|
![]() |
#2311 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ajde ispričaj nam kako ti radi taj custom ROM? Fino jel. Samo što ne radi GPS. Ali bude u idućoj verziji. Ili WiFi? Ili troši bateriju? Ili kamera? Ma nema veze, mogu bez kamere par dana, budu to ispeglali. Telefon baš ne radi ali koji će ti k telefon na telefonu. Mora da imaš čelične živce... Što ti je ta otvorenost donijela u životu? Mogućnost promijene launchera i brdo wareza. Epohalni uspjeh, svaka čast.
![]() |
#2312 | ||
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Također bi se i Apple mogao više posvetiti razvoju OS-a. Umjesto da dodavanje još jednog reda icona proglasi novim featureom, panoramsku kameru, novi kalendar i sl. što već postoji na drugim, toliko inferiornim platformama. Niti je Android najbolji niti je iOS. Najboje bi bilo nešto u sredini, možda, samo možda, MS sa WP uspije pogoditi tu zlatnu sredinu. Glatko izvođenje i proširivost uz kontrolu koju pruža closed source. Edit: Bez psovanja i vrijeđanje (prethodni post) da ne bi bilo banana ![]()
![]() |
#2313 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
U pravu si, ja nisam fanboy ![]() Moj custom rom je importan sa HTC One S i sve radi savršeno, odnosno ne postoji funkcija koja ne radi ili radi polovično. Kad napisem "custom rom" onda pri tom mislim na kvaliteten romove kojima treba određeno vrijeme da se ispoliaju i onda rade odlično. Pri tom ne mislim na importenje JB-a na Desire ![]() Citiraj:
![]() Ali realno, android i ios su dva potpuno drugačija svijeta, dva potpuno drugačija pristupa istoj stvari. Svaki pristup ima svoje prednosti i mane, a na korisniku je odaberesta njemu vise odgovara. |
|
![]() |
![]() |
#2314 | |
Xulos :)
|
Cemu? Da mozes procitati mail, da mos odigrat koju blentavu igricu, da imas dobar player itd itd , ako za to trebaju custom romovi ili jailbreak , jebem takav mob zvao se on iphone ili samsung... Citiraj:
![]() |
#2315 |
Pink Floyd fan
|
Razmak je označavao da se ta rečenica ne odnosi na tebe. Niti sam rekao da su svi korisnici iPhona dummy bieberi i milface. Ipak se čini da ih ima više u tom taboru jer je sada iPhone više in i uz odličan marketing postao je sinonim za smartphone. Kao nekad kaladont za pastu za zube ![]() Rekao si da "Mobitelu je i dalje jedina namjena zvanje, slanje poruka i u zadnje vrijeme fotkanje." te sam te pitao zbog čega onda uopće imaš smartphone? Gdje sam govorio o custom ili jailbreak?! Sve ovo što si kasnije naveo (Da mozes procitati mail, da mos odigrat koju blentavu igricu, da imas dobar player itd itd) se može raditi bez custom/jailbreka ako ne može uređaj jednostavno ne valja. I da, ima smartphone puno više funkcija i namjena od ovog što si naveo ![]() Kao jednu od prednosti open sourca bih naveo mogućnost ispravke sitnih bugova koji su se provukli proizvođaču. Kod closed moraš čekati službeni update ili hakerirati jer nemaš code.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 18.09.2012. u 12:09. |
![]() |
![]() |
#2316 | |
