Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.06.2012., 21:37   #271
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Teški idioti u ferrariu, preteški Kakav neprofesionalizam, Alonso je za njih sve unutra magistar..Riješiti se Masse pod hitno.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2012., 22:20   #272
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Bilo je vrijeme.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2012., 22:56   #273
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
iskreno, ocekivao sam vise od same staze. realno jako malo prestizanja, alonso skoro kao kimi u prvoj (ili drugoj utrci, nisam siguran), klasican zajeb taktike.

hamilton dobar i zasluzeno prvo mjesto, drago mi je zbog pereza, ali i grosjeana. vettel, a isto ok, iako je i on imao poprilicno "krivu" taktiku, malo manje od alonsa .

iskreno nemam pojma sto se dogodilo s MSC jer sam vec poceo gledati tekmu, ali jebiga, opet odustajanje. rosberg na kraju skoro prestigao alonsa, tj da je bilo jos ~pola km staze - alonso bi pao jos jedno mjesto. i massa, deseti.......

rezime, nekako losa kanada, pojma nemam. ne zbog samih rezultata na kraju, nego same utrke. valjda bude bolja sljedeca .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2012., 23:00   #274
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Dedi zasteko DRS, nije se htio spustit.

Alonso imo sigurno 2. ili 3. mjesto,ali se iso kockat. Utrka je bila malo dosadnjikava, vjerovatno sam ocekivao vise.
Iduca Valencija, cini mi se da ce bit ko Monaco, samo procesija
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2012., 23:23   #275
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Massu treba felgom natuc
Schumacher zbilja nema srece i zbilja je tuzno vidjeti da ima 2 boda
Prevaril sam se, mclaern izgleda povremeno moze slozit taktiku kak Bog zapovjeda
po meni je najveci gubitnik utrke uz Massu Vettel, starto je prvi, vodio, zavrsio cetvrti i nije iskoristio prvo mjesto da odleti naprijed
Nacki je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2012., 23:34   #276
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor Nacki Pregled postova
i nije iskoristio prvo mjesto da odleti naprijed
nije iskoristio jer su i hamilton i alonso generalno bili - brzi. ferrari, barem u alonsovim rukama, izgleda vrlo vrlo dobro, jako konkurentno. RB nije toliko uvjerljiv jednostavno, pogotovo jer "znas" da je to RB, pa ono, the best ajrodinamika..........
jos je tu mclaren, i to je to. ova trojica sto su se danas ganjali vecinu utrke imaju recimo najbolje bolide, ali su definitivno najbolji vozaci. i grosjean i perez, cak i rosberg skoro su zavrsili tako visoko strikno zbog lose taktike i za alonsa i za vettela.

Staro 10.06.2012., 23:42   #277
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Ferrari izgleda odlicno cim Massa uspijeva zavrsit u osvajacima bodova.
Ali sta je, Perez je imo odlicnu utrku koja je bila takticki odlicno odrađena.
Da je Alonso vozio prvi stint jos duze onda bi mu i prosao 1 ulazak u box, ovako nista, mislim, i dalje je bio prilicno brz na SS, samo nije mogal cekat i htio je odma preuzeti vodstvo
Staro 11.06.2012., 13:13   #278
draksa
Premium

Staro 11.06.2012., 17:48   #279
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Zbog čega je to RBR zaslužio da im se oduzmu bodovi?
McLarenu su oduzeli bodove zbog gluposti koju su skuhali Alonso, de la Rosa i Coulghan, ali ne vidim razloga zašto bi ti uzimao bodove RBR-u?

Adrian Newey je genij, što se prije pomiriš sa time, prije ćeš shvatiti da RBR sve svoje uspjehe duguje samo njemu. OK, i FIA-i koja im je izmjenila pravila od 2009
Prije rb duguje svoje uspjehe onom starom panju i lovi koja curi svud okolo nego Neweyu (ako me pamcenje dobro sluzi nekih 10 godina je bila praznina u rezultatima).
Mene samo zanima kak je Brawn 2009. mogal smislit bolid koji je ful legalan i iste godine bit prvak bez da se ista proglasi ilegalnim. Istina da su se drugi bunili protiv tadasnjeg bolida, ali je bio puno legalniji nego rb-ov danas (na njemu su vec 2 stvari zabranjene).
Ako su se Mclarenu zbog, istina gluposti, uzeli bodovi i kaznili ih enormnom cifrom onda mogu i rb kaznit zbog realnijih stvari.
Staro 11.06.2012., 22:02   #280
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Citiraj:
Red Bull Racing F1 Team postoji od 2005. kakva pak sad 10-togodišnja praznina rezultata. a ako si mislio samo na uspjehe Neweya, onda je suša 11 godina. Zadnji bolid prije 2010. RBR-a je bio McLaren 1999.

Vidim da nisi pravilno infomriran, pa ću si malo dati truda da ti objasnim.

