|
![]() |
#632 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Samo, ti ces ipak biti temeljitiji od Scotty-a; fino ces skinuti masku, maknuti filter i ko coe'k prosprejati kako spada. Najcesce ti moze ostati nesto manje od pola sadrzaja nakon sto pospricas. Nije potrebno sve potrositi odjednom, osim, ako nisi sto godina odrzavao. 5 minuta plafon digni do daske otvoreno i mozes voziti. Vise radi inteziteta snage mirisa, a manje zbog sastava. Kao sto rekoh, teoretski bi mogao popiti sadrzaj bez vece opasnosti. Naravski, neces to ciniti. Svjezina se osjeca danima i zbilja dobro radi posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Lijepo je za promjenu uzeti proizvod za cisenje na kome lijepo pise : Sredstvo je bezopasno za ljude i zivotinje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Filter je mijenjan prije ravno god. dana. Pogledao sam ga prije mj. i još uvijek je ok, budem ga propuhao. Al nije dezinficirana klima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imam klimu u autu starom 14 godina koja nikad nije nadopunjavana ili čišćena i ne smrdi iz nje. Jednostavan trik je, da OBAVEZNO gasi klimu npr 1km prije nego što dođeš do odredišta, ili nek radi ventilacija 10-15 minuta nakon gašenja klime, i neće biti smrada kod ponovnog paljenja. Rijetko tko to radi, gasi klimu sa gašanjem motora-na unutarnjem "hladnjaku" klime dobivaš odmah jako toplo i jako vlažno mjestu gdje se u jako kratkom roku mogu razviti bakterije, gljivice itd. Naravno filter kabine mijenjati redovito, ne dopustiti da postane skroz crn ko ugljen |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ali izgleda da se niti jednom majstoru to neda presložit. U stvari velika većina to ni ne bi znala presložit. Uvjek ima klima kojima ode kompresor i neisplativa je za popravljat, a elektronika je OK.
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Iskusto s tohibom
Samo da navedem svoje iskustvo s toshibom. Prije cca 6 god kupljena Toshiba Daiseikai RAS 13 za grijanje tada kupljenog stana (živim na moru pa je to bilo dobro rješenje za grijanje). Bila neka dilema između toshibe i konkuretnog modela od Mitsubishia i odluka pala na toshibu jer je bila nešto malo jeftinija (iako najskuplja toshiba u to doba). Posao odrađuje vrhunski, nikad problema što se tiče grijanja niti hlađenja. Za hlađenje se jako malo korisiti pa se serviseri uvijek čude kako nije puna plijesni i gljivica i ne smrdi ![]() E, sad, ipak ima jedan "mali" problem s njom. Nakon nepune 3 godine (garancija je 2) počinje se lagano čuti ventilator unutarnje jedinice. Zvuk zviždanja ležaja pojačava se idućih godina i eto ovo proljeće htjeli to zamijeniti ako se da. Kontaktirao 3 servisera i svi 3 daju istu dijagnozu - ležajevi, ali to sam i sam znao. Međutim, cijena je blizu 2k kn. Super, cijela unutarnja košta 3k kn. Proljetos mi serviser koji je radio fakat dobar servis skinuo i pokazao motoric: made in china (na klimi piše i na vanjskoj i unutarnjoj made in Japan), zatvoren u limeno kućište koje možeš samo strgati, ležaje nikako promijeniti, a čuješ kad rukom zavrtiš kako su suhi. Za konkurentski Mitsu (kojeg smo i gledali kod kupnje) cijena istog motorica je cca 700 kn. Pouka: ako kupujete klimu, treba se raspitati kod servisera kakve su cijene održavanja i dijelova. Usput, pitanje: ima netko kakvih iskustava s nabavom dijelova za klime vani (Italija, Slovenija, Austrija,...)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ima li netko Panasonic klimu s inverterom? U uputama za instalaciju stoji da je minimalna duljina cijevi 3m, za što monter kaže da nije potrebno. Drugdje sam našao da je to isključivo zbog buke (kao, dulje cijevi ne prenose buku kompresora), pa me zanima jel ima netko instalirano s kraćim cijevima i kakva su iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Premium
|
Panasonic s inverterom? A ne znam, i mene čudi, monter kaže da ne treba, da je trik da se proda više cijevi. Meni neće biti više od metra jer je odma preko zida vanjska, pa ćemo vidjet hoće li brujat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja naručio ovu, nadam se da nije neki šrott... http://www.ekupi.hr/Samsung-klima-ur...29-240132.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Mozda ces jedino navuci pokoju ljubomoru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Guest
|
jel moguce da mi klima upuhuje musice i razne buba svabe iz vana naime kupio sam si klimu za sobu i ujutro me doceka pun zid insekata a sve pozatvarano samo klima je radila cijelu noc |
![]() |
![]() |
#647 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Dobar dan svima. Molim ako mi netko može objasniti ako u specifikaciji za klima uređaj piše: Standardno područje rada hlađenje +21 do 43°C / grijanje -10C do +24°C Da li to znači da ako je vani temperatura ispod 21°C da klima neće hladiti? Link od klime: http://www.klimacentar.com/mitsubish...uh-ga35vb.html Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Točno, kućne klime nisu namijenjene za to. Možda možeš računati na koji stupanj manje, ali, recimo, za manje sistem sale nije.
