Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.08.2011., 08:41   #5371
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Sta je po tvom misljenju tu usko grlo?
Baza iliti pojačalo.

Citiraj:
Sve je dobro do dijela kad se dotaknuo karaktera zvuka kondenzatora, ali necemo vise o tome
Stalno to ponavljaš/te. Ti kondići se nalaze u posebnom filteru koji, ovisno o vrijednostima kondenzatora, regulira ekstenziju visokih tonova. Kad ćeš probati, vidit ćeš da sam u pravu. Da, dosta bi bilo o tome.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nemreš okačit sliku sa bunch of components i reći "u ovom slučaju dac ne radi", krajnje amaterski... niti mi znamo shemu uređaja, niti imamo uređaj pred sobom... a i da ga imamo ne znam kako bi sa slike uspio eventualno rekreirat/troubleshootat nastali problem.

nije flejm, nego samo objašnjavam kako se kvalitetno izlaže diy projekt, same slike uređaja/moda su maltene nebitne uz kvalitetan popis komponenti, lokacija i shemu.
Iskreno, nitko me niti nije pitao za popis komponenti. Išao sam na malo drugačiji pristup prezentacije, pošto, em nisam profesionalac, em nisam picajzla. Do sheme je nemoguće doći.

Zašto sam stavio sliku gdi uređaj ne radi? Da se vidi da sam radio sam, uz neke natuknice Apparatusa koje su mi uvelike pomogle da shvatim kako je uređaj koncipiran. Da nebi ispalo, a na kraju je, da mi je Apparatus rekao točno što sve i gdi promijeniti. Još jednom mu se zahvaljujem.

Lokacija komponenti je napisana u uvodu, ako se ne varam.

Ne znam čemu ste toliko napadački nastrojeni? Uređaj izgleda isto izvana, to je najbitnije. To što ne izgleda najljepše iznutra, to je najmanja stvar. Funkcionalnost opravdava sve.

Pametnome, a i onome tko želi skužiti, dosta objašnjavanja.

Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 08:46   #5372
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Baza iliti pojačalo.
Zasto to mislis?

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 09:01   #5373
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Zasto to mislis?
Slušao sam istog s Monitor Audio Gold Reference 20. Dobro, ovo je subjektivno mišljenje, ali dosada svaki Marantz koji sam slušao, a bilo ih je jedno 5, sve sa Monitor Audio kombinacijom.

Dosta loša dinamika i nije to živahno. Premekano i nekako nagurano, fali zraka oko instrumenata.

Tražio si moje mišljenje, pa eto, nadam se da nisam potaknuo neku OT borbu jer, zaista, neću više sudjelovat u tome.

Staro 10.08.2011., 14:23   #5374
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Ljudi, ajde bi koji se razumijete u tehničke karakteristike, da pomognete noobu

Dakle, gledam za kupiti (ne sebi) ono malo Scythe Kama Bay pojačalce, na kojem, između ostalog, piše kako ima 103dB Signal to Noise Ratio.
Uz to, ima i pomalo hvaljeno pojačalce Yamaha YDA-138 D3.

S druge strane, gledam neko starije pojačalo poput Harman/Kardon HK670 ili 690, gdje kaže:

Continuous Average Power Per Channel (FTC) 8 Ohms: 80 Watts@<0.09%THD
20 Hz – 20 kHz, both channels driven 4 Ohms: 120 Watts@<0.3%THD
Dynamic Power (IHF, 1 kHz Tone Burst) 8 Ohms: 115 Watts
High instantaneous current capability (HCC) ±75 Amps
Frequency response @ 1W (+0/-3dB) 5 Hz - 150 kHz

Signal-to-noise Ratio (Reference rated power output, A-WTD) Tuner/CD 95 dB
Phono (MM): 75 dB
Tone control range, Bass @ 50 Hz/Treble @ 10 kHz ±10 dB/±10 dB

