|
![]() |
#481 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Premium
|
he, he. pitam jer sam vidio da su pisali nesto u stilu da kad bi krepao jedan od VRM-ova na prvim referentnim 570tkama i ako taj jedan je medu onima koji se aktiviraju tek u 3d modu, kartica bi jos radila u win-u i 2d modu, ali kad bi se pokrenuo bench/igra/vatever onda bi vrisnula do kraja. ima nekoliko takvih slucajeva. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/?1T/Yh/286lUQs6/dsc01883.jpg
![]() |
![]() |
#487 | |
Premium
|
Citiraj:
ionak nemrem nis, samo se nadat da su tamo i da neko nije prcko po tome. sad sam vidio na slici jednoj da ove dve desno imam sigurno, ostale se ne vide jer je cooler ispred. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Premium
|
update: cuo se sa servisom. probali su grafu i kod njih su temp "normalne". sobna im je bila kao i meni cirka (~27C). max temp pod load-om ~85C. navodno su probali jos jednu identicnu fantomku i dobili iste rezultate. neznam sta da mislim sad. il je do drivera (to se nisam ni sjetio nazalost probat druge) ili do mog kucista. u svakom slucaju nesmijem ni pomislit sta bi bilo tek da sam zel neku referentnu ![]() jucer sam ugradio nazad grafu i sad kemijam sa nekakvim home-made usmjerivacem zraka direkt sa 120mm venta (side panel) na "killer" of grafe i uspio sam skinut temp dosta. danas cu vrtit testove pa nabacim koju sliku veceras. zgleda gadno, ali ja ne patim od izgleda vec samo funkcionalnost, a i kuciste je zatvoreno pa me briga. BTW nalja je bila tamo doink, ona sitna okrugla na jednom od sarafa za proc. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kakvu uopće regulaciju ima ta fantomka? Nadam se bolju od obične Gainward GTX570 Nego zašto misliš da bi s referentnom imao problema? Obzirom da je ref hladnjak prenešen s GTX480 ![]()
![]() |
#492 | |
Premium
|
Citiraj:
AFAIK 6+2 isto kao i TFIII, SOC, asus DCII, gainward GLH i ona special edition EVGA. http://www.bit-tech.net/hardware/201...antom-review/1 ![]() edit: ne mislim da bih imao problema sa ref, ali koliko su se raspisali o "premalo" faza na njima i mogucem crkavanju pri OC-u nebih je rado uzeo. puno puta je pisano na OCN-u i preporuceno uzet neku od non-ref. a i cijena nije bas neka velika razlika da bih rizikirao. uglavnom tu sam imao srece jer kad sam krenuo u nabavku 570tke gledao sam da je dobro hladena i tiha, faze sam stavio u 2. plan sto je bilo krivo. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 03.07.2012. u 15:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gainward GLH nema 6+2, bar ne svaka, imaš dve izvedbe. Bilo je rasprave o tome. U glavnom na oko se vidi sa donje strane kakva je regulacija.
![]() |
#494 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() AFAIK i na konektor se skuzi. ak je 8+6 onda je to jaca ne? treba pazit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
|
@Wolv i ostali, jel ovo stoji ![]() "I believe GTX 570s come with Shin Etsu x23 paste which is one of the best, if you are going to be reapplying you will want at least MX-2. AS-5 is showing its age now. I reapplied paste on my 570 and temps are much the same, they've done quite a good job with the 570s." ![]() edit: "Got my gainward gtx 570 phantom running at 950/1900 in bf3 at 1.1. Glad I got the gainward card it never goes past 67 degrees even at this speed." đizus :-( Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 03.07.2012. u 17:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#498 | |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ali zato tvoj 80mm koji živahno vrti i buči nego 92mm.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Civic (ab)user
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Preporuka dobrog hladjenja za 570 gtx
Kartica je gainward i podosta se grije sa defaultnim hladjenjem.. frend je zabrijao za zalman vf3000f obzirom da ima zelenog hafx-a.. bitan mu je izgled, al bi i dobre performanse pa ako imate kakav prijedlog frend vam zahvalan ![]() nije frka ako nije nabavljiv kod nas.. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://www.overclock.net/t/1278145/p...ud-for-the-gpu temp su mi odlicne nakon ovoga ![]() btw o kojoj grafi se radi, phantom, GLH,...? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Premium
|
@ M.U.P. - Spomeni konkretne brojke.. Evo meni idle 45 stupnjeva. A 90% load je na 74 stupnja, ventovi na 64% odnosno na 2700rpm.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
ThermalRight Shaman - bez konkurencije. Vent na 1000 RPM (znači nečujno) i ne prelazi 53 stC nakon 3 sata Battlefielda 3 MP. U Furmarku moju Gainward GTX 570 GLH naklokanu na 880 MHz drži na 65 stC Solidno izgleda, makar je možda Accelero Xtreme ljepši a performanse su tu negdje, skoro identične. A Accelero Xtreme Plus ne može na ne-referentnu GTX570 (smeta kučište od DVI konektora). Mislim da sad ima i novi Accelero koji može na ne-referentnu GTX 570. OTOH, Shaman je milina za instalaciju, što je meni bitno, dok je Accelero pain in the ass, one sitne šarafiće naciljati u sitne rupice kroz PCB dok cooler pleše vamo-tamo i razmazuje pastu posvuda je prilično frustrirajuće.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 31.07.2012. u 22:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Premium
|
Citiraj:
ic ulagat hrpu love u aftermarket cooler i izgubit garanciju za gpu je IMHO glupost ak ima temp koje si upravo naveo. 70C pod loadom je mala beba. a to sto se cuju ventovi, a boze moj, naravno da se cuju. sa onim mojim "free" sistemom koji glupo zgleda ces ak nista skinut brzinu vrtnje jer ce trebat manje % za istu temp. i napisi vec jednom o kojem modelu se radi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Civic (ab)user
|
Imate malo niže u threadu moj "mod". Razmišljao sam neko vrijeme i o shamanu i acceleru i na kraju je ispalo bolje i jeftinije od obe varijante. Stock heatpipe hladnjak je sasvim dovoljan za ove grafe (ja još imam onu kraću nereferentnu verziju). Problem buke i zagrijavanja su ovi shugavi ventovi kaj stavljaju gore. Kod prvotne instalacije sam razmišljao da napravim cardboard shroud ali kad sam vidio rezultate i bez tog shrouda zaključio sam da jednostavno nema potrebe zezati se time. Najbolje je što je trošak cijelog moda bio pola sata posla i 92kn za 2 Schyte-a 92mm u linksu (može i jeftinije ako su dobili na lager one neke AC 92 mm ventove sa 4pin pwm). |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Premium
|
poz. danas sam uboo braticu MSI GTX570 1280MB Twin Frozr III Power Edition i malo sam iznenaden sto ima 6+6 konektore za napajanje ![]() ovdje se isto vidi 6+6: http://www.vortez.net/articles_pages..._review,5.html nego nije mi jasno ovo dodavanje V posebno za core, mem i nekakav aux. to samo MSI ima ![]() jel treba uopce dirat ova 2 druga osim core obzirom da memu nema smisla dizat preko 2000? sta je taj aux? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|