![]() |
Koju matičnu?
nedavno mi je riknula Epox 8rda3+. Pošto vidim da nisu baš nešto kvalitetne ne želim opet uzeti Epox.
Vidim također da Abit daje garanciju od 2 godine. Uglavnom izbor sam suzio na dvije ploče Abit AN7 i DFI Lan Party. Problem u vezi DFI-a je što živim u Rijeci pa neznam dali ju uopće ima di za kupit. Koja je po vama kvalitetnije i bolji overclocker. P.S. razmišljam i o uzimanju SATA HDD-a. Uzeo bi neki od npr. 120GB i možda nakon nekog vremena uzeo isti još jedan i napravio RAID0 (se isplati to uopće po vama?). Koji bi hard preporučili? Razmišljao sam o Maxtoru ili WD-u. |
Imao sam AN7, vidio sam na djelu DFI Infinity i moja procjena je da je DFI bolja ploča. Jedino obrati pažnju na smještaj socketa na Infinityci, da se ne bi cooler/kućište međusobno kršili.
I DFI ima dvije godine garancije (bar u Linksu). Kad smo kod Linksa, imaju besplatnu dostavu za kupnje veće od 1000 kuna. Što se tiče diskova, moja preporuka je Hitachi 7K250, T model. Odmah zaboravi na RAID, u stvarnom životu su dobici mali, bar za kućnog korisnika. Po meni, daleko je isplativiji jedan veći disk. |
Isto što i Sky veli: Pusti RAID!
Bivši sam vlasnik AN7 i sadašnji LanPartya - razlika dolazi do izražaja kod OC! Infinity/LAnparty NFII su najbolji izbor za OC - stabilnost odlična, FSB ide u nebesa, podržani naponi od 3,3V za memoriju! Vrhunac za socket A! AN7 - prvi problem je loše hlađenje NB (a također ne postoji nikaj ni za South Bridge), naponi dosta visoki (3,2V), nestabilnost kod FSB iznad 230 - nekima ide i preko 240, a većini je gornja (stabilna) granica 230 - možda kad bi se rješilo bolje hlađenje ne bi bilo problema sa stabilnošću! AN7 ima sjeban sata contoller - u BIOSu ti ne prepoznaje (tj. ne vidi) SATA diskove - ništ zabrinjavajuće jer oni ispravno rade. :D Moj glas ide za DFI - ali možda i bolje polovna AN7 za malo para, nego nova DFI za puno (jer ovisi i kakv proc imaš, i koliko bi mogao izvući iz njega, a ako nemaš Mobilca mislim da ti se niti ne isplati uzimati DFI:rolleyes: ) :beer: |
sadasnji sam vlasnik AN7 i moja preporka ti je DFI infinity, vidio sam ju na djelu...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:27. |