Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.08.2011., 17:55   #2821
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
ante2

pogledaj samo kolko ljudi na ocz forumu ima problema, tako da te najvjerovatnije hebe ssd.
Ja bi ti preporučio da ga vratiš.
Ili da provaš nanova flashat fw 2.11 napravit clear CMOS-a i nanova instalirat windowse.

Ja sam s svojim agility 3 izgubio živce i vraćam ga, jednostvano nakon 3 mjeseca i tri firmwarea nema volje više išta pokušat.
Mene heba cinjenica da mi je isti sex priustio i tkz obicni HDD pa sad ne znam sta da mislim, a nemam jos par maticnih i procova da mogu eksperimentirat.
Dat cu mu malo vremena da mi pokaze sta moze i da li ce zezat pa cu razmislit kako dalje.

Pod clear CMOS mislic na CMOS od maticne ili SSD-a

Također jel ko zna sta znace signalne ledice na SSD-u, meni svetli jedna zelena i jedna crvena (u onoj rupi do uticnica)
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline  
Staro 06.08.2011., 18:33   #2822
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
Koju konfiguraciju imaš za OS X ?
15" 2.2 GHz i7 MBP 2011

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa valjda pod Moj Komp
Moj Komp ce valjda u prodaju.
IcyTexx je offline  
Staro 06.08.2011., 19:11   #2823
lit
Premium

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa valjda pod Moj Komp

Nikad problema sa Kingston V100+ @ P55.

Koristi EDIT
Pitao sam ga zato jer pod moj komp nema OS X konfiguraciju.

Kingston V100+ je druga generacija SSD-ova a ne treća. No, očito je da druga generacija ima puno manje problema. U konačnici kupca ne zanimaju sve ove zbrke oko stalnih nadogradnji, kupac kupuje tj. plaća proizvod da odmah ispravno radi, a ne da mora stalno misliti i tražiti rješenja kako napokon usuglasiti SSD sa ostatkom računalne konfiguracije. Ili bojati se kad će riknuti parnim ili neparnim danom....
lit je offline  
Staro 06.08.2011., 19:25   #2824
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Znači odbacuju cijelu Intel platformu koja im nikako ne odgovara... kaže da na AMD sistemima skoro pa i nemaju nikakvih prijava i problema...
Sta to onda ispada da Intelove platforme nisu toliko dobro napravljene za treću generaciju SSD-ova? po svemu sudeći to bi i bio zaključak jer definitivno najviše ljudi koji se javljaju s problemima bilo kojeg SSD-a(i bilo koje tvrtke) su na Intel platformi.
Ma glupost, pa ima nas na forumu cijelo krdo sa SSD-ovima svih vrsta, dobar komad su intel ploce, tu i tamo koji rikne, ali vecina ima dobra iskustva s njima. Naravno da nisu pouzdani ko HDD u prosjeku, ali je_iga, kom treba brzina, zna kako rjesit relativnu nepouzdanost.

Ovo da odbacuju intel platformu = Zzzz...
Staro 06.08.2011., 20:18   #2825
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova

Pa lege jel ko ima slicnih problema ??
Imal jesam sličnih problema sa V3, al na p67 ploči Asrock EX6, isto tak nisam mogel instalirat winse x64, bacal mi je plavi ekran pred kraj instalacije winsa, stavil na IDE, i sve je ok bilo.Samo naravno da nije bilo kraj problemima, nastavili su se redat u winsima..Dal ploča nije volila V3 il nekaj drugo, ko će ga znat.Na Z68 nisam imal tih problema, osim naravno što se tiće FW-a, poznati problem..
EDIT:OCZ veli, da bi bilo poželjno stavit najnovije intelove drivere, 10.6.0.1022 su zadnji..
zvonac je offline  
Staro 06.08.2011., 20:38   #2826
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Fala lega @zvonac, ali stvarno fala jer, sad znam da nisam jedini koji je ima problema sa ACHI i instalacijom windoza (platim tri pive ako se ikad vidimo)

