|
![]() |
#511 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#512 |
hustla
Datum registracije: Nov 2006
|
do sada sam narucio 50+ stvari s ebaya, od malih gadeta do satova, el. komponenti, dijelova za lap i mobitele... jos mi nista nije zapelo na carini, ali par stvari mi se zagubilo, doslo osteceno ili neispravno.. narucio sam fake ice watch satove koji su identicni originalu ali je ebay vrlo brzo nakon kupovine obrisao oglas pod opaskom da je to ilegalna kopija i da mogu traziti povrat novca od prodavaca... u zadnjih 2 mj posta nenormalno kasni, imao sam narudbu krajem prvog mj i jos mi nista nije stiglo, obavjestio sam prodavace o tome i novac mi je odmah vracen. tako da mislim da je gotovo nemoguce imati losu kupovinu jer sam za sve sto nije doslo ili je doslo osteceno/neispravno, kroz 48 sati dobio povrat novaca.
![]() |
#513 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Polako su Kinezi dosli sebi, narucene stvari sa pocetka mjeseca pomalo stizu na kucnu adresu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
ukoliko se na pošti carinjenja utvrdi da je roba kopija i da povređuje pravo intelektualnog vlasništva , carina će takvu robu zaplijeniti i dati na uništenje..trošak uništenja je recimo cca 700injak kuna.. vrsta robe nije bitna,zapljenjuje se sve od cvika do torbi ,slušalica itd.. sad, drugi je par rukava koliko slučajeva prođe, vjerojatno jako puno i u to ne ulazim, ali kažem, ako utvrde da je kopija, procedura je gore navedena i troškove snosi kupac, carinu ne interesira u ovom slučaju niti ebay niti nekakav prodavač iz recimo Kine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Registered User
|
Ukoliko kupac nema novaca na koji nacin ga Carina moze natjerati da plati?Moze postaviti i pitanje drukcije,ukoliko ja kao kupac tvrdim da nisam nista narucivao iako na posiljci pise moje ime, kakve ovlasti i pravne osnove ima Carina da utvrdi da sam bas ja kupac robe, tj da sam je ja platio?Mislim da to bas i ne ide bez suda i policije.Uz sve to na stranicama Ebaya tocno pise da je zabranjeno prodavanje kopija i da je prodavatelj duzan ispostaviti kupcu garancije da je proizvod orginal.Osobno jos neznam nniti jednu fizicku osobu da je nastradala kupujuci kopije na Ebayu.Pravno gledajuci, uz malo boljeg fiskala svaka bi parnica na sudu pala u vodu. Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 24.04.2012. u 18:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Premium
|
Citiraj:
Nitko te ne pita imaš li ili nemaš, kao što te ne pita kad te ulove da voziš pijan po cesti. Dokazni postupak ako se želiš buniti je na tebi.
![]() |
![]() |
#517 | |
Premium
|
Citiraj:
eto to je otprilike to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Premium
|
Citiraj:
koji je zapravo vrlo jednostavan, dolazi do povrede prava intelektualnog vlasništva u kojem carina ima pravo zadržati robu te ako se zaista i utvrdi spomenuta povreda carina nalaže uništenje krivotvorene robe...carina provodi taj postupak uz pomoć ovlaštenih odvjetnika za određen "brand" te dolazi do troškova tih samih odvjetnika,špedicije koja pomaže u postupku te troškova uništenja te robe... sama policija tu ne provodi niti po zakonu treba nikakve istražne radnje... možeš se i žaliti naravno, samo ako je zaista krivotvorina, ne znam na šta..možda nisam znao fora, ali ne bih znao koji troškovi odvjetnika tu proizlaza i koja je uspješnost žalbi obzirom da 99% ljudi jednostavno pristane na spomenute troškove... vremenski imaš ovako...od trenutka kad roba dođe , carina ima pravo 14 dana zadržati robu radi provjere.. nakon toga robu mora pustiti ili u slobodan promet (ako nije krivotvorina, ili pak brand nije zaštićen u HR) ili mora donijeti riješenje o zadržavanju/uništenju..tu imaš 14 dana vremena za žalbu pa ajmo reć u tom periodu možeš razmisliti šta ti je najpovoljnije.. i hajd da još jednom ponovim, tih je slučajeva vjerojatno 2% tako da i ako naručiš fake, vrlo je vjerojatno da ćeš fake i dobiti bez muke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Carina ima strahovite ovlasti, u nekim slučajeva veće i opsežnije nego policija. Naravno da hoće. Ne shvaćam baš što ti tu nije jasno.
![]() |
![]() |
#522 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
|
![]() |
#525 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ajd da malo i pohvalimo kineze što se tiče brzine ![]() Sale date: 04/14/12 Tracking number: -- danas došla dva itema kupljena na gore navedeni datum... inače sam naručivao i u 1 mjesecu i šiping je bio skoro 40 dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Mogu ih i ja pohvaliti, stigao mi mis iz Kine za 8 dana. ![]() Iz Juzne Koreje paketi redovito stizu za 7-10 dana. Sto znaci da prije stigne paket iz istocne Azije nego s drugog kraja Hrvatske. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Registered User
|
I meni su stvari iz Kine pocele dolaziti munjevitom brzinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam situaciju, naime naručio sam nesto, doslo mi je nakon 30 dana, no međutim doslo je nesipravno, kontaktirao sam sellera i dogovorili smo se da će mi on poalat novi item i ja sad čekam da mi stigne. Nisam mu jos dao feedback, pa me zanim koji je rok za davanje feedbacka, odnosno je nakon 45 dana od narudžbe ističe vrijeme za davanje feedbacka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ja sam se bas ponadao procitati da iz nekoga razloga paketi Juzne Koreje kasne posto mi je jedan na putu vec 11 dana a navikao sam da stizu za 7-8 dana. Paket je po tracking nr. predan avio kompaniji prije 9 dana. Obicno bi se nakon 3-4 dana nakon toga pojavio s nase strane tracking sustava (primljen-carina-proslijeden).
![]() |
#530 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
zaboravi feedback, to ti ne riješava tvoj problem rok za otvaranje dispute-a odnosno reklamacije na proizvod je 45 dana, nakon tog ništa, ne možeš tražiti refund niti se žaliti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
![]() ne kupujte lažnjake sa Ioffera. upravo sam dobio riješenje o privremenom oduzimanju robe i sad drhtim dok me ne ubiju sa cifrom za kaznu i uništenje konversica koje sam platio 130 kn. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Isto kao i kod mene, 10 dana ravno. Što se tiče naručivanja fejk stvari, sestrina frendica je naručivala neku torbicu ili što već, i sad je dobila čestitku uz onu sa carine da bi se trebala pojaviti u US u skorašnje vrijeme da se nagode ili što već. (Tako bar ona kaže, u detalje nemogu jer ih ni ta osoba nezna, a izgleda da se ni nenamjerava informirat više o tome)
![]() |
#539 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Premium
|
Pozdrav, zanima me kupuje li netko NBA dresove na ebayu i kakva su mu iskustva? Nije mi bitno da budu aktualni dresovi, dapače, rado bi uzeo neke starije. I vjerojatno replike jer su dosta jeftinije, iako se može uhvatit i pokoji original, posebno na aukciji. Zanima me znate li nekog sellera koji je potvrđeno dobar i s dobrom ponudom? I ima li problema s carinom? Ne bih naručivao više komada odjednom upravo zbog toga. Ako znate još neku stranicu sa dobrom ponudom, molim vas preporučite. Gledao sam na iofferu, postoji nekoliko sellera, ali nakon što sam im poslao nekoliko upita, ne čine mi se pouzdani. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|