Kao prvo, Brawn nije ništa smislio, nego, krajem 2007./početkom 2008. godine se znalo kakva će biti pravila i koncepti bolida od 2009..
Honda je počela razvijati bolid samim početkom 2008. jer su znali da od te sezone neće biti ništa pa su si dali truda oko tog bolida i testirali više njega nego bolid za 2008. Kad je honda rekla da se povlače krajem 2008., momčad je uzeo Brawn, nazvao ju po sebi i užicao je Mercedesove motore.
RBR sa druge strane je imao Neweya koji je isto napravio jebačku šasiju koju je "otključavao" tijekom sezone, dok Brawn je bio cijelu sezonu isti, zato ih je i RBR stigao. Mana RBR-a u 2009. su bili Renaultovi motori koji Vettelu sjebali 3 utrke di je bio ili vodeći ili blizu vrha i Vettelova neopreznost na 2 utrke.

nisu se bunili protiv bolida, već su Ferrari i Renault (Alonso) protestirali protiv Double difuzora kojeg su RBR i Brawn doveli do savršenstva (zbog čega su i išli ko po tračnicama), dok su se Ferrari i McLaren mučili u brzim zavojima i oni nisu imali vremena u 2008. da ga razviju jer su se klali do zadnjeg zavoja. Alonso je rekao u kontekstu "Ako im dozvolite da imaju DD i da ne moraju koristiti KERS, prvesntvo je već gotovo, nakon 3 utrke".
Uz DD, RBR i Brawn nisu koristili KERS koji je dodavao 60-70kg na svaki bolid, tako da su i tu imali prednosti.

Dakle, ništa ilegalno, već siva zona u idiockim FIA-inim pravilima.

McLaren je dobio kaznu zbog špijunaže, ali više zbog osobnog rata između nazi-šupka Maxa Mosleya i Rona Dennisa, koji sa tim nije imao veze, nego su te podatke koristili Alonso, de la Rosa i Coulghan. No dobro, bilo prošlo i neponovilo se.

Pravila nisu ista za sve. Hamiltonu je uzet PP zbog goriva, a Webberu ostaje pobjeda sa ilegalnom podnicom. Sve je stvar lobija. a RBR praktički ima neograničen fond novaca. Pametnome dosta.
Da mislio sam na Neweya, napamet sam bubnuo pa sam fulao godinu

Ako se ne varam Brawn je vec bio u Hondi godinu ili dvije, tako da je ustvari za to vrijeme slozio ekipu koja je slozila dobar bolid za 2009. I nije bio ni upola politicki mocan kao danas RB, da je tada njegov bolid proglasen ilegalnim bio bi dernek i pitaj Boga da li bi Button bio prvak...
Ali da, tada je Brawn bio dobar bolid po pravilima.

Ovo danas kaj dela Red Bull je siva ekonomija koju treba zabranit. Nazalost to se nece dogodit dokle god su si Vettel i Ecelstone 2 best frenda i dokle god Matesich daje preveliku lovu.
Mclaren je dobio kaznu zbog kakti spijunaze, ali to je druga prica, poanta je da su kaznjeni, a point je da su svi drugi kaznjeni, samo u Rb svi posteni.
Isto tako mi nije nikada bilo jasno niti ce biti zakaj su u F1 momcadi tipa Toro Rosso (smijesna ekipa koja nema razvoj bolida i sluzi RB-u za test, wtf?), HRT, Marussija, Caterham, FI, a nisu Honda, Toyota, BMW, Porsche, VW u nekom obliku...
Point, sve mi se cini da cemo gledati shit i diktate Ecelstona dok ne umre, onda mozda dođu pametniji ljudi koji ce jednom za svagda poslozit pravila i provodit ista, a ne ko danas - malo moze malo ne, ali nema veze jer ionako smo smislili nesto novo.
Previse politike i novca je u igri, a sve se manje sve to skupa svodi na neko natjecanje.
Staro 12.06.2012., 14:50   #281
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Citiraj:
uz to kaj si rekao, možemo se osvrnuti i malo na staze. Vozi se u međuzemlju, na petro-dolar umjetnim stazama koje nikome nisu zanimljive, dok Imola i A1 Ring propadaju u šikari, a i uništili su Hockenheim koji je bio vrhunska staza dok ga nisu skratili.
slazem se i isto tako se tu nece nista promijeniti dokle god je politika u igri

btw, kaj nije Imola obnovljena i ima dozvolu za F1 utrke?
Staro 23.06.2012., 10:38   #282
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
U očekivanju 3. treninga, da iznesem svoja predviđanja. Dosta ih je u 1s, ali prednost dajem Vetelu za PP, jer je RB došao s novim promjenama na bolidu.
Više ćemo znati nakon završetka treninga.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 10:52   #283
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
uz to kaj si rekao, možemo se osvrnuti i malo na staze. Vozi se u međuzemlju, na petro-dolar umjetnim stazama koje nikome nisu zanimljive, dok Imola i A1 Ring propadaju u šikari, a i uništili su Hockenheim koji je bio vrhunska staza dok ga nisu skratili.
Vozi se di je lova vrhunska ne zaboravi to. Zato je još i Mađarska u kalendaru, Bernie je to jasno reka.

