|
![]() |
#1351 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Zao mi je zbog Opere jer je jedini browser koji mi u potpunosti pase i koristim ga vec ohoho godina. Btw, zar necemo moci i dalje (u slucaju da se navedena akvizicija i dogodi) koristiti "starije" verzije Opere i odj*bati daljnje nadogradnje.. Mislim, bitno da je Opera i da otvara stranice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Tehnologija izrada web stranica napreduje i dok primjerice jedino opera podržava neke od elemenata HTML5ice, u budućnosti sigurno možemo očekivati još više novosti s kojima starije verzije bilo kojeg browsera naprosto neće moći držati korak. Taman i da ih fejsbuk kupi, to ne mora značiti kraj Opere kakvu je znamo. U tom slučaju bi nam ostalo nadati se da neće postojati modifikacije sučelja opere da na svaki klik možeš napravit neš na fejsu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Promjene u sucelju ce vjerojatno biti primjetne (nadam se ne previse face-like ![]() ali mislim da bi funkcionalnost i jednostavnost Opere (kakvu sad znamo) mogle ostati nepromjenjene - cak i poboljsane.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Pošto desktop Operu ne koristim uopće (koja mi se uopće ne sviđa imho) brinem se ako će ovo utjecati na Operu Mini, gotovo must-have browser na svakom mobitelu :\ Iako, nešto u meni govori da bi najveće razlike bile ne toliko dizajnerske i funkcionalne vrste nego u "funkcionalnosti" u surfanju Facebookom. Nešto tipa upload slika u pozadini dok surfamo po ostalim stranicama, pisanje statusa unutar adress bara ![]()
![]() |
#1358 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije fb jedini - navodno i Goglo razmišlja o kupnji Opere. Tko je od njih manje zlo? http://blog.gsmarena.com/opera-to-co...-analysts-say/
![]() |
#1361 |
Omicron Alpha resident
|
Ne znam zašto bi Google bio zainteresiran za kupnju Opere, pogotovo uzevši u obzir da imaju jako dobar browser i Opera im (udjelom na tržištu) ne predstavlja nikakvu konkurenciju. Eventualno na mobilnom tržištu gdje mi je isto pomalo nejasno s obzirom da sam negdje pročitao da Android Browser uzima sve više udjela nauštrb Opere Mobile i Mini.
![]() |
#1362 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A i Firefox je financiran velikom većinom od Googlea(bar je prije koju godinu bio, sad ne znam jel su još uvijek). Ovo na Androidu, google razvija i Chrome, isto zašto? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1363 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Možda su se i dalje zadržali u financiranju firefoxa ali to je sad zanemarivo kako je bilo prije chromea.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Isto bi se moglo dogoditi i s Operom ukoliko se Google upetlja umjesto Facebooka. Pokupit će lumene, ostatak će ostavit da se muči sa razvojem kao i sada na Firefoxu i Chrome bude no.1 u svakom pogledu. Ima se, može se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Omicron Alpha resident
|
![]() |
#1368 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
za one koje zele samo "en" Code:
32bit: http://get-ice-1.opera.com/pub/opera/win/1200/en/Opera_1200_en_Setup.exe 64bit: http://get-ice-1.opera.com/pub/opera/win/1200/en/Opera_1200_en_Setup_x64.exe osjeca se da je brza, cak i gpu akceleracija radi na mojoj staroj gfors 7 ali dok gledam youtube video otvaranje new page preko + taba steka do 3 sekunde Zadnje izmijenjeno od: HumWeed. 14.06.2012. u 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Katastrofa... Sa ukljucenom hardverskom akceleracijom, ako zanemarim to sto se nikakvo poboljsanje u performansama ne vidi, totalno je poremetilo font, velicinu i boju slova. Slova manja, mutnija, skroz neugodno za gledati, flash player se skroz zblesirao. Osim sto ne radi brze nego u 11, sad jos i prikazuju crna slova kao bijela, i generalno je "svjetlije" sve u playeru, ne vide se elementi. Probao sam sa reinstalacijiom, i opere i flasha, ali je u operi problem, jer ostali browseri, a imam ih sve (FF, IE i Chrome), radi najnormalnije kao i prije... Chrome i dalje neusporedivo brzi na stranicama na kojima prevladava flash, video i slicni "tezi" elementi. Youtube takoder od 11.5x prakticki negledljiv u Operi, konstantno trzanje, ucitavanje, sporost... svi ostali browseri, ali bas svi, rade najnormalnije. 12.00 je ispravila samo sporo ucitavanje videa, ostali problemi su i dalje prisutni. Sve manje i manje mi je Opera primarni, na zalost... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ak te muči blurry font kod akceleracije prebaci rendering na OpenGL. Isto tak, akceleracija je eksperimentalna i nije uključena po defaultu. opera:config#UserPrefs|Preferredrenderer 0 - OpenGL, 1 - DirectX
![]() |
#1377 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ev posto tamo na sajtu od opere niko nista ne jebe napravio sam http://www.facebook.com/OperaHrvatska da mi sebi mozemo pomoc kad zatriba ![]() a meni sa novom nije sve tip top, dakle ima mi opera delay od pola sekunde na svemu(kad pisen, otvaram dropdown,kliknem na nesto itd) ,nekuzin kako i od cega, iman par ekstenzija i par tabova, al ni sa iskljucenim ekstenzijama nista ne poomaze, napravit cu reinstall al ako to ne pomogne... i guta po 500 mb rama bez problema sa 4 taba i 4 ekstenzije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ekipa, pomoć. Youtube mi je u zadnje vrijeme u tekstualnom obliku. Te također na forumima ne registrira videe, ostavi prazan prostor samo. Ostali browseri normalno rade Kakvo rješenje, ili da reinstall roknem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Problem s dvanaesticom. Imam crnu temu opere, i sad s upgradeom na 12, linkovi u personal baru su postali nečitljivi. Koristim gornji personal bar, iznad tabova, i on ima podlogu teme. I to je sad za pročitat katastrofa. Ak stavim donji personal bar (ili neku sivu temu), ispod tabova, on ima sivu podlogu i sve je ok. Samo kaj sam ja navikao da mi je gore. Se da to u configu promjenit i gdje? Background i foreground slova da promjenim, jerbo su slova sad iscrtkana, istočkana, uglavnom, nečitljiva.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 16.06.2012. u 15:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|