![]() |
![]() |
#649 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Inverteri imaju veće temperaturno područje za rad od neinvertera. Evo npr: http://www.klimacentar.com/mitsubish...uz-ge25va.html Standardno područje rada hlađenje/grijanje = -10 do 46°C / grijanje -15C do +24°C |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#652 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Klima je mrak, ali ima jednu "tvorničku" zezalicu. Naime, prema riječima servisera (koji kaže da ima doma tu klimu), plasma filter se malo kolje sa tiskanom pločicom koja onda voli crknuti. Tako i ova moja čim se upali plava lampica za plasmu, odmah se izgasi i počne svjetliti ona narančasta za filter. Dijagnoza: crkla tiskana pločica. Cijena pločice: 1200 kuna bez PDV-a i rada. Cijena nove unutarnje jedinice Daiskeai (najnovija generacija koja je komatibilna sa ovom mojom): 2200 kuna (ne znam da li sa PDVom i montažom). Ma mislim ono, kao da je pločica napravljena od suhog zlata... Ali je inače klima super, serviseri kažu da je kao nova nakon 6-7 godina rada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 | ||||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Koji ti je točno model unutarnja? Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Premium
|
Evo, da javim da je instalirana ona klima Panasonic YE-12-MKX u potkrovlje od 45-ak m2 ![]() Naravno, u noći odmah nevrijeme da vanjsku jedinicu lijepo opere ![]() ![]() Javim kad se vrate "prave" temperature kako se sve skupa drži i jel previše radi da bi ohladila. Nije mi samo jasno, a ne mogu naći u uputama, zašto se ponaša ovako: Kad dostigne željenu temperaturu, isključi se vanjska jedinica i puhanje unutarnje i onda u nekim redovnim intervalima 2-3 min se pali unutarnja, puše full brzinom 10-20 sekundi i prestane, i tako cijelo vrijeme ![]() Jel to normalno ponašanje i jel to potrebno zbog suzbijanja gljivica ili čega? |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Koji je uvijet za garanciju klima uređaja? Da li može montirat netko, pa da poslije dođu provjerit/naplatit i sve šta ide uz to? Za redovni servis mi je jasno, nego samo me zanima za montažu. Konkretno za mitsubishi, ako je bitno.
![]() |
#659 |
Premium
|
Ne bi ulazio previše u teoriju, samo pitam jel to normalno? Znači dok hladi, brzina vrtnje vanjske jedinice varira, u početku najjače, pred kraj vanjska radi sve tiše, dok kad postigne temperaturu unutarnja lagano puše i na vanjskoj se ventilator sporije okreće. Nakon nekog vremena tako, vanjska i unutarnja stanu, te se onda na unutarnjoj dešava opisani scenarij - znači ventilator počne puhat na 10-20 sekundi svakih par minuta, a vanjska se pri tome ne pali. Kad se temperatura malo digne, vanjska se pali i unutra počne puhat hladno, a pritom sustav troši 300-400 W što znači da inverter regulira jer bi inače trošilo preko 1kW. Nije nikakav eko mod, jedino da nije neka funkcija protiv neugodnih mirisa kojom suši unutarnju jedinicu da ne nastaju gljivice ili nešto :S Vidjet ću kad se vrate prave vrućine kako će reagirat sve skupa. Daljinski nudi izbor između Auto, Cool, Heat i Dry i ovako piše u uputstvu: Rad unutar preporučenog temperaturnog raspona može uštedjeti energiju. Način HEAT (Grijanje) : 20°C ~ 24°C. Način COOL (Hlađenje) : 26˚C ~ 28˚C. Način DRY (Sušenje) : 1˚C ~ 2˚C niže od temperature prostorije. Isprobano je bilo na Cool i Dry, probam sutra na Auto, možda se tamo ovo ne događa ![]() Pod gašenje vanjske jedinice pretpostavljam gašenje ventilatora, ne znam jel se nutra nešto događa bez toga, ali s obzirom na potrošnju od 20W između intervala puhanja - sumnjam ![]() Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 12.07.2012. u 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|