Pomislio bih, iako je pojačalo starije, da će osim veće snage, imati i bolji SN Ratio, a očigledno ga nema. Znači li to da Scythe nekako "kamuflira" svoje karakteristike (kao famozni 500w PC zvučnici), ili stvarno ima bolji SN omjer?
Npr. Marantz pm 5004 ima još slabiji SN (85dB)

Znam da to vjerojatno ne znači da je 1500kn+ polovno pojačalo lošije od Scytheovog (ili znači ?) ali eto, zanima me što je s tim.
hvala ako netko zna. i pardon na eventualno glupom pitanju.
Staro 10.08.2011., 15:05   #5375
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
IMHO Scythe ima manji S/N jer ima jedan jedini ulaz, mali PCB, eksterno napajanje i ne grije se pa signal niti ne može pokupiti znatan šum u pojačalcu. A povrh svega pojačalce je u srži digitalno koja imaju na papiru u pravilu bolji S/N omjer od analognih.
Uostalom, više o S/N ćeš naći ovdje i nešto više naučiti o tome.
Bolji S/N nije nužno garancija bolje kakvoće zvuka, no (možda) može biti pokazatelj koliko je koji uređaj dobro izveden ako su podaci realni i ne napuhani.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 15:09   #5376
Botlorn
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
IMHO Scythe ima manji S/N jer ima jedan jedini ulaz, mali PCB, eksterno napajanje i ne grije se pa signal niti ne može pokupiti znatan šum u pojačalcu. A povrh svega pojačalce je u srži digitalno koja imaju na papiru u pravilu bolji S/N omjer od analognih.
Uostalom, više o S/N ćeš naći ovdje i nešto više naučiti o tome.
Bolji S/N nije nužno garancija bolje kakvoće zvuka, no (možda) može biti pokazatelj koliko je koji uređaj dobro izveden ako su podaci realni i ne napuhani.
Tnx, malo sam čitao o SN ratiu prije nego što sam napisao post. Da ne pišem baš iz vedra neba.
Muči me jer eto, frend pita savjet, iako ga uvjeravam da nemam pojma o HIFIju (ali ne, ja sviram i slušam glazbu pa sigurno znam )
i skužio sam da po ovako specifikacijama čovjek ne može ništa zaključit.
Nego treba doći i poslušati.
Mislim, sigurno postoji razlog zašto je jedan HK 670 polovni oko 1500-2000 kuna, a Scythe 300kn novi. Sumnjam da je sve samo broj W po kanalu i cijena masovne kineske proizvodnje .

Kao što rekoh, valjda slušati i slušati.
Staro 10.08.2011., 15:16   #5377
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Tak jasno, HK 670 je 99,9% bolji uređaj uz to što ima i više mogućnosti.
Papir je jedna stvar i kako se kaže, papir podnosi sve (pa makar bili gramatički neispravni sastavci, loše elektroničke sheme ili marketinški ušminkani podaci ). Superiornije tehničke karakteristike nisu garancija, recimo toliko često spominjan primjer su i pojačala s elektronskim cijevima koja unose parne harmonike u zvuk (što je zapravo "mana" s tehničke strane) a ljudi im zvuk karakteriziraju kao topao i mnogi se odluče za elektronke bez da pomisle na tranzistorce
Svaka medalja ima dvije strane, pa u ovom hobiju ništa nije garantirano niti uvijek vlastiti dojam i želje odgovaraju opisima ili preporukama drugih. Vlastite preferencije i slušanje su way to go

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 16:40   #5378
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Ovo je malo kvalitetniji projekt, znači overkill za mene. Mislio sam na neke zvučnike za po stolu
Overkil?
Pa to su ozbiljni zvučnici , 'rupa' ti je naprijed a kutije su relativno 'male' (169x290x220mm)...

Citiraj:
pa oni malci john blue ili kako već su navodno super desk spikeri... pa i više od toga.
Taman za sraleta.

Nego ozbiljno .... slobodno reci da sam konzerva ali , ako se stavi nastranu ono o skretnici kao izvoru svih zala , ja ne mogu nikako probaviti kupovinu JB3 kad u Elektrokemu za 300kn više dobiješ ARIA kit . Pogledaj malo taj drajver.

Po recenzijama zvučnici nisu loši ....ali 2700kn za ovo???
Staro 10.08.2011., 17:57   #5379
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Izazvalo je to sto nam nas dragi Fliko opet izmislja toplu vodu, a nema potrebe.
Mda, ti i dalje nastavljaš. Stručno i tehnički potkovano, nema šta.

Citiraj:
Znači ti su tu u biti trol?
Da, ispalo je da jesam pošto sam dobio infraction.

Citiraj:
To svi čekamo
Svi? Ti to kao govoriš u ime svih? Ti si kao neka veličina ovdje?

Eto srale, uživaj nadalje, nemam više namjeru komentirat ovdje. Imam skoro 4 banke i ne da mi se čitat prepucavanje na razini vrtića. Sve sami citati šta je neko radio prije, šta je slušao prije i kakve je zvučnike posjedovao. Malo nimalo stručne rasprave sam pročitao, a od tebe nimalo.

Pozdrav i uživaj

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 19:23   #5380
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Overkil?
Pa to su ozbiljni zvučnici , 'rupa' ti je naprijed a kutije su relativno 'male' (169x290x220mm)...

Taman za sraleta.

Nego ozbiljno .... slobodno reci da sam konzerva ali , ako se stavi nastranu ono o skretnici kao izvoru svih zala , ja ne mogu nikako probaviti kupovinu JB3 kad u Elektrokemu za 300kn više dobiješ ARIA kit . Pogledaj malo taj drajver.

Overkill za moj skill

Daleko od toga, zvučnisi su praktički hied, ali kazem, nije to za mene, jer nemam dovoljno iskustva u diy vodama da bi se mogao upustit u takav projekt.

Slazem se da su ovi JB3 preskupi za ono sto nude, znači aria kit kosta 3000 kn?

Staro 10.08.2011., 20:32   #5381
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Flikoman, DAC ti dosta loše izgleda ispod poklopca, al ak veliš da svira bolje i da je isplativo, samo naprijed. Ja sam uvijek za modifikacije. I sam sam radio neke izmjene na svom CD playeru, iako ne tako drastične, i pokazale su se kao dobar potez.

P.S.
Ima li sraletovom pojačalu pomoći (npr. da mu ti kažeš koji element da zamijeni kvalitetnijim) ili je tolko loše konstruirano da mu nema spasa?
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 20:54   #5382
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor wiseman Pregled postova
Flikoman, DAC ti dosta loše izgleda ispod poklopca, al ak veliš da svira bolje i da je isplativo, samo naprijed. Ja sam uvijek za modifikacije. I sam sam radio neke izmjene na svom CD playeru, iako ne tako drastične, i pokazale su se kao dobar potez.
Ako bih ga išao vizualno sređivati iznutra, ne gine me izrada cijele nove pločice pošto je malena i zaista je malo mjesta. Svjesno sam išao na to i znao sam kako će to izgledati Krenulo je kao puka znatiželja, a pokazalo se kao pun pogodak. Ja sretan.

Citiraj:
Autor wiseman Pregled postova
P.S.
Ima li sraletovom pojačalu pomoći (npr. da mu ti kažeš koji element da zamijeni kvalitetnijim) ili je tolko loše konstruirano da mu nema spasa?
neću ulazit u to. Naveo sam samo svoje subjektivno mišljenje o pojačalu.
Staro 10.08.2011., 21:03   #5383
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Flikoman
Ako bih ga išao vizualno sređivati iznutra, ne gine me izrada cijele nove pločice pošto je malena i zaista je malo mjesta.
Nemoj još i to

Citiraj:
Autor Flikoman
neću ulazit u to. Naveo sam samo svoje subjektivno mišljenje o pojačalu.
A neee. Budući da sam i sam vlasnik Marantz pojačala (još lošijeg od ovog sraletovog ) htio sam čut neki prijedlog za modifikaciju
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 22:45   #5384
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Zasto ja tek danas ovo vidim? U susjedstvu mi i to sam propustio pogledat, za razliku od nekih stvari na ovom topicu.

