Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.04.2012., 10:26   #541
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor dekky Pregled postova
hero je super izrađen mobitel sa ugodnim materijalima ali bio je užasno spor sa malo interne memorije i blago rečeno užasnom kamerom.

legend je isto super izrade ali isto malo prespor i sa malo memorije i lošom kamerom, baterija isto bezveze.
Spori u današnjem pogledu, ali u ono vrijeme su bili top class uređaji.
Juice je offline  
Staro 07.04.2012., 14:11   #542
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Spori u današnjem pogledu, ali u ono vrijeme su bili top class uređaji.
Iskreno i u ono doba je mogao biti malo brzi... Izbacili su prvi sense s njim a unutra zastarjeli hardware koji se jedva nosio s istim.

Zadnje izmijenjeno od: dekky. 07.04.2012. u 15:17.
dekky je offline  
Staro 07.04.2012., 14:33   #543
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Malo OT vezano uz EVO 3D - kako pobogu ugasit spellcheck u defaultnoj sense sms aplikaciji? Necu sugave crvene crtice ispod svake rijeci i da mi predlaze druge riječi dok tipkam. Apsolutno sve sam isključio u postavkama pod language and keyboards. Hvala
Staro 07.04.2012., 15:13   #544
lajchi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova
Malo OT vezano uz EVO 3D - kako pobogu ugasit spellcheck u defaultnoj sense sms aplikaciji? Necu sugave crvene crtice ispod svake rijeci i da mi predlaze druge riječi dok tipkam. Apsolutno sve sam isključio u postavkama pod language and keyboards. Hvala
Settings - language and keyboard - touch input - text input, pa ugasi spell correction, word completion...
lajchi je offline  
Staro 07.04.2012., 15:34   #545
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Ma sve je pogašeno, zato me i zbunjuje..
Staro 07.04.2012., 15:41   #546
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Jednostavno instaliras neku drugu tipkovnicu , najlaksi nacin da izbjegnes probleme medju ostalim..
Ja osobno nikad na nijednom romu nisam koristija defaultni keyboard, obicno instaliram Smart Keyboard.
Staro 07.04.2012., 15:54   #547
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Jednostavno instaliras neku drugu tipkovnicu , najlaksi nacin da izbjegnes probleme medju ostalim..
Ja osobno nikad na nijednom romu nisam koristija defaultni keyboard, obicno instaliram Smart Keyboard.
Tak ce izgleda i bit. Steta. Hvala vam
Staro 07.04.2012., 16:09   #548
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor dekky Pregled postova
Iskreno i u ono doba je mogao biti malo brzi... Izbacili su prvi sense s njim a unutra zastarjeli hardware koji se jedva nosio s istim.

samo trebalo stavit pravi rom i sve 5
eno moja djevojka još uvijek koristi moga legenda sa blayovim romom i sve radi tip top, naravno, sporiji je od mog desirea s ali nije ni upola tako dramatično kako ti to tu predstavljaš
karlanal je offline  
Staro 09.04.2012., 23:52   #549
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Jel zna netko kako dobiti lock telefona? Znači zelim postaviti pin za uređaj, odnosno da svaki put kad se pali trazi pin, neovisno o Sim kartici. Trazim po svom sensationu, jedino sto nalazim je slock screena, ali to nije to? Ako se dobro sjećam na HTC DHD-u je to bilo kao opcija, no na Sensationu ju ne nalazim.

srale7 je offline  
Staro 10.04.2012., 08:24   #550
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Settings/ security/ screenlock ???
Vidi jel to ono što tražiš..

Evo probao sam I radi.. možeš odabrat I vrstu zakljucavanja. (Pin po želji, pass, pattern, face.. Face ne preporučam jer te mozda ne bude prepoznao u mrak ili tak )

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 10.04.2012. u 08:47.
dean225 je offline  
Staro 10.04.2012., 08:51   #551
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Na satelitskim TV-ima su počeli reklamirati One seriju uz prilično zanimljivu reklamu sa naglaskom na mogućnost okidanja slika uz istovremeno snimanje videa.
http://www.youtube.com/watch?v=CQojZYDMsOQ
Staro 10.04.2012., 14:02   #552
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Settings/ security/ screenlock ???
Vidi jel to ono što tražiš..

