|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pitanje ti je u rangu " jel se bolje drpat sa jednom sexy zenskom ili sa dvije"? Bez razmislajnja odi na dva monitora, jer 2412m je po kvaliteti prikaza jednak 2410, samo sto potonji ima malo kvalitetnije postolje, touch tipke i (pre)vise priključaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Na jednoj strani me nagovaraju za 2410 na drugoj 2412 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Premium
|
Ne da mi se sad googlat, ali ako se dobro sjećam, prikaz na 2412 je u nekim stvarima i bolji od 2410, ali generelno gledano to su dva jako dobra monitora sa razlikom od max 5% u prikazu. Po meni je 2410 totalno neisplativa kupnja pored 2412, tak da ako ti ne trebaju 2 monitora, uzmi jedan 2412, a ostatak novaca potrosi na kurve, drogu, alkohol etc. Ili kupi nesto sto ti treba. Svaka kombinacija je bolja od kupovine jednog 2410 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
U2410 moze vrijediti te novce samo ako je wide gamut neophodan. U slucaju da nije, to mu je cak i mana. Neki ce reci da je U2412M eIPS matrica te nije idealan za obradu fotki i to je donekle tocno ali ja U2410 ne bi stapom taknuo s obzirom koliko ih je i sa zadnjom revizijom dolazilo sa zeleno/crvenim tinting problemima. Uz dvostruko nizu cijenu, kao bonus U2412 ima i osjetno bolji kontrast ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ako ti je do neke ozbiljne obrade, 2410. Prije 2412M sam imao Neca 20WGX2 s AS-IPS matricom i slika je bila osjetno bolja. Da mi se isplatio prelazak, je. +4" mi više znače od te razlike u kvaliteti pošto je 20" stvarno malo, ali pošto mi 2 monitora stvarno ne trebaju, ja bi išao na 2410.
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ako mu je do ozbiljne obrade onda radije nesto sasvim drugo. Pokusavam, ali tesko mi je naci gori value for money od U2410 po ovim cijenama kakve jesu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Guest
|
dosao i meni ovaj dell... u protisu uzeo, srebrni, a04, kazu crni je trenutno nedobavljiv a ovog su imali na lageru odmah... naspram starog tn 22" razlika je vidljiva ali ne bas wow... boje su izrazenije kao da mi je veci saturation jedino kutevi gledanja su stvarno odlicni nema vise crnih nevidljivih scena u filmovima kad gledam sa kreveta samo sto mi jako BLJESTI morao sam smanjiti brightness na 65, kako bi drzite to i kontrast? |
![]() |
![]() |
#371 | |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Guest
|
povuces dolje ali s nataknutim monitorom, ovako kad vuces dolje ce se vracati gore federski |
![]() |
![]() |
#378 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#379 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To je pak malo drastično rješenje ![]() Imaš HDMI > DVI-D kabel ili HDMI-HDMI kabel + HDMI > DVI-D adapter. http://www.optimum-online.hr/detalji...line-crni.aspx http://www.optimum-online.hr/detalji...-sapphire.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa normalno da ima, potrudi se malo potražiti, nisi to ranije pitao, isto imaš gotov kabel ili adapterić + kabel. DP <> HDMI adaptera / konvertera nema, ako i ima onda su skupi po zlato. |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Guest
|
Pa rekao si da imas hdmi izlaz na laptopu, spoji ga sa dvi ulazom na monitoru kako god hoces i vozi. U cemu je problem? HDMI ima crni konektor, a ti si rasist? |
![]() |
![]() |
#383 | |||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Irudati ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#384 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja imam jako dobar razlog zakaj sam ovo pitao ![]() Želim spojiti laptop koji ima hdmi izlaz sa DP ulazom na monitoru. Želim spojiti računalo koje ima miniDP izlaz sa DP ulazom na monitoru. Kupio hdmi-dp adapter - ne radi. Kupio miniDP to DP kabel - ne radi. Rješenja?
![]() |
#385 |
Moderator
|
Uz grafičku karticu obično dolazi jedan mDP na DP adapter. No ne znam zašto tebi ne radi jer mora radit. Jesi li ručno probao namjestit koji videoulaz da koristi monitor? Koja je kartica u pitanju? I čemu forsat HDMI na DP kad imaš jeftinih HDMI-DVI rješenja?
![]() |
#386 |
Premium
|
Nažalost uz svoju Gigabyte nisam dobio takav adapter i jako mi je žao zbog toga, nego sam sa neta morao naručivati miniDP kabel koji je u najmanju ruku čudan. Vjerojatno i neispravan. Ručno sam namještao sve ulaze, no na nijednom ga nije prihvatilo. Ne znam zašto forsam, zato što ne volim debele i teško handleane kable poput DVI, nego mi je lakše srediti kable iza stola ako imam sve tanke poput HDMI. A Dell naravno napravi DP umjesto HDMI. A ja pametan pa nisam gledao specifikacije monitora, pošto je on odlična klasa, pretpostavljao da ima HDMI.
![]() |
#387 |
Moderator
|
A kog će mu vraga HDMI kad nema zvučnike? I ne kužim po čemu je teško hendlat DVI. Nije da ćeš ih imat tri-četiri komada. ![]() Ako ne radi onda si kupio neispravan adapter, nema tu sad neke kemije. I s jeftinim DP kablovima oprezno prij eštekanja jer je mene jedan skoro koštao monitora. Jeftini kinezi znaju imat sfušan mehanizam otpuštanja (ne vraća ona dva kljuna) pa moraš rastavljat konektor kako bi ga izvadio iz monitora/grafičke kartice.
![]() |
#388 |
Premium
|
Jebiga, kad mogu onda pokušavam. Kada ne uspijem, onda uzimam DVI. Simple as that. Znaš ono kad nešto platiš i onda želiš izmusti zadnju kap znoja i isprobati svaku kombinaciju na tome? E to. Inače, koliko sam shvatio, nijedna kombinacije Hdmi-dp ne radi. Jednostavno ne postoji konverter niti adapter koji pretvara signal. No, ja sam svejedno uzeo taj jedan adapter i piknuo ga u monitor. I da, nisam ga uspio izvaditi van, tj jesam nakon par sati. Ne znam kakvu sam štetu napravio samom monitoru.
![]() |
#389 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Frend je kupio prije par dana ovaj monitor i nazove me i veli: koji kur** ![]() Uglavnom lik je osjetljiv na boje, pogotovo tamnije nijanse za što je ovaj monitor, citiram: bačen novac! Odem na web malo vidjet o čemu je riječ kad ono imam i što vidjet: LINK Da napomenem da zbog ovoga ovo neće biti moj sljedeći monitor, ovakav propust mi nije jasan, ispada da TN ima bolje kuteve gledanja, primjer iz igre: LINK ![]() Kako to da ovo nitko od 350 postova ovdje nije primjetio, lol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Moderator
|
To je glow i spomenut je puno puta. I ne nije vezan za taj monitor. I ne nikako ne ispada da TN ima bolje kuteve gledanja.
![]() |
|
|