Usput procitajte kako se opisuju radovi. I naucite se.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 22:55   #5385
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Overkil?

Taman za sraleta.

Ovaj visatonov driver ? TI 100 8 OHM. Jel si slusao to ?

Bas gledam ovaj njihov Topas projekt... Htio bi si napraviti jedne male samostojece zvucnike za kuhinju da imaju jedan driver, bez skretnice i da su, pa, fullrange . Znaci recimo ovo >>OVO<<, ali izbacimo ovaj ribon visokotonac iz price. Vidim da TI 100 8 OHM drajver ide od fu–20000 Hz, sto bi u teoriji 20khz reklo ni netreba visokotonac. Ajde misljenje da cujem ? Think fast !
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2011., 00:26   #5386
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Slušao sam istog s Monitor Audio Gold Reference 20. Dobro, ovo je subjektivno mišljenje, ali dosada svaki Marantz koji sam slušao, a bilo ih je jedno 5, sve sa Monitor Audio kombinacijom.

Dosta loša dinamika i nije to živahno. Premekano i nekako nagurano, fali zraka oko instrumenata.

Tražio si moje mišljenje, pa eto, nadam se da nisam potaknuo neku OT borbu jer, zaista, neću više sudjelovat u tome.

Ti si intuitivno za to sto ti se nije svidjelu u zvuku koji su čuo, okrivio pojačalo. Inače gold reference zahtjeva malo dugačiji pritup prilikom biranja elektronike, tako da je to vjerovatno razlog zasto ti to nije zvučalo dobro.

Inače pojačalo je jako dobro, konstrukcija unutra je vrlo dobra i to pojačalo je redovito po review-ima bilo pri vrhu u klasi do 5K kn. Tororidni trafo, kvalitetnije komponente, kućište od bakra, a kao odličan partner su mu se pokazali MA Silver.

Staro 11.08.2011., 01:59   #5387
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Overkill za moj skill

Daleko od toga, zvučnisi su praktički hied, ali kazem, nije to za mene, jer nemam dovoljno iskustva u diy vodama da bi se mogao upustit u takav projekt.

Slazem se da su ovi JB3 preskupi za ono sto nude, znači aria kit kosta 3000 kn?

Ali ne i za stolarov
?

Za DIY zvučnika iz nule je potrebno znanje , iskustvo , testiranja itd...

ALI kao što rekoh , na netu ima masa DIY zvučnika * pa su ti u biti potrebne samo stolarske vještine... plus naravno vrijeme, volja i lemljenje ...i najvažnije , više novaca nego što predviđaš jer se buđet uvijek premaši ...a ne smjem zaboravit ni strpljenje.

*Treba ti samo što širi pogled na sve skupa da uhvatiš/odlučiš u što se upustit...i naravno filtriranje nedovoljno 'informativnih' projekata jer takvi vode u izmišljanje tople vode , frustracije ili dead end i bacanje svega kroz balkon u vrtal.

Been there - done that

Ok , onima s znanjem i iskustvom takvi projekti nebi vodili tim putem ali opet , ti ljudi nebi ni išli radit tuđi projekt

Da završim.... ne budi kukavica , odaberi nešto , napravi i....
obavezno ovde okači slike na stručnu kritiku

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Ovaj visatonov driver ? TI 100 8 OHM. Jel si slusao to ?

Nisam i sve pišem 'napamet'. Zar si sumnjao.

Citiraj:
Vidim da TI 100 8 OHM drajver ide od fu–20000 Hz, sto bi u teoriji 20khz reklo ni netreba visokotonac.
Teorija kaže drugačije i traži da ga se 'kida'....
Ovde imas neka mjerenja.