Evo probao sam I radi.. možeš odabrat I vrstu zakljucavanja. (Pin po želji, pass, pattern, face.. Face ne preporučam jer te mozda ne bude prepoznao u mrak ili tak )
Vec ja to sve isprobao, ali svi ti lockovi su screen lock. Znači kad zaključaš screen i priliko otključavanja te trazi pin/pass/pattern. Znači svaki put trebam ukucavat. Meni treba nesto kod restarta, a koliko vidim toga bas i nema

srale7 je offline  
Staro 10.04.2012., 14:08   #553
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pogledaj imaš li negdje opciju SIM Lock.
Staro 10.04.2012., 14:30   #554
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pogledaj imaš li negdje opciju SIM Lock.
To imam, ali to je opcija pina za SIM karticu. To naravno imam, ali htio bi dodatno zaštiti mob u slučaju da netko zeli stavit svoju karticu da ga trazi pass uređaja.

Pod opcijom sim card lock setting mogu mjenjati taj pin, ili ga isključiti i to je to.

srale7 je offline  
Staro 10.04.2012., 14:57   #555
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Mislim da je to baš opcija koja tebi treba. Naime, na mom SGS2 pod stavkom 'Postavite SIM zaključavanje ' kao objašnjenje piše: 'Zatraži PIN za korištenje telefona.' Možda je kod HTC-a drugačije, ali te ništa ne košta da probaš.
Staro 10.04.2012., 15:08   #556
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ja sad vise stvarno nisam pametan.
Odem na settings/security/sim card lock/setup sim card lock i tamo imam dvije opcije:
Lock Sim card(requre pin to use phone) i tu mi je kvačica, kad ju pokusam maknut otvori mi se prozor: Unlock sim card i trazi me sim pin kojeg upisem i kaze mi da je krivi

Druga opcija je change sim pin i tu me prvo trazi stari sim pin kojeg upisem i onda trebam dva put anovi i to sve radi, ne trebam opciju promjene sim pina.

srale7 je offline  
Staro 10.04.2012., 15:18   #557
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Datum registracije: May 2011
vjerovatno bi to trebalo bit na postavi lozinku.
Staro 10.04.2012., 15:22   #558
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Zaštita i sigurnost smartphone uređaja

Zanima me kako članovi foruma štite svoje smartphone uređaje?

Vec si dulje vrijem razmisljam, sa svom HTC-u imam skoro sve, svi mailovi, forumi, cloud, mesengeri i spraktički sve sto imam i koristim na kompu, to imam i na svom Htc-u. I sad mi se vrti sitacija da ja slučajno izgubim taj mob i da ga nađe neka zločesta osoba, mogao bi dosta toga nepovratno izgubiti, uglavnom bilo bi sranja.

Sve lozinke su mi "remeber" jer mi se ne da stalno utipkavat, mob mi nitko ne dira osim mene, nemam sta skrivat, tak da ne koristim nikakave lock aplikacije.

Vidio sam da postoje neke aplikacije s kojima se u slučaju gubitka/krađe mobitela moze pristupiti mobu, poslati poruka, napraviti format sd kartice i slično pa me zanima kakva su iskustva? Konkretno Android platforma.

Hvala i LP

srale7 je offline  
Staro 10.04.2012., 15:29   #559
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Nažalost kod mene na Sensationu sa ICS-om nema te opcije

srale7 je offline  
Staro 10.04.2012., 15:53   #560
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Zanima me kako članovi foruma štite svoje smartphone uređaje?

Vec si dulje vrijem razmisljam, sa svom HTC-u imam skoro sve, svi mailovi, forumi, cloud, mesengeri i spraktički sve sto imam i koristim na kompu, to imam i na svom Htc-u. I sad mi se vrti sitacija da ja slučajno izgubim taj mob i da ga nađe neka zločesta osoba, mogao bi dosta toga nepovratno izgubiti, uglavnom bilo bi sranja.

Sve lozinke su mi "remeber" jer mi se ne da stalno utipkavat, mob mi nitko ne dira osim mene, nemam sta skrivat, tak da ne koristim nikakave lock aplikacije.

Vidio sam da postoje neke aplikacije s kojima se u slučaju gubitka/krađe mobitela moze pristupiti mobu, poslati poruka, napraviti format sd kartice i slično pa me zanima kakva su iskustva? Konkretno Android platforma.