BTW i meni fali A1 ring i MSC vs Hakkinen
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 11:14   #284
draksa
Premium

Bila je jucer prica na Skyu u Practiceu koliko trose F1 bolidi i posto je gost Allan McNish koliko trosi Audi R18. F1 moze odvozit 3-4 milje po galonu, a R18 7-8. Cak i nije puno ako se sjetimo da je Ford GT na Top Gearu trosio isto kao i F1
Staro 23.06.2012., 11:15   #285
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor draksa Pregled postova
Bila je jucer prica na Skyu u Practiceu koliko trose F1 bolidi i posto je gost Allan McNish koliko trosi Audi R18. F1 moze odvozit 3-4 milje po galonu, a R18 7-8. Cak i nije puno ako se sjetimo da je Ford GT na Top Gearu trosio isto kao i F1
E ali je R18 TDI, i ne vrti ko formula. Doduše puno je bolji od GTa
Staro 23.06.2012., 11:18   #286
draksa
Premium

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
E ali je R18 TDI, i ne vrti ko formula. Doduše puno je bolji od GTa
Ma da naravno, R18 i treba trositi manje ipak treba vozit 24h bilo bi glupo da svaka 3 kruga mora u boks , i na LeManu se vozi oko 80-90% kruga pod punim gasom

BTW ak ko trazi live stream evo http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/s...am-online.html

Edit: Nebi se cudio danas u kvalama da budu oba lotusa u top 10

Zadnje izmijenjeno od: draksa. 23.06.2012. u 12:02.
Staro 23.06.2012., 18:52   #287
draksa
Premium

Da prije par sezona bi mu ta razlika bila za 2. il 3. mjesto
Ocekujem dosadnu utrku i Vettelovu pobjedu, jedino ak nije postelo setup previse za kvale
Staro 24.06.2012., 11:00   #288
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor draksa Pregled postova
Da prije par sezona bi mu ta razlika bila za 2. il 3. mjesto
Ocekujem dosadnu utrku i Vettelovu pobjedu, jedino ak nije postelo setup previse za kvale
Tipujem na Hamiltona i Lotus team. Alonso će se maximalnoo trudit, moglo bi bit jako zanimljivo.
Staro 24.06.2012., 14:26   #289
draksa
Premium

Jao ovaj Cvijanovic, nebi mu dao da komentira utakmicu 3. Zagrebacke lige

Efit: To Safety car, alonso ispred hamiltona
Vettel izgubio prednost

Edit2: op op

Zadnje izmijenjeno od: draksa. 24.06.2012. u 15:08.
Staro 24.06.2012., 15:07   #290
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ode Sebo

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 15:19   #291
draksa
Premium

Lol wtf na kraju ce Button dobit
Staro 24.06.2012., 15:51   #292
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Majstor Krakonen
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 15:53   #293
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Napokon matori ima malo srece
rendula je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 15:54   #294
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Dva stara pesa na postolju, ima boga

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 15:54   #295
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ajde da se i dedi nesto lijepo dogodilo.
Hamilton ludjak teski ovaj put.
Vecim dijelom dosadna utrka, ali sveskupa ok.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 15:58   #296
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

dosadna utrka, my ass .

ovo da je itko prognozirao, ma nema sanse ovako sto proreci. jos pricam sa frendom kako je malo odustajanja ove godine (prakticki unazad i vise), op, ode vettel, ode grosjean. op, maldonado lud i izbacuje i hamiltona i sebe spusta prema dolje krug prije kraja, i kimi zasluzeno drugi koliko i alonso prvi, i schumi napokon postolje .

utrka odlicna, odlicna! neopisivo dobra sa tonom dogadanja, sve kako i nema prestizanja, bilo ih je dovoljno. alosno definitivno broj vozac trenutno sta god se mislio o njemu kao covjeku, danas najvise inkasirao od svih, ole!!!!!

Staro 24.06.2012., 16:04   #297
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Je dosadna, zaspo sam 3 puta prije sejfti kara, a neke ocito drzi zanimljiva zavrsnica. Pretjecanja i to nategnuta sva na istom mjestu. I da nije bilo tih odustajanja i sudara imali bi kandidata za najdosadniju utrku ove godine.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 16:10   #298
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Najzanimljivija Valencija ikada. Predobro.
Staro 24.06.2012., 16:13   #299
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Carska valencia!!!

Utrka je bila zanimljiva iako ja i dalje želim da valenciju pogodi ogroman potres i da se staza sva uruši!
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 16:16   #300
Speedbreaker
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Kakva utrka, ova prva tri mjesta će se pamtit jako dugo

Ali stvarno, ova utrka je odličan pokazatelj stanja po meni najbolje sezone do sada.

A i staza se pokazala odličnom jer su pretjecanja bila moguća na više mjesta.
Speedbreaker je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na