Citiraj:
Ajde misljenje da cujem ? Think fast !

Ako želiš kutije s jednim drajverom smijem li sugerirat nešto drugo / ovaj drajver?

Možeš Essence ...... kopirat.

Evo ti jedna naša recenzija spomenutih.
Tiskovina je dosta kruta i nisam je želio lomiti za skenirat pa se moraš zadovoljit slikama.

A ako ti ne smeta veča kutija uvjek možeš napravit ovo
ili ovo ako želiš nešto "normalno"

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 11.08.2011. u 09:36. Razlog: shebani link
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2011., 19:09   #5388
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Hvala Imagine !

Jel mozda znas kolika je cijena doticnog drivera i gdje ga se moze pribaviti najjednostavnije ?

Bjezim iskreno prema visatonu i slicnim derivatima jerbo mi je nabava u ljubljani relativno jednostavna.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2011., 19:26   #5389
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
vjerujem da još ima ne elektrokemu download cjenika pa pogledaj koliko je vamo... meni je imho totalno neloš visaton, radio sam svašta sa njihovim entry drajverima i sve je bilo jako zadovoljavajuće.

fliko vjerujem da znaš kako je vrlo različito pogoniti male rs1 i gs20 sa istim ampom, tako da je to li-la iskustvo.

osobno nisam primjetio nikakav nedostatak dinamike kod svog sistema, gdje orkestar zna uzletiti stvarno velikom silinom, a zbog laganih membrana i prilično visoke osjetljivosti drajvera čak ni relativno skroman damping faktor od nekih 80-100 može vrlo lako zauzdati drajvere i ostaviti dojam "držanja za jaja".

isto tako možeš vrlo lako secirati instrumente i točno ih posložiti u prostoru u sve 3 dimenzije, naravno ukoliko to snimka dopušta.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2011., 20:35   #5390
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
vjerujem da još ima ne elektrokemu download cjenika pa pogledaj koliko je vamo...
Nema više cjenika, upogonili su webshop (a bogme i solidno poskupili u zadnju godinu - dvije). Konkretna zvijerka:

Ti 100 8Ohm
Staro 12.08.2011., 08:24   #5391
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Trebao bih preporuku solidnog damping materijala (moze i DIY varijanta materijala) te male smjernice?!

http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/pribor/damping.htm

Imam BR tvornicke kutije (linkovi u sigu) pa pretpostavljam da bi damping trebao biti tanji uz oblaganje iskljucivo po stjenkama.
Da li je sonofil iz linka, sa svojih 35mm, predebel za BR kutije? Ili ici na piramidalni od 12mm (desno)?
Isto pitanje stoji i za Sub iz siga, BR kutija.
E da ... zvucnicke kutije imaju nekakvu tanku spuzvicu, a sub ima piramidalni damping samo po jednoj bocnici.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2011., 08:52   #5392
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Koliko ja znam sonofil se samo nareze i pobaca unutar kompresijske kutije.
Za BR se koristi piramidalna spuzva koja se lijepi za stijenke.
No imaj na umu koliko ces tim postupkom skresat zapreminu same kutje.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2011., 16:12   #5393
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Sonofil u kompresiju, piramidalna spužva u BR, izgubićeš na glasnoči, dobiti na dubini. Kako god, moji mali acousticsi su puni sonofila... Što se tiče sonofila imaš ga po trgovačkim, mislim da je isti K ko ono za napu, o cijeni da ne govorimo.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 01:00   #5394
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Hvala Imagine !

Jel mozda znas kolika je cijena doticnog drivera i gdje ga se moze pribaviti najjednostavnije ?

Bjezim iskreno prema visatonu i slicnim derivatima jerbo mi je nabava u ljubljani relativno jednostavna.
Želiš radit nešto zato jer je jednostavno ili želiš radit da napraviš ono što želiš?

btw, Talijani , Englezi , Njemci .....a moš pitat i Šveđane.

