Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2012., 09:29   #511
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor zulije Pregled postova
u pravu si da ebay nema ništa s carinom, ali ipak bi trebali nastojati nadzirati prodaju ilegalne robe, a to su između ostalog fejkovi... a nije da ne mogu nego im nije u interesu... osim za klasičnu ilegalnu robu (oružje...) trebalo bi u tu grupu stavit te kineske kopije silne

da ne velim recimo da su kinezi sve pametniji, ajmo reć, u toku nove godine reko idem vidjet ima šta od petardi na ebayu... naravno zabranjeno je, ali kinezi se dosjetiše i sad prodaju ''Rare Collectable Firecracker Sticker'' , i onda ti kasnije pošalje petarde al jbg, mislim da na carini ne bi prošlo
Ebay uopće nije zamišljen kao kontrolirana prodaja robe, to je sustav koji uspostavlja vezu među pojedinim trgovcima i kupcima umjesto da se okolo traži po webu. Samim time niti može imati apsolutnu kontrolu nad robom niti bi to bilo besplatno. Ebay donekle štiti kupce (mogu se prijaviti problemi), ali očekivati da će imati kontrolu nad svime je u najmanju ruku smiješno.
Staro 22.04.2012., 11:51   #512
gangxxxta
hustla
Moj komp

gangxxxta's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
do sada sam narucio 50+ stvari s ebaya, od malih gadeta do satova, el. komponenti, dijelova za lap i mobitele... jos mi nista nije zapelo na carini, ali par stvari mi se zagubilo, doslo osteceno ili neispravno.. narucio sam fake ice watch satove koji su identicni originalu ali je ebay vrlo brzo nakon kupovine obrisao oglas pod opaskom da je to ilegalna kopija i da mogu traziti povrat novca od prodavaca... u zadnjih 2 mj posta nenormalno kasni, imao sam narudbu krajem prvog mj i jos mi nista nije stiglo, obavjestio sam prodavace o tome i novac mi je odmah vracen.

tako da mislim da je gotovo nemoguce imati losu kupovinu jer sam za sve sto nije doslo ili je doslo osteceno/neispravno, kroz 48 sati dobio povrat novaca.
Staro 24.04.2012., 16:27   #513
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Polako su Kinezi dosli sebi, narucene stvari sa pocetka mjeseca pomalo stizu na kucnu adresu
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2012., 18:25   #514
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ukoliko se na pošti carinjenja utvrdi da je roba kopija i da povređuje pravo intelektualnog vlasništva , carina će takvu robu zaplijeniti i dati na uništenje..trošak uništenja je recimo cca 700injak kuna..

vrsta robe nije bitna,zapljenjuje se sve od cvika do torbi ,slušalica itd..

sad, drugi je par rukava koliko slučajeva prođe, vjerojatno jako puno i u to ne ulazim, ali kažem, ako utvrde da je kopija, procedura je gore navedena i troškove snosi kupac, carinu ne interesira u ovom slučaju niti ebay niti nekakav prodavač iz recimo Kine...
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2012., 18:38   #515
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
procedura je gore navedena i troškove snosi kupac
Ukoliko kupac nema novaca na koji nacin ga Carina moze natjerati da plati?Moze postaviti i pitanje drukcije,ukoliko ja kao kupac tvrdim da nisam nista narucivao iako na posiljci pise moje ime, kakve ovlasti i pravne osnove ima Carina da utvrdi da sam bas ja kupac robe, tj da sam je ja platio?Mislim da to bas i ne ide bez suda i policije.Uz sve to na stranicama Ebaya tocno pise da je zabranjeno prodavanje kopija i da je prodavatelj duzan ispostaviti kupcu garancije da je proizvod orginal.Osobno jos neznam nniti jednu fizicku osobu da je nastradala kupujuci kopije na Ebayu.Pravno gledajuci, uz malo boljeg fiskala svaka bi parnica na sudu pala u vodu.

Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 24.04.2012. u 18:51.
Staro 24.04.2012., 18:45   #516
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Ukoliko kupac nema novaca na koji nacin ga Carina moze natjerati da plati?Moze postaviti i pitanje drukcije,ukoliko ja kao kupac tvrdim da nisam nista narucivao iako na posiljci pise moje ime, kakve ovlasti i pravne osnove ima Carina da utvrdi da sam bas ja kupac robe, tj da sam je ja platio?Mislim da to bas i ne ide bez suda i policije.
Može i sa sudom i policijom i odvjetnicima koji zastupaju proizvođače robe i vještacima te svim ostalim, no pitanje je da li si spreman to platiti.

Nitko te ne pita imaš li ili nemaš, kao što te ne pita kad te ulove da voziš pijan po cesti. Dokazni postupak ako se želiš buniti je na tebi.
Staro 24.04.2012., 19:04   #517
schetz
Premium

schetz's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Može i sa sudom i policijom i odvjetnicima koji zastupaju proizvođače robe i vještacima te svim ostalim, no pitanje je da li si spreman to platiti.

Nitko te ne pita imaš li ili nemaš, kao što te ne pita kad te ulove da voziš pijan po cesti. Dokazni postupak ako se želiš buniti je na tebi.

eto to je otprilike to
Staro 24.04.2012., 19:04   #518
RAUL
Registered User

Citiraj:

Ja samo konstatiram da Carina nema pravne ovlasti da goni pojedinca bez istaznih radnji koje provodi Policija i sud.A taj cijeli postupak tesko da ce se pokrenuti zbog jednih slusalica, majice ili naocala.Kao sto sam negdje prije napisao, njima su interesantniji pravni subjekti nego fizicke osobe.
Staro 24.04.2012., 19:19   #519
MORH
Premium
Moj komp

MORH's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
a i neka mi netko dokaze da sam ja svjesno isao kupiti kopiju nekog proizvoda...ja sam mislio da je orginal samo povoljno..
ja stajem na Raulovu stranu
Staro 24.04.2012., 19:23   #520
schetz
Premium

schetz's Avatar

Citiraj:
Ja samo konstatiram da Carina nema pravne ovlasti da goni pojedinca bez istaznih radnji koje provodi Policija i sud.A taj cijeli postupak tesko da ce se pokrenuti zbog jednih slusalica, majice ili naocala.Kao sto sam negdje prije napisao, njima su interesantniji pravni subjekti nego fizicke osobe.
taj se postupak htjeli mi to ili ne, zaista pokreće zbog jednih slušalica,naočala itd...naravno, 98% lažnih proizvoda "prođe" ali kod onih koji ne prođu carina pokreće postupak..

koji je zapravo vrlo jednostavan, dolazi do povrede prava intelektualnog vlasništva u kojem carina ima pravo zadržati robu te ako se zaista i utvrdi spomenuta povreda carina nalaže uništenje krivotvorene robe...carina provodi taj postupak uz pomoć ovlaštenih odvjetnika za određen "brand" te dolazi do troškova tih samih odvjetnika,špedicije koja pomaže u postupku te troškova uništenja te robe...

sama policija tu ne provodi niti po zakonu treba nikakve istražne radnje...

možeš se i žaliti naravno, samo ako je zaista krivotvorina, ne znam na šta..možda nisam znao fora, ali ne bih znao koji troškovi odvjetnika tu proizlaza i koja je uspješnost žalbi obzirom da 99% ljudi jednostavno pristane na spomenute troškove...

vremenski imaš ovako...od trenutka kad roba dođe , carina ima pravo 14 dana zadržati robu radi provjere.. nakon toga robu mora pustiti ili u slobodan promet (ako nije krivotvorina, ili pak brand nije zaštićen u HR) ili mora donijeti riješenje o zadržavanju/uništenju..tu imaš 14 dana vremena za žalbu pa ajmo reć u tom periodu možeš razmisliti šta ti je najpovoljnije..

i hajd da još jednom ponovim, tih je slučajeva vjerojatno 2% tako da i ako naručiš fake, vrlo je vjerojatno da ćeš fake i dobiti bez muke
Staro 24.04.2012., 19:28   #521
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ja samo konstatiram da Carina nema pravne ovlasti da goni pojedinca bez istaznih radnji koje provodi Policija i sud.

Carina ima strahovite ovlasti, u nekim slučajeva veće i opsežnije nego policija.

Citiraj:
A taj cijeli postupak tesko da ce se pokrenuti zbog jednih slusalica, majice ili naocala.Kao sto sam negdje prije napisao, njima su interesantniji pravni subjekti nego fizicke osobe.
Naravno da hoće. Ne shvaćam baš što ti tu nije jasno.
Staro 24.04.2012., 19:30   #522
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor MORH Pregled postova
a i neka mi netko dokaze da sam ja svjesno isao kupiti kopiju nekog proizvoda...ja sam mislio da je orginal samo povoljno..
ja stajem na Raulovu stranu
Uz to dobijes i paprnati garanciju od kineza da su Ray Ban naocale orginal ( stvarno dolazi, vidio na vlastite oci )Jedino sto mozes to je dostaviti ime kineza i njegov broj pay pal racuna nasem sudu.
Staro 24.04.2012., 19:43   #523
RAUL
Registered User

Citiraj:

Carina ima strahovite ovlasti, u nekim slučajeva veće i opsežnije nego policija.
Istina, ali ne svi carinici, vec samo oni koji su postavljeni na odredjena radna mjesta sukladno Pravilnikom o unutarnjem redu.
Staro 24.04.2012., 21:48   #524
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Istina, ali ne svi carinici, vec samo oni koji su postavljeni na odredjena radna mjesta sukladno Pravilnikom o unutarnjem redu.
Je, samo što su ti "samo oni" 90% njih.
Staro 26.04.2012., 19:28   #525
inaki
Premium
Moj komp

inaki's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
ajd da malo i pohvalimo kineze što se tiče brzine

Sale date: 04/14/12
Tracking number: --

danas došla dva itema kupljena na gore navedeni datum...
inače sam naručivao i u 1 mjesecu i šiping je bio skoro 40 dana
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2012., 11:02   #526
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Mogu ih i ja pohvaliti, stigao mi mis iz Kine za 8 dana.

Iz Juzne Koreje paketi redovito stizu za 7-10 dana.

Sto znaci da prije stigne paket iz istocne Azije nego s drugog kraja Hrvatske.
nex je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2012., 14:27   #527
RAUL
Registered User

I meni su stvari iz Kine pocele dolaziti munjevitom brzinom.
Staro 27.04.2012., 14:57   #528
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imam situaciju, naime naručio sam nesto, doslo mi je nakon 30 dana, no međutim doslo je nesipravno, kontaktirao sam sellera i dogovorili smo se da će mi on poalat novi item i ja sad čekam da mi stigne.

Nisam mu jos dao feedback, pa me zanim koji je rok za davanje feedbacka, odnosno je nakon 45 dana od narudžbe ističe vrijeme za davanje feedbacka?

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2012., 14:58   #529
Tarjan
Premium
Moj komp

Tarjan's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Ja sam se bas ponadao procitati da iz nekoga razloga paketi Juzne Koreje kasne posto mi je jedan na putu vec 11 dana a navikao sam da stizu za 7-8 dana. Paket je po tracking nr. predan avio kompaniji prije 9 dana. Obicno bi se nakon 3-4 dana nakon toga pojavio s nase strane tracking sustava (primljen-carina-proslijeden).
Staro 27.04.2012., 16:23   #530
inaki
Premium
Moj komp

inaki's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Imam situaciju, naime naručio sam nesto, doslo mi je nakon 30 dana, no međutim doslo je nesipravno, kontaktirao sam sellera i dogovorili smo se da će mi on poalat novi item i ja sad čekam da mi stigne.

Nisam mu jos dao feedback, pa me zanim koji je rok za davanje feedbacka, odnosno je nakon 45 dana od narudžbe ističe vrijeme za davanje feedbacka?

zaboravi feedback, to ti ne riješava tvoj problem

rok za otvaranje dispute-a odnosno reklamacije na proizvod je 45 dana, nakon tog ništa, ne možeš tražiti refund niti se žaliti...
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2012., 17:47   #531
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To mi je jasno, ali glupo mi je sad otvarat case, ako smo se dogovorili, nego ako me svalja da mu mogu bar dat -rep.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2012., 18:15   #532
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Feedback možeš dati do 60 dana nakon kupovine.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2012., 22:01   #533
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
To mi je jasno, ali glupo mi je sad otvarat case, ako smo se dogovorili, nego ako me svalja da mu mogu bar dat -rep.
Nije glupo. pošalji mu poruku da Dispute ostvaraš za svaki slučaj te da ćeš ga povući kada stigne ispravna stvar. Zaštiti se.
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2012., 09:08   #534
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Nek ti ne bude glupo. Nitko ti ne garantira da je Seller stvarno poslao novi Item... ili da je taj novi ispravan (vjerojatno je, ali ne možeš biti siguran). Nakon 45 dana više nemaš više načina vratiti novce. Zato uvijek i inzistiram na povratu novaca pa ako treba naručim ponovno, ali imam novih 45 dana za otvaranje casea.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2012., 21:06   #535
hrcosijek
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Thumbs down ioffer

ne kupujte lažnjake sa Ioffera. upravo sam dobio riješenje o privremenom oduzimanju robe i sad drhtim dok me ne ubiju sa cifrom za kaznu i uništenje konversica koje sam platio 130 kn.
hrcosijek je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2012., 14:38   #536
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor hrcosijek Pregled postova
ne kupujte lažnjake sa Ioffera. upravo sam dobio riješenje o privremenom oduzimanju robe i sad drhtim dok me ne ubiju sa cifrom za kaznu i uništenje konversica koje sam platio 130 kn.
I zbog toga ti je prvi post ovdje
Staro 03.05.2012., 07:25   #537
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Tko ima iskustva sa prodajom preko ebaya? Jel postoji kakva posebna procedura ili je kao i za kupovinu dovoljno imati paypal racun i samo objaviti item za prodaju?
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 07:36   #538
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
I meni su stvari iz Kine pocele dolaziti munjevitom brzinom.

Isto kao i kod mene, 10 dana ravno.

Što se tiče naručivanja fejk stvari, sestrina frendica je naručivala neku torbicu ili što već, i sad je dobila čestitku uz onu sa carine da bi se trebala pojaviti u US u skorašnje vrijeme da se nagode ili što već. (Tako bar ona kaže, u detalje nemogu jer ih ni ta osoba nezna, a izgleda da se ni nenamjerava informirat više o tome)
Staro 04.05.2012., 21:31   #539
hrcosijek
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Thumbs up

Citiraj:
I zbog toga ti je prvi post ovdje
prvi mi je post jer do sada kao i većina nisam imao problema sa kupovinama preko neta. svi su pametni nešto kao čuli frend, frendica, baka....a nitko ne zna šta je u stvari ili ne žele reći i skrivaju...
hrcosijek je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 23:33   #540
bjede
Premium
Moj komp

Pozdrav,
zanima me kupuje li netko NBA dresove na ebayu i kakva su mu iskustva? Nije mi bitno da budu aktualni dresovi, dapače, rado bi uzeo neke starije. I vjerojatno replike jer su dosta jeftinije, iako se može uhvatit i pokoji original, posebno na aukciji.
Zanima me znate li nekog sellera koji je potvrđeno dobar i s dobrom ponudom? I ima li problema s carinom? Ne bih naručivao više komada odjednom upravo zbog toga.
Ako znate još neku stranicu sa dobrom ponudom, molim vas preporučite.
Gledao sam na iofferu, postoji nekoliko sellera, ali nakon što sam im poslao nekoliko upita, ne čine mi se pouzdani.
bjede je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na