mbo) i sve funkcionira na xp-u. Krecem sa instalacijom win7, i di sve moze biti nastat sranje? Burko je spomenuo intelovu integrusu, kako je stanje sa chipsetom/zvukom/mreznom/ Parallel Portom(koji mi je poprilično bitan za printer/ploter)? Opcenito kako win 7 reagiraju na tako star hardware? |
![]() |
![]() |
#413 |
Xulos :)
|
stani odma na kupnji tog proca. Dolje lijevo pise cpu support list http://www.asrock.com/mb/Intel/775i65G/?cat=CPU
#414 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#415 | |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
To je jako stari proc i puno se grije, ali to + jos 1gb rama + radeon 9600 (ima dx 9) bi bila sasvim dobra konfa. Konfa 4 (prescot) iz mog siga je bez beda vrtila win 7 i za prosjecnog korisnika - internet, nesto officea, printanje, pustanje glazbe i filmovi to je sasvim ok masina, dapace, iznenađujuce brza. Normalno, nemres se igrat s tim i nemres imat virtualke na tome (iako i to radi ![]()
![]() |
#416 |
Premium
|
Zajeb odmah u startu ![]() Uglavnom na poslu na raspolaganju imam taj komp+19" lcd i Fujitsu Siemens Amilo (Celeron 570 2,2 Ghz, 2gb RAM, Sis integrirana grafa). Znam da su oobadva kante, laptop stalno nesto steka, kad upalim autocad onda uredno random restartovi i tak. Da ne pričam kakav je konfor raditi u autocadu na uzasno losem TN 15,6 monitoru. Kompletno, laptop totalno spor i nepouzdan. Druga opcija je taj komp koji bi se dao slozit da radi normalno, za početak treba stavit jos 1,5 gb rama i vec ce to bolje radit. Sad bi htio stavit bolji proc pa da to bude kak spada, ali mbo ne podrzava. Opcija druga mbo+c2d+ddr2 mi ispadne cca 200+150+150=500 kn sto mi je ipak previse. Tak da mi ostaje samo vise RAM-a od hw upgradeova? Ubacim unutra jos 1,5 gb rama i sve sljaka. Pokrećem instalaciju win7, di mogu očekivat probleme? |
![]() |
![]() |
#419 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
#420 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Trebao bi par savjeta. Imam ponudu manje firme za održavanje njihovih računala kojih trenutno imaju oko 7-10. Oni bi sad moju ponudu kako bi im naplačivao dali paušalno ili po poslu ili po satu. Koja bi ibla najbolja opcija i o kojim cijenama bi se okvrino radilo? Puno vam hvala. |
![]() |
![]() |
|
|