Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.07.2012., 20:23   #181
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Matisa A - 36% (2) - u srednjoj sam prva tri razreda imao 2 a u cetvrtom 3 iz matise
Engleski A- 80% (4) - pušiona
Hrvatski B- 65% (3) - mislim da bi na višoj razini imao više

fiziku sam dobio 3 na srecu, mislio sam da cu pasti ali sam od 24 pitanja na zaokruzivanje 21 tocno rjesio, zakon
nevjerovatno sam prosao kemiju- imao sam ju samo u 1. godini, niiiiista se nisam pripremao, ispit pisao jedini u skoli zaokruzivao na eci-peci i izasao odmah nakon pola sata
Staro 05.07.2012., 20:32   #182
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da, jbt. Na faksu dobiješ 2 za 55% rješenog, i to ako je profesor dobre volje
Ponovit ću, ova matura nije zamišljena da sruši 80% ucenika, već da se napravi bilo kakva selekcija učenika.. moj bratić pojma nema matematiku, riješio je oko 40% i dobio 4.. pa ja vas sada pitam gdje to ima? Pa to je kec bez razmišljanja.. da je u moje vrijeme bilo takvo ocjenjivanje vjerovatno bi sada završio medicinu..

Pazi sada ako se neki faks odluci ipak na dodatni prijemni, pa ovi odlični učenici ipak popadaju, tko će onda biti kriv??!
Staro 05.07.2012., 20:45   #183
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
vjeruj ima onih koji su pali na nizoj razini,pripremali se i kao isli na pripreme i imali 5 bodova od 40
hrvatski-4 viša,engleski 4-viša i matka B 3 samo sto mi se nije dalo proci malo vise i nisam imao 2 godine :P
slicno kao i ti panda prosle godine ^^ samo matematiku si ti too advanced za mene
Nevjerujem te spike, ako netko ide na pripreme i ne riješi B razinu 40/40, jednostavno nije za fakultet, pogotovo neki tehnički (a na većini je matematika ono, glavni dio lol)

Moje ocjene su ti bile - hrvatski (A) 3, engleski (A) 4, matematika (A) 3, fizika 3 i informatika 3

pripreme = 0

hrvatski za esej sam se pripremao tak da sam večer prije iz 6 od onih 8 knjiga napisao kratak sadržaj (koristeći google ), i ujutro se probudio ranije da si to mogu par puta pročitati, i na kraju zadesi me Otac Goriot (za koji nisam pisao kratak sadržaj si )

matematika / fizika / informatika, nikakvi zadaci niti nešto slično

ja sam uglavnom bio zadovoljan sa rezultatima

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2012., 20:45   #184
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Ponovit ću, ova matura nije zamišljena da sruši 80% ucenika, već da se napravi bilo kakva selekcija učenika.. moj bratić pojma nema matematiku, riješio je oko 40% i dobio 4.. pa ja vas sada pitam gdje to ima? Pa to je kec bez razmišljanja.. da je u moje vrijeme bilo takvo ocjenjivanje vjerovatno bi sada završio medicinu..

Pazi sada ako se neki faks odluci ipak na dodatni prijemni, pa ovi odlični učenici ipak popadaju, tko će onda biti kriv??!

Pa ti učenici koji su pali, nitko drugi, jednostavno

Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
Nevjerujem te spike, ako netko ide na pripreme i ne riješi B razinu 40/40, jednostavno nije za fakultet, pogotovo neki tehnički (a na većini je matematika ono, glavni dio lol)
/cut

Neznam zašto se neki (ne)vade na pripreme. Pa i te pripreme vrijede odnosno nevrijede ovisno koliko pojedinac misli radit dok je na njima. Znam par frendova koji su bili na pripremama i napijali se svaki dan i normalno da je to bio fail i da su roditelji krivili "loše" pripreme, dok su recimo drugi koji su radili kako im se reklo da rade na pripremama prošli prijemne bez problema.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 05.07.2012. u 20:54.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2012., 20:51   #185
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:

Nemreš to na taj način gledati...

Jel' ti kužiš na koji se način matura ocijenjuje ?

Njima je najbitniji najviši postignut broj bodova na maturi i prema tome druge ocijenjuju

tipa ako je najbolji učenik mature riješio točno pola ispita (50%), nemreš onom ko je riješio zadatak manje od njega dat 2

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

Staro 05.07.2012., 21:05   #186
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ima netko od vas ekipe koji je upisao 1. godinu faksa s rezultatima s DM i sada se želi unutar sveučilišta prebaciti na drugi smjer sa istim tim rezultatima? Malo se gubim po tom pitanju i htio bih čuti priču nekoga tko je to prošao.
Staro 05.07.2012., 22:03   #187
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Nemreš to na taj način gledati...

