|
![]() |
#2821 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Dat cu mu malo vremena da mi pokaze sta moze i da li ce zezat pa cu razmislit kako dalje. Pod clear CMOS mislic na CMOS od maticne ili SSD-a Također jel ko zna sta znace signalne ledice na SSD-u, meni svetli jedna zelena i jedna crvena (u onoj rupi do uticnica)
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
#2823 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Pitao sam ga zato jer pod moj komp nema OS X konfiguraciju. Kingston V100+ je druga generacija SSD-ova a ne treća. No, očito je da druga generacija ima puno manje problema. U konačnici kupca ne zanimaju sve ove zbrke oko stalnih nadogradnji, kupac kupuje tj. plaća proizvod da odmah ispravno radi, a ne da mora stalno misliti i tražiti rješenja kako napokon usuglasiti SSD sa ostatkom računalne konfiguracije. Ili bojati se kad će riknuti parnim ili neparnim danom.... |
![]() |
![]() |
#2824 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Ovo da odbacuju intel platformu = Zzzz...
![]() |
#2825 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imal jesam sličnih problema sa V3, al na p67 ploči Asrock EX6, isto tak nisam mogel instalirat winse x64, bacal mi je plavi ekran pred kraj instalacije winsa, stavil na IDE, i sve je ok bilo.Samo naravno da nije bilo kraj problemima, nastavili su se redat u winsima..Dal ploča nije volila V3 il nekaj drugo, ko će ga znat.Na Z68 nisam imal tih problema, osim naravno što se tiće FW-a, poznati problem.. EDIT:OCZ veli, da bi bilo poželjno stavit najnovije intelove drivere, 10.6.0.1022 su zadnji.. |
![]() |
![]() |
#2826 |
Premium
|
Fala lega @zvonac, ali stvarno fala jer, sad znam da nisam jedini koji je ima problema sa ACHI i instalacijom windoza ![]() ![]() ![]() Nego lege trazim po ducanima tkz bracket za 2.5 na 3.5in da mi SSD ne visi u rupi za HDD i vidim da to bas nije trazena roba tj da se ili dobije uz SSD ili moras kupit SSD da je dobijes, a mulci iz OCS-a uz ovaj model ne daju doticni adapter, budem malo maltretira ducane telefonom, ali ako ko ima za prodat ili da zna u kojem ducanu ima molio bi ga da mi prosljedi tu informaciju ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#2827 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Eh da si kupil V3 dobil bi adapter uz njega ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2828 |
Premium
|
![]() |
![]() |
#2829 |
Premium
|
Eto uz pomoc lege @Overclock naso ovo "Scythe Bay Rafter" 2 x 2.5'' diska u 3.5''(mada mi se ta informacija krila negdje u podsvijesti ali nije htjela ispivat na vidjelo) http://www.scythe-usa.com/product/ac...25_detail.html Eto sad i to pise na forumu ![]()
![]() |
![]() |
#2830 | |
Premium
|
Citiraj:
Nakon dosta čitanja raznih foruma, da se zaključiti da je problem sa novim SSD-ovima najviše kod onih ploča sa Marvell kontrolerom. Zato je ovaj iz OCZ i preporučio AMD platformu ako želim izbjeći probleme sa SSD-om treće generacije. Zadnje izmijenjeno od: lit. 06.08.2011. u 23:05. |
|
![]() |
![]() |
#2831 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
link Imaju još raznih adaptera za diskove ovdje, ali taj plastični je najjeftiniji. EDIT: Bay Raftera ima i ADM, cijena je ista, pa biraj koji ti je shop bliže.