Citiraj:
... meni je imho totalno neloš visaton, radio sam svašta sa njihovim entry drajverima i sve je bilo jako zadovoljavajuće.
Za novac koji je potrebno izdvojit za spomenuti drajver , ja bih radije Seas Excel.
Prije nego me optužiš da sam snob , želim reči samo da s tim drajverima ima daleko više zanimljivih DIY uradaka ....

Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Nema više cjenika, upogonili su webshop (a bogme i solidno poskupili u zadnju godinu - dvije). Konkretna zvijerka:

Ti 100 8Ohm
Po zadnjem cijeniku kojeg imam ( od 2mj ove godine ) cijena je skočila 100kn.
Prije je Elektrokem imao neki popust na gotovinu za naruđbe preko 2k kn a sad ne vidim toga.

Ali vidim da drže Hypex.
Doduše nije mi jasno kojeg vraga drže sve osim najvažnijeg , UcD module s kojima ti ne treba previše znanja za sklopit obični ili bolji amp.
Ja sam prošle godine na taj sistem riješio amp za sub. Ok, ne s Hypexom več s ColdAmp modulima i SMPSom , ali dođe na isto / 'jednostavno' za upogonit

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Trebao bih preporuku solidnog damping materijala (moze i DIY varijanta materijala)
Možeš ošišat ovcu

Zafrkavam za šišanje ali....ovčja vuna je nešto do čega je relativno jednostavno doči i ne košta puno.
Drugo rješenje ti je potražit onaj reciklirani krojački materijal kojeg ima u kaučima i sl. Mislim da se zove 'industrijski - izolacijski filc'

Citiraj:
...te male smjernice?!
Čista 'ovčetina' zna bit ko slama pa je daj ženi da je opere s omekšivačem. Njoj i ovom drugom prije upotrebe priušti jedan 'pečnica tretman' za izbit vlagu i pitaj ženu onaj vrag za moljce pa zakelji negdi sastrane u kutiji.

Citiraj:
Imam BR tvornicke kutije (linkovi u sigu) pa pretpostavljam da bi damping trebao biti tanji uz oblaganje iskljucivo po stjenkama.
Da li je sonofil iz linka, sa svojih 35mm, predebel za BR kutije? Ili ici na piramidalni od 12mm (desno)?
Isto pitanje stoji i za Sub iz siga, BR kutija.
E da ... zvucnicke kutije imaju nekakvu tanku spuzvicu, a sub ima piramidalni damping samo po jednoj bocnici.
Što se tiče ovog pravilnika da su piramide za BR a sonofil za kompresiju nebih se htio puno mješat pa ti mogu samo savjetovat da se ne opterečuješ s time i trpaš (raščupaj) koliko ti traži uho. Samo nemoj zagradit port. Damping inače povečava efektivni volumen kutije.

A ako ti se igra.... prije toga unutra možeš uglavit dvije upornice od drške metle i zalit drvofiksom te kupit one samoljepive damping ploče od bitumena .... ili bitumenske trake (mislim da je bilo istih nedavno u Lidla) pa uz pomoč 'industrijskog fena' i ili 'klamarice' ( ako je možeš uglavit u kutiju) obložit največe stranice.

Ako odabereš prvi način aplikacije ne zaboravi izvadit skretnicu.

Ako to ne pomogne, znaš što te čeka - novi zvučnici

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 13.08.2011. u 01:08. Razlog: shebani link
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 09:12   #5395
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@Imagine

Sutra ode put Jadrana negdje tebi u susjedstvo, ponjeti cu i cengele i prva ovca na koju naidjem u bosanskim vrletima je moja i zavrsava u zvucnicima. A mesina pod pekom

Citiraj:
Ako to ne pomogne, znaš što te čeka - novi zvučnici
nahhhh ... nisam ja Fliko mene ovaj set zadovoljava, nego me pukla dosada pa reko da to napravim onako kako treba, po PS-u.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 17:02   #5396
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pozdrav audiofilima i svi kaj se tak osjećaju, trenutno imam pojačalo Yamaha RX 496, i razmišljal sam o upgrade-u na nekaj bolje dal postoji u klasi do 2tkn novo stereo pojačalo?
Zvučnici Klipsch RF 52, usb nuforce dac, od mjuze slušam sve i svašta(osim klasične i opere)..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2011., 12:57   #5397
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:

Ali ne i za stolarov
?

