Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.07.2012., 16:48   #631
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Kak se to koristi u autu?
Znam da ima onih preparata koje metnes u auto i sami spricaju do praznjenja al ne smijes unutra uc sat vremena. :P To su ovi sa veselim molekulama.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2012., 17:15   #632
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kak se to koristi u autu?
Znam da ima onih preparata koje metnes u auto i sami spricaju do praznjenja al ne smijes unutra uc sat vremena. :P To su ovi sa veselim molekulama.
Te koji se rimuju sa kancero sam jednom u zivotu stavio i nikad vise. Uzmi sastav i ako ne vjerujes, upisuj stavku po stavku dok ne izgubis dobru vjeru u covjecanstvo. Pojednostavljeni uvod

Samo, ti ces ipak biti temeljitiji od Scotty-a; fino ces skinuti masku, maknuti filter i ko coe'k prosprejati kako spada. Najcesce ti moze ostati nesto manje od pola sadrzaja nakon sto pospricas. Nije potrebno sve potrositi odjednom, osim, ako nisi sto godina odrzavao. 5 minuta plafon digni do daske otvoreno i mozes voziti. Vise radi inteziteta snage mirisa, a manje zbog sastava. Kao sto rekoh, teoretski bi mogao popiti sadrzaj bez vece opasnosti. Naravski, neces to ciniti.

Svjezina se osjeca danima i zbilja dobro radi posao.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2012., 17:28   #633
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Okej super, u autu nije ciscena klima vec neko vrijeme. Nabavit cu taj Nanoteh, znaci sprica se u usis zraka, logicno...

100% vjerujem koliko su užasni ostali preparati, neću se svjesno trovat.
Staro 07.07.2012., 17:47   #634
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Okej super, u autu nije ciscena klima vec neko vrijeme. Nabavit cu taj Nanoteh, znaci sprica se u usis zraka, logicno...
Ako vec u redovnom ciklusu odrzavanja nisi, onda ces vidjeti i u kakvom ti je stanju filter klime. Pa dejstvuj po novi ako je ogavnijeg stanja. Kad je bal, nek...

Citiraj:
100% vjerujem koliko su užasni ostali preparati, neću se svjesno trovat.
Lijepo je za promjenu uzeti proizvod za cisenje na kome lijepo pise : Sredstvo je bezopasno za ljude i zivotinje
Staro 07.07.2012., 20:30   #635
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Ako vec u redovnom ciklusu odrzavanja nisi, onda ces vidjeti i u kakvom ti je stanju filter klime. Pa dejstvuj po novi ako je ogavnijeg stanja. Kad je bal, nek...
Filter je mijenjan prije ravno god. dana. Pogledao sam ga prije mj. i još uvijek je ok, budem ga propuhao. Al nije dezinficirana klima!
Staro 08.07.2012., 09:01   #636
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Imam klimu u autu starom 14 godina koja nikad nije nadopunjavana ili čišćena i ne smrdi iz nje.

Jednostavan trik je, da OBAVEZNO gasi klimu npr 1km prije nego što dođeš do odredišta, ili nek radi ventilacija 10-15 minuta nakon gašenja klime, i neće biti smrada kod ponovnog paljenja.

Rijetko tko to radi, gasi klimu sa gašanjem motora-na unutarnjem "hladnjaku" klime dobivaš odmah jako toplo i jako vlažno mjestu gdje se u jako kratkom roku mogu razviti bakterije, gljivice itd.
Naravno filter kabine mijenjati redovito, ne dopustiti da postane skroz crn ko ugljen
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 11:17   #637
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
a čujte, svaki cigo svoh konja fali, ali ako sam ja od 2003 do 2005 instalirao hrpu (99%) samsunga onda znam zašto govorim da su one najisplativije i to oni Clasic modeli (bijeli - ružni).
Lako je sa novom klimom koja je tek ugrađena, makar bila vivaks, Kvadro, problem nastaje za godinu dana kad ona miruje tijekom zime pa u 5. mjeseci "suprise!!"

klim se ne kupuje za sezonu - dvije - već e to investicija za bar 10 godina (moja je na pola puta sada). I čak i da rikne, ipak imam i majstora i dijelove, a čisto sumnjam da majstori imaju elektronike ili neke druge dijelove za kineske modele (vivax, kvadro, coolexpert, elit, haier, hi sense, Aux....)..
no svakom po želji i mogućnosti...

