|
![]() |
#512 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
One X review: http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-x-review/ (u ovom gore reviewu ima tablica usporedbe performansi one x i ostalih mobitela - One S procesor MELJE sve ostalo na trzistu, cak i tablete lol) One S review: http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-s-review/ pretpostavljam da ce One X kostat kojih 4-5k kn a One S preko 3.000kn One S ima smjesnu rezoluciju za tu cijenu (za koju si prije 2g dobio HTC flagship mobitel - HTC Desire) a i dizajn pozadine nije za pohvalit se (dobro, ovo je vise subjektivno) odmah bih uzeo (ili bih mozda cekao galaxy S3 koji ce vjerojatno pokopat sve ostalo na trzistu) One S da u startu ne dobivam skupi mobitel sa zastarjelom rezolucijom. ako ce ga cijenovno staviti ispod 2.5k kn bit ce to solidna kupnja, inace se ne isplati. btw Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 03.04.2012. u 19:15. |
|
![]() |
![]() |
#513 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš negdje prije cijene One serije. One X dođe 5.500kn sa 1.000kn popusta. Toliko o povoljnosti.
#514 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
@Ordem kakva zastarjela rezolucija?? Desire ima istu rezoluciju kao one s? Heehe.. QHD rezolucija nije zastarjela, a amoled u qhdu pogotovo.. Rezolucija je kao na Senzaciji, s tim da je ekran daleko bolji, jasnije boje i stedljiviji.. Kad si već spomenuo samsung, koliko mobova ima samsung sa većom rezolucijom? Galaxy S3 koji dolazi sa debelo tweakanijim softwerom u odnosu na htc, neće bit brži od Htc One s, bit će u rangu One X, vjerovatno mrvicu brži.. Zadnje izmijenjeno od: dean225. 03.04.2012. u 20:48. |
![]() |
![]() |
#515 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
Tako su mogli napisat da One X košta 10000 kn, a oni daju popust od 5000 kn. Anyway, mislim da će cijene biti niže kad dođu kod operatera. Recimo, najnoviji Sony Xperia S je nekakav ekvivalent dotičnim HTC-ovima i spada u sam vrh trenutno, košta 3999 kod VIP-a >> http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...i/-/phone/4072 One S bi trebao biti barem 100 eura jeftiniji jer je ipak lošiji na papiru, no to opet ne mora ništa značiti. |
|
![]() |
![]() |
#516 |
DD9512
|
Xperia S ti je iskopirana senzacija ili evo 3d. Znači isti hardweraj sa 720p displayom i 12 mp kamerom. Čini mi se da neće dobiti ICS, dakle loše. One s ima 30% brži cpu, 50% brži gpu, 200% brže rame.. tako da će sigurno biti 100 eura skuplji od sonya.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dean225. 03.04.2012. u 21:13. |
![]() |
![]() |
#517 | |
Banned
|
ove godine ce 720 postati standard u middle/high end segmentu (doduse bit ce belaja ako iphone5 i S3 budu imali 1080 rezoluciju) qhd ce biti rezerviran za neki low end a sve ispod toga za entry level smartphone po meni nema nikakvog smisla platiti preko 3000kn za mobitel koji vec u startu ima takvu, recimo to 'manu' radje bih uzeo RAZR maxx nisam se bas najbolje izrazio htio sam reci da si za tu cijenu prije 2g mogao kupiti Desire koji je tada bio flagship HTC mobitel danas za tu cijenu dobivas One S koji je kao srednji segment nakon 2g ne vidim zasto je amoled/super amoled danas nesto posebno eto One X ima "obican" LCD ekran i svi ga hvale kao trenutno najbolji ekran na trzistu da je rijec o super amoled + ili super amoled hd+ (glasine da ce to biti na S3) onda ne bi bilo problema ali amoled i super amoled vise nisu neka stvar koja bi trebala biti vrijedna divljenja na tako skupim mobitelima Citiraj:
jedino od vrijednosti sto su izbacili jest galaxy note (a i on koristi komponente koje se nalaze u S2) tako da cemo na odgovor samsunga jos morati pricekati sumnjam da ce S3 ima debelo tweakan softver, sense je i dalje po meni najbolji i najbrzi android skin touchwiz je smece naspram njega (i po funkcionalnosti i po brzini i po izgledu) btw zasto S3 ne bi bio brzi od one s? samsung ipak pravi trenutno najbrze procesore za mobitele i ne bi bilo nista cudno kad bi u S3 ugradili najbrzi quad core CPU |
|
![]() |
![]() |
#518 |
DD9512
|
Zato što quad još nije najkvalitetnije podržan od androida. Zato što je lakše vrtit qhd rezu nego 720p ili fullhd.. ako s3 dođe sa 1080p ekranom, zabit će si nož u leđa. Nema šanse da S3 bolje zavrti fullhd nego one s qhd, valjda ti je to jasno. |
![]() |
![]() |
#519 | |
Banned
|
Citiraj:
ako odluce stavit dual core A15 Exynos 5250, bit ce brzi od one S bez problema. |
|
![]() |
![]() |
#520 |
DD9512
|
Nece bit brži zbog puno više pixela na displayu.. ![]() Ako samsung bude tako sporo odlučivao što strpat u mob, nećemo vidjeti S3 još bar jedan kvartal. |
![]() |
![]() |
#521 |
Premium
|
Ovo je tema o HTC mobitelima, pa bi bilo dobro da se toga i držite. OT: Sami je najavio izlazak S3 sliedeći mjesec. Spominje se 23.5.
#522 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#523 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Citiraj:
qHD tek dolazi i bit ce popularna na 3.7-4.3 incnim modelima, a 720p ce biti na 4.3 navise. Velicina ekrana ne znaci da je neki mobitel high end ili nije. Osim toga, otkud to da je One S mid range mobitel? Mid range mobiteli su neki tamo 480x320 Arm11 modeli s eventualno 512 rama, a entry level su oni s 320x240 i 192 mb rama. Provrti malo koliko takvih ima. One S ima trenutno najbrzu arhitekturu i nikako nije mid range mobitel, nego zvjer koja pojede Tegru 3. A osim ako Samsung ne izadje s A15 arhitekturom, vec stavi quad core A9, bit ce i dalje najjaci mobitel u sljedecih nekoliko mjeseci. |
|
![]() |
![]() |
#524 |
DD9512
|
F10 konačno ti i ja isto razmišljamo.. one s je high end u dual core verziji, one x u quad coru. Samija nema u nas još 4 mjeseca. Mudro su pričekali šta je htc napravio i sada rade bolji mob.. svakako my next phone one s.. |
![]() |
![]() |
#525 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Čim sam vidio specifikacije od One S odmah sam ga zapikirao za kupnju. No sad kad vidim koliko hvale One X ekran više nisam toliko siguran. Bit će to teška odluka. Dvije jezgre je puno previše, a kamoli 4, no sama veličina i kvaliteta One X ekrana bi mogla presuditi. Također je veliki plus što će One X imati docking station, no ostaje za vidjeti što će se točno moći sa njime raditi. Iako mi je One S ljepši i više mi se sviđa zbog samog procesa proizvodnje (udaranje ogromnim naponima u plazmi dok se sloj aluminija pretvara u keramiku)
#526 | ||||||
Banned
|
Citiraj:
a tehnologija samo ide naprijed i ne vidim zasto ne ocekivati da low-mid end mobiteli dolaze sa qHD rezolucijom ako ce high end dolaziti sa nekim bijesnim rezolucijama (full hd ili vece kao sto je npr na novom ipadu) Citiraj:
Citiraj:
One X - high end One S - mid end One V - low end btw lol na to da mid range mobiteli dolaze sa rezolucijama od 480x320.. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
kog briga kojim je proizvodnim procesom napravljen zadnji poklopac mobitela? jedino je bitno jel plastika, staklo ili metal i kako izgleda.. iako samsung koristi plastiku u svojim high end mobitelima bez jebemti.. |
||||||
![]() |
![]() |
#527 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
I rado ću spomenuti još koji puta. ![]() Sviđa mi se što HTC pokazuje koliko su spremni ići da bi napravili vrhunsku kvalitetu. Zato i gledaju HTC-u u leđa. Makar se šuška kako bi SGS3 isto mogao imati ceramic case. Al nekako ne vjerujem.
![]() |
#528 | |||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Visi segment high enda. |
|||
![]() |
![]() |
#529 | |||
Banned
|
Citiraj:
nije kao da HTC radi ne znam sta revolucionarno sve su to marketinske spike koje ce ti skupo naplatiti prilikom servisa.. najveci proizvodjac mobitela na svijetu gleda u ledja HTCu kojem profit opada iz kvartala u kvartal? je mos mislit. Citiraj:
ako mislis da je ppi bespotreban probaj usporedit ekran HTC Wildfirea ili tattoa. i bio bi ppi od 275 izvrstan kad bi ga mogao postici na malom ekranu sa malom rezolucijom.. uzmi u obzir da je: 480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density) Citiraj:
da, One V je zamisljen kao low end (ne entry level smece, nego low end) ima iste karakteristike kao moj 2g star HTC Desire (jedino ima vise interne memorije i noviji proc) neki android sa 320x240 rezom i 192 rama se smatra entry level mobitelom za nekog tko si ne moze priustiti veci mobitel (jer su obicno mobiteli sa takvom rezolucijom manji od 3.5") |
|||
![]() |
![]() |
#530 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() Sve pet, samo što i taj One S ima ridikulozne limite. 12GB raspoložive memorije (neki izvori kažu 10, volim biti optimist) bez SD slota. Tužno mi je to... Ona minijaturna pikoLEDica za notifikacije. S druge strane je Krait i ekran s pristojnom rezom zbog koje mob prosto treba letjeti. Fakat mi se sviđa mob, ali ono, ja sa Desireom se nećkam bi li prešao. Teško za povjerovati, ali tako stvari stoje ![]()
![]() |
![]() |
#531 |
Banned
|
meni je fascinantno da One X ima 32gb internet memorije od kojih je 7gb rezervirano za system (slicna stvar i sa drugim mobitelima koji dolaze samo sa internom memorijom) pa dobro, tko tu kog zajebava zasto bi androidu trebalo 7gb! (aplikacije za instalaciju trose preostalih 25gb, ne ovih 7) ?? toliko ocekujem od desktop linux distribucije, ne od mobilnog OSa. |
![]() |
![]() |
#532 | ||
Registered User
|
Citiraj:
qHD na 4 inca ima 275, zato sam to i rekao. To bi za mene bilo idealno, i 720p na takvoj dijagonali nema nikakvog smisla. Citiraj:
I da, u high endu postoji podjela, kako kod mobitela, tako i kod automobila i kod svega drugoga. Svaki dual core mobitel je jednostavno high end mobitel. Kao sto npr. Rolls Royce ima svoj Phantom i Ghost, i za njih je jedan high end, jedan low end, ali je to na trzistu najvisi high end. Isto tako su i HTC X i S high end mobiteli. V je jednostavno gornji mid range. I HTC ce izdati i puno slabije modele, ili ih vec prodaje, da popuni sve klase ispod. Jer tako je organizirano trziste. |
||
![]() |
![]() |
#533 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#534 |
49%winner
|
Pored toga što je ta ikona zumirana 300+%, nijedno ljudsko oko to ne bi moglo snimiti. One S sigurno ima bolji ekran od te vaše stare krame. Sranje je ako se mislite na mobu baviti photoshopom ili vektorskom grafikom. Za fejs i njavu dušu dao pa štogod Engadget rekao o tome. A izjava "nema do ekrana na One X i čim smo se spustili na One S, ispale su nam oči" je epic. Ne znam šta ti ljudi tamo očekuju od mobitela onda...
![]() |
#535 | ||
Banned
|
Citiraj:
ionako se neces baviti rasterskom ili vektorskom grafikom, de ![]() i mogao bi primjetiti razliku izmedju raznih ekrana/rezolucija (pogotovo ako si sa magarca presao na konja) to je kao da tvrdis da nema razlike izmedju tft, amoled, super amoled, lcd, lcd2 ekrana engadget je profesionalni site sa recenzijama raznih uredjaja ne znam sta ti ocekujes od recenzije.. da ne spominju kvalitetu ekrana na mobitelu? tj djela mobitela u koji ces cijelo vrijeme gledati? ako ti ne pase engadget, odi na gsmarenu pa se uvjeri i da oni isto gledaju na kvalitetu ekrana (pentile, non pentile, rezolucija, ppi, itd) npr recenzija ipada http://www.gsmarena.com/apple_ipad_3-review-739p3.php Citiraj:
i btw naravno da je slika zumirana 300%, jer se htjela pokazati razlika u razmjestaju pixela i koliko to utjecaja ima na samu razliku u kvaliteti slike no da se pita tebe, izgleda da bi svi jos bili na tamo nekim prastarim HQVGA ili QVGA rezolucijama od prije 6-7g, jer je i to sasvim dovoljno za fejs. |
||
![]() |
![]() |
#536 |
Premium
|
Hebote, oko čega se vi svađate. Cijela stranica se svela na 'moj tata je jači od tvoga' svađu. Dajte pišite o nečem svrsishodnijem!
#537 | ||
49%winner
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Oprosti ako te moj post toliko pogodio, sad sam se sjetio da smo već imali nekih rasprava koje nisu nigdje vodile. Evo, odustajem za dobrobit ove zajednice ![]()
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Imao sam 3 htc a do sad koji su bili superiorni jedino po fora izgledu. Mozda sam i krivo birao modele jer uvijek me taj htc uspio razočarati... Hero, legend, desire z. Cini mi se da je ova one serija nekako bolja, vidjet cemo? |
![]() |
![]() |
#539 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja sam imao isto hero, legend, desire i sad desire s i nije mi jasno šta te razočaralo na legendu a o heru da ne pričam hero mi je pao sa trećeg kata, vratio bateriju i radi, a i sa svim ovim ostalima, nikad nikakav problem, sve do jednog odlični mobiteli |
![]() |
![]() |
#540 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
legend je isto super izrade ali isto malo prespor i sa malo memorije i lošom kamerom, baterija isto bezveze. Desire z je pak bio mob finih preformansi ali pak izrada je bila za k... Škripanje plastike, prašina unutar ekrana, crkavanje power gumbića... Moram priznati da sam razočaran u htc a bio sam njihov obožavatelj, ali to je samo moje mišljenje. Nisam imao običan desire ni desire hd, vjerujem da su to ipak bolji uređaji od ovih koje sam ja posjedovao... ![]() a za sensation mislim da su pogriješili što su izbacili takav mobitel sa tako šugavim ekranom ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|