|
![]() |
#4291 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4292 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
No, potrošnja je širok pojam. Ljudi se hvale kako njihov Passat TDI troši 5,5 litara (naravno, kad ga guše na 1700 RPM), a kad im za 20 K Km rikne turbina onda se čudom čude. Taj motor je napravljen da se vozi, ne da se guši. I onda troši dobru 9-ku, ali neće podnositi davljenje. Mada je sama tema potrošnje " in the eye of the beholder". Najdraži auto koji sam imao je E30 325i, i najmanje me zanimalo koliko troši. A troši. Jednostavno sam se zaljubio u njegove vozne osobine, u osjećaj koji daje vozaču. Tehnologija je rekla svoje, potrošnja se smanjila na račun skupljih dijelova, kompliciranijeg popravka i skupljeg vozila. Nedavno sam radio VW T5 2.5 TDI, 5 cilindara rednjak, mrvicu manje od 180 KS, troši oko 10/100, što je za kombi od preko 2 T poprilično malo. Nigdje remena na motoru, razvod zupčanicima, alternator i servo pumpa sa zupčanika preko periflex spojke, ma milina. Osim onome tko plaća dijelove. Dovoljno je reći da su 3 rabljene brizgaljke koštale oko 450 €. Na biodiesel ne smiješ ni pomisliti jer se odmah sve dizne posvađaju.
![]() |
![]() |
#4293 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Kajaznam, da bi moj tdi trošio 9 po gradu (to mi je jedina bitna potrošnja, tu se vozim 95 % vremena), morao bi ga žešče silovat. Što sumnjam da bi bilo dobro za motor. 5,5 su bapske priče, osim ak nije neki polo s osakaćenim tdi motorom.
![]() |
#4294 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ma, ne ga sad klat, ali vjeruj mi da mu manje škodi nego gušenje. Kod tih motora je bitan interval izmjene ulja, obavezno paziti na onu ".500." tvorničku gradaciju, i ne gasiti auto dok se turbina nije stigla ohladiti.
![]() |
#4297 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4298 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
kad ga se vozi 90-100 kmh trosi do 5 litara autocesta,nas cetvero,120-130 kmh,klima na 3 crtice i puno auto prtljage,preko 6 litara toliko pokazuje board computer,a sada koliko je od istine... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4299 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pitanje za frenda. Supruga mu je strana državljanka (EU zemlja). Smije li on u HR voziti auto koji je registriran na nju i ima strane tablice? Znam da državljani HR ne mogu voziti aute strane registracije ako nemaju prijavljen boravak vani, ali ovdje je riječ o njegovoj ženi. I nisu friški mladenci već su oženjeni već 5-6 godina.
![]() |
#4300 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kod nas u tom slučaju samo treba punomoć, mislim da je i u HR isto, osim ako nije šta promjenjeno zbog ulaska u EU.
![]() |
#4302 |
Premium
|
![]() |
#4303 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4304 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
http://www.carina.hr/Novosti/Novosti...1SDeGiG2o5s%3D Žive li u RH ili žive vani? Jer čak i ako imaju državljanstvo a žive ovdje su u prekršaju. Imaš i ovaj PDF. http://www.carina.hr/Dokumenti/Downl...EfZ9jYXhWOk%3d To je carinski prekršaj tako da policija u biti nema neke direktne veze s time pa neće njih niti pitati. Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 31.08.2012. u 11:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4305 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Bio u miliciji prijepodne... Dakle auto možeš imati prijavljen u onoj državi gdje plaćaš porez. Ako imaš slučajno dvojno državljanstvo, plaćaš poreze u samo jednoj državi, e u toj možeš imati i vozilo. Sve ostalo kako je i rekao wolwerine je carinski prekršaj. Kolegi kokonatu je dosadno pa je prije mene posatavio pitanje. Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 31.08.2012. u 15:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4306 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nitko ne prica o valjda najvecem drift eventu u Hrvatskoj? U osijeku se vozi King of Europe drift zajedno sa CDC, te KOE drag zajedno sa hrvatskim drag-om!! 3 dana i noci spaljenih guma.. Dolazi valjda 10-15 najboljih driftera ovog dijela Europe... Kako mi je zao sto nemam s kim i s cim do Osijeka..
![]() |
#4307 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4309 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Majko koji luđak, trnci su me prošli ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ddRLU...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
#4310 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() Možeš li to pojasniti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4311 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4312 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo samo da podjelin iskustvo i priupitam fizičare forumske. Passat 2.0TDi (xxx Nm) neki dan me izbio Clio Sport stari. ~180ks, ali manje Nm.Objasnite mi te pojmove, svi spominju neko turbo Nm ubrzanje i šeme (f1 ~400Nm ako se ne varan), Scania ~3500Nm... Uglavnom zanimaju me ti odnosi i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4313 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Koliko će automobil s nekim motorom "čupati afalt" ![]() ![]() Tu ima štošta za objasniti i jako puno parametara, no jedno "rule of thumb" je čim je dulji hod klipa, tim motor ima veći okretni moment (kamioni, lokomotive). Snaga je umnožak okretnog momenta i okretaja (IIRC) i čim više motor može isporučiti okretni moment blizu vršnog u čim širem rasponu, tim može, jasno, učiniti veći rad u tom području (snaga je bolje raspoređena u tom nekom rasponu okretaja). A sad, što se tiče ubrzanja i to, uz karakteristike motora ulazi u obzir prijenos (omjeri), masa vozila, pogon, gume...
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 31.08.2012. u 20:24. Razlog: lokomotiva, ne vlak :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4314 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo i Golfa VII. Nist revolucionarno ali smanjenje mase je za svaku pohvalu i svida mi se taj trend jer su kompakti poceli dosezat tenkovske tezine tak da i 140 turbo ks na Astri ne cupaju cestu. Osnovni model ce bit tezak samo 1050kg. http://www.automobili.hr/clanak/vw-g...rujna-2012/108 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4315 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4316 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Kad ima getribu prvenstveno za takve stvari i motor za takvo što, s velikim okretnim momentom dostupnim već pri malim okretajima. Traktor, barem moj ![]() ![]() Ima i dizelskih sportskih automobila (Octavia RS dizel npr.) i trkaćih (npr. Audi R18 TDI), samo što dizel nije toliko atraktivan kao benzin jer nema prateću zvučnu kulisu i druge efekte benzinaca. Također su, u principu, zbog veće kompresije teži u odnosu na benzinske motore...Ovo nikada nećeš doživjeti kod dizelaša ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4318 |
Premium
|
![]() |
#4319 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#4320 |
Premium
|
da.. na rallyu/brdu imas nulu/e.. predvozaci koji voze prije natjecatelja ![]()
![]() |
|
|