|
![]() |
#2941 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pa da stavi AX850 umjesto sadašnjeg HX1000...uglavnom radit će bez problema, slobodno možeš stavit AX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2942 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Standardna napajanja imaju dimentije 140 x 150 x 86 mm (D x Š x V). AX850 je dugačak 160mm (duži 20mm od standardnih napajanja), a HX1000 je dugačak 200mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Pitam zato jer je počeo govoriti o dimenzijama HX1000 i kako ne stane u novo kućište i onda pita za mišljenje. Sad ako pita stane li u kućište to lako provjeri tako da ode na stranicu proizvođača, pogleda dimenzije i provjeri stane li. Ako pak pita za mišljenje o samom napajanju onda je mogao i sam zaključiti što po postovima što po recenzijama da se radi o vrhunskom napajanju i da bez bada tjera njegovu konfiguraciju, pa i dvije takve ako treba. ![]() Također može pogledat i Seasonic X seriju. Dakle sve potrebno može saznati ovdje i ovdje. Sama potrošnja računala okvirno se može vidjeti ovdje.
![]() |
![]() |
#2944 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Hvala na svjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2945 | |
Banned
|
Citiraj:
Napajanje je dobro, ali ti 850W ne treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2946 |
Premium
|
Ipričavam se na nepotpunim podatcima nisam bas imao vremena pisati post pa sam zbrzao s moba. Uglavnom pošto imam matx kućište i 6970 imam dosta problema sa temperaturama grafe zbog relativno malog protoka zraka. Pokušao sam sa bočnim ventom koji je napravio samo to da kartica ne moze ispuhivati topal zrak na bočnu ozraku. Tako da sam bio primoran zamjeniti napajanje koje mi i samo po sebi ne treba. Ako bi uzeo ax seriju napajanja koja mi gabaritima paše da mogu staviti 120mm vent u donju stranu kućišta a opet ne gubim na kvaliteti napajanja. Tako da me je zanimalo vaše mišljenje o corsair ax 850 napajanju i naravno ako imate još neke preporuke kvalitetnih napajanja u rangu napajanja koje sam imao. Još jednom hvala svima na odgovoru i savjetima. Naručiti ću ax 850. Do sada sam bio zadovoljan Corsairom a što se tiče jačine mala je razlika između 750 i 850 tako da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2947 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Nego si prvo mijenjao sve ostalo, imao novcane gubitke, a na kraju je problem i dalje ostao... sry na off topicu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2948 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Corsair AX serija je u biti blizanas Seasonic X serije. To su odlična napajanja i po meni dosta bolja od tehnički zastarjelog HX1000. Za ono što si naveo dosta bi ti bio i recimo Seasonic X660 tj AX 650. No ako želiš pogledaj AX 750 tj Seasonic x760 Naravno ako baš želiš tako skupo napajanje. Mada bi ja na tvom mjestu uzeo neko bolje tj veće kućište da se komponente ne kuhaju..
![]() |
#2951 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
kupovina veceg kucista je jedino pravo rjesenje. po logici koju si ranije spominjao, prodaj to kuciste i kupi bar midi tower. promjenom napajanja neces rijesit problem temperature a promjenom kucista rjesavas sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#2953 |
Premium
|
Nije u potpunosti kučište problem nego kako sam sve posložio u njega. Jednostavno nema dovoljno zraka kroz h100 a već sam spomenuo da bočni vent upuhuje zrak direktno na bočni ispuh kartice. Tako da je jedini način upogoniti ovaj vent na doljnoj strani kućišta a to na žalost nije moguće zbog dužine napajanja. A kućište mi predobro izgleda da bi ga mjenjao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Do koliko stupnjeva ti uopće dolazi grafa? Neznam, da prije ikakvog mjenjanja probaš okrenut sve ventilatore na kućištu? Samo za probu, pa vidiš. Znači da ti ovi upuhuju a da kroz H100 zrak ide van. Je to kontra neke logike, al nemaš što izgubit. Vjerujem da tu ima dovoljno zraka, samo je on već ugrijan. Il da jednostavno pustiš malo takt procesora a time i smanjiš napon i zagrijavanje i to je to, ionako nema smisla vozit na 5Ghz za 24/7