Administrator
|
Citiraj:
Ti govoriš o krajnosti, kao i o onim prvim JB-a na iPhoneu koje uzorkovao gubitak signala, pucanja veze itd. I onda da netko sudi po takvom lošem JB-u da su svi loši? Ne možeš tako banalizirati stvari. __________________ |
|
![]() |
![]() |
#2319 |
the letter
|
Ali si se našao pozvanim uletit na iPhone temu i svima solit pamet kako to o čemu se tu priča zapravo ne valja i da smo svi glupi fanboyi ispranih mozgova. Gle, to što si ti zaljubljen u Android mene ni malo ne impresionira. To te sigurno ne čini boljim i pametnijim. Ako misliš raspravljati, moraš to činiti argumentima. Buljo te je lijepo pitao, ti si mu odgovorio s nekim vrlo opskurnim glupostima (promjena imena fotke - alo?), ja sam ti ponudio odgovor a ti si me prozvao fanboyem. Nećemo tako. @tor: Proživljavao sam ta sranja pa znam o čem pričam. I na WP i na Android uređajima. Mislim, već sam nekoliko puta rekao da posjedujem i WP i iOS i Android uređaje i da ne pričam napamet ![]() ![]() Ali i malo karikiram, naravno da će te konkretne stvari koje sam ja naveo raditi na ispoliranim ROM-ovima ali iz mog iskustva uvijek se nađe neka glupa sitnica koja ne radi a baš ti zatreba. I moraš preći preko toga, progutat to i istrpit. I nipošto o tome ne smiješ pričati na iPhone temi jer će te pokopat ![]()
#2320 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2322 | |
Premium
|
Citiraj:
Realno, jel ja mogu podastrti bilo kakave dokaze/argumente i da cete vi rec;"da, imas pravo". A da si fanboy, to znas i sam da jesi. Ja nisam zaljubljen u nista, pa tako ni u android, za raziku od vas koji ste zaljubljeni u svoj brand. Popljuvat cu ako nesto ne valja ili mi se nesviđa, bmk bio to android, ios, samsung, htc ili nesto peto. I da se jos osvrnem na taj ajfon famozni dizaj na koji svi svršavaju. Dizajn samog telefona mi je onak, manje vise nebitan, cisto da izgleda ok i ja sretan. Bitnija stvar mi je ergonomija i koristeni materijali, te konačan feeling, jer na kraju mobitel stalno drzimo u ruci. Ajfon 2/3 su donekle bili ergonomski dizajnirani, telefon fino lezi u ruci i ako ona plastika na dodir bas i nije pun pogodak. I onda dolazi ajfon4, kod kojeg ergonomije nema, sve je podređeno vizalnom dizajnu i zato ajfon4 u ruci lezi kao komad debljeg stakla. Po meni, jedan od vecih failova, plus staklo bas i nije neki materijal koji stvara ugodu u kontaktu sa kozom. Samsung S3 ima definitivno najbolji oblik, s obzirom na velicinu odlično lezi u ruci, ali ona sjajna platika je prelosa. HOX je to najbolje prosao, solidan oblik, materijali najbolji, feeling odličan. I da, imas pravo, ovo je tema o ajfonu a ne android vs iphone ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2323 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Niti u jednom postu to ne pokazuješ. ![]() Ma baš sam jučer nešto malo čačkao po S3-u i naspram mog ajfona 4 mi je prevelik za ruku. Za nekog tko ima lopatu (bez uvrede ![]() Isto tako, ajfon je možda preuzak (dosad i prekratak) za iste te vlasnike lopata.
#2324 | |
the letter
|
A joj da, zaboravio sam da se to ne broji. Onda niš! Šta brojimo, te sonji drlje kojima se mijenja maskica? ![]() Citiraj:
![]() Osobno imam Galaxy Tab (onaj prvi koji ima slične specifikacije ako i iPad ali radi duplo sporije) i S2 (kojeg sam dao burazu na korištenje). Prije toga Sony Xperia X1 a prije toga HTC Tytn II (za Android fanboye da ne morate guglat, ova dva zadnja su Windows Mobile uređaji ![]() Inače, taj mali odron čak i dobro radi s obzirom da je odron ![]() Zgodna anegdota s ovim Galaxy Tabom neki dan: žena mi kaže da bi nešto prosurfala i odmah se laćam Taba a kad ono, ma ne, daj mi iPhone na njemu mi je lakše. Alo! Lakše ti je na divajsu koji ima duplo manji ekran? Umro sam od smijeha ![]()
Exception up = new Exception("Illegal operation."); throw up; Zadnje izmijenjeno od: doublev. 18.09.2012. u 13:57. |
|
![]() |
![]() |
#2326 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@doublev...eto vidiš kolega dofurao ipad 2 ženi doma i ona sva sretna hop na njega i za minutu ga baca na krevet i veli "kaj ovo smeće ne podržava flash?". ![]() ![]() Ne znam kaj ti je falilo SII, a za galaxy tab sam čuo i dobre i loše strane. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2331 | |
the letter
|
Piše se "s oštrim bridovima" ![]() Citiraj:
![]() Tytn II je u vrijeme kada je izašao bio top smartphone. Pregazilo ga vrijeme. I to vrlo brzo, valjda dva dana nakon što je izašao ![]() Zašto se osjećaš prozvanim? ![]() Ma naravno da nije ali kad se već nabrajaju telefoni... Osim toga, s tim si dižem rejting kao znalca, kaj ja znam ![]() Ne, ozniljno, prošao sam pasiju s tim telefonima i stvarno je osvježenje radit s nečim što ne radi probleme i jednostavno - radi. Jedino što moram pretrpit da svaki put kad izađe novi iOS, moram čekat JB da bi mogao ispiratizirat nešto. Eto, priznam, to je stvarno super na Androidu - možeš piratizirat čim ga izvadiš iz kutije ![]()
![]() |
#2332 |
Administrator
|
eto, vidiš da ga ipak voliš ![]() Ma na stranu to sve, moje stajalište - za prosječnog korisnika (ako kupiš mob koji je tehnički ispravan jel) svi modeli (iphone, neki android ili widows phone) rade sasvim dobro onakvi kakvi jesu čim se izvade iz kutije. Ako kreneš dalje i želiš ovo ili ono, napredniji si korisnik - uglavnom znaš što ti treba, kako doći do toga i shodno tome biraš koji model uzimaš. Moj trenutni izbor je android, WP, pa iphone. Za mene osobno. No, ako me neki "prosječni" korisnik (recimo koleginica u firmi) pita koji fon da uzme za službeni, a svi znamo kakav je izbor non-smarthphonea, skoro u 99% slučajeva kažem iphone. Malo zbog toga što se kasnije mogu izvući - nemam ti ja pojma o tome, koristim android ![]() I opet ponavljam, ovo o čemu mi trkeljamo su sitnice u razlikama među uređajima (sisino restartanje očigledno neispravnog samsunga i njegov sud "ne valja" ne uzimam kao ozbiljan argument), nekome manje, nekome više bitno. No ako mogu birati, a mogu -biram uređaj i platformu na kojoj ima MANJE loših sitnica koje su meni bitne. Ono, biram manje zlo ako to možemo tako postaviti. |
![]() |
![]() |
#2337 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako nemaš iP4S ili jači uređaj, nećeš moći korsititi neke fičere na tim mapama (3D, voice navigation ili tako nešto).
#2338 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Iiiii, iPhone 5 je opet brži od SIII. ![]() http://www.anandtech.com/show/6309/i...er-performance Opet, ne kužim zašto bi quad core nužno bio napredak ispred dual corea kako to mnogi tvrde. Važna je kombinacija softwarea i hardwarea. |
![]() |
![]() |
#2340 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Slažem se, al JavaScript sintetika ime nekog smisla. Zasad postoji ovo (djeluje jako brzo): Al gle koje su razlike u cijenama za njih... To se znalo i prije. Kod nas plaćaš suhim zlatom 32GB il 64GB, a razlika u proizvodnji je po desetak dolara. http://9to5mac.files.wordpress.com/2...1-00-35-am.png Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 19.09.2012. u 14:31. |
![]() |
![]() |
|
|