|
![]() |
#23161 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Ima neko dobar recept za pinđur? Gledo sam po netu, ima svakavih kombinacija, a treba mi provjerena od iskusnog Žderonje ![]() ![]() btw danas pravi zimski rucak&vecera: varivo od graha - mahune, sa pancetom i kiseljim paprikama. UF ![]() Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 06.10.2011. u 00:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23162 |
Guest
|
Meni je pinđur poor mans ajvar ![]() |
![]() |
![]() |
#23163 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23164 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Našao sam i nešto ovakvo: http://www.ebay.com/itm/140538314556...84.m1438.l2649 Koliko čitam po netu trebala bi biti slatka, mesnata i za pečenje.
![]() |
#23165 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23166 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Za te namjene dobra je i Bell paprika, osobito California Wonder sorta. zapravo je to all round paprika, dobra i za jest sirova, za salate, pečenje i ajvar. preporučila mi ju je neka žena s povrtnog foruma koja je kupila sjeme preko neta, kaže da dobro raste i da su paprike jako fine pečene ![]() http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...All-Categories
![]() |
#23167 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
http://www.tomatogrowers.com/sweet.htm Ima dobar opis paprika i paradajza sa vremenom dozrijevanja. Kad se odlučite za sortu bacit se u potragu po netu za sjemenjem. A ovdje imate dobre kataloge od sjemenarne pa vidite šta se da nabaviti kod nas. http://www.sjemenarna.hr/katalozi FER-MI d.o.o. ima u Medarskoj maloprodaju.
![]() |
#23168 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Orijent je izmislio ajvar a mislim da su Makedonci tu No. 1 pa treba vjerovati Kurtovskoj kapiji, uostalom ta se vrsta ionako prodaje na vreće kao paprika za ajvar. Osobno, najviše volim tzv. paradajzericu, bogata mesom, puna arome i dobra je i za ajvar i kiseljenje. Zayeb je kaj imaš puno za čistiti. Kod kupovine sjemena paradajzerice treba paziti da se ne kupi mađarska sorta koja je prilično ljuta. Ima je na na stranici koju je Amdejac naveo : Super Red Pimento #9403 (30 seeds) $2.65 ili ova Pimiento Elite Hybrid #
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 06.10.2011. u 11:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23169 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni su najdraže crvena babura ili rog paprika. Nisam ih uspio uzgojiti tako mesnate kao što su u komercijalnoj prodaji baš zbog toga što zahtiejvaju jako puno vode. Povremeno u Lidlu imaju crvenih rog paprika, jako fine i slatkaste, dobre su i sirove i pečene.
![]() |
![]() |
#23170 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mi nikak sa paprikom na zelenu granu gore na bregu...zemljište je ilovača/lapor i kaj god da zememo banana...najbolje je prošlo kad je žena iz zajebancije napravila flance od onih nizozemskih kaj se po zimi prodaju po velikim centrima (velike paprike, crvena, žuta i zelena), te su rasle ko lude ![]()
![]() |
#23171 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
danas njoki od domaceg krupmira iz Zdihova, s prezlama i domacim puuuunomasnim vrhnjem, lagana papica, nema se para za mesinu ![]()
![]() |
#23173 |
Registered User
|
PINĐUR 5 kg mesnate rog crvene paprike 2,5 kg paradajza 4-5 glavica češnjaka 1/2 l ulja sol, papar feferon (po želji) malo konzervansa Ispeči papriku i oguliti ju od kožice, pa narezati na uske prutiće. Paradajz oguliti od kožice, narezati na male kockice i kuhati u 1/2 litre ulja. Dodati sitno sjeckani češnjak, sol, papar i feferon po želji. Kada je gusto dodati papriku. To sve kuhati na laganoj vatri oko 1 sat. Pred kraj staviti mrvicu konzervansa, mislim nije obavezno ali ono zlu netrebalo ![]() Vruće sipati u vruće flašice i pustiti da se ohladi, najbolje preko noći. Kada je hladno staviti odozgora ulje i poklopiti. To je to i onda slijedi uživancija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23174 | ||
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Maloprije meznuo kulena, mladog domaceg sira i toliko kiselih paprika da ih osjecam u prdcu ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23175 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23179 |
Registered User
|
Jučer bili pozvani kod prijatelja na ručak.....juha od tikvica, mesna štruca, pečeno carsko, pire i pečeni krumpir. Desert slani prutići od lisnatog i kolač, of kors ![]() Danas kod nas, juha pileća, pohani picek, pohane tikvice i rizi-bizi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23180 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
danas onako zdravo seljački ručak: juha (nešto sitno rezanaca, tek toliko), lešo, restani kumpir, ~3 dl crnog vina (berba od lani, par stotina metara dalje, hehe) - pravi odgovor na ofenzivu bure u regionu ![]() za desert tortica od oraha :P (orasi unutar kreme + kao ovojnica, delišs!)
![]() |
#23181 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Koji dio grada? ![]() Jučer sam uzeo četiri komada karea fino ih s obije strana namazao kombinacijom vegete pikan, papra i soli. Kad se to fino upilo opet sam ih s obije strane namazao sa senfom. Kad se i to upilo fino bacio ih na ulje i uživancija. Sa strane sam u woku složio "umak" od paradajza i paprike. Fino narezao papriku i paradajz te bacio na vruće maslinovo ulje. Za začine sam dodao gore navedenu kombinaciju koja je išla na kare te razno začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica itd..). Naravno uz povrće savršeno ide riža pa sam i nju skuhao. ![]() Nije neka fotka ali evo: http://www.pohrani.com/f/1t/Js/1PDJb...1009144654.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#23184 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
prosikito & kalimero... ako hoćeš klopat 2 dana naruči meni koji su nekih 140-150kn ovisno kako koji. dosad nisam ništa loše klopao od njih, na donjim sveticama su ti kod super konzuma na vukovarskoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23186 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Kako je popustila sparina ![]() ![]() ![]() danas sam si za gablec složila sendvič u somunu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23187 |
Premium
|
Za vikend je opet bila pizza ![]() U subotu klasična, u nedjelju calzone. Jučer fajitas, a danas još uviejk pun želudac, hrana ni na kraj pameti ![]()
![]() |
#23190 |
Guest
|
Danas bu piletina u bijelom umaku sa šampinjonima i gorgonzolom! +njoke! Imam pitanjce. Dal netko zna kak bi ispalo da ove njoke ubacim u brašno i prezle pa spoham? Radio sam krokete i to, ali imam ove gotove kupljene pa nemam pojma kak bu ispalo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|