![]() |
#2956 | |
Premium
|
Uspio sam prodati napajnje za 1200 kn i narucio sam ax 850. Citiraj:
Bez bočnog venta do 90+. I to je sa postavkama venta u afterburneru do nekih granica gdje je buka ventilatora podnošljiva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2957 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Zakaj si nisi uzeo nekog jeftinijeg polumodularca od Seasonica i uzeo AC Xtreme Plus za grafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2958 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2960 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Trebao bi bez problema ali mislim da možeš zaboraviti na možebitno clockanje bilo koje komponente jer bi to bilo naknap, ukoliko ti se bude dešavalo da se komp gasi li restarta znaš gdje je krivac(napajanje slabo) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2962 |
Mlatimudan
Datum registracije: Jun 2011
|
Da li bi Corsair HX650 napajanje bilo dovoljno za ovu konfu? Konfa : Intel Core i5 2500K, clock na 4.0 ghz ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 ZALMAN CNPS7X LED 2x MSI GTX 560 Ti PowerEdition Twinfrozr III Kingston HyperX Genesis 4x8GB LG GH22NS 3x Ventilatora |
![]() |
![]() |
![]() |
#2964 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() Pozdrav, imam sljedeću konfu: cpu : AMD Phenom II X6 1055@3.3GHz vga : ati 4350 512mb hdd : 1 TB ram : 2x2 + 2x4 gb Corsair DDR3 1600 MHz mbo: Asrock 890GX Extreme3 PSU: Corsair CX430 W Danas sam kupio VTX3D HD6850. Prema prijedlogu Wolverine-a ovdje da će bez problema napajanje vrtiti novu konfu nisam kupovao novi PSU. Međutim, kad stavim grafu u kučište i kad uštekam onaj 6pinski kabel iz PSU, pc kod paljenja mi uopće ne šalje sliku na monitor, bilo preko 6850, bile preko intgrirane 4290... ima tko kakav prijedlog? Btw, probao sam i s jačim EVC500W od frenda, ista stvar (kod oba PSU, sve je bilo ištekano u kučištu osim mbo, grafe i hdda) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Banned
|
EVC aka Powertrain je dno što se tiče napajanja. Taj Corsair je bolji. Isključi prekidač na napajanju prije nego se primiš nekakvih radova unutar kućišta. Probaj resetirati bios (clear cmos). Jesi sve dobro spojio? Provjeri. Dok je spojena 4350, onda radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
RIJEŠENO Zapravo sad mi je i malkice do ![]() mutavi sam koristio DVI-VGA konverter od stare grafe koji je single DVI, a na novoj treba Dual DVI konverter.... ![]() naravno da mi nije bacalo sliku kad sam ustekao taj 6pinski kabel jer se time ukljucila grafa, iskljucila integriranu, a sliku nisam mogao vidjeti radi krivog konvertera... hahahah |
![]() |
![]() |
![]() |
#2968 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Zna li tko jel se kod seasonica x1000 kada je u hibrid modu ipak pali vent ako dođe do pregrijavanja? EDIT: Hvala Pupo.. Problem je sto se napajanje ne grije pa nema potrebe palit vent. I u normal modu i u hibrid modu vent uopce ne vrti.. Cini mi se da je u hibridu vent potpuno ugasen a u normalu ce se valjda nekada upalit! ![]() Zadnje izmijenjeno od: dean225. 09.03.2012. u 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Pa hibrid mod i znači da se vent pali kad se napajanje ugrije do neke razine. Nije moguće vent potpuno ugasiti na napajanju. Znači postoji taj hibrid mod u kojemu se vent pali samo kada je potrebno, i drugi mod kad se vent okreće pomalo cijelo vrijeme. Seasonic Hybrid Silent Fan Control - S˛FC & SłFC* An industry first, advanced 3 phased thermal control balances between silence and cooling. The Hybrid Silent Fan Control provides 3 operational stages: Fanless, Silent, and Cooling Mode. In addition, a selector switch is provided to allow you to select between the Seasonic S˛FC fan control, without fanless mode or the SłFC fan control, with fanless mode. *Patent Pending: US, CN, JP, TW, & DE
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 09.03.2012. u 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|