|
![]() |
#601 |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#603 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#605 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#606 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Znači, soba je jedna, nema prepreka, 45m2, 80m3 ![]() Izolacija je 15cm mineralne vune, foča ploča, 2x gips ploča, pa sad gdje to dođe u dobrom/lošem, ne znam. Ima 2 izbačene kučice i jedna balkonska vrata, sve ima grilje. Jednostavno je problem što se prostor preko noći ne uspije rashladiti, pa ujutro starta s 25C i na 30 je začas ![]() Ja nisam škrt čovjek i kad god je moguće kupim bolje/jače, al prva jača je tu 2000kn, što je 50% više od onog što mogu dati ![]() Savjetujem se još s monterom što oni nude od opreme i kad bi to moglo biti montirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ha gle, stvar je u tome da je to dobra izolacija za krov, ali samo potkrovlje nikada nije najbolje rješenje i klima će hladiti, ali neće ohladiti, ako razmeš što hoću reći.
![]() |
#609 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Dobro, nećemo sad raskapat cijelu kuću. Ako raznorazni Vivaxi i Quadri iz Peveca hlade pol stanova iste i veće kvadrature u HR, onda bi morala i 12-ica bit tu dosta ![]() ![]() Pogledam još onu Toshibu koju ste preporučili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Hm, da, naravno da ima pametnijih od mene ![]() Pričam što sam pokupio usput raspitujući se uokolo. A to o snobizmu-da ima se zato jer si to sam zarađujem. A nakon nekih godina iza sebe u 100% slučajeva je bilo-kvaliteta se plaća. Uzeo sam klimu da ju koristim, radit će 24 sata dnevno ako treba. Samsunga uopće nisam gledao niti u jednoj cjenovnoj klasi, jer o njemu čuo samo u kontekstu kvarova Da mi je bilo svejedno što uzeti, imao sam u ponudi "neki" klima uređaj za 2100 kuna, 3 godine garancije |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Netko je prije dobro napisao, da se za uređaj(ili bilo što drugo) koji će se koristiti godišnje 2 mjeseca NE DAJU velike pare. Ali dobro, neću se miješati, svako ima svoj novac i što se mene tiče i nek uzme one klima komore(ko u trgovačkim centrima) za kuću ![]() Htio sam se nadovezati na ono pitanje o prostoru, hoće li 12-ica bit dovoljna. Ja imam katnicu(gornji kat nije u potkrovlju, iznad je još tavan) i na svakom katu u hodniku imam ovakvu jednu : http://www.klima-zirdum.hr/KSTC12GRC Evo im 4. il 5. godina sada, i rade (a i ohlade) super, položaj soba je sjever-jug, otvorte se sva vrata i klima za cca pol sata-sat spusti temperaturu u svim sobama na onu koju sam namjestio. Svaki kat ima cca 80-85 m2. Pa eto, 12-ica može održavati temperaturu na takvom prostoru. Naravno, ako se ugasi ta temperatura će se vratit kroz neko vrijeme. Još kad je stavim na 26-7 i gasi kompresor nakon sat vremena, što je znak da je temperatura spuštena na zadanu. Eto, htio sam se na to samo osvrnuti. Ako će se klima koristiti samo ova dva mjeseca preko ljeta kad su vrućine, dovoljna je i 12-ica.
![]() |
#615 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Ugradio 7-8 komada, sve riječi pohvale. Gazda jednom došao zabrinutog lica, mi pijemo pivo. Kaže šta je problem, mi kažemo nema problema, (nije ni čuo da radi koliko je tiha). U jednoj hali za sport-priredbe ugradili 4 18-ke, na dvije zamjenili kablove i cijevi, nije bilo posljedica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Gledam već 9 godina na poslu jednu Toshibu inverter (ne znam koji model, točno mi je ispod prozora) kako radi 0-24 bez da ju je itko ikada došao pogledati ili stavit ključ na nju. Klima hladi telefonsku centralu i nekakvo manje serversko postrojenje. Temperatura u prostoriji 22 celzijusa. Nama je opet nekakav Magnum crko na poslu prošle jeseni (otišo kompresor nakon 4 godine x 5 mjeseci godišnjeg rada 0-24, nemoš vjerovat) i onda su nam kupili ovo: http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...8/Default.aspx Majko moja mila, skoro smo pomrli od vrućine zadnjih dana, s tim više što imamo 4 prozora 2x1.8 m sa južne strane koji su pod udarom sunca od 9 do zalaska. NinjaZec, moje osobno mišljenje je da Vivax proizvodi mogu uć u moju kuću samo kao uređaj koji nema pokretne djelove na sebi (npr. četkica za zube ili sapun). Drugačije nikako. Ja bih uzeo Quadro. Ali to sam ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Evo samo usporedbe radi,da se uključim u raspravu da 12-ica nije dosta za 45m2 potkrovlja, Ja imam u stan u potkrovlju sa 20cm izloacije u krovu,krov je veniliran, i to je to,nemam stiropor fasadu,nemam nove prozore i sl. Da još napomenem da je najjniža točka u potkrovlju tj kosini na 170cm,stan je ukupno 110m2 , A klima je ova http://www.klimacentar.com/mitsubish...uzge-35va.html I hladi bez ikakvih problema sve sobe,istina u boravku u kojem se klima nalazi je najjhladnije ali nikakav problem rashaldit sve ostalo, Toliko o tome da 12-ica nije dosta za 45m2, Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#619 |
freak
|
Ok, ako se tu i tamo nešto "podgrije" ![]() ![]()
![]() |
#620 |
Akutna lijenčina
|
Ja imam doma nekvu CoolExpert doma koja je kupljena pred koji 6-7 godina, hladi, znači radi ![]() Kupljena isto na nekakvoj akciji u jednom centru. Ako je kuća katnica, najpametnije ju je ugraditi na najvišem katu okrenutu prema hodniku i otvoriti sva vrata soba u kojima se boravi preko dana, hladni zrak hladi sve prostorije gore i spušta se u prizemlje. Jedino je veselje bilo kod ugradnje dok je stari bušilicom potrefio žice u zidu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
a čujte, svaki cigo svoh konja fali, ali ako sam ja od 2003 do 2005 instalirao hrpu (99%) samsunga onda znam zašto govorim da su one najisplativije i to oni Clasic modeli (bijeli - ružni). Lako je sa novom klimom koja je tek ugrađena, makar bila vivaks, Kvadro, problem nastaje za godinu dana kad ona miruje tijekom zime pa u 5. mjeseci "suprise!!" klim se ne kupuje za sezonu - dvije - već e to investicija za bar 10 godina (moja je na pola puta sada). I čak i da rikne, ipak imam i majstora i dijelove, a čisto sumnjam da majstori imaju elektronike ili neke druge dijelove za kineske modele (vivax, kvadro, coolexpert, elit, haier, hi sense, Aux....).. no svakom po želji i mogućnosti... e, da - čisto sumnjam da CEO neke jače japanske/korejske firme daje proizvod nekom kinezu da stavi svoj logo i 30 % nižu cijenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Pozdrav svima, ne mogu se odlučiti između 3 klima uređaja za prostor od 35m2 pa vas molim za pomoć. Uređaji su sljedeći: http://www.klimacentar.com/mitsubish...uz-hc35va.html http://www.klimacentar.com/mitsubish...uh-ga35vb.html http://www.klimacentar.com/toshiba/t...13s2ah-es.html Puno hvala i lijepi pozdrav! Zadnje izmijenjeno od: kriptonac. 06.07.2012. u 23:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Registered User
|
Nastavno na prethodnu poruku, ako mi imate preporučiti nekakvu drugu klimu za koju smatrate da je bolja od tri navedene, a u sličnom cijenovnom rangu molim vas preporučite. Hvala još jednom. Zadnje izmijenjeno od: kriptonac. 06.07.2012. u 23:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Premium
|
Citiraj:
Uzeo sam tu kod lokalnog dilera u VŽ, cijena je 100 kuna skuplja nego u klimacentrar.com. Kao što rekoh, volim slušati pametnije od sebe, ali čisto sumnjam da spomenuti vivax, kvadro, coolexpert, elit, haier, hi sense, Aux.... rade svoje npr. kompresore pa vrlo vjerojatno su u njima kompresori nekih "jačih" firmi, dok ostalo je tko zna čije. Gledao sam Končare, Whirpoole, Vailante, al nisam uspio kroz otvore na kučištim pročitati čije su komponente Spomenuo mi je frend serviser da je na nekom jeftinom inverteru nakom koje godine vrisnuo neki "modul snage" koji je koštao 1800 kuna-tiskana pločica 10x10 cm, a to je nešto manje od polovice koliko je klima koštala AUX 3.5kW za 2100 kuna sa 3 godine garancije nakon 3 godine ga možeš slobodno baciti i kupiti novoga takvoga ak trebaš nešto jeftino i da obavlja funkciju. Haiera ima jako puno ugrađenih, dobro rade, ima servisa i dijelova i kome je zanimljiv, nije uopće loš (2400kn 3.5kW model) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Premium
|
Citiraj:
Makar ak ti je prostor imalo izoliran (fasada, nema na jugu velikih prozora itd), po ovome što vidim kod sebe, ovo bi sasvim dobro radilo: http://www.klimacentar.com/mitsubish...uz-ge25va.html Samo 550W max troši, COP/EER 4.57/4.59 Mislim da što god od navedenog uzmeš, nećeš pogriješiti. Naravno, računaj na te cifre 900-1200 kuna za postavu koliko te plus na kraju klima košta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Prije 3 godine sam gradio kuću i odmah su mi stavili 2 Toshiba inverter klime i jednu vanjsku jedinicu za obje klime. Klima je za pohvalu, sada je ostavljam na 26C zbog djece, automatika, i sve super. Kada bi htio ugraditi još jednu/dvije jedinice u dječije sobe, udaljenost cca 12m od vanjske jedinice, koliko je to uopće moguće i koliko bi koštalo cc? Moram li mjenjati vanjsku jedinicu? EDIT: Sjetio se mane moje klime, nemože se podesiti da radi preko univerzalnog Logitech daljinskog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pretpostavljam da kada si govorio o 2000kn skupljoj kilmi da si mislio na Mitsubishi MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA dok sam ja na drugo mjesto stavio MSC-GE35VB/MUH-GA35VB, no nema veze. Ako kažeš da ni s Toshibom neću pogrijesiti mislim da ću uzeti tu Toshibu RAS 13SKHP-ES/RAS 13S2AH-ES. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#630 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() @Mikeyy Lako mozes upisom modela Toshibe, vidjeti koliko jedinica podrzava. Uostalom, pise ti i u servisnom prirucniku, a obicno ti nakon instalacije ostave barem jedan servisni, ako ga vec nisi sam ostavio. Jer u svakoj kutiji dodje korisnicki i servisni od Toshibe pa ih majstori obicno bace uz smece koje ostane nakon sto je sve gotovo. Samo da podsjetim da sam prosle godine spomenuo auto dezinfekciju klime. Stari link iz teme je iz arhive a novi je ovdje : Nanoteh Nakon dvije godine koristenja, sto kod sebe, sto kod ostalih po preporuci... cista petica! Miris je izrazito ugodan. Nakon spricanja ne treba oruzani list za vesele molekule zbog kojih se i po dva sata strogo preporucuje do daske dignuti ventilaciju uz sva otvorena vrata. Nanotehu to nije potrebno jer je ekoloski nastrojen i nakon 5 minuta mozete voziti dalje. Imaju i za kucne AC-e, ali nisam jos probao. No decki iz Toshibe mi se zale, da nije dovoljno toksican po njihovoj mjeri ubitacnosti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|