Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.03.2012., 17:51   #20671
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Super Sljeme danas , 52km , al zadnja 3 km do doma su me najviše umorila , 5min sam psovao bez prestanka zbog prokletog vjetra.

***Opet ponavljam , ima netko sic štangu 31,6 prodat/posudit , barem 350mm dužina , jer sve ispod tog mi je kratko. Hvala.***
Staro 17.03.2012., 18:25   #20672
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Voznja je bila mrak.

Voznja samo vikendom mi nije dovoljna jer nemam kondicije za to jer prek tjedna il sjedim il lezim vecinu lojsteka sam gurao jer nisam mogao pedalirat.

Singlica do Hunjke jos uvijek na nekim mjestima ima leda tak da se tam treba malo pazit inace je u ok stanju.

Od Hunjke standardna ruta do njivica preko potoka di smo ga morali ici preskociti svaki po jos jedan put i nakon drugog skoka mi je puko lanac. Taman je puknuo kod power linka pa ga je bilo dosta skinuti samo power link.

Dalje je bilo sve OK i ocekivao sam blato kojega nije bilo. Dotka je isto bila ok voznjica mesju safranima kojih ima na svakom koraku, sam kaj sam kod jednog skoka krivo doskocio i kada sam dosao doma sam skuzio da je zadnji kotac otiso u 8cu tak da ga moram sredit.

Ak nekoga zanima imam thomson elite setback sic stangu 30.9 duljine 400mm zao mi ju je kratik pa ju prodajem.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2012., 19:00   #20673
crocus
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Evo, polizao i ja svoje rane Malo izgrebano rame i to je to, vise me muce 2 izbijena pina iz pedala (skupa sa navojima), ne znam kak cu to rijesiti.
Cini se da me goggle muce na ovakvoj stazi jer na onim uskim dijelovima nisam vidio gdje mi je kotac i dva puta mi je propao u provaliju i to me prehitilo preko volana.
Sve u svemu fora dan, ali mi je prosla subota bila nekako draza. Nisam znao sto me ceka i prosao sam cijelu stazu opustenije.
Uglavnom danasnji dan je bio svojevrstan reality check koji nije imao strasne posljedice i kao i ostali jedva cekam sljedeci vikend
crocus je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2012., 19:05   #20674
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
evo cijela ekspedicija koja je prezivjela 52ojku

http://i41.tinypic.com/2wg7x2d.jpg

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2012., 20:29   #20675
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Koji kurac ekipa, ispada da je na vašoj ekspediciji bio masakr :/

Neću reć da sam znao da će tako bit, ali s razlogom smo Max, Adax, Lovro, Jakesevic i njegov kolega te Turkehz s DB-a zapalili uokolo.
Btw Jakesevic i njegov kolega se peljaju na najjače, mislio sam da ćemo ih morat čekat jer ne znaju stazu i to, ma kakvi, voze na žilet i peglaju, ok malo su letali po grmlju, malo je Turkehz ronio glavom ali bilo je odlično.
I ja se sigurno neću gurat ić prvi nikad, lako je precijenit sebe i kočnice pa bude finog čupanja iz govana.

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
Evo i mene..bilo je vjetrovito...ubio nas vjetar...kenda nevegal 2.1 razvaljuje.. http://www.bikemap.net/route/1460228...zoom=11&type=2

Samo uspon na sljeme nismo isli cestom nego lojstekom do skretanja za runolist pa sumom do hunjke..
I sad sam skuzio da mi je krivo oznacio stazu..isli smo na pilu pa na stubicke toplice..

Kad smo se vracali islo smo kroz dotku i vidjeli jednu zanimljivost,3 lika sa dh pilama od 200 hoda se spremaju na spust...
A daj ne seri koji ste vi divljaci. Trebalo bi mi 2 dana za taj krug.

Edit2:
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova

Ovaj Mic je takvo mučko đubre, kako je rukom zaklonio točno facu od ovog u crvenom, ko da nije bio gore

Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 17.03.2012. u 21:00.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2012., 21:47   #20676
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
evo rute današnje staze... opet sam zaboravio zagasit EasyTrails, ali sam editirao rutu tako da završava na onom raskrižju gdje smo se slikali...

možda i nepotrebno jer već svi znaju gdje se ide, ali evo je svejedno:

http://www.pohrani.com/f/35/5Y/1dgTz...0317214212.jpg
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 01:00   #20677
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova

Super fotka. Vidim bilo je fino drustvance.