Nego lege trazim po ducanima tkz bracket za 2.5 na 3.5in da mi SSD ne visi u rupi za HDD i vidim da to bas nije trazena roba tj da se ili dobije uz SSD ili moras kupit SSD da je dobijes, a mulci iz OCS-a uz ovaj model ne daju doticni adapter, budem malo maltretira ducane telefonom, ali ako ko ima za prodat ili da zna u kojem ducanu ima molio bi ga da mi prosljedi tu informaciju
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline  
Staro 06.08.2011., 21:16   #2827
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Fala lega @zvonac, ali stvarno fala jer, sad znam da nisam jedini koji je ima problema sa ACHI i instalacijom windoza (platim tri pive ako se ikad vidimo)

Nego lege trazim po ducanima tkz bracket za 2.5 na 3.5in da mi SSD ne visi u rupi za HDD i vidim da to bas nije trazena roba tj da se ili dobije uz SSD ili moras kupit SSD da je dobijes, a mulci iz OCS-a uz ovaj model ne daju doticni adapter, budem malo maltretira ducane telefonom, ali ako ko ima za prodat ili da zna u kojem ducanu ima molio bi ga da mi prosljedi tu informaciju
Nema na čemu.
Eh da si kupil V3 dobil bi adapter uz njega
zvonac je offline  
Staro 06.08.2011., 21:20   #2828
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Nema na čemu.
Eh da si kupil V3 dobil bi adapter uz njega
E da adapter i cca 300 kn manje na racunu a za 300 kn se moze popit puuuuno piva.

Ajmo ekipa ko ima adapter 2.5 na 3.5in za SSD, placam ga + tri pive velike
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline  
Staro 06.08.2011., 22:02   #2829
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Eto uz pomoc lege @Overclock naso ovo "Scythe Bay Rafter" 2 x 2.5'' diska u 3.5''(mada mi se ta informacija krila negdje u podsvijesti ali nije htjela ispivat na vidjelo)
http://www.scythe-usa.com/product/ac...25_detail.html
Eto sad i to pise na forumu
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline  
Staro 06.08.2011., 22:42   #2830
lit
Premium

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Ma glupost, pa ima nas na forumu cijelo krdo sa SSD-ovima svih vrsta, dobar komad su intel ploce, tu i tamo koji rikne, ali vecina ima dobra iskustva s njima. Naravno da nisu pouzdani ko HDD u prosjeku, ali je_iga, kom treba brzina, zna kako rjesit relativnu nepouzdanost.

Ovo da odbacuju intel platformu = Zzzz...
Sam si rekao svih vrsta, očito ne čitaš sve postove da bi znao o čemu se priča. Kao što rekoh SSD-i druge generacije puno manje problema, a treća generacija je problematična, teško da baš sada 90% forumaša ovdje ima OCZ Vertex 3 i da njima svima radi kako ti kažeš.

Nakon dosta čitanja raznih foruma, da se zaključiti da je problem sa novim SSD-ovima najviše kod onih ploča sa Marvell kontrolerom. Zato je ovaj iz OCZ i preporučio AMD platformu ako želim izbjeći probleme sa SSD-om treće generacije.

Zadnje izmijenjeno od: lit. 06.08.2011. u 23:05.
lit je offline  
Staro 06.08.2011., 22:56   #2831
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Eto uz pomoc lege @Overclock naso ovo "Scythe Bay Rafter" 2 x 2.5'' diska u 3.5''(mada mi se ta informacija krila negdje u podsvijesti ali nije htjela ispivat na vidjelo)
http://www.scythe-usa.com/product/ac...25_detail.html
Eto sad i to pise na forumu
Imaš tog Bay Raftera u Linksu.
link
Imaju još raznih adaptera za diskove ovdje, ali taj plastični je najjeftiniji.

EDIT: Bay Raftera ima i ADM, cijena je ista, pa biraj koji ti je shop bliže.

