|
![]() |
#2341 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Sve se svodi na ovo: Onaj tko je nesposoban cijeli mjesec pruzati punu uslugu na 16 mbita ne bi trebao ni prodavati 16 mbitni link. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2343 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imaš bolji ping prema serveru nego ja. ![]() Meni začudo, da kucnem u drvo, nakon valjda mjesec dana žaljenja i 30 mailova je sad sve u redu...
![]() |
#2345 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Pozdrav! Imam pitanje u vezi Bneta, korisnik sam 3d usluge. Na Speedtestu uvijek dobijem dobar rez, oko 11.5 Mbs (ping do 10), ali browseru redovito treba barem 10ak sekundi da otvori neku stranicu (ako ju uspije otvoriti). Često se dogodi da moram refreshat stoputa da uspije otvorit stranicu. Probao sam sa više browsera, ali ista priča. To se događa u različita doba dana, ne nužno navečer kao većini ovdje koja ima problema s njima. Torrent programi rade odlično, kao i običan download datoteka s neta. Ima netko neki savjet ili sličan problem? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Pogledaj dal imas upisane ispravne dns servere http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91801 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2347 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
nemoj ukucavat fiksni dns jer ti neće radit svaki put kako treba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2348 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Nisam imao iskustava s B.net-om i njihovim uslugama, osim sto sam slusao i citao dosta gadne stvari... Veceras sam kod svoje djevojke koja je preselila u novi stan u kojem koriste usluge B.net-a pokusao prebacit wlan zastitu sa WEP enkripcije na WPA. Zacudo, kad sam se spojio na router (Cisco SA 2325), na njemu nisam mogao mijenjati bas nikakve postavke (?!). Poziv sluzbi za korisnike rezultirao je apsurdnim razgovorom gdje mi agent objasnjava da je WEP odlicna zastita te me pocne ispitivat o OS-u kojeg koristim??? Pristojno mu ipak objasnim da samo zelim WPA2/PSK enkripciju, na sto mi agent odgovara da ce mi ispuniti zelju. Morao sam mu reci koju sifru zelim i kako da se mreza zove, ako ju zelim preimenovat. :O Nakon pet minuta, nov SSID je gore, ali ne i WPA2/PSK nego samo WPA. Dobro, rijec je o privatnoj mrezi koja ne treba maksimalnu zastitu, a i WPA ce ih u potpunosti zastitit od random skiddie bastarda, ali zasto me agent nije poslusao? Osim toga, zasto korisnik njihove usluge ne moze mijenjat postavke na routeru? Da hocu MAC filtering, sto bi im morao? Mejlom slati sve MAC adrese ili telefonom diktirati? Uzas! Osim toga, brzina drasticno i sramotno varira Kad sam tek stigao danas, dl je bio nekih 1,3 Mbps sa pingom od 86ms Par sati kasnije, dl se stabilizirao na nekih 5 Mbps sa bijednim pingom na speedtest.net Kad sam pingao google, postojao je odredjen gubitak paketa Maloprije sam odradio novi test i dl je 1.01 Mbps, up 0.48 sa pingom od 54ms Pratit cu situaciju veceras, a sutra opet uputiti poziv sluzbi za korisnike, ako se ovo nastavi Djevojka i cimerice joj placaju flat rate, a cemu kad B.net ocito ne postuje ugovorene brzine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
pozdrav, zna li netko kako na Bnet routeru EPC2434 (scientific atlanta) blokirat određenu domenu.. wdtv live mi stalno javlja da ima novi firmware a ne želim update pa me pomalo počelo i nervirat pa bi htio blokat tu adresu na koju se on spaja.. probao sam u parental settings , stavio pod block domain ali nije funkcioniralo.. hvala,lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Prije nekih par tjedana upload je počeo bit katastrofalan prije mi je bio 1.22 max. sad mi je 0.56 i oko tolko se vrti dok download je skroz ok, izgleda da ću opet morat zivkat b.netoFce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2352 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Evo drugi odgovoren mail na moj proglem gubljenja konekcije kad gledam HD youtube... Poštovani, uvidom u stanje signala na Vašem modemu nismo utvrdili nikakve poteškoće. Provjerite da se tokom gledanja videa na računalu ne vrše nikakvi windows update-i ili skidanja bilokakvih datoteka i da nije uključen neki od P2P programa (uTorrent, BitTorrent..itd) koji naravno isto koriste internet promet. S poštovanjem, B.net Hrvatska d.o.o. Da nisam muskarcina sad bi se rasplakao ![]() ![]() Il da cak mozda drzim onaj gumb iza na ruteru 10sec mozda bude bolje? Zadnje izmijenjeno od: vedran031. 01.02.2012. u 17:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2353 | ||
Banned
|
Citiraj:
192.168.0.1 Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 02.02.2012. u 02:22. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2354 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Koji ti dio ovoga: Citiraj:
Dakle, pristupio sam sucelju routera, ali nisam mogao mijenjati bas nikakve postavke Kad sam pitao agenta u sluzbi za korisnike da mi se omoguci pristup admin panelu (nakon sto sam mu odradio autentifikaciju sa korisnickim podacima), on mi je ponudio da mu kazem koju sifru zelim i ostalo sto sam napisao Router je, inace, u sobi do tako da je nemoguce da budu tako drasticna odstupanja u brzinama. Nemaju ni mikrovalnu ili tako nesto sto bi moglo utjecat na slabljenje wifi signala I na kraju, brzine sam mjerio i preko kabela - odstupanja su ucestala Danas bi trebao doc netko pogledati uredjaj, ali ako se situacija ne popravi, vec su se cure slozile da ce se maknut sa ovog smeca cim ugovor istekne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Guest
|
Ja dok sam imao njihov router sam otišao na net, ukucao default password i normalno sve promjenio kako sam htio! Ovo prvi put čujem! |
![]() |
![]() |
#2356 | |
Banned
|
Citiraj:
wireless kanal nema veze sa mikrovalnom ili udaljenosti itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jel na kraju ovo sa Youtubeom do routera ili do ISP-a? Nakon refresha ucitava video max brzinom, ali kod prvog otvaranja se stravicno vuce. Ako je problem u modemu, dal se moze rijesit nabavkom drugog routera koji bi od modema krao samo internet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2360 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Scientific Atlanta router Odgovor sluzbe za korisnike je bio isti kao i tebi, u dva od tri slucaja se balavac iza modema odnosio prema meni kao da je on u najmanju ruku vlasnik Bneta, kad je skuzio da prica s nekim tko zna tri stvari o mreznim postavkama (sto je ocito vise nego pise u PDFu koji dobiju) je malo promjenio ton. Kad te pocnu pilati o OSu pravi se da si na Windowsima i bok. Kako su oni meni rekli, postavke se ne mogu rucno mijenjat vec se za svaku postavku treba njih zvati. 'Obavljanje radova' bez barem obavjesti na mail i to usred dana je postalo uobicajeno. Takodjer prebacio sam si mrezne postavke DNS servera na open DNS. Ne jednom mi se desilo da Skype radi, a nista ostalo ne. Bnet je trecerazredna firma ali su jeftini. Kad sam ih uzimao bili su mi daleko najjeftiniji i nisam morao potpisivat ugovor sto mi je odgovaralo jer sam podstanar i nisam znao kolko dugo cu ostat u ovom stanu. Sljedeci put cu mozda odigrat karte drukcije, ali da sam zadovoljan, nisam. Da su ekstremno losi, nisu. Otkud mi ta sifra ako mi ju oni iz Bneta ne zele dati i jos mi uz to govore da sam ne mogu mjenjat postavke. S istom sifrom je sve radilo prije godinu dana, tako da sam ocito jedno vrijeme znao pravu sifru, a onda je valjda zaboravio ili sto? Prestani trollat. Ako imas neki savjet reci, ako ne produzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2361 | |
Guest
|
Opa, nisam znao za taj novi "policy" kod routera te da niste mogli uči u dotični normalno) Ja sam uzeo od njih samo modem jer mi se više isplati imati svog routera i raditi sa njim kaj hoću! Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2362 | |
Banned
|
Citiraj:
imaš www.google.com, ako ti defaultna šifra ne prolazi resetiraj na tvorničke postavke, nije istina da ti neće dat šifru, frend je zvao za thompsona njemu su dali, sve ovisi koga dobiš i kako se postaviš, ali za to ti ne treba SZK nego imaš www.google.com i btw. probaj sa 192.168.0.1 prazno prazno Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 03.02.2012. u 10:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
1
|
U zadnjih tjedan dana u danu mi se bar jednom smrzne net i bude mi limited connection i moram resetirat ili ugasit i upali opet ruter da bi mi se sve vratilo poludim evo i sad mi se desilo, ima netko sličnih problema? dnsovim su mi upisani u internet protokolu. OT: Maloprije mi frajer iz b.neta bio na vratima onak student il neš kao dali sam zadovoljan uslugom pa sam mu reko valjda će riješit i živcira me još uvijek pri full brzini da se nemože surfat. EDIT: Također imam neki ćudan problem što se tiče televizija imam jednu spojenu analogno i jednu digitalno preko risivera i na ovoj analognoj mi je prije brže slike išla za nekih 5 sekundi od ove digitalne, sad do jedno prije tjedan dva mi je obratno, ne kužim šta se to desilo, zna netko ? Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 05.02.2012. u 16:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
1
|
Također upload sucks od prije dva tjedna već sam ih zvao prije 2 dana vidit ćemo oće li u sljedećih tri dana složit ako ne opet zovem. http://www.speedtest.net/result/1754318349.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Neki dan Amis postao dostupan frendu koji je bio na bnetu. Smeće od Bneta napušta i prelazi u Amis. Ja sam generalno prilično zadovoljan Amisom iako je Bnet na papiru nešto povoljniji (cijenom). Bio mi neki dan tip iz Bneta i lagano je bilo "pa-pa!". BTW, još dok su se zvali xnet ili kakoveć, dok sam odjavljivao uslugu (nakon 6 godina vjernosti) žena me traži modem nazad (koji sam godinama plaćao 14 kn mjesečni najam). Modem realno nije vrijedio ništa a ja sam ga debelo preplatio. I onda me nakon toga sva u čudu pita zašto odjavljujem net.....koma od firme...btw vidim da vam i dalje naplaćuju najam modema.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2368 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naplaćuju dvije godine, poslije toga nema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |