Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.01.2012., 13:21   #2311
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Malo sad upadam.
Ali napokon se sada planiram maknut od t-coma. Nekako mi je Iskon bio naj, no sve do jučer kad sam bacio pogled na bnet, nisam ni razmišljao o njemu uopće.
Koliko vidim imaju tri puta veću brzinu od iskona u početnom paketu(12MBit).
Mene sad zanima kakva je kvaliteta? Mislim, jel ima oscilacja u brzini, kako sam čuo brzine vikendom znaju drastično pasti.
Govorim o duo paketu(net+telefon)

edit- i kako mislim dostupna mi je optika(bili su vukli nekakve žice po zgradi, nisam se raspitao tad jel optika il ne). Moram provjerit još
optika ti nije dostupna, bnet ti ide putem koaksijalnog kabla imaju svoju infratrukturu u zgradi (do zgrade ide optika), ako prijeđeš na njih ne koristiš više telefonsku utičnicu nego sve preko antenske utičnice, odnosno modema.
Ako imaš mogućnosti prijeđi na njih jer ti je povoljnije, dobiš više za iste ili manje love.
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 13:48   #2312
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Cini se da nakraju nije kriva firefox nego b.net. Znaci upalim HD youtube i dok se ucitava ja nemogu nit surfat nit bit na msn. I et sad se dopisujem sa support@xnet.hr
vedran031 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 14:28   #2313
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
pa nije flat brzina nego podaci koje skidaš, ti i dalje imaš flat ali ti smanje brzinu!
Nije flat 6Mbps kako stoji u cjeniku nego 0.7Mbps..
Nije 16mbps flat kako stoji u cijeniku nego 1mpbs ili koliko vec limitiraju...

znaci te brzine koje imaju u cjeniku nisu flat... lazu, valjaju, kradu...
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 15:09   #2314
Xenon
Banned

Citiraj:
Autor Shamanix Pregled postova
Nije flat 6Mbps kako stoji u cjeniku nego 0.7Mbps..
Nije 16mbps flat kako stoji u cijeniku nego 1mpbs ili koliko vec limitiraju...
znaci te brzine koje imaju u cjeniku nisu flat... lazu, valjaju, kradu...
alo? jel ti razumiješ riječ FLAT? To nema veze sa brzinom!
Staro 29.01.2012., 15:17   #2315
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kako brzina nemz veze sa flatom ???? ako kazu da je flat 16mbps onda je FLAT RATE na toj brzini... cim mi smanje brzinu to vise nije 16mbps FLAT nego je FLAT na toj brzini na koju smanje....

Zadnje izmijenjeno od: tor. 29.01.2012. u 18:29.
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 17:04   #2316
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne znam kako je kod vas, ali kod mene se popravio ping prema Googleu i Youtubeu i modem sad normalno daje novu IP adresu.
Također se popravilo. Glavno da su oni kad mi je ono bio velik ping prčkali po ruteru kao oni su riješili, a nisu..očito oni ne znaju šta rade.

Citiraj:
jesi ti retardiran momak ili nemas mozak ???

Kako brzina nemz veze sa flatom ???? ako kazu da je flat 16mbps onda je FLAT RATE na toj brzini... cim mi smanje brzinu to vise nije 16mbps FLAT nego je FLAT na toj brzini na koju smanje....
Gle neće ti ovdje nitko pomoć samo možeš stvorit svađe, nazovi b.net 9911 besplatni tel. pa njima to reci i nemoj spamat bezveze.

Citiraj:
Autor vedran031 Pregled postova
Cini se da nakraju nije kriva firefox nego b.net. Znaci upalim HD youtube i dok se ucitava ja nemogu nit surfat nit bit na msn. I et sad se dopisujem sa support@xnet.hr
Meni se to dešava kad skidam nešto recimo sa rapidshare-a i skida mi full brzinom odma padne msn i sve ostalo i nemože se surfat dok se ne skine.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 29.01.2012. u 17:11.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 17:36   #2317
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
još uvjek zapinješ po svom ,jeli?

ajmo još jednom:
brzina nema veze sa količinom prometa!
flat je neograničen internet promet ,brzina je nebitna,odnosno po njoj se ne određuje dali je paket flat ili ne...

boldano : to je svejedno flat paket ....jer nisi ogrančen u skidanju....

eod s moje strane...