e, da - čisto sumnjam da CEO neke jače japanske/korejske firme daje proizvod nekom kinezu da stavi svoj logo i 30 % nižu cijenu , kao što je netko ovdje rekao "prepakirani samsung, LG, Daiken."..
Vidim da se kužiš u klime i u princip rada. Znaš da su jeftine klime složene od jeftinijih kineskih dijelova iako većina ima standardne dijelove osim elektronike i daljinca. E sad, ako umre elektronika na vivaxu, quadru i sl. npr. od 3,5 kw i nema invertera, teoretski, ali i praktično bi trebao pasati bilo koji komplet elektronike sa pripadajućim daljincem. Broj žica je isti, nebitno je koji je kompresor, ako je iste jačine (dobiva struju koja ga pali i gasi).
Ali izgleda da se niti jednom majstoru to neda presložit. U stvari velika većina to ni ne bi znala presložit. Uvjek ima klima kojima ode kompresor i neisplativa je za popravljat, a elektronika je OK.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 12:00   #638
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Iskusto s tohibom

Samo da navedem svoje iskustvo s toshibom.
Prije cca 6 god kupljena Toshiba Daiseikai RAS 13 za grijanje tada kupljenog stana (živim na moru pa je to bilo dobro rješenje za grijanje). Bila neka dilema između toshibe i konkuretnog modela od Mitsubishia i odluka pala na toshibu jer je bila nešto malo jeftinija (iako najskuplja toshiba u to doba). Posao odrađuje vrhunski, nikad problema što se tiče grijanja niti hlađenja. Za hlađenje se jako malo korisiti pa se serviseri uvijek čude kako nije puna plijesni i gljivica i ne smrdi
E, sad, ipak ima jedan "mali" problem s njom. Nakon nepune 3 godine (garancija je 2) počinje se lagano čuti ventilator unutarnje jedinice. Zvuk zviždanja ležaja pojačava se idućih godina i eto ovo proljeće htjeli to zamijeniti ako se da. Kontaktirao 3 servisera i svi 3 daju istu dijagnozu - ležajevi, ali to sam i sam znao. Međutim, cijena je blizu 2k kn. Super, cijela unutarnja košta 3k kn. Proljetos mi serviser koji je radio fakat dobar servis skinuo i pokazao motoric: made in china (na klimi piše i na vanjskoj i unutarnjoj made in Japan), zatvoren u limeno kućište koje možeš samo strgati, ležaje nikako promijeniti, a čuješ kad rukom zavrtiš kako su suhi.
Za konkurentski Mitsu (kojeg smo i gledali kod kupnje) cijena istog motorica je cca 700 kn.
Pouka: ako kupujete klimu, treba se raspitati kod servisera kakve su cijene održavanja i dijelova.
Usput, pitanje: ima netko kakvih iskustava s nabavom dijelova za klime vani (Italija, Slovenija, Austrija,...)?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 12:28   #639
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ima li netko Panasonic klimu s inverterom? U uputama za instalaciju stoji da je minimalna duljina cijevi 3m, za što monter kaže da nije potrebno. Drugdje sam našao da je to isključivo zbog buke (kao, dulje cijevi ne prenose buku kompresora), pa me zanima jel ima netko instalirano s kraćim cijevima i kakva su iskustva.
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 13:27   #640
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ovo mi je prvi glas za tak nešto. Kod mene je duljina cijevi nekih 35 cm, samo zid dijeli vanjsku i unutarnju jedinicu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 14:06   #641
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Panasonic s inverterom? A ne znam, i mene čudi, monter kaže da ne treba, da je trik da se proda više cijevi. Meni neće biti više od metra jer je odma preko zida vanjska, pa ćemo vidjet hoće li brujat .
Staro 08.07.2012., 14:09   #642
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
neće ti brujati, tako je imeni isto prek zida... nikakvo brujanje u osjetno jeftinijoj klimi.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 14:35   #643
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ak' ti bruji to nije do klime već do lošeg zida.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 21:40   #644
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja naručio ovu, nadam se da nije neki šrott...

http://www.ekupi.hr/Samsung-klima-ur...29-240132.aspx
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 10:14   #645
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ja naručio ovu, nadam se da nije neki šrott...
http://www.ekupi.hr/Samsung-klima-ur...29-240132.aspx
Ako ti daljinski - koji na slici izgleda super - ima i pozadinsko, onda nisi.

Mozda ces jedino navuci pokoju ljubomoru
Staro 11.07.2012., 12:01   #646
trpi
Guest

jel moguce da mi klima upuhuje musice i razne buba svabe iz vana

naime kupio sam si klimu za sobu i ujutro me doceka pun zid insekata a sve pozatvarano samo klima je radila cijelu noc
  Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 14:00   #647
kriptonac
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Dobar dan svima.

Molim ako mi netko može objasniti ako u specifikaciji za klima uređaj piše:

Standardno područje rada hlađenje +21 do 43°C / grijanje -10C do +24°C

Da li to znači da ako je vani temperatura ispod 21°C da klima neće hladiti?