Zadnje izmijenjeno od: vedranzeman. 06.08.2011. u 23:01.
vedranzeman je offline  
Staro 06.08.2011., 23:03   #2832
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ja koristim Intel SSD 320 seriju sa sandy bridge konfiguracijom i radi jebeno dobro. Jeste da ne cita i ne pise 500 megabajta u sekundi,ali šta'š,nekako cu to preboliti. Mozda samo treba koristiti intelove SSD-ove u kombinaciji sa njihovim cipsetom da bi sve radilo savrseno.
Romano.Cule je offline  
Staro 06.08.2011., 23:09   #2833
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Sam si rekao svih vrsta, očito ne čitaš sve postove da bi znao o čemu se priča. Kao što rekoh SSD-i druge generacije puno manje problema, a treća generacija je problematična, teško da baš sada 90% forumaša ovdje ima OCZ Vertex 3 i da njima svima radi kako ti kažeš.
A ti znas dal' ja citam sve postove i znam o cemu se prica

Svaku generaciju SSD-a muce neki problemi. Prije su problem bile performanse vise nego pouzdanost, sad u 3 gen. je pouzdanost poljuljana zbog raznih firmwarea i 8 MB bugova. Iako mi se cini da je dosta toga napuhnuto jer se neki od tih problema jako tesko dogode u praksi, ali kad gledas prosjek, ~10ak posto SSD-a krepa u garantnom roku. Backup i je_e ti se.

A i mislim da sam ovaj thread procitao od korica do korica Posebno zato jer ga citam od prvog dana jos od 2008. A ti vidi kad si se registrirao

Citiraj:
Autor Romano.Cule Pregled postova
Ja koristim Intel SSD 320 seriju sa sandy bridge konfiguracijom i radi jebeno dobro. Jeste da ne cita i ne pise 500 megabajta u sekundi,ali šta'š,nekako cu to preboliti. Mozda samo treba koristiti intelove SSD-ove u kombinaciji sa njihovim cipsetom da bi sve radilo savrseno.
Bilo bi nam svima bolje da pola tih benchmarkova nema... U jednom dobijes ocekivane rezultate, u drugom ne, a sad ti laiku objasni da jedan testira sazeti random read na 4k, a drugi sekvencijalni uncompressed na 1M . "ali na kutiji pise 500/450!"...

Zadnje izmijenjeno od: zwer. 06.08.2011. u 23:15.
zwer je offline  
Staro 07.08.2011., 12:18   #2834
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Baja 001 je offline  
Staro 09.08.2011., 10:57   #2835
chief_wolfinjo
Guest

Bok,

kako sam kupio cijeli novi komp, tak sam kupio
i SSD OCZ Solid 3 60gb,
zanima me dali su ovo dobri rezultati :

imam win7 ultimate, ostalo možete vidjeti pod moj komp....

i dali je potrebno imati instalirane drivere za navedeni SSD
ako da , koje i gdje ?

Te imam jedan manji problem , jednostavno iz nepoznatog razloga
u dos-u odnosno bios uopće ne prepoznae SSD. kad je komp prvi put upaljen i nekoliko puta poslije ga je normalno prepoznavao, sada uopće ne. samo prepozna drugi hard disk WD i pržilicu iako normalno boota
windowse..... u a my computer se normalno vidi....

molim pomoć

hvala !

Staro 09.08.2011., 11:58   #2836
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
Bok,
kako sam kupio cijeli novi komp, tak sam kupio
i SSD OCZ Solid 3 60gb
Iz kojeg razloga si odabrao bas taj SSD?
Staro 09.08.2011., 12:07   #2837
lit
Premium

Citiraj:
A ti znas dal' ja citam sve postove i znam o cemu se prica

Svaku generaciju SSD-a muce neki problemi. Prije su problem bile performanse vise nego pouzdanost, sad u 3 gen. je pouzdanost poljuljana zbog raznih firmwarea i 8 MB bugova. Iako mi se cini da je dosta toga napuhnuto jer se neki od tih problema jako tesko dogode u praksi, ali kad gledas prosjek, ~10ak posto SSD-a krepa u garantnom roku. Backup i je_e ti se.

A i mislim da sam ovaj thread procitao od korica do korica Posebno zato jer ga citam od prvog dana jos od 2008. A ti vidi kad si se registrirao
Neznam zašto se hvališ datumom registracije jer nisam ti ja neki klinac koji cijeli dan igra igre i 24/7 je na forumu, nadmeći sa svojim vršnjacima. Da si čitao moje postove a ne gubio vrijeme na hvalisanje onda bi shvatio o čemu pričam.
I opet ustraješ u svojim pričama oko SSD-a, daj više odi na OCZ-ov ili Corsair-ov forum pa vidi kako im svima ide super, sigurno ćeš naći 0.01% zadovoljnih korisnika. Ja ne pričam priče i uvjeravam sam sebe u nešto kao ti, već gledam i učim na iskustvu. A statistika govori sama za sebe o kvaliteti SSD-a treće generacije, ti se dakako možeš i dalje uvjeravati kako je sve lijepo i ružičasto
lit je offline  
Staro 09.08.2011., 12:20   #2838
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Momci, da li je samsung 470 dobar izbor ili preporucate nešto drugo?
Neo-ST je offline  
Staro 09.08.2011., 12:29   #2839
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Momci, da li je samsung 470 dobar izbor ili preporucate nešto drugo?
Neo, nije da se preporučuje već zadnjih 5+ stranica samo on i intel
Staro 09.08.2011., 12:30   #2840
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Neznam zašto se hvališ datumom registracije jer nisam ti ja neki klinac koji cijeli dan igra igre i 24/7 je na forumu, nadmeći sa svojim vršnjacima. Da si čitao moje postove a ne gubio vrijeme na hvalisanje onda bi shvatio o čemu pričam.
Proseci, poslusaj malo jazza, popij casu vina... Ne znam zasto si nabrijan. Bez ljutnje. Nit sam napisao da igras igre, nit da si cijeli dan na forumu. I kakvo bozje hvalisanje, poanta je bila da citam vecinu zanimljivih threadova na forumu X godina. Da sam se htio hvalisat, isli bi usporedjivat velicinu monitora

Uostalom, tvoj post od prije par godina:

Citiraj:
Autor lit
Nije da mi se baš čita 40 stranica da pokušam naći odgovor na svoje pitanje. Uostalom svi svugdje pišu vau super ovo ono i onda naiđem na ovakav test pa rekoh da pitam zašto je to onda tako?

Citiraj:
Autor lit
I opet ustraješ u svojim pričama oko SSD-a, daj više odi na OCZ-ov ili Corsair-ov forum pa vidi kako im svima ide super, sigurno ćeš naći 0.01% zadovoljnih korisnika. Ja ne pričam priče i uvjeravam sam sebe u nešto kao ti, već gledam i učim na iskustvu. A statistika govori sama za sebe o kvaliteti SSD-a treće generacije, ti se dakako možeš i dalje uvjeravati kako je sve lijepo i ružičasto
Umm, ali postavljas se malo krivo. Pa ne ocekujes valjda da ce korisnici (velika vecina njih) koji NEMAJU problema sa diskom, provodit vrijeme na OCZ forumu, deruci se i hvaleci svoj disk? Ok, ima i ljudi koji imaju dobra iskustva pa ih podijele, ali u velikoj manjini su. Forum je tamo upravo zbog ovih drugih koji imaju problem, s ciljem sto brzeg rjesavanja istog... a.k.a. Support Forum.

Ja nikoga ne uvjeravam da su SSD-i bogom dani (nemam pojma odakle ti to), vec sam nebrojeno puta (znao bi da si procitao cijeli thread) napisao da je SSD tehnologija jos u pelenama - treca generacija diskova to dobro opisuje, s obzirom da su HDD-ovi na jedno dvadesetoj. I nista nije ruzicasto u njihovom slucaju, osim performansi. Ali ako imas 3 godine garancije, dobar backup plan i posten HDD - svi problemi SSD generacija 1-3 za kucne korisnike skoro pa i nestanu.
Staro 09.08.2011., 12:37   #2841
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Iz kojeg razloga si odabrao bas taj SSD?
pa jel to sada bitno za moje pitanje ili nije.....

Staro 09.08.2011., 12:42   #2842
prt scr
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
intel 320 ima 5 godina garancije,ja sam ga kupio dok je davao još 3,ali su rekli da vrijedi za sve,bez obzira kad su kupljeni
prt scr je offline  
Staro 09.08.2011., 12:44   #2843
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
pa jel to sada bitno za moje pitanje ili nije.....
Je, jel mi to govori da nisi prekopao thread osim eventualno zadnje strane

Da jesi... znao bi za AHCI mode, SSD Tweaker i slicno. Drivere ne trebas instaliravat, osim onih koje Win7 sami potrpaju.

Ako si upalio ahci, trim radi, windowsi se uredno (i brzo) bootaju, ne moras se brinut za nis.
Staro 09.08.2011., 14:30   #2844
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Naletio neki dan na najlaksi disk test, pa da podijelim s ekipom, daje par zanimljivih statistika u vezi diska opcenito pod Win7 (vjerojatno i Vista)

Slika:

Howto:
- pokrenut command prompt (win tipka, cmd)
- upisat "winsat disk"
- ...
- profit.

dobiju se oni rezultati prema kojima Windowsi racunaju experience index... 7.9 je max.
Staro 09.08.2011., 19:01   #2845
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Je, jel mi to govori da nisi prekopao thread osim eventualno zadnje strane

Da jesi... znao bi za AHCI mode, SSD Tweaker i slicno. Drivere ne trebas instaliravat, osim onih koje Win7 sami potrpaju.

Ako si upalio ahci, trim radi, windowsi se uredno (i brzo) bootaju, ne moras se brinut za nis.
opet ja

aktivirao sam AHCI mode u biosu ali očigledno sam i više od toga aktivirao
i sada kad komp starta tak preleti onu osnovnu sliku i nakon toga piše
marvel installing ali javi : not found disk i onda se nakon toga bootaju windowsi....... uglavnom sve radi ali ja više nemrem ući u bios od matične.. stišćem tipku del ili f2 ili bilo koju i ništa....

molio bih pomoć kak da to rješim

hvala

Staro 09.08.2011., 19:04   #2846
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
To je jedan od zajeba Asus/Asrock maticnih sa kojim sam se i ja zezo ali sva sreca pa imam vise tastatura. Ubaci SSD u nativni SATA3 ne Marvel jer je sporije i zna zezat..
MAGARAC je offline  
Staro 09.08.2011., 19:13   #2847
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
To je jedan od zajeba Asus/Asrock maticnih sa kojim sam se i ja zezo ali sva sreca pa imam vise tastatura. Ubaci SSD u nativni SATA3 ne Marvel jer je sporije i zna zezat..
na koju foru da to izvedem ? molim te objasni.

hvala !

Staro 09.08.2011., 19:20   #2848
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nisi baš čitao tread...

Otvori kučište i pogledaj sve SATA utore, potraži u uputama koji nisu na Marvelom čipu i stavi tamo kabel od diska.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 09.08.2011., 19:28   #2849
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Nisi baš čitao tread...

Otvori kučište i pogledaj sve SATA utore, potraži u uputama koji nisu na Marvelom čipu i stavi tamo kabel od diska.
e hebiga, to nemrem napraviti jer imam naljepnicu na kučištu
i s time nemrem otvoriti kučište..... za poluditi

dal postoji drugo kakvo rješenje možda ?

hvala !

Staro 09.08.2011., 19:30   #2850
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Onda zovi one u trgovini i reci im da nemaju poima sto rade i da bolje potraze drugi posao.
MAGARAC je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na