Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.07.2012., 13:23   #3601
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Koji sve custom ROMovi imaju za ovo čudo? Vidio san na XDA samo onaj "naš"
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 16:40   #3602
deathdancer
Registrirana Smrt

deathdancer's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor tincha95 Pregled postova
ee ljudi imam jedan problem sa kojim ostajem bez novca pa bi trebo hitan odgovor...

zivim dosta blizu slovenije pa mi zna prebaciti na TUSMOBIL tele2(dakle slovensku mrezu) bez da me pita ako smije.. kako mogu izgasit da se mi prebacuje na ostale mreze.. jer radim u toplicama sveti martin a tamo nema tele2 mreze pa mi prebacuje na gore navedenu
postavke su ovako:

Podaci su omoguceni(bez kvacice)
roaming podataka (bez kvacice)
national data roaming(bez kvacice)
postavke GSM/UMTS mreze(automatski nacin)
koristi samo 2g mreze(kvacica)
U postavkama mreze stavi rucni odabir a ne automatski
deathdancer je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 18:18   #3603
tadeii
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
zna li netko ako na CM-u promjeniti baterry ikonicu da prikazuje postotke jer me ovako zivcira, probao sam preko rom toolboxa ali nece...

edit: nashao sam u CM postavkama...

Zadnje izmijenjeno od: tadeii. 08.07.2012. u 18:27.
tadeii je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2012., 18:27   #3604
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor deathdancer Pregled postova
U postavkama mreze stavi rucni odabir a ne automatski
pa tako i imam stavljeno... al cim mi nestane tele2 signal.. dakle izgubi se jer je losa pokrivenost tu blizu mene odma prebaci na slovenski tele2 ://
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2012., 18:01   #3605
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
jel se ikom događalo da mu nisu stizali sms-ovi na fundowskom?
ne svi, već samo neki...
naime, meni par sms-ova nije stiglo, i provjereno je kod tehničke podrške da su svi u sustavu prošli, dakle trebali su mi bit dostavljeni, ali mobitel ih jednostavno nije registrirao ni prikazao...
zapravo, dogodilo mi se par puta da mi led svijetli rozo (tako sam namjestila da svijetli kad stigne sms), a nigdje sms-a
sad ne znam do čega bi to moglo bit, al definitivno je do mobitela jer mi je dakle služba za korisnike sve provjerila i svi sms-ovi za koje sam navela da ih nisam dobila su u sustavu uredno prošli

osim toga, s vremenom mi se čini da mob sve više šteka i eto nepouzdan je kad ždere poruke...
caller mi isto zna zapinjat i zvat sa zakašnjenjem; dakle ja stisnem zovi i on ništa, onda ili odustanem ili stisnem opet, kad ispadne da je on skužio i prvi put samo mi nije reko...
malo me nervira to moram priznat...
mislim da ću uskoro u pohod na neki novi stroj...
Rosie-Posie je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2012., 20:29   #3606
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor Rosie-Posie Pregled postova
jel se ikom događalo da mu nisu stizali sms-ovi na fundowskom?
ne svi, već samo neki...
naime, meni par sms-ova nije stiglo, i provjereno je kod tehničke podrške da su svi u sustavu prošli, dakle trebali su mi bit dostavljeni, ali mobitel ih jednostavno nije registrirao ni prikazao...
zapravo, dogodilo mi se par puta da mi led svijetli rozo (tako sam namjestila da svijetli kad stigne sms), a nigdje sms-a
sad ne znam do čega bi to moglo bit, al definitivno je do mobitela jer mi je dakle služba za korisnike sve provjerila i svi sms-ovi za koje sam navela da ih nisam dobila su u sustavu uredno prošli

osim toga, s vremenom mi se čini da mob sve više šteka i eto nepouzdan je kad ždere poruke...
caller mi isto zna zapinjat i zvat sa zakašnjenjem; dakle ja stisnem zovi i on ništa, onda ili odustanem ili stisnem opet, kad ispadne da je on skužio i prvi put samo mi nije reko...
malo me nervira to moram priznat...
mislim da ću uskoro u pohod na neki novi stroj...
probaj stavit novi cyan od benrua, nece ti bit zao.. mislim svaka cast fundowskom bio mi je najbolji ikad dok benru nije sredio rom, ovaj rom sada leti, meni uredno stizu poruke, baterija puno duze traje, jos mi nije ni jednom crasho, zablokiro... probaj iskreno da ti kazem! pa tek onda na drugi stroj !
Staro 09.07.2012., 21:41   #3607
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

nisam baš pratila romove u zadnje vrijeme...
probat ću tog novog benrua
hvala

edit: instalirala benru-a... e sad, jel u app draweru jezik ostaje španjoski bez obzira na sve ili šta?
edit2: zanemarite pitanje, odjednom se promjenio jezik, al trebalo mu je malo

Zadnje izmijenjeno od: Rosie-Posie. 09.07.2012. u 22:11.
Rosie-Posie je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 03:59   #3608
deathdancer
Registrirana Smrt

deathdancer's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
jel postoji kakva mogucnost da se na benru kamera digne na 5mpx kao sto se moglo na fundowskom?
i ako postoji, kako?
deathdancer je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 13:22   #3609
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Autor spudmonster Pregled postova
Tek sad sam rootovao telefon, a kupljen je u januaru Jel' moze neko staviti spisak sistemskih aplikacija koje se smiju brisati sa naseg Sonica?? Koliko se mozemo voditi ovim spiskom http://spreadsheets.google.com/sprea...=0&output=html
Hvala unaprijed
Kako brisete apk-ove? Meni daje samo instalaciju ili unzip...
Duzim pritiskom mi daje opciju delete ali onda javi da ju nemogu obrisati.
dudum48 je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 13:35   #3610
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
link2sd
thuNdeR je online   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 13:54   #3611
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
titanium backup moze sve zivo izbrisat

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 20:29   #3612
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Mozda pitnje zvuci glupo ali...gdje da skinem novu zadnju,final,verziju CM7 jer tamo na onoj stranici koja je ovdje postavljena prije par postova ne mogu se snaci,tamo sam upao prvi put u zivotu i apsolutno mi je jasno da mi nista nije jasno tamo!!!HVALA

Malo truda cini cuda,nasao sam nesto upravo je na Download pa da vidimo kako izgleda!Uzgred jel stavljao neko na njega supercharger skriptu da me malo prosvijetli,koju gdje i kako jer sam prosli put namucio se dok sam je bratu sredio inace sam malo zahrdjao na sonicu jer sam ga prodao sad se borim sa HTC-om ali je u medju vremenu brat kupio sonic!Moze pomoc oko skripte V6

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 11.07.2012. u 11:35.
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2012., 21:12   #3613
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
zadovoljan sam s ovim zadnjim benruom, al imam nekoliko pitanja..

dal mogu obrisat recimo, voice dialer, DSP effects, i te neke programe?
rom je brz, ali mi šteka skrolanje menija.. dal se može to kako riješit..

vidim da svi stavljate neke superchargere, kaj to je ?
znači, imam goli ROM instaliran, čime ga još mogu ubrzat i poboljšat..

i da, baterija..

Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 10.07.2012. u 21:17.
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 00:49   #3614
ludza
Premium

Datum registracije: Oct 2007
jel ima netko da bi prodao svoj u8650 tele2 mreža eto pa neka mi pošalje privatnu poruku
ludza je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 13:37   #3615
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
zadovoljan sam s ovim zadnjim benruom, al imam nekoliko pitanja..

dal mogu obrisat recimo, voice dialer, DSP effects, i te neke programe?
rom je brz, ali mi šteka skrolanje menija.. dal se može to kako riješit..
voice dialer, deafultni launchel, live wallpaperi, dsp manager, tts service, one dvije teme sto dodu, cyanvread i nešto, defaultnu tipkovnicu(nemoj prije instaliranja nove )... uglavnom, ja počistim nekih 25 apkova od cyana

sve to s titanium backupom

i da, evo baterija:

srkee je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 14:15   #3616
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

benru89 v4 - wifi se ne može spojiti na mrežu...

EDIT: spaja se nakon promjene MAC adrese

Zadnje izmijenjeno od: Fundowsky. 11.07.2012. u 15:03.
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2012., 15:00   #3617
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Danas mi se desila zesca konfuzija na bratovom sonicu,naime ubacio sam u njega recovery prije 20-ak dana i odradio root,sve ok proslo tel radio na fundowskom 4.0 i danas kada sam pokusao ubaciti ovaj novi benruV4 ne mogu uci u recovery,jednostavno nakon 15-ak sekundi ekran se zacrni i to je to,onda SAMO stisenm power tipku i ukljucim ga normalno,pokusao sam ubaciti ponovo recovery ali ne ide,naime sve prodje ok i pise kao da je uradjeno ali kada pokusam uci u njega opet dobijem samo crni ekran,pokusao sam i uraditi hard reset ubacivanjem stock roma onog njemackog sto je fundowski postavio negdje na forumu ne znam tacno sad gdje ali mi samo javlja UPDATE FAILED...inace telefon radi sad ovakav kakav je,pozivi,poruke sve normalno ali je sve ostalo totalna zbrka PA BIH ZAMOLIO ZA POMOC neko uputstvo za stavljanje stocka pa cu sve iz pocetka,radio sam po onom sa prve starne i desava mi se taj problem sa update-om moguce da nisam dobro slozio stvari pa ako moze mala pomoc i oko toga!HVALA
Staro 11.07.2012., 17:38   #3618
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
voice dialer, deafultni launchel, live wallpaperi, dsp manager, tts service, one dvije teme sto dodu, cyanvread i nešto, defaultnu tipkovnicu(nemoj prije instaliranja nove )... uglavnom, ja počistim nekih 25 apkova od cyana

sve to s titanium backupom

i da, evo baterija:

e prijatelju daj ti meni reci jel ovo benruv4? ako je kako si zamijenio bateriju u notification baru? vidim da je tebi vodoravno i malo drugacije sve izgleda... meni je okomito! pa jel mi moze neko rec kako se to mijenja?!
Staro 12.07.2012., 01:18   #3619
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
[QUOTE=tincha95;2199081]e prijatelju daj ti meni reci jel ovo benruv4? ako je kako si zamijenio bateriju u notification baru? vidim da je tebi vodoravno i malo drugacije sve izgleda... meni je okomito! pa jel mi moze neko rec kako se to mijenja?![/QUO
Cynogen mod, imas teme na marketu koje ti promjene izgled cijelog sučelja imenika, poruka, postaviki, notification bara itd
Meni izgleda sve kao na androidu 4.0
Staro 12.07.2012., 02:06   #3620
tincha95
Registered User

samo upisem u trazilicu marketa cyanogen mod themes??
Staro 12.07.2012., 09:14   #3621
Thorax
Doomster
Moj komp

Thorax's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Isprike na OT-u, ako netko prodaje Sonica neka mi se javi na PM

I dal ima negdje za kupiti novi mob jer vidim da više nije u Tele2 ponudi...?

CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530

CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
Sound: Arctic Sound P281

CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated

Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 12.07.2012. u 10:06.
Thorax je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 10:50   #3622
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Da li bi neko bio ljubazan da mi odgonetne ovu mistiku sa ubacivanjem custom recovery,naime bratov phone se zblesavio (mislim da je njegovom greskom) i pojeo vec instaliran recovery jos je tu enigmatike bilo pa sam bio primoran uraditi hard reset,malo sam zapeo svojom greskom brzajuci ali odradio i sve je proslo ok,ubacio sam ovu Germany verziju http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...7.aspx?page=44
i onda opet nailazim na isti problem,kada krenem sa ubacivanjem custom recovery bilo kojeg 5.0.2.6,zadkynovog (http://android.bswireless.hr/2012/02...itka-podataka/) uvijek dobijem poruku na kraju da je sve proslo ok ALI samo mi stoji logo huawei (onaj sto se dobije u fast boot modu) i zatim pocinje polako da tamni i ekran se samo zacrni,a od recoverya nista,samo se izgubi i onaj stock recovery sto dodje sa stock romom,posto sam to vec radio vise puta drivere imam sve vec poskidane,a i rezervu na USB-u pokusavao sam ih i ponovo instalirati,javi da su instalirani sve ok ali da uradis recovery NEMOGUCA MISIJA!Ako neko ima neku ideju DOBRO DOSLA JE
Staro 12.07.2012., 11:05   #3623
srkee
Premium
Moj komp

cynogen 7 themes u google play store ili potraži ovdje imas ih preko 300

Staro 12.07.2012., 11:06   #3624
srkee
Premium
Moj komp

jesi li probao sam iz fastboota flashati recovery?
Staro 12.07.2012., 16:49   #3625
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
cynogen 7 themes u google play store ili potraži ovdje imas ih preko 300
ok upisao sam to i skinuo odmah 5 po redu ugl nisam nesto trazio.. tema se zove ICS instalirao pokrenuo Theme Chooser preko drawera i sad kad ocem apply tu temu pise: This theme was improperly compiled and cannot be applied. wtf?!

EDIT: skinuo sam jos jednu(cak sam je i platio) Matted Blue theme for CM7 instaliram je tako sto pokrenem .apk odem na theme chooser u appdrawer i isto mi napise This theme was improperly compiled and cannot be applied! sto je to? molio bih za pomoc jer sam kupio ovu temu.. nije nesto skupa al ipak je placena

Zadnje izmijenjeno od: tincha95. 12.07.2012. u 17:04.
Staro 12.07.2012., 18:32   #3626
mark11
Banned

mark11's Avatar

vec dugo nisam pratio forum,i vidim da se jos uvijek dosta vodi bitka oko romova.
onda koji je najbolji custom rom za ovaj telefon.ja sam prvo koristio fundowsky 4.0,pa sam odustao jer nikako sa njim na zelenu granu.
stock rom ne nudi neke stvari kao custom rom,a i on zna nekada stekati.
sad koristim custom rom lucky ultra sonic.
i sa njim nisam bas zadovoljan.ponekad ne prepozna ext particiju pa moram ga restartat.ali to je normalno sa ovakvim telefonom,vec sam se navikao na to.imam jako dosta instaliranih apps,preko 130,pa je mozda i to razlog njegova stekanja.koristim sd karticu od 16gb transcend clase 6.
pitao bih ako netko zna rjesenje,zasto mi se ponekad rerstarta u mod za unos pina?
ponekad se sam upali dok je u standby-u,i tako mi jos prije popije bateriju koja i tako malo traje,tu negdje oko 24 sata.svaki dan ga moram puniti.ovo čudo stvarno troši bateriju kao lud.ima neka skripta koja se instalira i smanjuje potrošnju baterije.ako netko zna i ima pozitivna iskustva,volio bih da me uputi kako to podesiti.
vidim da neki zele kupiti ovaj mobitel,pa me zanima koliko nudite novaca.telefon je star 4 mjeseca i pod garancijom je,white.

Zadnje izmijenjeno od: mark11. 12.07.2012. u 18:40.
mark11 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 21:12   #3627
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
ok upisao sam to i skinuo odmah 5 po redu ugl nisam nesto trazio.. tema se zove ICS instalirao pokrenuo Theme Chooser preko drawera i sad kad ocem apply tu temu pise: This theme was improperly compiled and cannot be applied. wtf?!