Link od klime:
http://www.klimacentar.com/mitsubish...uh-ga35vb.html

Hvala!
kriptonac je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 14:25   #648
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
jel moguce da mi klima upuhuje musice i razne buba svabe iz vana

naime kupio sam si klimu za sobu i ujutro me doceka pun zid insekata a sve pozatvarano samo klima je radila cijelu noc
Nije moguće jer klima "vrti" unutarnji zrak, mušice mogu dolaziti kroz nezatvorene rupe od instalacija, recimo.
Citiraj:
Autor kriptonac Pregled postova
Da li to znači da ako je vani temperatura ispod 21°C da klima neće hladiti?
Točno, kućne klime nisu namijenjene za to. Možda možeš računati na koji stupanj manje, ali, recimo, za manje sistem sale nije.
Staro 11.07.2012., 14:43   #649
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Inverteri imaju veće temperaturno područje za rad od neinvertera.

Evo npr:
http://www.klimacentar.com/mitsubish...uz-ge25va.html

Standardno područje rada hlađenje/grijanje = -10 do 46°C / grijanje -15C do +24°C
Staro 11.07.2012., 15:03   #650
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Inverteri imaju veće temperaturno područje za rad od neinvertera.

Evo npr:
http://www.klimacentar.com/mitsubish...uz-ge25va.html

Standardno područje rada hlađenje/grijanje = -10 do 46°C / grijanje -15C do +24°C
Jest, samo je skuplja i slabija.
Staro 11.07.2012., 15:09   #651
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

To je jasno u startu.
Win some, lose some.
Staro 11.07.2012., 16:26   #652
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Samo da navedem svoje iskustvo s toshibom.
Prije cca 6 god kupljena Toshiba Daiseikai RAS 13 za grijanje tada kupljenog stana (živim na moru pa je to bilo dobro rješenje za grijanje). Bila neka dilema između toshibe i konkuretnog modela od Mitsubishia i odluka pala na toshibu jer je bila nešto malo jeftinija (iako najskuplja toshiba u to doba). Posao odrađuje vrhunski, nikad problema što se tiče grijanja niti hlađenja. Za hlađenje se jako malo korisiti pa se serviseri uvijek čude kako nije puna plijesni i gljivica i ne smrdi
E, sad, ipak ima jedan "mali" problem s njom. Nakon nepune 3 godine (garancija je 2) počinje se lagano čuti ventilator unutarnje jedinice. Zvuk zviždanja ležaja pojačava se idućih godina i eto ovo proljeće htjeli to zamijeniti ako se da. Kontaktirao 3 servisera i svi 3 daju istu dijagnozu - ležajevi, ali to sam i sam znao. Međutim, cijena je blizu 2k kn. Super, cijela unutarnja košta 3k kn. Proljetos mi serviser koji je radio fakat dobar servis skinuo i pokazao motoric: made in china (na klimi piše i na vanjskoj i unutarnjoj made in Japan), zatvoren u limeno kućište koje možeš samo strgati, ležaje nikako promijeniti, a čuješ kad rukom zavrtiš kako su suhi.
Za konkurentski Mitsu (kojeg smo i gledali kod kupnje) cijena istog motorica je cca 700 kn.
Pouka: ako kupujete klimu, treba se raspitati kod servisera kakve su cijene održavanja i dijelova.
Usput, pitanje: ima netko kakvih iskustava s nabavom dijelova za klime vani (Italija, Slovenija, Austrija,...)?
Imam istu klimu, iste starosti.

Klima je mrak, ali ima jednu "tvorničku" zezalicu. Naime, prema riječima servisera (koji kaže da ima doma tu klimu), plasma filter se malo kolje sa tiskanom pločicom koja onda voli crknuti. Tako i ova moja čim se upali plava lampica za plasmu, odmah se izgasi i počne svjetliti ona narančasta za filter. Dijagnoza: crkla tiskana pločica.

Cijena pločice: 1200 kuna bez PDV-a i rada.

Cijena nove unutarnje jedinice Daiskeai (najnovija generacija koja je komatibilna sa ovom mojom): 2200 kuna (ne znam da li sa PDVom i montažom).

Ma mislim ono, kao da je pločica napravljena od suhog zlata...

Ali je inače klima super, serviseri kažu da je kao nova nakon 6-7 godina rada.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 17:12   #653
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Imam istu klimu, iste starosti.

Klima je mrak, ali ima jednu "tvorničku" zezalicu. Naime, prema riječima servisera (koji kaže da ima doma tu klimu), plasma filter se malo kolje sa tiskanom pločicom koja onda voli crknuti. Tako i ova moja čim se upali plava lampica za plasmu, odmah se izgasi i počne svjetliti ona narančasta za filter. Dijagnoza: crkla tiskana pločica.
Ja nema takvih problema s tom plazmom.

Citiraj:
Cijena pločice: 1200 kuna bez PDV-a i rada.