Ja sam bio pjeske, sreo sam Zubica, Mica i Sileta.

Ujutro sam u 10 kod tunela sa bajkom.

Vidimo se

EDIT. sad krecem od doma. Ako me nema do 10:15 na tunelu vi krenite. Stici cu vas.

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 18.03.2012. u 09:20.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 10:12   #20678
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
jel ima netko pinove i umetke za pinove, za marzocchi vilju, za vbrake?
konkretno radi se o bomber mz race.

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 10:39   #20679
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Nadam se da vam vjetar ne puse jer jucer je par puta vjetar skoro odnjeo sileta i lovru
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 10:45   #20680
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Bi isao tko na dotku danas?
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 11:31   #20681
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako netko želi danas na sljeme u malo kasnijem terminu i penjat ću se ovdje sa zapadne strane, devetkom ili kustošijanski makadam, slobodno nek mi javi. Moram provjerit dal će Fischer i Željac sa mnom, ako ne, sam idem

cca 13-14h start.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 12:11   #20682
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
cekam sileta da uskrsne pa da se dogovorimo do kraja, u planu je bila dotka danas popodne, tak da jack, ima nas
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 12:40   #20683
JackZg
Registered User
Moj komp

Super, javite onda
Staro 18.03.2012., 12:48   #20684
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ja bih pak danas na grmu malo, pa ak ima ko tu na zapadu da bi skakutal, ajmoooooooooooooooooooooooo!!!
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 12:57   #20685
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

mic, 13:35 na vrapču, idemo gore laganini ja i Željac, dolje devetka ili osmica najvjerojatnije
Staro 18.03.2012., 13:20   #20686
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Adax i Jack nemojte računat na mene, ne znam oću uspjet se izvuć od nekih obaveza, ali napišite kad idete pa možda doletim
Staro 18.03.2012., 13:21   #20687
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
hajde mic

da ponesem rakije i špeka ?!

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 14:02   #20688
JackZg
Registered User
Moj komp

Idem probat nekaj odvozit...ak bum imal snage idem do dotke..zivili
Staro 18.03.2012., 14:08   #20689
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Super slija Renseis. Nisi se pohvalio da si i ti zalegao hehe. Ja sam imao nekoliko čupavih situacija ali sam se izvukao refleksom mačke Jedno 4, 5 puta sam ostao bez pedale pod nogom, najgore je bilo na skoku preko onog kamena po sredini staze. Uspio sam se dočekati samo na lijevu nogu, nemam pojma kako. Trebaju mi nove pedale
murina je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 15:09   #20690
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Malobrojna skupina, nas petero (cuks, Dado, Jasmin, IrwinF i ja) odvozilo Leustek-Tigrovo oko-Cinovnicka livada-Hunjka-20ka-pilana-Pozgaj-greben na 1. stup zicare-donja postaja zicare.

Odlicna voznja, i malo cudna kombinacija puteva, sigurno se pitate kak smo od Pozgaja dosli do grebena, a odgovoro je vrlo jednostavana - ovako

Cuks je na 20tki imao problema s masinicom, prvo je trebalo detektirati kvar, pa skuziti kako doci do federa, i na koncu sve to skupa sastaviti...kako nitko nije to nikada servisirao otklanjanje kvara je potrajalo

Na pilani sam otkrio onaj precac s korijenitim dropom, sad idem stalno tuda
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 15:22   #20691
_Filip_
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Gledam slike i žao mi je što se ipak nisam odvažio da odem ponovno na XC danas.