EDIT: skinuo sam jos jednu(cak sam je i platio) Matted Blue theme for CM7 instaliram je tako sto pokrenem .apk odem na theme chooser u appdrawer i isto mi napise This theme was improperly compiled and cannot be applied! sto je to? molio bih za pomoc jer sam kupio ovu temu.. nije nesto skupa al ipak je placena
pa vec imas u theme chooseru tema nekoliko sto je benru ubacio . ja sam stavio od ics temu i fino radi . ne znam zasto ti nece apply kod mene radi sve normalno . jedino da rom opet instaliras

Citiraj:
Autor mark11 Pregled postova
vec dugo nisam pratio forum,i vidim da se jos uvijek dosta vodi bitka oko romova.
onda koji je najbolji custom rom za ovaj telefon.ja sam prvo koristio fundowsky 4.0,pa sam odustao jer nikako sa njim na zelenu granu.
stock rom ne nudi neke stvari kao custom rom,a i on zna nekada stekati.
sad koristim custom rom lucky ultra sonic.
i sa njim nisam bas zadovoljan.ponekad ne prepozna ext particiju pa moram ga restartat.ali to je normalno sa ovakvim telefonom,vec sam se navikao na to.imam jako dosta instaliranih apps,preko 130,pa je mozda i to razlog njegova stekanja.koristim sd karticu od 16gb transcend clase 6.
pitao bih ako netko zna rjesenje,zasto mi se ponekad rerstarta u mod za unos pina?
ponekad se sam upali dok je u standby-u,i tako mi jos prije popije bateriju koja i tako malo traje,tu negdje oko 24 sata.svaki dan ga moram puniti.ovo čudo stvarno troši bateriju kao lud.ima neka skripta koja se instalira i smanjuje potrošnju baterije.ako netko zna i ima pozitivna iskustva,volio bih da me uputi kako to podesiti.
vidim da neki zele kupiti ovaj mobitel,pa me zanima koliko nudite novaca.telefon je star 4 mjeseca i pod garancijom je,white.
stavi benru cyanogen radi super
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 22:01   #3628
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
pa vec imas u theme chooseru tema nekoliko sto je benru ubacio . ja sam stavio od ics temu i fino radi . ne znam zasto ti nece apply kod mene radi sve normalno . jedino da rom opet instaliras

stavi benru cyanogen radi super

jesi li se zapito dal su mi ljepe te teme ssto je benru stavio? da su mi ljepe nebi trazio pomoc i ako nemozes pomoci ne nabijaj postove bezveze i ne pravi guzvu...

i zar niko nezna u cem je problem?!
Staro 12.07.2012., 22:28   #3629
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
jesi li se zapito dal su mi ljepe te teme ssto je benru stavio? da su mi ljepe nebi trazio pomoc i ako nemozes pomoci ne nabijaj postove bezveze i ne pravi guzvu...

i zar niko nezna u cem je problem?!
PROBLEM JE U HDPI I MDPI TEMAMA;naš mobitel ne podržava HDPI teme,eto u tome ti je problem sa temama,kad ne čitaš,za svaku temu ti to piše,dal je hdpi ili mdpi ili ldpi.

Piše šta podržava,mora ti biti Mdpi,imaš tema koje podržavaju sve tri opcije,neke dvije,ali pretežno su skoro sve više manje HDPI,to ne radi.

Evo ti link pa traži http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1167075

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 12.07.2012. u 22:41.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 22:32   #3630
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
PROBLEM JE U HDPI I MDPI TEMAMA;naš mobitel ne podržava HDPI teme,eto u tome ti je problem sa temama,kad ne čitaš,za svaku temu ti to piše,dal je hdpi ili mdpi ili ldpi.
da te pitam... nasao sam si temu po mojem ukusu.. pise da je treba flashati kroz recovery... na sta se tocno misli??

Zadnje izmijenjeno od: tincha95. 12.07.2012. u 23:21.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na