Cijena nove unutarnje jedinice Daiskeai (najnovija generacija koja je komatibilna sa ovom mojom): 2200 kuna (ne znam da li sa PDVom i montažom).
Zanimljivo, meni rekli oko 3k kn za unutarnju.
Koji ti je točno model unutarnja?

Citiraj:
Ma mislim ono, kao da je pločica napravljena od suhog zlata...
Prije će biti da uvoznik ne drži dijelove na lageru nego će ti raskupusati vanjsku i prodati pločicu po nabavnoj cijeni cijele unutarnje

Citiraj:
Ali je inače klima super, serviseri kažu da je kao nova nakon 6-7 godina rada.
Da, to su i za moju rekli, inače nemam primjedbi na rad
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 00:13   #654
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Evo, da javim da je instalirana ona klima Panasonic YE-12-MKX u potkrovlje od 45-ak m2 .

Naravno, u noći odmah nevrijeme da vanjsku jedinicu lijepo opere i danas nije bilo pretjerano vruće, ali je recimo na powerfull načinu rada ohladila prostoriju s 28-29 na ugodnih 25-26 u 10-15 min što je super .

Javim kad se vrate "prave" temperature kako se sve skupa drži i jel previše radi da bi ohladila.

Nije mi samo jasno, a ne mogu naći u uputama, zašto se ponaša ovako:
Kad dostigne željenu temperaturu, isključi se vanjska jedinica i puhanje unutarnje i onda u nekim redovnim intervalima 2-3 min se pali unutarnja, puše full brzinom 10-20 sekundi i prestane, i tako cijelo vrijeme Vanjska jedinica je cijelo vrijeme isključena. Nakon nekog vremena kad temperatura poraste, upali se vanjska i onda puše normalno dok ne ohladi na željenu temp.

Jel to normalno ponašanje i jel to potrebno zbog suzbijanja gljivica ili čega?
Staro 12.07.2012., 21:54   #655
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Koji je uvijet za garanciju klima uređaja? Da li može montirat netko, pa da poslije dođu provjerit/naplatit i sve šta ide uz to?
Za redovni servis mi je jasno, nego samo me zanima za montažu. Konkretno za mitsubishi, ako je bitno.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 21:56   #656
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

FitzTN jel uključen neki eko mod il neš?
Baš TO ne bi očekivao od invertera. xD
Staro 12.07.2012., 22:08   #657
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Pitanje je znaš li ti što je to inverter i kako funkcionira?
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 22:17   #658
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Pitanje je znaš li ti što je to inverter i kako funkcionira?
Upravo to. Kakvo gašenje vanjske jedinice na inverteru?

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 22:24   #659
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Ne bi ulazio previše u teoriju, samo pitam jel to normalno?

Znači dok hladi, brzina vrtnje vanjske jedinice varira, u početku najjače, pred kraj vanjska radi sve tiše, dok kad postigne temperaturu unutarnja lagano puše i na vanjskoj se ventilator sporije okreće. Nakon nekog vremena tako, vanjska i unutarnja stanu, te se onda na unutarnjoj dešava opisani scenarij - znači ventilator počne puhat na 10-20 sekundi svakih par minuta, a vanjska se pri tome ne pali.

Kad se temperatura malo digne, vanjska se pali i unutra počne puhat hladno, a pritom sustav troši 300-400 W što znači da inverter regulira jer bi inače trošilo preko 1kW.

Nije nikakav eko mod, jedino da nije neka funkcija protiv neugodnih mirisa kojom suši unutarnju jedinicu da ne nastaju gljivice ili nešto :S Vidjet ću kad se vrate prave vrućine kako će reagirat sve skupa.

Daljinski nudi izbor između Auto, Cool, Heat i Dry i ovako piše u uputstvu:

Rad unutar preporučenog temperaturnog raspona može
uštedjeti energiju.
Način HEAT (Grijanje) : 20°C ~ 24°C.
Način COOL (Hlađenje) : 26˚C ~ 28˚C.
Način DRY (Sušenje) : 1˚C ~ 2˚C niže od temperature
prostorije.

Isprobano je bilo na Cool i Dry, probam sutra na Auto, možda se tamo ovo ne događa .
Pod gašenje vanjske jedinice pretpostavljam gašenje ventilatora, ne znam jel se nutra nešto događa bez toga, ali s obzirom na potrošnju od 20W između intervala puhanja - sumnjam

Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 12.07.2012. u 22:38.
Staro 12.07.2012., 22:49   #660
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Upravo to. Kakvo gašenje vanjske jedinice na inverteru?
evo baš mi bio serviser malo pogledati klimu... veli da inverter isto gasi vanjsku znači da imaš ono prijelazno razdoblje kada se soba zagrijava i kada počne hladiti.

razočarenje.
syss je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno