|
![]() |
#2161 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam dosad bio pobornik ajfona naspram android i wp7 uređaja ali sad sam razočaran. Zašto? Apple je trenutno izdao mobitel koji nije uopće bolji (ili je neznatno bolji) od galaxy-a s3 starog ~4 mjeseca ili koliko već. Naravno da su očekivanja bila veća, naravno da se htjelo vidjet nešto novo, bolje, brže, jače. Jedino što Apple trenutno ima je taj vanjski stakleno-metalni kostur koji ga čini čvrčim i elegantnijim od ostalih plastičnih uređaja kao što je IcyTexx rekao. Čak je i to pomalo subjektivno. Vidim nabrojene su neke države u koje iP 5 dolazi 21. ovaj mjesec. Šta je s nama, koliko zaostajemo ![]()
#2162 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa recimo ako si na moru di nema 3G signala, a i EDGE je banana onda FM super dođe, da ne govorim kako malo troši baterije za razliku od online radija. Novi ajfon je bezveze, vidi se da više nemaju ideja. OS mi je očaj živi nakon Androida i čak WP7 (mislim na UI i ograničenja). Ništa, čekam nove Njokije za moj idući mob, ni Android nije neka sreća, previše to laga i iz nepoznatih razloga šteka, čak i na modernim modelima. Tragedija je da 2 ili 4 core 1.5GHz CPU ne može tjerat jedan glupi mobilni OS kako spada.... ![]()
#2163 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
#2164 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Ne razumijem zasto toliki hejt svuda po netu pa bar android ima puno veci izbor mobitela sa razlicitim screen sizeovima, ledicama, nfc/fm chipovima, oblacima i temperaturama na home screenovima i slicno. Ne razumijem zasto ljudi jednostavno ne kupe ono sto im odgovara umjesto da whine-aju. Ili je, da se posluzim Bubbinim izrazom, onanija (u ovom slucaju) Apple hejtera jednostavno prevelika? Mislim da ovaj video summs it up (bar za mene anyway): Inb4 Apple boy i ne, necu prodati svoj iPhone 4 i kupiti iPhone 5. Eventualno 4s ako se naidje na nesto povoljno. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: poltergeist. 13.09.2012. u 00:54. |
||
![]() |
![]() |
#2165 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Đaba mu metalni okvir i filing kad ne preživi u prosjeku svaki 3. pad na malo tvrđu podlogu ![]() Novi iPhone, meh. Čim se oni busaju sa nekim slabim postocima znači da tu nema "inovacije" ![]() ![]() iOS6 - the world's most advanced mobile operating system, ne znam na kojem svijetu samo, možda su poslali jednog gore sa Curiosityem ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
#2167 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Necu vise spamat temu o tome sta je bolje il ne. Svakom korisniku svoje. Vise me bas briga dal ima quad ili octocore procesor jer je sve postalo isto ako ne laga. To što Androidu treba quadcore da UI ne laga je sve samo ne kompliment. Danasnji bench mobitela je da ga primis u ruke ne znajuci koliko ima jezgara kakvih god brzina i sam prosudis koliko je brz. Mobitel koji je flagship jedne kompanije koji čeka mjesecima za službeno izdanje bloatanog zadnjeg firmwarea i bude odbačen nakon pol godine... Sorry, al nije mi privlačno. Velicina ekrana je također osobni odabir i 6 inča nije nužno bolje od 2. Ako će iPhone 5 i najbrži Android mobitel otvarat web stranice i appove istom brzinom - jednako su brzi neovisno o tome dal imaju kvantni ili single core procesor. Prema videima petica izgleda ekstremno brza i sve odrađuje bez pauze. Drop test: http://www.youtube.com/watch?feature...VuI7nh4#t=513s Bez razbijanja je prezivio dva pada niz stepenice i par puta u pod. Al kad bi meni pao vjerojatno bi se odmah razbio... Zapravo.... Letio mi je par puta preko cijele sobe i u jednom komadu je. Ovo njihovo sa crtom na ekranu je rijetko. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 13.09.2012. u 01:49. |
|
![]() |
![]() |
#2168 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Samo jednoj frendici je 4-orka čitava (znači da nije pukla prednja ili stražnja plastika), dobila bi blaži slom da se nešto desi njenom ajfončeku. Ovi ostali nisu preživjeli kupaonske pločice, rubove stolova, male bebače, spavanje u grabi etc ![]() Ne kažem da se na hardveru treba iživljavat... |
|
![]() |
![]() |
#2170 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Valjda je i ludom čovjeku jasno da iPhone kao ni SGS3 niti HOX niti bilo koji drugi smartphone nije napravljen za razbijanje oraha, zakucavanje čavala i sl. Za to postoje alati prikladni za to (Nokia 3310, čekić i sl). Mislim da je ta rasprava nepotrebna.
#2171 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo jednog članka gdje čovjek objašnjava da iP5 i nije neka revolucija. Osobno mislim da je u pravu. U 12 mjesecu mi ističe pretplata, pa ću si kupiti jednog i drito u oglasnik s njime. http://blog.gsmarena.com/editorial-d...ue-innovation/
#2172 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
što se tiče broja jezgri, ja osobno sam prešao s dual core androida na single core meego uređaj, zato što mi je softver bolji. al apple se do iphonea 5 reklamirao kao world's best, world's first, the best of itd... sada odjednom su reklamni slogani 22% better, smaller, lighter itd. kad je galaxy s2 bio laksi od ip4 to je nebitno, sada je najbitnija stvar....imaju LTE, zamisli ima pola skupljih uredjaja. kada je imao ekran od 3,5 cola, pola korisnika se zaklinje u to da je to najbolji ekran i da vise ne treba sada je odjednom super 4". ja sam da se razumijemo veći mrzitelj androida nego ios-a iz jednostavnog razloga što im sw ne radi kako treba na mrcinskom hardveru, kad to promjene vratio bi se androidu, ali fasciniran sam umjećem applea da vas uvjeri da baš vi trebate njihov novi, tanji i volumenom manji uredjaj, koji je ejjjj pazi sad od aluminija, vau. jednom kad sam pitao sestru zašto ima ajfon, (koristi kameru i pozive, 3g nije valjda nikad ni ukljucila) kaže ona pa to je ajfon, skup je i svi znaju da je ajfon. think different ![]() EDIT: da se mene pita što sam očekivao od ajfona, pa očekivao sam od firme koja ima para doslovno ko blata da se potrude uložit to u novu tehnologiju baterije, normalniju kameru (osobno na mobitelima je sve sra*e, bilo 5,8 ili 12MP) i slične revolucionarne stvari. ali dobro pravilo je da se zaradjuje dok se može na ovom pa kad ne bude islo prebacit ce se na nesto novo. |
|
![]() |
![]() |
#2173 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
što se tiče novog iphona, sviđa mi se, taman je po mom guštu. dimenzije su mi savršene. kod telefona mi je najbitnije da radi glatko bez trzanja i da je kvalitetno sastavljen - baš one karakteristike u kojima je apple najjači i uvjerljivo bez konkurencije. ove gluposti koji procesor, koliko rama ostavljam fanboy drkađijama dokle god uređaj radi kako očekujem - munjevito brzo i bez zastajkivanja inače, igrom slučaja došao u kuću sony xperia s, također izuzetno kvalitetno sastavljen telefon, android os također ima neke svoje zgodne cake, ali kad počne cukat.....bježi........ |
|
![]() |
![]() |
#2175 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nije pitanje da li će nfc doći, nego kada će doći i to čak i ovaj naš shupak svemira, pa sad ti zamisli kad dođem tamo kod brke uzet cigare i brkino vino i prislonim svoj slony, a sa strane papak sa ip5 samo snooza pogled u pod ![]() dan kasnije isti taj papak ima zakeljenu onu nfc nalju na pozadinu moba da može plaćati... NEDOPUSTIVO! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
the letter
|
LOL daj se smirite s NFC-om. U ovom shupku svemira postoje mjesta gdje se ni kartice ne primaju. I to u Zg, da ne pričam o ostatku shupka. Kakv NFC, nemojte sanjat ![]() Petica nije nikakva revolucija ali da je dobar fon, to svakako. Ubica ![]() ![]()
#2179 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma tak je. ![]() ![]() http://www.t.ht.hr/press/novosti_disp.asp?id=1827 http://www.poslovni.hr/vijesti/ht-te...om-210746.aspx http://www.poslovni.hr/vijesti/pbz-e...ne-211018.aspx Najveći provajder telekom usluga u Hrvatskoj testira nfc i priprema se za njega kao i banke iz kluba top pet banaka u Hrvatskoj. ![]() PBZ već izdaje visa paywave kartice. http://www.visaeurope.com/en/cardhol...a_paywave.aspx http://www.pbz.hr/Inspire Nisam siguran ima li kod nas ali vjerujem da će krenuti http://www.mastercard.us/paypass.html Google wallet dolazi u europu. http://www.intomobile.com/2011/12/12...soon-after/pnb |
![]() |
![]() |
#2180 |
the letter
|
#2181 |
Pod naletima kopita zla
|
Ma ne nije samo zato drek. ![]() drek. 1. Iphone 5. Dimensions 123.8 x 58.6 x 7.6 mm Iphone 4s. 115.2 x 58.6 x 9.3 mm Koji monstrum trebaš biti da ostaviš istu širinu uređaja i samo ga produžiš? ![]() ![]() ![]() drek. 2. crne trake uz gornji i donji rub telefona koji ovak i onak ima prevelike gornje i donje rubove (mrtvi prostor). Kakav je to OS/aplikacija/jezik koji ne može napraviti skejling? ![]() drek. 3. 640 x 1136 pixels, 4.0 inches (~326 ppi pixel density) Samo? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dildroid juzeri drek-aju po novom ajfonu. Ko bi drugi... ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#2184 |
the letter
|
Što se tiče dimenzija i ergonomije, reci nam syss kako ti stoji u ruci tvoj Sony sa skoro identičnim gabaritima? ![]() iOS nema skejlanja jer mu ne treba. Što je jako dobro za programere jer ne moraju brinuti o milijun različitih formata ekrana koji su dostupni na tržištu. Potpuno drugačija filozofija od Androida. Popričajte malo s developerima mobilnih aplikacija šta oni misle o tome. Svakako zbog toga nije drek. ![]() Pixel density - e jbg, sad bi ti čuda ![]() ![]() Nemojte se momci zavaravati, nije nimalo drek. Samo nije takva revolucija kakvu su svi očekivali. Do I want one? Yes I do. Do I want to pay for one? Hell no! ![]()
#2185 |
Pod naletima kopita zla
|
Ma kako mu ne treba ako dobivaš crne crte? ![]() ![]() ![]() ![]() Pa ne ne bi ja čuda po pitanju pixela. Ako je sony u stanju 720 x 1280 pixels, 4.3 inches (~342 ppi pixel density) onda bi i apple trebao biti u stanju. ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
serete ako apple napravi bolji telefon od konkurencije, serete ako apple napravi lošiji telefon od konkurencije pa dajte se odlucite više ![]() ps. sto se gustoce piksela tice, znam neke androidaše koji su mi srali zato jer mi je to bila jedna od bitnijih stvari dok sam uzimal mob ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
znaš ti dobro kako leži u ruci... a zna i amdija... 5x bolje nego ovaj kocka-režem-ruku dizajn + alu feel. slažem se sa amdom da je 3g/s bio kudikamo ergonoski bolje odrađen, a vamo se zbog šminkeraja žrtvovala (i dalje se žrtvuje) funkcionalnost, ali dobro neću dalje jerbo je neudobnost u ruci fičr jel ![]() ja sam davnih dana rekao da je 4" za moju capu max jer volim sa jednom rukom doć do vrha ekrana, nekome je 4.3", nekome je 3.7"... pošto je epl sad stavio 4", očito da sam bio u pravu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
the letter
|
Citiraj:
![]() Syss, prestani kenjat jer znamo svi da si hejter ![]() ![]()
![]() |
#2189 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ja sam prije par dana prodao totalno rastureni iP4,razbijen display,zadnje staklo totalno izgrebano,home tipka nije radila i alu okvir je bio sav izgreban. Platio sam ga prije godinu dana 1600kn a prodo sam ga za 1500kn,znaci izgubio sam 100kn na njemu a doslovno sam ga unistio. |
|
![]() |
![]() |
|
|