Jel' ti kužiš na koji se način matura ocijenjuje ?

Njima je najbitniji najviši postignut broj bodova na maturi i prema tome druge ocijenjuju

tipa ako je najbolji učenik mature riješio točno pola ispita (50%), nemreš onom ko je riješio zadatak manje od njega dat 2
Panda kuzim ja.. Ali to nije ok.. Kakva je to razina znanja kada ispit rijesis 44%??
Koliko vrijedi ta 4ka onda? Pa ljudi koji su nekada morali rijesiti 60% da bi dobili 2 pa oni su svemirci za ovakve.. Ovo je krivi smjer za znanje i skolstvo...

Ovom sto je rijesio 50% mozes dati 2, a sve ostale srusiti i ponoviti ispit.. I to je to.. Pa bit ce nuzno uvesti prijemni na fakultete, jer sa ovakim pocetnim znanjem tesko da ce tko zavrsiti te faksove..
Staro 05.07.2012., 22:16   #188
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Na kojim to predmetima nitko nije rješio 95+%?
Jer kolko sam do sad skužio od silnog govora i pisanja po internetu i televiziji o državnoj maturi, da je bila lagana i da ima visoki postotak ljudi koji su dobili puno bodova... A ova rasprava zadnjih par postova se vodi kao da je matura bila jako teška pa su morali davat 2 ljudima sa 20% rješenosti... Nisam ju pisao niti osobno pričao s nikimo tko je pa sam zato vjerojatno slabije informiran, što je i razlog zašto ovdje pitam
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2012., 22:35   #189
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
Panda kuzim ja.. Ali to nije ok.. Kakva je to razina znanja kada ispit rijesis 44%??
Koliko vrijedi ta 4ka onda? Pa ljudi koji su nekada morali rijesiti 60% da bi dobili 2 pa oni su svemirci za ovakve.. Ovo je krivi smjer za znanje i skolstvo...

Ovom sto je rijesio 50% mozes dati 2, a sve ostale srusiti i ponoviti ispit.. I to je to.. Pa bit ce nuzno uvesti prijemni na fakultete, jer sa ovakim pocetnim znanjem tesko da ce tko zavrsiti te faksove..
kužim i ja to, ja sam eto sa na pismenom iz fizike prije 2 tjedna suknuo jer sam imao 55 bodova od 100, a ne 60

ali takav je sistem, da se sistem promjeni i gleda se prema punom ispitu, a ne prema najbolje napisanom ispitu, onda bi pola ljudi od kojih je polagalo, palo

došlo bi na taj način do neke selekcije, ali čuj, onda bi krenula i hrpa nezadovoljnih roditelja koji misle da je njihovo deršite znalo i čudili se zašto njihov dripac nije dobio 2 nego je suknuo

Staro 05.07.2012., 23:22   #190
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
došlo bi na taj način do neke selekcije, ali čuj, onda bi krenula i hrpa nezadovoljnih roditelja koji misle da je njihovo deršite znalo i čudili se zašto njihov dripac nije dobio 2 nego je suknuo
gledaj to ovako
student sretan - nemora još barem dvije godine raditi (ako krenemo generalizirati i te dvije godine racunamo prvu i ponavljanje prve godine)
roditelji sretni - sinčić/ćerce upisali (ne)željen fakultet
ministarstvo sretno - za roditelji se nemogu na njih iskaljivat radi problema na fakultetu

praktički su izmislili win-win scenario za upise na fakultet
domis je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2012., 23:33   #191
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
gledaj to ovako
student sretan - nemora još barem dvije godine raditi (ako krenemo generalizirati i te dvije godine racunamo prvu i ponavljanje prve godine)
jel' treba išta više reći ?

Staro 08.09.2014., 08:36   #192
mirela01
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Pozdrav.

Zapoceo sam snimanje tutorijala za najpopularniji digitron medju ucenicima i studentima CASIO fx-991 ES.
Jos uvijek ima onih koji ne znaju sve trikove i načine na koje ga mogu primjeniti. Pa evo, ovim putem kroz video tutorijale želim vam omogućiti da naučite kako najbolje iskoristiti mogućnosti koje vam digitron nudi.
Nadam se da će vam tutorijali biti korisni i da ćete nešto novo naučiti.

Lijep podzrav,

Ivan

http://www.youtube.com/watch?v=liWMrz3UN_s
http://www.youtube.com/watch?v=tagVSqGLku8
http://www.youtube.com/watch?v=g3Ll65stmUA
http://www.youtube.com/watch?v=xriAxba_TJo
mirela01 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge