|
![]() |
#2311 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ako imaš mogućnosti prijeđi na njih jer ti je povoljnije, dobiš više za iste ili manje love. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Cini se da nakraju nije kriva firefox nego b.net. Znaci upalim HD youtube i dok se ucitava ja nemogu nit surfat nit bit na msn. I et sad se dopisujem sa support@xnet.hr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2313 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Nije 16mbps flat kako stoji u cijeniku nego 1mpbs ili koliko vec limitiraju... znaci te brzine koje imaju u cjeniku nisu flat... lazu, valjaju, kradu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2315 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
*********************** Kako brzina nemz veze sa flatom ???? ako kazu da je flat 16mbps onda je FLAT RATE na toj brzini... cim mi smanje brzinu to vise nije 16mbps FLAT nego je FLAT na toj brzini na koju smanje.... Zadnje izmijenjeno od: tor. 29.01.2012. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2316 | |||
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 29.01.2012. u 17:11. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() ajmo još jednom: brzina nema veze sa količinom prometa! flat je neograničen internet promet ,brzina je nebitna,odnosno po njoj se ne određuje dali je paket flat ili ne... boldano : to je svejedno flat paket ....jer nisi ogrančen u skidanju.... eod s moje strane...
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you. Zadnje izmijenjeno od: tor. 29.01.2012. u 18:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Pojašnjenje: nekad davno dok je net išao preko dial up modema na brzini ( sporosti) koju ne možeš ni zamisliti, osnova obračuna bila je minutaža prometa. To što ti se zahtijevnija web stranica "otvarala" na rate, nikoga nije bilo briga jer smo svi imali manje više jednaku brzinu. Pojavom više operatera i konkurentnošću ponude, dizale su se brzine pa je u tom duhu u nekim paketima ukinut limit količine podataka u mjerenom razdoblju i to nazvaše flat rate. Naravno, neovisno od brzine koju je za flat rate paket nudio dotični provider. Nadam se da sam ti pomogao a ako imaš još nejasnoća, slobodno se javi ovdje na forumu. ![]()
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: tor. 29.01.2012. u 18:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
1
|
twg850-4 imam, to nije samo kod RSa njega sam samo uzeo za primjer, nego bilo gdje di povuče max. brzinu ostalo sve padne i nemože se surfat. Ja sam mislio da je to normalno neam pojma do čeg je. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 29.01.2012. u 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2321 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2322 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
1
|
Nema opcija u njemu nikakvih za to složit ja sam već skoro pa sve isprobao, ne znam jel do rutera baš, isprobat ću još par stvari pa javim ako šta uspijem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
driver
|
![]() |
#2325 |
Premium
|
Tehničke pojedinosti implementirana EuroDocsis 3.0 tehnologija osigurava kontinuitet pružanja najnaprednijih video, podatkovnih i glasovnih usluga te B.net definira sinonim najbržeg interneta u Hrvatskoj Zar su presli na 3.0? meni u ruteru pise 2.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2326 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2327 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Eksuli, tip je u pravu, no dobro, valjda je zbog prevelike egzaltacije popio ban. Naime, taj vrli "flat rate" olitiga "unlimited bandwidth" je itekako limitiran, i to upravo brzinom. Jer ako tip ima 16MBit vezu, onda je njegov bandwidth ~5TB mjesecno. Ako mu smanje tu brzinu jer je poceo skidati internet, onda vise ne moze iskoristiti tih ~5TB nego onoliko manje za koliko mu je spustena brzina. Slicne "flat rate" fore puse i luzeri koji kupe "unlimited" web hosting, pa od silnog flet rejta na prostor i bandwidth, ostanu s par kb uploada, tako da i toce gore podatke citav mjesec, ne bi zauzeli vise od parsto megabajta prostora. </ak-47>
![]() |
![]() |
#2328 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene se non-stop vrte torrenti tako da uploada imam puno više nego downloada, Youtube je također stalno u opticaju i nisam primjetio takve probleme. Samo se brzina učitavanja stranica malo smanji i to je to. Isto je bilo i kad je server glumio router i sad kad imam standalone router, ali kod mene je Scientific Atlanta EPC2203 (Cisco) i Linksys WRT54GL (Cisco). Može biti da je nešto do routera.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2329 | |
driver
|
Citiraj:
Flat rate nemoj mijesati sa unlimited bandwidthom. Naime, flat rate je prilicno rasireni termin, a u konkretnom se slucaju odnosi na ugovoreno mjesecno placanje fiksnog iznosa davatelju usluge, docim za uzvrat dobijes neograniceno koristenje usluge. Druga je prica unlimited bandwidth, kojeg su europski i nasi dobavljaci usluga ogranicili cudnovatim terminom fair usage, nespojivim u nacelu sa trzisnom ekonomijom ali nuznim uz postojeci tehnoloski nivo. Primjer flat rate obracuna pri placanju usluga je vinjeta na autocesti, na srecu bez idiotarije zvane fair usage, no nastane li prometna guzva zbog odlaska na godisnje odmore niti jedan koncesionar autoceste nece ti moci garantirati, ni optimalnu a ni maksimalno dozvoljenu brzinu voznje. Ista stvar dogadja se u vecernjim satima na netu, sudeci po zalopojkama korisnika. Zasto nekome 300 Gb mjesecno po normalnoj brzini down/up nije dovoljno, tema je za neku drugu raspravu.
![]() |
![]() |
#2330 | |
1
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Vidim da se dosta Vas zali na B net, za razilu od Vas ja imam samo dobra iskustva.Brzina u prosjeku varira od 11.37Mbps do 15.41Mbps dok je ping od 36ms do 20 ms mjereno preko speedtesta.net.Inace radi se o novoj zgradi ( nove instalacije ) i 3d paketu ali bez recivara za tv jer ide sve preko modema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2332 | |||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Da, upravo tako, i to je upravo "unlimited bandwidth" ili kako ga vec zelis nazvati. Jer u principu, taj "unlimited" (pod navodnicima) je *unmetered* kada je stvarno "unlimited", a flat rate koji placas za to je u direktnoj vezi s bandwidthom kojeg mozes iskoristiti. Inace niti je "unlimited", a jos manje "unmetered" Dakle, tvoje "flat rate" ogranicen je samo brzinom koju ti pruzatelj daje. Ako ti se nakon odredjene kolicine prometa brzina spusta, taj citav "flat rate" pada u vodu, jer onda je i paket od 15GB isto tako "flat rate". Samo sto u slucaju 15GB moras platiti penale (tj. dodatni promet) za nove gigabajte, a ovdje sa smanjenjem brzine nemas cak niti taj izbor... Citiraj:
Ne jednom su mi stari klijenti dolazili s pitanjima da kako to da sam ja toliko skup kad nudim usluge na webu a oni imaju za 1$ mjesecno unlimited sve do jaja, cak i SQL baze, PHP i cuda. Nakon 3 dana su shvatili zasto placaju moj Tier-1 bandwidth na 100Mbit vezi. Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
#2334 | |
Guest
|
Citiraj:
Bandwith se može mjeriti i u megabajtima u sekundi i u terabajtima mjesečno ako hoćeš! Problem? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2335 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
dobro, ajde barem u vip-u nisu tolka govna i lijepo napisu da imas gigabajte makar je flat ![]() no uostalom, moj pojam flat rate-a je 80% od max dl prometa mjesecno s upaljenim skidanjem 24/7, tako da ovo kod bneta nije ni blizu flat rate-a Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2336 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Pa onako, ugrubo, 16 Mbit/s / 8 ~ 2 MB/s (tko zeli u bajt, neka vidi kako izgleda PPP frame i doda sav overhead) -> 2 MB/s * 30 dana u sekundama ~ 5 TB/mjesecno
![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
Banned
|
Ne vidim ovdje problem oko toga fair usagea? FLAT je kako god okreneš a te teorije o vremenu ne drže vodu. Ako hoćeš na taj način koristit uslugu onda si zakupi stalni link i deri dan noć, ovdje se radi o privatnim korisnicima i vjerovatno su limit izračunali na prosječnoj potrošnji prosječnog korisnika. Realno gledajući tko skida više od 300 GB svaki mjesec koristi to u neke druge svrhe a ne privatne. Tako da uopće nije potrebno o tome raspravljat, bila je ponuđena mogućnost raskida ugovora, što je korektno s njihove strane. Kome se to ne sviđa slobodno može promjenit operatera, nitko ga ne prisiljava da koristi njihove usluge. Ponuda je takva, ako pristaješ onda ćeš ju takvu prihvatit u cijelosti ako ne ne, tako je i kod ostalih. Pristao si na takve uvjete i nemaš se kaj sad bunit. Odi u T-com pa uzmi flat na 4mbita pa izračunaj koliko ćeš tamo skinut za mjesec dana i koliko češ njima mjesečno platit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Guest
|
300 gigi nije dovoljno ni za jedan film dnevno pogledati! ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007