Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2005., 11:35   #1
Domy
Premium

Datum registracije: Mar 2003
Koju matičnu?

nedavno mi je riknula Epox 8rda3+. Pošto vidim da nisu baš nešto kvalitetne ne želim opet uzeti Epox.

Vidim također da Abit daje garanciju od 2 godine.

Uglavnom izbor sam suzio na dvije ploče Abit AN7 i DFI Lan Party.
Problem u vezi DFI-a je što živim u Rijeci pa neznam dali ju uopće ima di za kupit.

Koja je po vama kvalitetnije i bolji overclocker.

P.S. razmišljam i o uzimanju SATA HDD-a. Uzeo bi neki od npr. 120GB i možda nakon nekog vremena uzeo isti još jedan i napravio RAID0 (se isplati to uopće po vama?). Koji bi hard preporučili? Razmišljao sam o Maxtoru ili WD-u.
2 GB Kingmax
3D Club 7900GS
Seagate 320 GB 7200rpm 16MB
Chieftec 400W
Domy je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2005., 11:55   #2
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Imao sam AN7, vidio sam na djelu DFI Infinity i moja procjena je da je DFI bolja ploča. Jedino obrati pažnju na smještaj socketa na Infinityci, da se ne bi cooler/kućište međusobno kršili.
I DFI ima dvije godine garancije (bar u Linksu). Kad smo kod Linksa, imaju besplatnu dostavu za kupnje veće od 1000 kuna.
Što se tiče diskova, moja preporuka je Hitachi 7K250, T model. Odmah zaboravi na RAID, u stvarnom životu su dobici mali, bar za kućnog korisnika. Po meni, daleko je isplativiji jedan veći disk.
Sky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2005., 15:09   #3
google
partibrejker

google's Avatar

Datum registracije: May 2004
Isto što i Sky veli: Pusti RAID!

Bivši sam vlasnik AN7 i sadašnji LanPartya - razlika dolazi do izražaja kod OC!
Infinity/LAnparty NFII su najbolji izbor za OC - stabilnost odlična, FSB ide u nebesa, podržani naponi od 3,3V za memoriju! Vrhunac za socket A!
AN7 - prvi problem je loše hlađenje NB (a također ne postoji nikaj ni za South Bridge), naponi dosta visoki (3,2V), nestabilnost kod FSB iznad 230 - nekima ide i preko 240, a većini je gornja (stabilna) granica 230 - možda kad bi se rješilo bolje hlađenje ne bi bilo problema sa stabilnošću! AN7 ima sjeban sata contoller - u BIOSu ti ne prepoznaje (tj. ne vidi) SATA diskove - ništ zabrinjavajuće jer oni ispravno rade.

Moj glas ide za DFI - ali možda i bolje polovna AN7 za malo para, nego nova DFI za puno (jer ovisi i kakv proc imaš, i koliko bi mogao izvući iz njega, a ako nemaš Mobilca mislim da ti se niti ne isplati uzimati DFI )
google je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2005., 19:38   #4
killah_tm
Premium

killah_tm's Avatar

Datum registracije: May 2004
sadasnji sam vlasnik AN7 i moja preporka ti je DFI infinity, vidio sam ju na djelu...
killah_tm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno