|
![]() |
#23132 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Htjela sam kuhat grašak varivo, ali međutim nisam imala graška, a nije mi se išlo u dućan ![]() ![]() Uz to peciva a ovako je to u presjeku. Može se jest i sa nečim drugim, recimo domaćom marmeladom. I još samo da se pohvalim sa savršenom kiflicom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23133 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nekak nam je ajvar ove godine ispal preblag pa sam doradio par staklenki sa češnjakom, soli i extra-ljutim chilijem...večeras bum probal ![]()
![]() |
#23136 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Samo da dodam, ta papričica ima preko 1 000 000 scoville units ![]() Samo ću reć da je to nešto najljuće kaj sam ikad jeo. Njegov kum je negdje kupio 10 sjemenki za 60 kn (ako sam dobro zapamtio). Morat ću ga pitat gdje da to nabavim. ![]()
![]() |
![]() |
#23137 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
http://www.ebay.com/itm/10-Naga-Mori...item4aaefdeb31 Ali ako ne želiš uzgajati pogledaj par postova prije. Imaš sos koji ubija. ![]()
![]() |
![]() |
#23138 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#23139 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() To su show off papričice, to se nemre samo tako jesti ![]() Ja sam nedavno u chili con carne stavio 2 domaća feferona i također je bilo skoro nejestivo od ljutine ![]() Kad smo već kod Chili con carne, za nejga ima milijun recepata, a evo kako ga ja radim (radim da bud eviše kao juha): Na vrućem ulju kratko popržim sitno naribani luk, nakon minutu dvije dodam ribanu crvenu papriku i mrkvu i dinstam par minuta. Maknem sa strane i stavim domaćeg špeka na vruće ulje, kratko popržim i opet maknem sa strane. Stavim mljevenu junetinu i popržim ju, dodam začina po želji (sol, papar, paprika, mažuran, bosiljak, ružmarin), nakon što se popržilo vratim ribani luk, papriku, mrkvu i poprženi špek, dodam mrvicu vode i pustim da se dinsta desetak minuta. Dodam vode, paradajz sosa, ubacim i grah i komadić dva sušenog mesa (starijeg tvrdog špeka ili šunke) i pustim da se kuha nekih pol sata do sat, ovisno o količini. Dodam još začina - chili u prahu, tabasco, protisnuti češnjak, sol... Desetak minuta prije kraja kuhanja dodam kukuruz. Ovo je recept s kupovnim grahom u konzervi koji je već kuhan pa mu ne treba dugo. Ako radim s friškim domaćim grahom onda njega skuham prije. Povrće na početku ribam a ne sjeckam iz dva razloga - prvo jer dosta smanjuje vrijeme kuhanja, povrće se brže razgradi, i drugo - ne trebam zgušnjavat s ničim kasnije, bude dovoljno gusto. Ponekad znam ubaciti i dva krumpira da se kuhaju unutra - oni upiju eventualni višak masnoće, a kasnije ih mogu zdrobit/smrvit i na taj način zgusnut jelo ako treba (ne volim zafrege, gustine i ta sranja ![]()
![]() |
![]() |
#23140 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#23141 |
Premium
|
Prekrašno Mad Duke ![]() Za moj ukus možda ipak malo premasno (kulen ili?), i ove ukiseljene gljive ne volim baš na pizzi, ako nemam svježe radije ove ne stavljam. No, odmah dobim apetit za pizzu, makar sam je tolko jeo zadnih dana da bi mi mogla ići na uši van ![]()
![]() |
#23142 |
Guest
|
Domaća kobasa, slična kulenu. Gljive su friške, samo sam ih zdinstao malo prije da mi ne puste previše soka (vode) po pizzi! |
![]() |
![]() |
#23143 |
Premium
|
![]() |
#23144 |
Super Moderators
|
![]() |
#23145 |
Guest
|
Da, volim kad je na vrhu više nego kad ju pomješam sa edamerom ispod. |
![]() |
![]() |
#23146 |
Super Moderators
|
![]() |
#23147 |
Guest
|
Pred koji tjedan mi od mame teta dofurala tih nekoliko trokuta. Sad valjda su od vindije, nisam prav gledal. Već delao sa tjesteninom, njokama... pa bacio danas na pizzu da ne stoji. Zake pitaš? |
![]() |
![]() |
#23148 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Samo me zanima kaj si stavil, ovaj veliki vindijin je bio jako dobar prije...
![]() |
![]() |
#23149 |
Guest
|
E isti takav! ![]() Meni je dobar. A sa dobrim sirom mi sve kaj delam bude bolje ![]() |
![]() |
![]() |
#23150 |
Super Moderators
|
Eh, kad je tek izašel znal sam jest komadić njega, pa komadić kuružnjaka, pa gutljaj pivčuge..nije bio loš ![]() Mislim da su prije radili i Roquefort ...
![]() |
#23151 |
Registered User
|
Od sutra sam na dijeti ![]() Ali zato danas još ima, dragom za večeru hambi peciva, njegovo je samo da si ispeče pljeskavice i da uživa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23152 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23153 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23154 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Danas Zg, Radnička ulica, restoran Mostovi. Fenomenalna pljeskavica. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#23155 |
|
![]() |
#23156 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23157 | |
|
Citiraj:
![]() idem i ja slusat zemicu, tu mi neki NLOi u obliku papuca lete oko mene i teraju me spat ![]() imajte se rad i ![]()
![]() |
![]() |
#23158 |
Premium
|
Jučer popodne lupao po bolonjezu. Navečer uz HMYIM pojeli žena i ja dva paketa tortilja čipsa uz homemade dipove. Jedva dišem još sad ![]()
![]() |
#23159 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#23160 |
Registered User
|
Pizza, a desert monte ![]() Edit: Ima u Konzumu na akciji kutija fontana ledene kocke za 20 kn u pakiranju je 24 komada......i koji me vrag to teral probat, nikad mi to nije bilo fino, sad mi je samo sve onako ledeno po ustima ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ammy. 05.10.2011. u 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|