Nažalost, juče na treningu sam strgao palac na nozi, ali začudo danas sam popodne već bio na biciklu i mogu vozit bez nekih poteškoća...
_Filip_ je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 16:14   #20692
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Super vam je bilo onda..imo sam namjeru doc al umor me zaustavio..to je onaj precac di je max stao na onom videu?
Filip to si na grmi udesio? sta si grebo po podu sa nogom?
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 16:55   #20693
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Žac i ja smo odradili uspon kustošijanskim makadamom i spust devetkom i sve u manje od 3h uz odmor na grafičaru i jednom na usponu, a nismo uopće ni žurili ni jurili. Doduše, nismo se još penjali do vrha nakon grafičara jer ionako nije pretjerano zanimljiva staza, ali smo zato devetku odvozili bez stajanja osim pred kraj jer je bilo dosta planinara i ruke su nam se oladile fanj

Nismo imali nikakvih problema, a na Grafičaru je stvarno jako puhalo, tri put nam je bajkove rušilo

Neko drveće je procvjetalo, pomalo se sve zeleni, fora je, a ovaj uspon mi je puno draži nego 1h do tunela pa još sat vremena gore.

prva pauza

pogled na serpentinski uspon

procvjetalo drvo koje sam fotkao u pokretu

EDIT: Žac nema pojma

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 18.03.2012. u 17:02.
Staro 18.03.2012., 16:58   #20694
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Destro i ja otfurali kustošijanskim makadamom gore.
za jača dva sata od doma smo bili gore. u 13:40 iz vrapča, za kojih 20-ak minuta smo bili na usponu. dopedalirali do separatora kod devetke, onda laganica prema grafičaru. voda, odmor i dolje devetkom. fluidno, bez ikakvih problema (premda je bilo dosta planinara), dolje na črnomercu smo bili oko 16:20

jako lijepa vožnja i super krug

EDIT:
Destro je pica...
a, jesam se pogrbio na slici.... kao da me sic guzio...

EDIT2:
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
ruke su nam se oladile fanj
EDIT: Žac nema pojma

Zadnje izmijenjeno od: Željac. 18.03.2012. u 17:06.
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 17:09   #20695
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
Super vam je bilo onda..imo sam namjeru doc al umor me zaustavio..to je onaj precac di je max stao na onom videu?
Da to je taj, fora je, pogotovo ako skuzis da je drop kad si vec na njemu
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 17:25   #20696
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Eto i mene, pa da i ja svoje dozivljaje iznesem.

Po dobrom starom obicaju kasnio sam na sastanak kod tunela tako da sam pozurio za deckima.

Iz Novog Zagreba do Trga mi je trebalo 25 min, i 7 min od Trga do Mihaljevca, do Tunela jos 15ak min

Bilo je dosta ljudi, i dosta mi je bilo tesko penjat se uzbrdo nakon 3-4 tjedna no nekako sam nasao snage.

Decke sam sustigao kod odvajanja za Runolist. U Lugarnici smo se nabrzaka najeli i spremili te krenuli preko Cinovnicke livade prema Hunjki. Taman kad smo prosli Hunjku, na zadnjem penjanju po korijenju zadnja masinica mi se razletila. Opruga koja se nalazi unutra se izvukla iz onog lezista/rupice u koju se zakvaci i lanac mi nije bio napet, sve se fino zapetljalo i tako. Vec sam mislio da cu gurat od Sljemena do doma, za poludit.

Nakon "malo" promisljanja (cca 30min ) shvatio sam kako oprugu vratit kako bi lanac bio zategnut. Hvala deckima i Niku na pomoci jer da sam to sam radio poludio bi. I Niku jos jednom hvala na krpi za ruke

I tako smo nastavili dalje voznju, ovaj put nisam se nigdje skucao. Jedanput sam samo zalegao na bok jer sam malo prebrzo uletio u jedan zavoj pa da ne odletim u provaliju malo sam se samo naslonio na zemlju, nis posebno.

Do kraja Pilane sam izgazio sve kamenje i korijenje, stvarno smo se fino peglali

Dalje sam ja namjeravao sam na Greben, a decki su mislili doma no Nik se ipak predomislio da bi isao i on pa je onda i decke nagovorio. Onaj uspon na Pozgaju me ubio, bas sam crko, al bilo je fora

Greben smo fino izvozili, skakao sam posvuda pa tako i preko onog zida kod stupa od zicare. Fino sam letio, nije bas bilo najbolje slijetanje ali ostao sam na pedalama

Do dole sam jos neki jarak preskocio, jbg, nisam stigao skrenut za Nikom pa sam produzio ravno

Sve u svemu, odlicna voznja, stvarno ubilacka ruta, jedno 60ak km sam odvozio danas. Sreca da sam uspio sloziti zadnji mjenjac jer inace bas i nebi bilo tako lijepo

Drustvo odlicno kao i uvijek

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Na pilani sam otkrio onaj precac s korijenitim dropom, sad idem stalno tuda
Tu sam bas gledao di ides pa reko idem za njim. Izgleda zajebano taj drop al da ga se fino odvozit.

Ovaj moj Marz me svaki put sve vise i vise odusevljava. Gazim preko svega Izaziva mi osmjeh od uha do uha
Staro 18.03.2012., 17:59   #20697
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Gdje su najjeftinije šifter sajle?

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 18:09   #20698
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Ja sam u protei uzimao za oko 20 kn neke dobre sajle. Mislim da su od Jagwire-a, neki oem, ne dolaze u kutiji.
Staro 18.03.2012., 18:10   #20699
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Taman kad smo prosli Hunjku, na zadnjem penjanju po korijenju zadnja masinica mi se razletila. Opruga koja se nalazi unutra se izvukla iz onog lezista/rupice u koju se zakvaci i lanac mi nije bio napet, sve se fino zapetljalo i tako. Vec sam mislio da cu gurat od Sljemena do doma, za poludit.

Nakon "malo" promisljanja (cca 30min ) shvatio sam kako oprugu vratit kako bi lanac bio zategnut. Hvala deckima i Niku na pomoci jer da sam to sam radio poludio bi. I Niku jos jednom hvala na krpi za ruke
Koja mašinica ? To se meni dogodilo 2 puta na XT Shadowu, pa samo morao tamo u rupicu gdje je opruga zataknuta, staviti neki sitan komad metala da ne može više (tako lagano barem) iskočiti taj feder van.
Sraletu se isto to dogodilo na XT Shadow-u kod Zlatka u Bizmarku. Samo kaj je njemu kad je nazad vratio, više se nije to događalo. Valjda se kod mene taj utor malo podrezao na rubovima pa lagano ispada van opruga.

Ja sam danas sa curom išao pješke. Gore smo išli stazom Miroslavac od Lagvića, pa od Kraljičinog zdenca preko Mrcine do Tomislavovog doma. U pravilu završava tamo gdje 12-ica počinje, ali je već prvi zavoj na onom strmini drugačiji i vodi malo okolo, a ne kao kad idemo na 12-icu - drito okomito.

Singletrack je gore od početka do negdje 1/3 staze jako zanimljiv. Nešto kao 52-ica uzak, ali nema provalije desno. I nema kamenja i ostaloga korijenja da te izbaci sa staze, već je baš ono utabani XC putić koji ima par mjesta sa zakretima za 90/180°. Onda je druga trećina šoder/makadam jako strmi i zadnji dio pred Kamene svate je strmo, ali široki i utabani put (oprez, drvo je posred staze i tu se može doletiti sa ogromnom brzinom!). Skraćeno, prvi dio je brutalna singlica, drugi dio strmi šoder, treći dio utabani strmi široki put. Od Kraljičinog zdenca ima za dalje do Lagvića Miroslavac na kojemu stvarno ne trebaju bicikli nizbrdo (ima stepenice i puno ljudi) ili kratki, ali opaki uspon do klupica za 12-icu i onda na Medvedgrad. Najgore je kaj se taj uspon može voziti, pa noge izgore na onih 4-5 zavoja za 180°.

Sve u svemu, iako cijela staza nije bajna, onaj gornji dio Mrcine ću odvoziti jednom.
Staro 18.03.2012., 18:15   #20700
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Da, XT Shadow je u pitanju. Izgleda da onda nisam jedini kojem se to sranje desilo.

Ja sam vratio u drugu rupicu unutra tako da lanac bude vise napet. Btw, da nisam imao kineske kombinirke zajedno sa alatom jebo bi jeza.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na