Zadnje izmijenjeno od: tor. 29.01.2012. u 18:30.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 17:36   #2318
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

@ thermaltake, to onda nest nije uredu kod njih mozda ruter, imas onaj bijeli tompson gwh 750-4 tako nest?
Staro 29.01.2012., 17:39   #2319
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:

Daj obuzdaj emocije i nemoj vrijeđati kolegu s foruma ako ne razumiješ od prve što je flat.
Pojašnjenje: nekad davno dok je net išao preko dial up modema na brzini ( sporosti) koju ne možeš ni zamisliti, osnova obračuna bila je minutaža prometa. To što ti se zahtijevnija web stranica "otvarala" na rate, nikoga nije bilo briga jer smo svi imali manje više jednaku brzinu. Pojavom više operatera i konkurentnošću ponude, dizale su se brzine pa je u tom duhu u nekim paketima ukinut limit količine podataka u mjerenom razdoblju i to nazvaše flat rate. Naravno, neovisno od brzine koju je za flat rate paket nudio dotični provider.
Nadam se da sam ti pomogao a ako imaš još nejasnoća, slobodno se javi ovdje na forumu.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 29.01.2012. u 18:30.
panoramix je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 17:51   #2320
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
@ thermaltake, to onda nest nije uredu kod njih mozda ruter, imas onaj bijeli tompson gwh 750-4 tako nest?
twg850-4 imam, to nije samo kod RSa njega sam samo uzeo za primjer, nego bilo gdje di povuče max. brzinu ostalo sve padne i nemože se surfat. Ja sam mislio da je to normalno neam pojma do čeg je.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 29.01.2012. u 17:57.
Staro 29.01.2012., 17:53   #2321
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Daj obuzdaj emocije i nemoj vrijeđati kolegu s foruma ako ne razumiješ od prve što je flat.
Pojašnjenje: nekad davno dok je net išao preko dial up modema na brzini ( sporosti) koju ne možeš ni zamisliti, osnova obračuna bila je količina prometa. To što ti se zahtijevnija web stranica "otvarala" na rate, nikoga nije bilo briga jer smo svi imali manje više jednaku brzinu. Pojavom više operatera i konkurentnošću ponude, dizale su se brzine pa je u tom duhu u nekim paketima ukinut limit količine podataka u mjerenom razdoblju i to nazvaše flat rate. Naravno, neovisno od brzine koju je za flat rate paket nudio dotični provider.
Nadam se da sam ti pomogao a ako imaš još nejasnoća, slobodno se javi ovdje na forumu.
Kaj nije bilo vrijeme obračunska jedinica na dial-upu i ISDNu?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 18:22   #2322
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
twg850-4 imam, to nije samo kod RSa njega sam samo uzeo za primjer, nego bilo gdje di povuče max. brzinu ostalo sve padne i nemože se surfat. Ja sam mislio da je to normalno neam pojma do čeg je.
Znaci isto tomson hmm, ja sam im neki dan poslao mail i rekli su da su nesto prckali na ruteru ali nist nisu napravili. Neznam mene to iritira pa sam im poslao danas jos jedan mail ak mi neponude zamjenu rutera (nemaju valjd samo tomsone) onda neznam.
Staro 29.01.2012., 18:23   #2323
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Znaci isto tomson hmm, ja sam im neki dan poslao mail i rekli su da su nesto prckali na ruteru ali nist nisu napravili. Neznam mene to iritira pa sam im poslao danas jos jedan mail ak mi neponude zamjenu rutera (nemaju valjd samo tomsone) onda neznam.
Nema opcija u njemu nikakvih za to složit ja sam već skoro pa sve isprobao, ne znam jel do rutera baš, isprobat ću još par stvari pa javim ako šta uspijem.
Staro 29.01.2012., 18:28   #2324
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kaj nije bilo vrijeme obračunska jedinica na dial-upu i ISDNu?
Ispravih. Hvala.
Staro 29.01.2012., 20:31   #2325
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

Tehničke pojedinosti

implementirana EuroDocsis 3.0 tehnologija osigurava kontinuitet pružanja najnaprednijih video, podatkovnih i glasovnih usluga te B.net definira sinonim najbržeg interneta u Hrvatskoj

Zar su presli na 3.0? meni u ruteru pise 2.0
Staro 29.01.2012., 21:52   #2326
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Tehničke pojedinosti

implementirana EuroDocsis 3.0 tehnologija osigurava kontinuitet pružanja najnaprednijih video, podatkovnih i glasovnih usluga te B.net definira sinonim najbržeg interneta u Hrvatskoj

Zar su presli na 3.0? meni u ruteru pise 2.0
Ovaj DOCSIS 3.0 omogucava opake brzine... Kad bi barem jos povecali upload, makar vec imaju najveci za mase ljudi... Nazalost Thomson 750 ne podrzava 3.0.

Citiraj:
Ispravih. Hvala.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 23:47   #2327
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor BSA<ak-47> Pregled postova
brzina nema veze sa količinom prometa!
Eksuli, tip je u pravu, no dobro, valjda je zbog prevelike egzaltacije popio ban.

Naime, taj vrli "flat rate" olitiga "unlimited bandwidth" je itekako limitiran, i to upravo brzinom. Jer ako tip ima 16MBit vezu, onda je njegov bandwidth ~5TB mjesecno. Ako mu smanje tu brzinu jer je poceo skidati internet, onda vise ne moze iskoristiti tih ~5TB nego onoliko manje za koliko mu je spustena brzina.

Slicne "flat rate" fore puse i luzeri koji kupe "unlimited" web hosting, pa od silnog flet rejta na prostor i bandwidth, ostanu s par kb uploada, tako da i toce gore podatke citav mjesec, ne bi zauzeli vise od parsto megabajta prostora.
</ak-47>

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 23:51   #2328
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Nema opcija u njemu nikakvih za to složit ja sam već skoro pa sve isprobao, ne znam jel do rutera baš, isprobat ću još par stvari pa javim ako šta uspijem.
Kod mene se non-stop vrte torrenti tako da uploada imam puno više nego downloada, Youtube je također stalno u opticaju i nisam primjetio takve probleme. Samo se brzina učitavanja stranica malo smanji i to je to. Isto je bilo i kad je server glumio router i sad kad imam standalone router, ali kod mene je Scientific Atlanta EPC2203 (Cisco) i Linksys WRT54GL (Cisco). Može biti da je nešto do routera.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 07:21   #2329
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Eksuli, tip je u pravu, no dobro, valjda je zbog prevelike egzaltacije popio ban.

Naime, taj vrli "flat rate" olitiga "unlimited bandwidth" je itekako limitiran, i to upravo brzinom. Jer ako tip ima 16MBit vezu, onda je njegov bandwidth ~5TB mjesecno. Ako mu smanje tu brzinu jer je poceo skidati internet, onda vise ne moze iskoristiti tih ~5TB nego onoliko manje za koliko mu je spustena brzina.

Slicne "flat rate" fore puse i luzeri koji kupe "unlimited" web hosting, pa od silnog flet rejta na prostor i bandwidth, ostanu s par kb uploada, tako da i toce gore podatke citav mjesec, ne bi zauzeli vise od parsto megabajta prostora.
</ak-47>
Tip nije u pravu a ban je zavrijedio.
Flat rate nemoj mijesati sa unlimited bandwidthom. Naime, flat rate je prilicno rasireni termin, a u konkretnom se slucaju odnosi na ugovoreno mjesecno placanje fiksnog iznosa davatelju usluge, docim za uzvrat dobijes neograniceno koristenje usluge.
Druga je prica unlimited bandwidth, kojeg su europski i nasi dobavljaci usluga ogranicili cudnovatim terminom fair usage, nespojivim u nacelu sa trzisnom ekonomijom ali nuznim uz postojeci tehnoloski nivo.
Primjer flat rate obracuna pri placanju usluga je vinjeta na autocesti, na srecu bez idiotarije zvane fair usage, no nastane li prometna guzva zbog odlaska na godisnje odmore niti jedan koncesionar autoceste nece ti moci garantirati, ni optimalnu a ni maksimalno dozvoljenu brzinu voznje.
Ista stvar dogadja se u vecernjim satima na netu, sudeci po zalopojkama korisnika.
Zasto nekome 300 Gb mjesecno po normalnoj brzini down/up nije dovoljno, tema je za neku drugu raspravu.
Staro 30.01.2012., 08:04   #2330
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Kod mene se non-stop vrte torrenti tako da uploada imam puno više nego downloada, Youtube je također stalno u opticaju i nisam primjetio takve probleme. Samo se brzina učitavanja stranica malo smanji i to je to. Isto je bilo i kad je server glumio router i sad kad imam standalone router, ali kod mene je Scientific Atlanta EPC2203 (Cisco) i Linksys WRT54GL (Cisco). Može biti da je nešto do routera.
Provjerio sam ovo šta sam još imo u planu provjerit i isto i dalje, ne znam može bit onda da je od rutera, šta mi je radit da zovem tehničare radi tog il ?
Staro 30.01.2012., 09:15   #2331
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Vidim da se dosta Vas zali na B net, za razilu od Vas ja imam samo dobra iskustva.Brzina u prosjeku varira od 11.37Mbps do 15.41Mbps dok je ping od 36ms do 20 ms mjereno preko speedtesta.net.Inace radi se o novoj zgradi ( nove instalacije ) i 3d paketu ali bez recivara za tv jer ide sve preko modema.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 09:29   #2332
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Flat rate nemoj mijesati sa unlimited bandwidthom. Naime, flat rate je prilicno rasireni termin, a u konkretnom se slucaju odnosi na ugovoreno mjesecno placanje fiksnog iznosa davatelju usluge, docim za uzvrat dobijes neograniceno koristenje usluge.

Da, upravo tako, i to je upravo "unlimited bandwidth" ili kako ga vec zelis nazvati. Jer u principu, taj "unlimited" (pod navodnicima) je *unmetered* kada je stvarno "unlimited", a flat rate koji placas za to je u direktnoj vezi s bandwidthom kojeg mozes iskoristiti. Inace niti je "unlimited", a jos manje "unmetered"

Dakle, tvoje "flat rate" ogranicen je samo brzinom koju ti pruzatelj daje. Ako ti se nakon odredjene kolicine prometa brzina spusta, taj citav "flat rate" pada u vodu, jer onda je i paket od 15GB isto tako "flat rate". Samo sto u slucaju 15GB moras platiti penale (tj. dodatni promet) za nove gigabajte, a ovdje sa smanjenjem brzine nemas cak niti taj izbor...

Citiraj:
Druga je prica unlimited bandwidth, kojeg su europski i nasi dobavljaci usluga ogranicili cudnovatim terminom fair usage, nespojivim u nacelu sa trzisnom ekonomijom ali nuznim uz postojeci tehnoloski nivo.
U principu, nitko ozbiljan ne nudi nikakvu "unlimited" uslugu, osim eventualno marketinski. U opcim uvjetima lijepo pise o cemu se tocnije radi.

Ne jednom su mi stari klijenti dolazili s pitanjima da kako to da sam ja toliko skup kad nudim usluge na webu a oni imaju za 1$ mjesecno unlimited sve do jaja, cak i SQL baze, PHP i cuda.

Nakon 3 dana su shvatili zasto placaju moj Tier-1 bandwidth na 100Mbit vezi.

Citiraj:
Primjer flat rate obracuna pri placanju usluga je vinjeta na autocesti, na srecu bez idiotarije zvane fair usage, no nastane li prometna guzva zbog odlaska na godisnje odmore niti jedan koncesionar autoceste nece ti moci garantirati, ni optimalnu a ni maksimalno dozvoljenu brzinu voznje.
Pa vinjeta upravo i jest tu da bi se izbjegle prometne guzve pri naplati cestarina. Znam da znas, zato me i cudi kako si izabrao tako los primjer.

Citiraj:
Ista stvar dogadja se u vecernjim satima na netu, sudeci po zalopojkama korisnika.
Sto je dokaz da je BNet trecerazredni operater, a ne da je flat rate to sto oni pokusavaju progurati.

Citiraj:
Zasto nekome 300 Gb mjesecno po normalnoj brzini down/up nije dovoljno, tema je za neku drugu raspravu.
Pada mi na pamet kucanstvo od samo 4 clana koji vole landrat po fejsovima, jubitoovima, torrentima i fajlšerovima. Da ne pricam o nekoji (manjoj) firmi, recimo, gdje se 16 Mbit download popapa dok si reko "Bred Pit", a gigabajti lete.

Programer
Staro 30.01.2012., 11:10   #2333
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006

Da, upravo tako, i to je upravo "unlimited bandwidth" ili kako ga vec zelis nazvati. Jer u principu, taj "unlimited" (pod navodnicima) je *unmetered* kada je stvarno "unlimited", a flat rate koji placas za to je u direktnoj vezi s bandwidthom kojeg mozes iskoristiti. Inace niti je "unlimited", a jos manje "unmetered"

Dakle, tvoje "flat rate" ogranicen je samo brzinom koju ti pruzatelj daje. Ako ti se nakon odredjene kolicine prometa brzina spusta, taj citav "flat rate" pada u vodu, jer onda je i paket od 15GB isto tako "flat rate". Samo sto u slucaju 15GB moras platiti penale (tj. dodatni promet) za nove gigabajte, a ovdje sa smanjenjem brzine nemas cak niti taj izbor...

U principu, nitko ozbiljan ne nudi nikakvu "unlimited" uslugu, osim eventualno marketinski. U opcim uvjetima lijepo pise o cemu se tocnije radi.

Ne jednom su mi stari klijenti dolazili s pitanjima da kako to da sam ja toliko skup kad nudim usluge na webu a oni imaju za 1$ mjesecno unlimited sve do jaja, cak i SQL baze, PHP i cuda.

Pa vinjeta upravo i jest tu da bi se izbjegle prometne guzve pri naplati cestarina. Znam da znas, zato me i cudi kako si izabrao tako los primjer.

Sto je dokaz da je BNet trecerazredni operater, a ne da je flat rate to sto oni pokusavaju progurati.

Pada mi na pamet kucanstvo oUd samo 4 clana koji vole landrat po fejsovima, jubitoovima, torrentima i fajlšerovima. Da ne pricam o nekoji (manjoj) firmi, recimo, gdje se 16 Mbit download popapa dok si reko "Bred Pit", a gigabajti lete.

Cini mi se samo da kolega panoamix i ti malo cudno koristite pojam Bandwidth. Bandwidth od xy GB ili TB ne postoji, to je pojam za brzinu a ne kolicinu podataka koji se prenesu ili mogu prenijeti mjesecno. Spedtest.net je recimo test da si izmjeris bandwidth (sirina trake, iliti zice iliti koliko toga mozes istovremeno nagurat kroz zicu)...
-->
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova

Pada mi na pamet kucanstvo oUd samo 4 clana koji vole landrat po fejsovima, jubitoovima, torrentima i fajlšerovima. Da ne pricam o nekoji (manjoj) firmi, recimo, gdje se 16 Mbit download popapa dok si reko "Bred Pit", a gigabajti lete.