Tko nije skršio Socket A procesor na bilo koji način, neka prvi baci kamen! Zadnje izmijenjeno od: vedranzeman. 06.08.2011. u 23:01. |
|
![]() |
![]() |
#2832 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja koristim Intel SSD 320 seriju sa sandy bridge konfiguracijom i radi jebeno dobro. Jeste da ne cita i ne pise 500 megabajta u sekundi,ali šta'š,nekako cu to preboliti. Mozda samo treba koristiti intelove SSD-ove u kombinaciji sa njihovim cipsetom da bi sve radilo savrseno. |
![]() |
![]() |
#2833 | ||
crnjo
|
Citiraj:
![]() ![]() Svaku generaciju SSD-a muce neki problemi. Prije su problem bile performanse vise nego pouzdanost, sad u 3 gen. je pouzdanost poljuljana zbog raznih firmwarea i 8 MB bugova. Iako mi se cini da je dosta toga napuhnuto jer se neki od tih problema jako tesko dogode u praksi, ali kad gledas prosjek, ~10ak posto SSD-a krepa u garantnom roku. Backup i je_e ti se. ![]() A i mislim da sam ovaj thread procitao od korica do korica ![]() ![]() Citiraj:
![]()
9900K-32GB-5TB-3060TI Zadnje izmijenjeno od: zwer. 06.08.2011. u 23:15. |
||
![]() |
![]() |
#2834 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#2835 |
Guest
|
Bok, kako sam kupio cijeli novi komp, tak sam kupio i SSD OCZ Solid 3 60gb, zanima me dali su ovo dobri rezultati : ![]() imam win7 ultimate, ostalo možete vidjeti pod moj komp.... i dali je potrebno imati instalirane drivere za navedeni SSD ako da , koje i gdje ? Te imam jedan manji problem , jednostavno iz nepoznatog razloga u dos-u odnosno bios uopće ne prepoznae SSD. kad je komp prvi put upaljen i nekoliko puta poslije ga je normalno prepoznavao, sada uopće ne. samo prepozna drugi hard disk WD i pržilicu iako normalno boota windowse..... u a my computer se normalno vidi.... molim pomoć hvala ! |
![]() |
#2837 | |
Premium
|
Citiraj:
I opet ustraješ u svojim pričama oko SSD-a, daj više odi na OCZ-ov ili Corsair-ov forum pa vidi kako im svima ide super, sigurno ćeš naći 0.01% zadovoljnih korisnika. Ja ne pričam priče i uvjeravam sam sebe u nešto kao ti, već gledam i učim na iskustvu. A statistika govori sama za sebe o kvaliteti SSD-a treće generacije, ti se dakako možeš i dalje uvjeravati kako je sve lijepo i ružičasto ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2839 |
gadget freak
|
#2840 | |||
crnjo
|
Citiraj:
![]() ![]() Uostalom, tvoj post od prije par godina: Citiraj:
![]() Citiraj:
Ja nikoga ne uvjeravam da su SSD-i bogom dani (nemam pojma odakle ti to), vec sam nebrojeno puta (znao bi da si procitao cijeli thread) napisao da je SSD tehnologija jos u pelenama - treca generacija diskova to dobro opisuje, s obzirom da su HDD-ovi na jedno dvadesetoj. I nista nije ruzicasto u njihovom slucaju, osim performansi. Ali ako imas 3 godine garancije, dobar backup plan i posten HDD - svi problemi SSD generacija 1-3 za kucne korisnike skoro pa i nestanu.
![]() |
#2841 |
Guest
|
|
![]() |
#2843 |
crnjo
|
Je, jel mi to govori da nisi prekopao thread osim eventualno zadnje strane ![]() Da jesi... znao bi za AHCI mode, SSD Tweaker i slicno. Drivere ne trebas instaliravat, osim onih koje Win7 sami potrpaju. Ako si upalio ahci, trim radi, windowsi se uredno (i brzo) bootaju, ne moras se brinut za nis.
#2844 |
crnjo
|
Naletio neki dan na najlaksi disk test, pa da podijelim s ekipom, daje par zanimljivih statistika u vezi diska opcenito pod Win7 (vjerojatno i Vista) Slika: ![]() Howto: - pokrenut command prompt (win tipka, cmd) - upisat "winsat disk" - ... - profit. ![]() dobiju se oni rezultati prema kojima Windowsi racunaju experience index... 7.9 je max.
#2845 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() aktivirao sam AHCI mode u biosu ali očigledno sam i više od toga aktivirao i sada kad komp starta tak preleti onu osnovnu sliku i nakon toga piše marvel installing ali javi : not found disk i onda se nakon toga bootaju windowsi....... uglavnom sve radi ali ja više nemrem ući u bios od matične.. stišćem tipku del ili f2 ili bilo koju i ništa.... molio bih pomoć kak da to rješim hvala ![]() |
|
![]() |
#2847 |
Guest
|
|
![]() |
#2849 | |
Guest
|
Citiraj:
i s time nemrem otvoriti kučište..... za poluditi ![]() dal postoji drugo kakvo rješenje možda ? hvala ! |
|
![]() |
|
|