Hvala i LP
Uređaj štitim moddanjem kernela i ubacivanjem skripte koja mi na promjenu SIM-a šalje GPS lokaciju moba preko SMS-a svakih 30 min. Već se jednom pokazalo učinkovito. Em dobijem lokaciju, em dobijem broj mobitela.
Staro 10.04.2012., 21:52   #561
emachines725
Banned

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
One X review:

http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-x-review/

(u ovom gore reviewu ima tablica usporedbe performansi one x i ostalih mobitela - One S procesor MELJE sve ostalo na trzistu, cak i tablete lol)

One S review:

http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-s-review/

pretpostavljam da ce One X kostat kojih 4-5k kn

a One S preko 3.000kn

One S ima smjesnu rezoluciju za tu cijenu (za koju si prije 2g dobio HTC flagship mobitel - HTC Desire) a i dizajn pozadine nije za pohvalit se (dobro, ovo je vise subjektivno)

odmah bih uzeo (ili bih mozda cekao galaxy S3 koji ce vjerojatno pokopat sve ostalo na trzistu) One S da u startu ne dobivam skupi mobitel sa zastarjelom rezolucijom.

ako ce ga cijenovno staviti ispod 2.5k kn bit ce to solidna kupnja, inace se ne isplati.

btw

toliko o argumentu da trpanje vise jezgri u mobitel stedi bateriju...
Najs, ali bit će interesantno vidjeti kako će se rootati, pošto ne možeš izvadit bateriju, u slučaju da moraš uć u recovery ako dobiješ bootloop ili slično.
emachines725 je offline  
Staro 10.04.2012., 22:15   #562
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor emachines725 Pregled postova
Najs, ali bit će interesantno vidjeti kako će se rootati, pošto ne možeš izvadit bateriju, u slučaju da moraš uć u recovery ako dobiješ bootloop ili slično.
Sve se preko tipki može riješit
I već je rootan i ima hrpa romova
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1533

I ne znam zaš se ekipa pali toliko na te benchmark testove? Ako mob radi fluidno, sve pokreće bez beda uopće me ni dira jel postiže 6459 ili 6754 na testu.
Juice je offline  
Staro 10.04.2012., 22:40   #563
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Isprobao jučer One X, mobitel je stvarno odličan, pogotovo ovo što kažu za ekran, nestvarno dobar.

Biti će 2500 kuna u Vipu (eksluziva naravno) u tarifi Bez limita 200 i dvije godine ugovora. Trebao bi biti dostupan od srijede, a koliko sam čuo HTC će u petak imati službeno predstavljanje/pressicu u Hrvatskoj.

Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 10.04.2012. u 23:37.
Matth€w je offline  
Staro 10.04.2012., 22:53   #564
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

One X kupit i odmah rootat i stavit ARHD od mikea. Kako vidim htc i dalje fura cpu grafičko rendanje umjesto da grafiku obavlja gpu. Ne vidim logiku u tom. Što se tiče bootloopa, nisam ga uspio postic na Senzaciji, tako da sumnjam da će biti problema sa One serijom. ICS nema tih problema.. jednom sam čak uspio stavit i krivi kernel, ali nije bilo potrebno vaditi bateriju.
Staro 10.04.2012., 22:57   #565
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Sve se preko tipki može riješit
I već je rootan i ima hrpa romova
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1533

I ne znam zaš se ekipa pali toliko na te benchmark testove? Ako mob radi fluidno, sve pokreće bez beda uopće me ni dira jel postiže 6459 ili 6754 na testu.
cisto da se vidi progres u snazi smartphoneova
kak drugacije zakljucit koliko ce samsung galaxy S3 CPU biti jaci od S1 CPUa osim po tim benchmarksima (dobro ajd i po tome sto ce snimati 1080p@30fps video bez problema)?

to sto mob "radi fluidno" je cisto subjektivno i ne mozes na to staviti neki broj, tj koliko fluidno je zapravo fluidno

doduse naravno da ce sad ovo ici u krajnost i vjerojatno mozemo ocekivati 3D Mark mobile krajem godine.

Citiraj:
One X kupit i odmah rootat i stavit ARHD od mikea. Kako vidim htc i dalje fura cpu grafičko rendanje umjesto da grafiku obavlja gpu. Ne vidim logiku u tom. Što se tiče bootloopa, nisam ga uspio postic na Senzaciji, tako da sumnjam da će biti problema sa One serijom. ICS nema tih problema.. jednom sam čak uspio stavit i krivi kernel, ali nije bilo potrebno vaditi bateriju.

otkud ti to da HTC forcea CPU rendanje 2D elemenata, tj sucelja? taj feature je dio samog ICS kernela i ne vidim zasto bi HTC to isao gasiti..
Ordem je offline  
Staro 10.04.2012., 22:59   #566
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Uređaj štitim moddanjem kernela i ubacivanjem skripte koja mi na promjenu SIM-a šalje GPS lokaciju moba preko SMS-a svakih 30 min. Već se jednom pokazalo učinkovito. Em dobijem lokaciju, em dobijem broj mobitela.
Jel imaš kakav tutorijal ili link za ovakve kernele i sl..čini se da je ovo najbolji način za zaštitu.
BojanZD je offline  
Staro 10.04.2012., 23:02   #567
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
cisto da se vidi progres u snazi smartphoneova
kak drugacije zakljucit koliko ce samsung galaxy S3 CPU biti jaci od S1 CPUa osim po tim benchmarksima (dobro ajd i po tome sto ce snimati 1080p@30fps video bez problema)?
Ma dobro o po testovima i tak da se usporedi to je ok, ali po forumima što ekipa radi sam mislio.
Evo sam ovdje na Huawei temi(karikiram- meni je samo na 4500, kak si dobio na 4700). Po meni su to krajnosti već.

Citiraj:
One X kupit i odmah rootat i stavit ARHD od mikea.
Rađe bi išo na varijantu od monxa bez Sensea.
Juice je offline  
Staro 10.04.2012., 23:10   #568
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Citiraj:

otkud ti to da HTC forcea CPU rendanje 2D elemenata, tj sucelja? taj feature je dio samog ICS kernela i ne vidim zasto bi HTC to isao gasiti..
Ok, imas pravo. Nije da Htc forcea to, ali nista nisu ni poduzeli sto se toga tice.. Uredu, one x ima viska misica i njemu to nece stvarat problem, ali recimo senzaciji to cini cuda.
Isti taj feature ce imati i ICS kod samsunga, ali kladim se da ce samsung to pogasiti i imati xx puta fluidniji i naizgled brzi mob.

@Juice Upravo je sense ono zasto kupujem htc. Nesto genijalnije nisam vidio u mobilnom svijetu.. Apsolutno po mojoj mjeri i to verzije 3.6 i 4.0. A i sto se tice performansi mob nista ne dobiva bez sensea, eventualno 100bodova u quadrantu; govorim o senzaciji..
Huawei ti ima 4500 bodova na cemu??

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 10.04.2012. u 23:15.
dean225 je offline  
Staro 10.04.2012., 23:17   #569
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
@Juice Upravo je sense ono zasto kupujem htc. Nesto genijalnije nisam vidio u mobilnom svijetu.. Apsolutno po mojoj mjeri i to verzije 3.6 i 4.0. A i sto se tice performansi mob nista ne dobiva bez sensea, eventualno 100bodova u quadrantu; govorim o senzaciji..
Huawei ti ima 4500 bodova na cemu?? :/
Znam ja to, ali Sense mi ne paše.
Kombinacija koja mi je odlična je ADW Ex sa HTCovim aplikacijama za kalendar, dialer, muzika zbog Beats Audia, kontakti; odnosno sve osim Launchera koji mi jednostavno ne odgovara, ne sviđa mi se.
Juice je offline  
Staro 10.04.2012., 23:27   #570
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Isprobao jučer One X, mobitel je stvarno odličan, pogotovo ovo što kažu za ekran, nestvarno dobar.

Biti će 2500 kuna u Vipu (eksluziva naravno) u tarifi Bez limita 200 i dvije godine ugovora. Trebao bi biti dostupan od srijede, a koliko sam čuo HTC će u petak imati službeno prestavljanje/pressicu u Hrvatskoj.

Znači stižu već kod nas?

Odlično.

2500 kn je ništa za takvu zvijer, makar mi je previše pretplata 200. I još je VIP, kod kojih sigurno ne idem.

Jedva čekam da i sam vidim taj ekran, mislim da će upravo on presuditi između One X i One S.

Već se pojavio fini broj ROMova, ali trenutno je jedina opcija otključavanja bootloadera preko HTCdev-a, a pitanje je onda garancije, dali će vrijediti.

No sigurno će uskoro biti i drugih opcija za otključavanje, da se ne ide preko official HTCdev-a.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na