Cini mi se samo da kolega panoamix i ti malo cudno koristite pojam Bandwidth. Bandwidth od xy GB ili TB ne postoji, to je pojam za brzinu a ne kolicinu podataka koji se prenesu ili mogu prenijeti mjesecno. Spedtest.net je recimo test da si izmjeris bandwidth (sirina trake, iliti zice iliti koliko toga mozes istovremeno nagurat kroz zicu)...
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 11:16   #2334
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Brzinu čega?

Bandwith se može mjeriti i u megabajtima u sekundi i u terabajtima mjesečno ako hoćeš! Problem?
  Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 11:20   #2335
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
dobro, ajde barem u vip-u nisu tolka govna i lijepo napisu da imas gigabajte makar je flat

no uostalom, moj pojam flat rate-a je 80% od max dl prometa mjesecno s upaljenim skidanjem 24/7, tako da ovo kod bneta nije ni blizu flat rate-a

Citiraj:
Jer ako tip ima 16MBit vezu, onda je njegov bandwidth ~5TB mjesecno
ako je bubin izracun tocan, to je cca 4TB po mom
domis je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 11:31   #2336
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Da, zapravo si u pravu. Misljah na "traffic", promet, jelte.
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Brzinu čega?

Bandwith se može mjeriti i u megabajtima u sekundi i u terabajtima mjesečno ako hoćeš! Problem?
Ni ja se sam ne bih bolje izvukao.
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
ako je bubin izracun tocan, to je cca 4TB po mom
Pa onako, ugrubo, 16 Mbit/s / 8 ~ 2 MB/s (tko zeli u bajt, neka vidi kako izgleda PPP frame i doda sav overhead) -> 2 MB/s * 30 dana u sekundama ~ 5 TB/mjesecno

Programer
Staro 30.01.2012., 12:02   #2337
Xenon
Banned

Ne vidim ovdje problem oko toga fair usagea? FLAT je kako god okreneš a te teorije o vremenu ne drže vodu. Ako hoćeš na taj način koristit uslugu onda si zakupi stalni link i deri dan noć, ovdje se radi o privatnim korisnicima i vjerovatno su limit izračunali na prosječnoj potrošnji prosječnog korisnika. Realno gledajući tko skida više od 300 GB svaki mjesec koristi to u neke druge svrhe a ne privatne. Tako da uopće nije potrebno o tome raspravljat, bila je ponuđena mogućnost raskida ugovora, što je korektno s njihove strane. Kome se to ne sviđa slobodno može promjenit operatera, nitko ga ne prisiljava da koristi njihove usluge. Ponuda je takva, ako pristaješ onda ćeš ju takvu prihvatit u cijelosti ako ne ne, tako je i kod ostalih. Pristao si na takve uvjete i nemaš se kaj sad bunit. Odi u T-com pa uzmi flat na 4mbita pa izračunaj koliko ćeš tamo skinut za mjesec dana i koliko češ njima mjesečno platit.
Staro 30.01.2012., 12:07   #2338
Mad_Duke
Guest

300 gigi nije dovoljno ni za jedan film dnevno pogledati!
  Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 12:10   #2339
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Je, 7 dana. Sumljam da bi bilo tog fair usage principa da im mreža može izdržat taj load navečer.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 12:36   #2340
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
da moze o cemu bi onda pisali na ovih 78 strana ? inače , bez obzira na "fair usage" ja i dalje imam oko 0,3/0,4mbit-a aploda navece i kroz posljepodne sta oce rec da iako su neki korisnici limitirani meni i dalje nemogu isporučit ono šta stoji na papiru a to je 1,25mbit - bez obzira ne stotinu mojih mejlova i neznam koliko poziva službi za korisnike ; prije par dana sam ih zvao i objasnio situaciju a dobio sam odgovor da ce provjerit štaje i mene obavijestit o problemu/rješenju.......mos mislit sta su me nazvali.......
alen.s je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na