Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2012., 21:57   #901
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Opet jeftin plastican dizajn, cak jos ruzniji nego SII, jos uvijek losiji ekran od "starog" iP4, i hebenih 4,8", mogu zaboravit na nas male ljude s malim sapama
ekran losiji od iphonea 4? a tesko iphoneu imat dobar ekran (tj pixel densitiy) sa svojih bijednih 3.5" na kojima ne vidis nijedan video/web stranicu kako spada..

S3 mi je ruznjickav
ljepsi mi je S2

a nista, ostaje vidjeti usporedbe sa one x/s, xperiom p ili necim trecim pa odluciti sta uzeti (a mozda uzeti i S2 koji bi sad trebao fino pojeftiniti)
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:01   #902
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
kako nema pluseva ? baterija/proc su zesci plusevi.. minuse ste vec rekli..
Baterija? i za s2 postoji ona od 2000mAh. Ništa novo, impresivno, ili vrijedno spominjanja. Još najbolje da su u takvu cigletinu sa 4.8" ekranom smjestili neku 1600mAh baterijicu.
Proc? Taj quad će donjeti jedno apsolutno ništa. Tek android u verziji 6 ili 7 možda donese pravu bezkompromisnu fluidnost.

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
ekran losiji od iphonea 4? a tesko iphoneu imat dobar ekran (tj pixel densitiy) sa svojih bijednih 3.5" na kojima ne vidis nijedan video/web stranicu kako spada..
ako je apple "glavni baja u kvartu" sa svojih 2048x1536 rezom na ipadu3, mogo je biti i samsung sa 1080p na s3. Ali ništa od toga.

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 03.05.2012. u 22:07.
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:06   #903
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
A više nego duplo veća rezolucija nije prednost u usporedbi s S2??

A govoreći o konkurentima, bit će ih još, nisu se još pojavili ni Lg optimus 4x HD ni Huawei Ascend D...a šuška se da će i nova Sony Hayabusa biti sličnih karakteristika.
raliSHA je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:06   #904
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
shokre razocaran si maksimalno.. ajde, vratit ce S3 sjaj u testovima, bit ce brzi od konkurencije.. Inace pada u zaborav..
Staro 03.05.2012., 22:09   #905
Ordem
Banned

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Baterija? i za s2 postoji ona od 2000mAh. Ništa novo, impresivno, ili vrijedno spominjanja.
pa novo je, impresivno je i vrijedno je spominjanja kad uzmes u obzir da su i dalje standardne baterije od ispod 2000mah (one x ima 1850mah)

i ne moras kupovati dodatne baterije koje samo povecavaju debljinu moba i onda moras kupovati specijalne poklopce ili tak neke gluposti (+ molit se bogu da ce raditi pravilno i da je kompatibilna sa tvojim mobom)

Citiraj:
Proc? Taj quad će donjeti jedno apsolutno ništa. Tek android u verziji 6 ili 7 možda donese pravu bezkompromisnu fluidnost.
pa evo ako iduci android bude dosao u dual bootu sa chrome OSom ove godine, taj quad core ce se isplatiti
a kontam si da se isplati i sad posto moze renderirati HD video i sve ostalo sto zelis raditi na mobu u isto vrijeme (tipa surfati) - koliko ti to treba je druga stvar, no vjerujem da ima ljudi koji ce to znati iskoristiti a i kad placas preko 5.000kn za komad hardvera ocekujes da dodje sa najnovijim i najboljim komponentama, ne? od viska procesorske snage glava ne boli.

no samsungu to izgleda tek treba doci iz dupeta u glavu jer je i S3 izradjen od plastike
fucking lol.
Staro 03.05.2012., 22:12   #906
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
A više nego duplo veća rezolucija nije prednost u usporedbi s S2??
ali i veći ekran, i opet manji ppi i od ajfona pa čak i konkurenta mu u HTCu.... Ma očekivao sam barem nekakav "WOW" faktor. A ne okus ko nakon 6 kava i 600cigareta na prazno

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
shokre razocaran si maksimalno.. ajde, vratit ce S3 sjaj u testovima, bit ce brzi od konkurencije.. Inace pada u zaborav..
paaaa moglo bi se reć ... jer sam se baš jako veselio toj trojci. Što se mene tiče nek propadnu i padnu u zaborav
Staro 03.05.2012., 22:14   #907
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Svaki ppi od 300 na dalje je isti k

Ali ponovit ću, po meni jedini pravi letdown je pentile.
Staro 03.05.2012., 22:18   #908
Ordem
Banned

Citiraj:
ako je apple "glavni baja u kvartu" sa svojih 2048x1536 rezom na ipadu3, mogo je biti i samsung sa 1080p na s3. Ali ništa od toga.
usporedjujes kruske i jabuke

mislis da ce ip5 imati 1080p rezoluciju ekrana? nekako sumnjam. pogotovo ako opet izbace mobitel manji od 4"
Staro 03.05.2012., 22:34   #909
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
pa novo je, impresivno je i vrijedno je spominjanja kad uzmes u obzir da su i dalje standardne baterije od ispod 2000mah (one x ima 1850mah)

i ne moras kupovati dodatne baterije koje samo povecavaju debljinu moba i onda moras kupovati specijalne poklopce ili tak neke gluposti (+ molit se bogu da ce raditi pravilno i da je kompatibilna sa tvojim mobom)
Osobno se ne palim na mAh-ove, već ajmo reć na dobro podešen mob, te dobar rom+kernel itd., koji zajedno mogu dati bolje rezultate od viška ampera.
I nisam jedan od onih kojima je problem stavit mob na punjač svaki dan prije spavanja, nego se mislit očeli izdržat...
Sa tih 2100mAh mislim da su taman ušli u zonu S2... I ako će trajat što duže, vjerujem da će to biti zanemarivo.

Citiraj:
pa evo ako iduci android bude dosao u dual bootu sa chrome OSom ove godine, taj quad core ce se isplatiti
a kontam si da se isplati i sad posto moze renderirati HD video i sve ostalo sto zelis raditi na mobu u isto vrijeme (tipa surfati) - koliko ti to treba je druga stvar, no vjerujem da ima ljudi koji ce to znati iskoristiti a i kad placas preko 5.000kn za komad hardvera ocekujes da dodje sa najnovijim i najboljim komponentama, ne? od viska procesorske snage glava ne boli.

no samsungu to izgleda tek treba doci iz dupeta u glavu jer je i S3 izradjen od plastike
fucking lol.
To je sve ako, do tada se i S4 već možda pojavi...

Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
Svaki ppi od 300 na dalje je isti k

Ali ponovit cu, po meni jedini pravi letdown je pentile.
Negdje sam pročitao da je granica oko 750ppi iznad koje oko više ne primjećuje razliku. Ja sam dosta osjetljiv na vidljivost pixela, primječujem ih i na ajfonovskih 326

Citiraj:
usporedjujes kruske i jabuke

mislis da ce ip5 imati 1080p rezoluciju ekrana? nekako sumnjam. pogotovo ako opet izbace mobitel manji od 4"
neće 1080p, ali će imati dovoljno da mogu reći da su u nečemu naj, kontao sam da će samsung ovaj put napravit taj korak. Po meni, ispali su nezanimljivi papci i ko da su mobitel uz pivicu u 15 minuta složili....
Staro 03.05.2012., 22:35   #910
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

1080p na mobitelu je čista debilana. 300+ dpi je standard za print, nije takav bezveze

A ono što primjećuješ je prije do nazubljenosti u samim ikonama i sučelju ili noise reductionu na fotkama i slično. Ne vjerujem da je do same veličine piksela.

Zadnje izmijenjeno od: raliSHA. 03.05.2012. u 22:40.
Staro 03.05.2012., 22:41   #911
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Ja mislim da ce dugo, bar 2 godine a možda i 3, standard biti 720p i quadcore procevi.. gotovo sigurno!! Mijenjat ce se vrsta displaya koji bi mogao narasti do 5" i to ce biti vrh za mobove, kamera koja ce otići do 20 mp, rami koji ce narasti najmanje na 2gb i baterija koja mora trajati i trajati..
Staro 03.05.2012., 22:42   #912
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ma meni da moj Nexus S ima 1 gigu RAM i nitko sretniji od mene iduče 3 godine...
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:51   #913
pdx
Premium
Moj komp

pdx's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
ja i moj forum... kad bih znao stavljat linkove bi bilo super... pardon 2 sam stisno valjda i sad vidim dole post

benchmark

Zadnje izmijenjeno od: nino. 04.05.2012. u 17:01.
pdx je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:57   #914
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
@RODRIGUEZ : i ja imam nexus s .ma ja sam i sa 512 zadovoljam , zato sto sam si stavio kernel sa bigmemom gdje imam 387mb slobodnih za koristenje..samo clockao sam ga sa 1000 mhz na 1320 i odma mi se bus dize sa 200mhz na 220 ili 240 nez sad tocno.. valjda mi se nista nece smrdat? , temp baterije mi nikad nije presla 44C .. otprilike se vrti oko 37C kad radim na njemu.. steta sto nema senzor za temp na cpu kao npr galaxy nexus nego samo na bat.. kazu da je sve ispod 43C sigurna temp, sta vi kazete?.. no cpu je dosta vise vruc nego bat naravno.. jednom mi je doso na 43C nisam mogao drzati ruku na gornjem dijelu ekrana vise od 4sec koliko je peklo
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 23:37   #915
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

koliko se mogu sjetit, one x je imao score oko 5000, S3 ima 5600.. E sada, one x ima veci cpu i 3d score, dok s3 nadoknadio sve sa I/O 7600
I mi svi pusimo foru kako je S3 brzi od One X a oni nabrijali I/0..
Znaci fail i po pitanju quadranta..

EDIT: Razbio sam se razmisljajuci, a gore na linku imaju grafovi gdje se tocno vidi ono sto govorim..
Staro 04.05.2012., 00:16   #916
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Koja frka nastane oko 2 mobitela... Ljudi, pa razmislite malo, proizvodjaci idu mic po mic da bi za 6/12mj nakon predstavljanja odredjenog modela predstavili nesto novo. Tako je i kod auta, kompova, mobitela i slicnih proizvoda koji idu kolicinski na kontenjere.

Igrao sam se sa Xperiom S u t-centru, koja mi se iskreno zgadila sto se tice sveopceg dojma. Takodjer ima 342ppi ekran, makar mi osobno nije jasna ta rezolucija na 4,3", najbolje da si nabavim stalak za glavu i s udaljenosti od 10cm gledam 720p film ili surfam po netu

Kad sunce sad po ljetu opici po ekranu, ista mi je stvar ima li 800x480 ili 1280x720, kad cu jedva vidjet nazvat nekoga i na jednom i na drugom.

Inace svaka cast i HTC-u i Samsungu na trenutno hardwareski najjacim mobitelima, ali sve se svodi na to da se korisnici hvalisaju okolo ko ima veceg i brzeg. 90% korisnika tih mobitela ce koristiti iste funkcije kao i na puno slabijim androidima. Osobno mi se S3 ne svidja uopce izgledom, kao ni S2, One X i ostala ekipa, pogotovo S1/S+ kojeg trenutno imam. Po meni, bolje da su stavili 3000mAh bateriju (kao na Razr Maxx-u) i zadebljali mobitel milimetar dva, mobitel bi puno bolje lezao u ruci, naravno i vecu autonomiju bi imao. Kak su krenuli, doci ce i do 5mm debljine plasticnog mobitela sa ekranom 5" (ne daj Boze malo jace pricepiti negdje mobitel od 5000+kn).

Zadnje izmijenjeno od: Mejzlik. 04.05.2012. u 00:16. Razlog: ispravak greske
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 00:45   #917
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
To je Note ali manji. Svi su se zalili da im je note prevelik. Ato ga,manji note i svi sretni. I opet ce presisaati bilo kojeg htc-a u svemu,pogotovo multimediji. Sve je super u najavama,ali vec dugo vremena Samsung sisa HTC u svemu,cak je S 2 mobitel godine jer nije imao konkurenciju. Ako je to najava za 2012. ,onda ce se boriti Galaxy S3, iPhone 5 , i MOZDA nekakav HTC koji brat bratu nije napravio posten telefon vec duze vrijeme (osim EVo 3d-a koji je nezasluzeno malo hvaljen) a tako sam ga volio jos od dana HTC Tytn-a. NHF HTC-ovci ,samo pricam ono sto vidim. Nisam fan nijednog,a s druge strane fan sam svih tih brandova

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.05.2012. u 00:51.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 00:53   #918
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Pa upravu si Bruno. Generalno, one X nije htc, već nvidia.. one s je htc, a tu nema konkurencije..
Staro 04.05.2012., 01:01   #919
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Pa upravu si Bruno. Generalno, one X nije htc, već nvidia.. one s je htc, a tu nema konkurencije..
Dok ga ne uzmem u ruke i isprobam kako treba,ne vjerujem mu uopce . Toliko se modela dosad najavaljivalo kao BANG,a na kraju CORCI, jedan od boljih su evo 3d i sensation XL koji na kraju uopce nije dual core a radi bolje od npr dual core obicnog sensation-a. Govorim o modelima koje sam ja isprobao, a posto jedan moj kolega prodaje mobitele,imao sam priliku stvarno svasta isprobavati. Svidja mi se Sense,svidja mi se osjecaj u ruci, legnu odlicno,izrada je odlicna ali brate mili,nek naprave vise telefon koji mogu odmah koristiti bez 100 modifikacija da ne steka.

Ali da ne odemo daleko beyond this topic, nadam se da ce sgs3 naslijediti s2 kako treba,ali ipak se nadam jednom sgs-u koji ima 4" i hardver bar od sgs2 i da lezi u ruci kao Nexus S ili moza Sensation. E njega bih malo duze zadrzao u dzepu.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 08:57   #920
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni je mob ok. Ne sviđa mi se ta plava boja (klasična, crna, mi je bolja) kao ni fotić jer je to u biti isti kao na sadašnjem SGS2, a njime baš i nisam oduševljen - poprilično me razočarao u dijelu video snimanja.
Koliko sam skužio, i grafički čip je isti što je također malo razočarenje.
Dali ću ga uzeti? Ne znam još ni sam. Pretplata mi ističe u 12 mjesecu, a ionako je mislim produžiti pa možda iskoristim priliku ako cijena bude prihvatljiva (očekujem oko 2,5-3k kn za svoju pretplatu).
Staro 04.05.2012., 09:52   #921
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
nadam se da ce sgs3 naslijediti s2 kako treba,ali ipak se nadam jednom sgs-u koji ima 4" i hardver bar od sgs2 i da lezi u ruci kao Nexus S ili moza Sensation. E njega bih malo duze zadrzao u dzepu.
Potpuno se slažem. Dok ne izađe mobitel 4' sa takvim specsima, Galaxy S ostaje u džepu.
Staro 04.05.2012., 10:29   #922
W.Digital
Banned
Moj komp

Eto neki su ovdje preko slika uspjeli zakljuciti da je telefon razocaranje, ima jeftinu plastiku, los ekran i sl., lol.

Isprobali ga ljudi u zivo, kazu da je bolji u svemu od One X-a >> http://www.bug.hr/vijesti/isprobali-...ii/115761.aspx

Posve ocekivano...

A evo malo i videa: http://www.telefonino.net/Samsung/No...alaxySIII.html

Zadnje izmijenjeno od: W.Digital. 04.05.2012. u 11:09.
W.Digital je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 11:33   #923
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Po meni će biti opet najprodavaniji android.
No, od kada sam probao lumiu 800 gade mi se ova razbacivanja sa jezgrama, fuidno do bola i to sa single core. Jedini smisao u jezgrama vidim za pokretanje npr. ubunta i slicno al opet....
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 11:36   #924
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor W.Digital Pregled postova
Eto neki su ovdje preko slika uspjeli zakljuciti da je telefon razocaranje, ima jeftinu plastiku, los ekran i sl., lol.
To su jednostavno činjenice, mobitel je napravljen od plastike - kakva god bila, to je još uvijek PLASTIKA, a ne aluminij ili keramika.

Ekran je lošiji od HTCa, koji ima bolje kuteve gledanja, bolji prikaz pod direktnim suncem itd. Upotrebljiviji je višestruko.

MObitel su krili kao zmija noge a razumijem i zašto, napravili su inferiorniji uređaj od konkurencije i morali krpati kako god znaju, i opet je ispod večine očekivanja.
Staro 04.05.2012., 11:39   #925
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Bar mu ne ispada boja...

Da inferiorniji uređaj....šta sve neću pročitati na ovom forumu...

Ajmo ekipa bar malo pričekati reviewe (MAKAR njih) prije nego počnemo dijeliti "dojmove i konstruktivne zaključke".

@Izet Fazlinović:

Ne znam kako tebi, ali meni je baš super kad kažu da sada NAPOKON mogu scrollati i pinchati web stranice bez laga i stutteringa otkada su stavili quada.

(Iphone 3GS to uopće ne može sa svojih 600 MHz...)
Staro 04.05.2012., 11:52   #926
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
@Izet Fazlinović:

Ne znam kako tebi, ali meni je baš super kad kažu da sada NAPOKON mogu scrollati i pinchati web stranice bez laga i stutteringa otkada su stavili quada.

(Iphone 3GS to uopće ne može sa svojih 600 MHz...)

Gdje si našo 3GS za usporedit, mob star 3god, XD.
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 11:54   #927
W.Digital
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
To su jednostavno činjenice, mobitel je napravljen od plastike - kakva god bila, to je još uvijek PLASTIKA, a ne aluminij ili keramika.
Joj daj sta si zapeo za plastika, 90% telefona je plasticno, mogli su ga oni napravit i od titanija, a onda bi kukao sto telefon previse kosta.

Citiraj:
Ekran je lošiji od HTCa, koji ima bolje kuteve gledanja, bolji prikaz pod direktnim suncem itd. Upotrebljiviji je višestruko.
Kad si se vratio iz Londona?
Nisi u rukama imao ni jedan od ta 2 telefona, a znas koji je bolji ekran.
I da, ljudi inace imaju naviku gledat telefon pod tupim kutem, to mi je najjace kad neko istice...

Citiraj:
MObitel su krili kao zmija noge a razumijem i zašto, napravili su inferiorniji uređaj od konkurencije i morali krpati kako god znaju, i opet je ispod večine očekivanja.
:facepalm:

Daj nemoj flejmat bezveze...
W.Digital je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 11:55   #928
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vi imate toliko riječi protiv plastike na mobitelima, ili da vam djeluju "plastično".. ma hebalo vas to, pa što biste htijeli da bude od inoxa, wtf.. Poanta je da bude lakši, jeftiniji..

Bitno je što je ispod poklopca.. no, ajde, ukusi su ukusi
Staro 04.05.2012., 12:03   #929
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Izet Fazlinovic Pregled postova
Gdje si našo 3GS za usporedit, mob star 3god, XD.
Sarkazam izete , sarkazam, ivo je htio reci da 3gs to moze
Staro 04.05.2012., 12:07   #930
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Plastika da, ali plastiku stavit u flagship mob je fail.. naravno da je mob ispoliraniji od X, pa to im je slamka spasa.. nabrijali su I/O (softwerski) i naravno da ce mob letit u svim scenarijima.. mogu se samo nasmijat na gluposti koje samsung fanovi govore.. S2 je imao wooow efekt, ovdje me ništa nije oduševilo.
Tegra ima iznenađujuće brzi cpu i očekivano brzi 3d (mali400 je već viđen)
Ljudi niste uopće realni.. Obadva su genijalni mobovi sa svojim prednostima i manama.. S2 je bio pojam dizajna, brzine i ekrana. S3 nije, možete govorit što hoćete.. Jabuka ce ove godine sje*at sve!!

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 04.05.2012. u 12:23.
dean225 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na