Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2012., 11:30   #31
kingmax13
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Evo i primjera: Napajanje CORSAIR 1050W HX - sa 1400 na 1800 kn, CPU I7 3930K - sa 4400 na 5000 kn, HDD WD CAVIAR BLACK 1TB - sa 900 na 1100 kn, Case CORSAIR CARBIDE 500R - sa 900 na 1000 kn itd... ovo su cca razlike u cijeni u Linksu. Vjerovatno su manje razlike kod raznih web shopova, ali ako kupujem računalo za posao na firmu, ipak preferiram sve uzeti na jednom mjestu zbog eventualne reklamacije ako dođe do kvara. ( s obzirom da nisam iz Zagreba)
kingmax13 je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2012., 11:35   #32
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
buduci da radim u duckasu,
i nemam neke velke marze na računalnu opremu morao sam podici cijene za 1-2%...
jer bi mi cak neke stvari bile u minusu da sam ostavio isto a prodao npr za amex na rate. (6,5% ak se ne varam)

a dogodilo se i npr situacija da se i kod dobavljaca promjenila cijena, pa je onda to sve skupa otislo u nebesa ali u rijetkim slucajevima, ugl je sve 1-2-3% skuplje... (za veleprodaju nema promjena nikakvih, samo za obicne smrtnike nazalost)....

ali dosta stvari koje imaju marzu vecu od 15-20% su cijene ostale iste ili su spustene..

eto.. od mene tolko

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2012., 11:39   #33
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor kingmax13 Pregled postova
Evo i primjera: Napajanje CORSAIR 1050W HX - sa 1400 na 1800 kn, CPU I7 3930K - sa 4400 na 5000 kn, HDD WD CAVIAR BLACK 1TB - sa 900 na 1100 kn, Case CORSAIR CARBIDE 500R - sa 900 na 1000 kn itd... ovo su cca razlike u cijeni u Linksu. Vjerovatno su manje razlike kod raznih web shopova, ali ako kupujem računalo za posao na firmu, ipak preferiram sve uzeti na jednom mjestu zbog eventualne reklamacije ako dođe do kvara. ( s obzirom da nisam iz Zagreba)

ah, Links Brzom pretragom na nabavi.net sam vidio da su cijene drugdje čak i niže od tvojih "starih", i to ne samo u web shopovima
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2012., 11:41   #34
kingmax13
Registered User

Možda ja griješim, ali početne cijene sam od nekud izvalčio, a te iste su se poprilično izmijenile čak i kod manjih dućana. (govorim o porastu od 5-10%). Možda je rječ o zakonu ponude/potražnje, odnosno dobavljivosti robe koja je kako svi dobro znamo "rak rana" u Hrvatskoj.
Staro 09.03.2012., 11:56   #35
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nisi nas bas uvjerio, nabavna cijena wd diska je prije poskupljenja bila preko 1000kn, grijesis i to debelo.

Odnekud si izvlacio cijene bez pdv-a.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2012., 12:01   #36
kingmax13
Registered User

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Nisi nas bas uvjerio, nabavna cijena wd diska je prije poskupljenja bila preko 1000kn, grijesis i to debelo.

Odnekud si izvlacio cijene bez pdv-a.
Ma nisam izvlačio cijene bez PDV-a. HDD uopce nije bitna stavka za tu malu razliku. Napajanje, CPU i Case su me iznenadili. Ali kao što sam naveo, možda to nema nikakve veze sa PDV-om. Opčenito me frustrira činjenica da kod nas ne možeš nabaviti pola komponenti bez obzira na to koliko si voljan platiti i činjenica da cijene skaču iz mjeseca u mjesec, kao i dostupnost robe koje danas ima, a sutra nema... Off topic - da li postoji neka firma/shop u Hrvatskoj koja je voljna/moze naruciti neke komponente izvana (bez obzira na cijenu)?
Staro 09.03.2012., 12:31   #37
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pitaj MagazinRS ili možda Oprić Informatiku :S.
FitzTN je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na