Za DIY zvučnika iz nule je potrebno znanje , iskustvo , testiranja itd...

ALI kao što rekoh , na netu ima masa DIY zvučnika * pa su ti u biti potrebne samo stolarske vještine... plus naravno vrijeme, volja i lemljenje ...i najvažnije , više novaca nego što predviđaš jer se buđet uvijek premaši ...a ne smjem zaboravit ni strpljenje.

*Treba ti samo što širi pogled na sve skupa da uhvatiš/odlučiš u što se upustit...i naravno filtriranje nedovoljno 'informativnih' projekata jer takvi vode u izmišljanje tople vode , frustracije ili dead end i bacanje svega kroz balkon u vrtal.

Been there - done that

Ok , onima s znanjem i iskustvom takvi projekti nebi vodili tim putem ali opet , ti ljudi nebi ni išli radit tuđi projekt

Da završim.... ne budi kukavica , odaberi nešto , napravi i....
obavezno ovde okači slike na stručnu kritiku

Nisam i sve pišem 'napamet'. Zar si sumnjao.

Teorija kaže drugačije i traži da ga se 'kida'....
Ovde imas neka mjerenja.

Ako želiš kutije s jednim drajverom smijem li sugerirat nešto drugo / ovaj drajver?

Možeš Essence ...... kopirat.

Evo ti jedna naša recenzija spomenutih.
Tiskovina je dosta kruta i nisam je želio lomiti za skenirat pa se moraš zadovoljit slikama.

A ako ti ne smeta veča kutija uvjek možeš napravit ovo
ili ovo ako želiš nešto "normalno"

Ja ih napravio kolegi
Originalnost 10.
Dobiveno/uloženo 5.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2011., 17:20   #5398
kelson18
jakšimaš
Moj komp

kelson18's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Pozz

imam sobu 3,5x5,0 metara, visine 2.5m
cilj mi je sastaviti neki dobar hifi sistem, ne pretjerano skup, ali dobar.. polovni... onak , da se jako čuje..
muzika koju najviše slušam je metal i hard rock.

ono što sada trenutno imam je linija Aiwa NSX-R41 sa dva zvučnika od kojih je svaki 6Ω (piše na poleđini zvučnika) , na samoj liniji piše DIN MUSIC POWER 2x155W

ono što ja želim je uzeti neko pojačalo jel, i nekih 5 zvučnika porazbacati po sobi, da bude pravi glazbeni užitak.. ali se ne razumijem niš u to.. volio bi i da mogu iskoristiti ove zvučnike koje imam od linije ako je ikako moguće

hvala puno!

kelson18 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2011., 17:59   #5399
Botlorn
Premium
Moj komp

Prvo, koliko para misliš dati?
Drugo, nisam baš veliki znalac, ali ako misliš kupovat neko pojačalo, liniju i zvučnike možeš prebaciti mami u kuhinju jer ti neće trebati.
Treće, 2 zvučnika su ti za tu sobu sasvim dovoljna, što se mene tiče, pogotovo ako se misliš fokusirati na glazbu.
Četvrto, što god kupio, bit će ti u terminima glasnoće za tu sobu dovoljno (ja sam neko vrijeme ima 2x10w pojačalo koje nisam mogao odvrnuti preko 3/4 od silne glasnoće).

Peto šesto i dalje će još netko sigurno napisati
Staro 14.08.2011., 21:31   #5400
kelson18
jakšimaš
Moj komp

kelson18's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
neznam, nekih milju kuna za sve?

kelson18 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme