|
![]() |
#25711 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Meni je mraz tek malo pofurio pokoju papriku, a za tuču treba pričekat koji dan i vidjet. msilim da će se dobar dio paprika oporaviti, a s paradajzom bi moglo biti svega. Kad tak strada jako je podložan bolestima, pa ću ga morat pošpricat. Nego, ima još malih papričica, pa slijedeći tjedan (neću stić ovaj tjedan) možemo na kavu da ti dam još pokoju ![]() ![]() Citiraj:
![]() Evo, nekaj ljuto se peče ![]() ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 23.05.2012. u 21:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25712 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Radili smo danas onaj recept http://www.coolinarika.com/recept/papricirani-krumpir/ i ispalo je jako fino ![]() Stara nije niš javila, valjda nije bilo tuče gore...
![]() |
#25713 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#25714 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nebi vam bilo loše da si paradajz i papriku preventivno pošpricate sa Cuprablau Z ili Bordoškom juhom. Mraz me mimoišao, ali ne i tuča, plemenjača, ličinke kupusne muhe, lisne uši, buhači, voluharice.... Dobio sam jack pot. ![]() Ali stiglo mi danas sjeme crvenog Tamarilla i 50ml "Rooting Hormona"-Clonex.
![]() |
#25715 | ||
Premium
|
Ove ljute su i bile predobre, ove u polovicama velike slatke zelene paprike i nisu baš ispale, paprika baš nije bila fina. ALi ove male papričice - pun pogodak. Fila je bila špek, šunka, krem sir, vrhnje i začini ![]() Slijedeći put radim mljeveno kao u onom receptu gore. Citiraj:
![]() Svakako budem pošprical. Zapravo, pošpricali budu moji, ja tak skoro ne bum stigel na selo. Citiraj:
Ja si razmišljam za slijedeću godinu klonirat par najljepših biljki paprika. Stalno nešto čitam po netu, i izgleda da tako puno brže rastu nego iz sjemena, a još možeš i izabrati najbolje biljke i njih klonirati.
![]() |
![]() |
#25716 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@panorama. ![]() ![]() ![]() Mogli bi vi koji kupujete s ebaya tu i tamo staviti link. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25717 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo, malo ti je kasno za sadit takvu sortu. Iz mog iskustva dosta sporo rastu, taman za berbu oko Božića ![]() Ja u zadnje vrijeme slabo kupujem sjemenje s ebaya. Uglavnom ga razmjenjujem na brojnim chili forumima. Na taj način sam uspio pribaviti i neke sorte koje je teško komercijalno kupiti ![]()
![]() |
![]() |
#25718 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25720 |
Premium
|
![]() |
#25722 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@Roberto Uzeo na ebayu, 85 kn bočica od 50 ml. One ljute kojima sam se najviše veselio jedva preživljavaju. Imam još jolokie i habanera, ali biljčice su svega 2 do 3 cm velike sa dva lista jer sam ih kasnije posadio zbog propadanja prve sjetve. Isto tako sam imao problem sa feferonima "Žuti ljuti". Od 16 sjemenki dobio jednu presadnicu. E da zaboravio sam gore napisat najgoru pošast koja me snašla. VRABAC, jato VRABACA, preko 50% presadnica su izgrižene. Morat ću to poslikat da vidite. Sad imam iznad gredica mrežu. Za iduću godinu radim ormar sam umjetnim svijetlom i grijanjem za proizvodnju presadnica.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 24.05.2012. u 09:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25723 |
Premium
|
Pa zadnja tri puta kad ste žderali ste me fulali ![]() Al dobro, možemo se slijedeći tjedan i na kavi nać pa ti dam sjemenje. @AMD, i Habanerosi i Jolokie još stignu roditi. Daj im vremena, potegnut će sigurno uz dobre uvjete. Ja sam nekoliko sorti stavil tek prošli tjedna klijat, ak ne stignu rodit, preselim ih unutra da dozriju. Kupi od Plantelle bio vrt tekuće gnojivo (žuta plastična boca), i s njim svaka dva tjedna zalij po propisanom doziranju. To će im dati dodatnu hranu i ubrzat rast. Ptice su pošast, meni su tu u ZG napadali biljke ali sam ih uspio spasit postavljanjem plastenika. U zagorju nemam tih problema, mada ima ptičurina. Valjda im u obilju svega kaj tamo ima paprike nisu interesantne ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 24.05.2012. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25727 |
Registered User
|
![]() |
#25728 |
Premium
|
![]() |
#25729 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Namam inače nikad naviku jest za kompom ali sam si upravo dovlekel grickalice-zdjelicu posoljenih čvaraka, domaći kruh i hladni Staropramen ![]() Budući da za desert budu trešnje brijem da bude grdo...grlice mi padaju na pamet ![]()
![]() |
#25731 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pe...tHoustonTX.JPG Slikice za dočarat ljutinu su ![]() Btw, za ručak bilo ovo: http://www.coolinarika.com/slika/paketici-iz-rerne/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25732 |
Registered User
|
Sinoć sam radila Kalbsbratwurst doduše sa debrecinkama, jer sam te imala u frižideru i te volim. Dragi je to jeo za večeru a ja danas za ručak uz njoke i mladu zelenu šalatu sa bučinim uljem. Najela sam se da nemrem disat. ![]() 1 i 2 Edit: Najbolje se ohladit iznutra uz ledenu kavu sa sladoledom, naravno ![]()
Ako pčela ima pruge na leđima, to još uvijek ne znači da je tigar ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ammy. 24.05.2012. u 18:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25733 |
Premium
|
![]() |
#25734 |
driver
|
![]() |
#25735 |
Premium
|
Slažem se. Samo paprike nisu domaće, ipak je još preranop za njih. Iz Metroa, proizvodi Šulog. 21kn ovih 9 komada ![]()
![]() |
#25736 |
driver
|
![]() |
#25737 |
Premium
|
Po mom skromnom sudu, rekao bih Habanero Red i Red Savina. Iako dvije manje me čak podsjećaju na Scotch Bonnet. Prošle godine kad mi je Šulog slao cjenik vidio sam da ima samo Habanerose. Imaju ipaket zelenih jalapenosa u metrou, ista ciejna. ima ih nešto više doduše ![]() Tople paprike ![]()
![]() |
#25738 |
Registered User
|
Vidim da sjemenki orange habanera ima i po njuškalu (i to na akciji kako tvrdi prodavač): http://www.njuskalo.hr/sjeme-sadnice...-oglas-4671404 Malo sam google/wiki pa ispada da su scotch bonnet i habanero vrlo slični, praktički ista vrsta. I po okusu i po scoville vrijednostima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25739 | |
Premium
|
Citiraj:
Bonnet i je nastala od habanera, prilicno su slicne. Pojeo jednu malu, bome tuce gadno ![]() Pol sata mi vec gori straznji dio grla ![]()
![]() |
![]() |
#25740 |
Registered User
|
Mlijeko bi trebalo bit najbolje za gasit požar. ![]() Jesi imao iskustva s malo žešćim igračima (Jolokia, Trinidad Scorpion, Trinidad Moruga)? Kombinacijom scotch bonnet/habanera s nekom od te tri možda bi mogao dobiti zanimljiv umak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|