|
![]() |
#691 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
"obicni" nebi smio otvarat auto, dok granicni moze vise-manje sta god hoce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Članak 22. -->
(1) Ovlašteni carinski službenici, radi otkrivanja kršenja carinskih i poreznih propisa za provođenje kojih je nadležna Carinska uprava, na cijelom carinskom području Republike Hrvatske imaju pravo: 1. pratiti i zaustaviti svako prijevozno i prijenosno sredstvo, 2. pregledati i pretražiti prijevozno i prijenosno sredstvo na bilo kojem mjestu, 3. provjeravati namjensku uporabu pogonskog goriva u prijevoznim sredstvima, radnim uređajima i strojevima. (2) Osobe prema kojima se provode mjere iz stavka 1. ovoga članka dužne su se zaustaviti na mjestu koje odredi ovlašteni carinski službenik davanjem propisanih znakova na način i po postupku koji pravilnikom propisuje ministar financija u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova. Na zahtjev ovlaštenog carinskog službenika mora pružiti sve potrebne podatke, te mu pokazati robu i proizvode koje prevozi ili prenosi. (3) Pregled prijevoznog ili prijenosnog sredstva podrazumijeva osjetilni pregled prostora i stvari koje su u njemu. (4) Ukoliko se pri pregledu prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi osnova sumnje u kršenje carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, ovlašteni carinski službenik ima pravo obaviti pretragu svih dijelova prijevoznog ili prijenosnog sredstva, uključujući stvari u njima, te koristeći tehnička pomagala ima pravo rastavljanja pojedinih dijelova prijevoznog i prijenosnog sredstva. (5) Ukoliko se nakon pregleda i rastavljanja prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi da nije bilo kršenja carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, prijevozno ili prijenosno sredstvo će se vratiti u prvobitno stanje. btw znam decka koji radi u Mercedesu i koji je za malu lovu kupio pilu polovnog...kad je isao doma prvi puta,na grani ga zaustave i rastave auto,nisu nista nasli,ponovno ga slozili i oprostite,fala lepa,sretan put...imao je tada 20g pa je bio sumljiv ![]() Zakon o carinskoj sluzbi
Članak 22. (1) Ovlašteni carinski službenici, radi otkrivanja kršenja carinskih i poreznih propisa za provođenje kojih je nadležna Carinska uprava, na cijelom carinskom području Republike Hrvatske imaju pravo: 1. pratiti i zaustaviti svako prijevozno i prijenosno sredstvo, 2. pregledati i pretražiti prijevozno i prijenosno sredstvo na bilo kojem mjestu, 3. provjeravati namjensku uporabu pogonskog goriva u prijevoznim sredstvima, radnim uređajima i strojevima. (2) Osobe prema kojima se provode mjere iz stavka 1. ovoga članka dužne su se zaustaviti na mjestu koje odredi ovlašteni carinski službenik davanjem propisanih znakova na način i po postupku koji pravilnikom propisuje ministar financija u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova. Na zahtjev ovlaštenog carinskog službenika mora pružiti sve potrebne podatke, te mu pokazati robu i proizvode koje prevozi ili prenosi. (3) Pregled prijevoznog ili prijenosnog sredstva podrazumijeva osjetilni pregled prostora i stvari koje su u njemu. (4) Ukoliko se pri pregledu prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi osnova sumnje u kršenje carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, ovlašteni carinski službenik ima pravo obaviti pretragu svih dijelova prijevoznog ili prijenosnog sredstva, uključujući stvari u njima, te koristeći tehnička pomagala ima pravo rastavljanja pojedinih dijelova prijevoznog i prijenosnog sredstva. (5) Ukoliko se nakon pregleda i rastavljanja prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi da nije bilo kršenja carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, prijevozno ili prijenosno sredstvo će se vratiti u prvobitno stanje. btw znam decka koji radi u Mercedesu i koji je za malu lovu kupio pilu polovnog...kad je isao doma prvi puta,na grani ga zaustave i rastave auto,nisu nista nasli,ponovno ga slozili i oprostite,fala lepa,sretan put...imao je tada 20g pa je bio sumljiv ![]()
![]() |
#693 | |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Sto se mene osobno tice, ja sam zgodan, visok, mlad i plav tako da kao takav nisam sumljiv iako jako cesto prelazim granicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
ja i frend dolazimo na nasu granicu,Buzet, toyota land cruiser,21 cola felge,tv unutra,crna stakla.. bla bla ona nama dobro vecer imate sta za prijavit,kaze frend kroz smijeh,imamo da,2 kg kave.. sat i 45 ja,on njih dvoje carinika i pas na granici .. hebo sam mu sve po spisku cijeli put do doma.. od toga dana svaki put kad idem preko ako me pita uvijek kazem nemam nista ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
pitanje iz jedne rasprave ![]() teoretski, vozis motocikl za koji je potrebna A2 kategorija, a ti je naravno nemas. Dobis fino kaznu i zabranu polaganje te kategorije. E sad, ako si star 24+ god., dali onda imas pravo polagat A? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Otkad se zabranjuje polaganje? ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
hmmm, trazim i nalazim svakakve informacije. Neki veli zabrana polaganja ispita, neki vele zabrana upravljanja vozilom kad se polozi. Neznam, zato i pitam ![]() Jedan frend bez vozacke jos davno imao prometnu i nama je rekao da je dobio zabranu polaganja. Sad dal nam je lik nasral il ne neam blage. Zato i pitam jer sam cuo to vec od vise ljudi (treca strana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Istina je, mogu ti zabraniti polaganje vozackog ispita, ali to su obicno zabrane od 1 ili 2 godine a ne dozivotno, samo nisam siguran je'l 1-2 godine nakon sto legalno mozes polagati ili 1-2 god nakon prekrsaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 | ||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Posto je forumaski drot na godisnjem, da ja napisem koju. ![]() Citiraj:
Nema tog zakona koji ti moze zabraniti takvu stvar. Nadji mi taj stavak zakona ili ne pisi ako neznas. Logicki ti zakon nemoze zabranjivat nesto sto nemas. ![]() ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 04.08.2011. u 18:28. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
http://www.mup.hr/1158.aspx Članak 216. Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Znaci stvarno u zakonu nema nista o zabrani polaganja ili izdavanja. Ali imam 100% pouzdane informacije o slucaju gdje je maloljetnik vozio bez polozene kategorije, auto, pod utjecajem alkohola i iznad ogranicenja, zalbom na kaznu mu je prekrsajni sudac smanjio novcanu kaznu i odredio zabranu izdavanja vozacke dozvole, dakle mogao je komotno polagati ali nije dobio vozacku odmah kad je polozio zavrsnu voznju, vec godinu dana kasnije. (za ovo nemam dokaza koje mogu ovdje staviti niti koristi od laganja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Na godišnjem sam, ali pratim svaki korak iz slane bare. ![]() Nitko ne brani polaganje, ali nemože se odraditi vožnja dok imaš zabranu upravljanja. U slučaju da se to ne provjerava i položiš vozački, a na uvjerenju se vidi kad si položio, dobit ćeš kaznu jer si vozio dok si bio pod zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom.
![]() |
#705 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Veceras sam napravio jedno vece sranje.Otisao sam s ekipom od jednog grada 40km udaljenog na piće (bezalkoholno) i prije nego sto smo krenuli kuci isli napraviti koji djir po centru.I sad sam zaobisao jedan auto koji je isao mozda 30kmh,stisnuo malo auto i dosao do skoro 100km/h,kad odjednom nakon 100-200m lijevo policija zaustavila jednog covjeka.Jedan policajac sjedio u autu,drugi pricao s tim covjekom.I ocigledno su skuzili da idem prebrzo,ja sam usporio i skrenuo desno u ulicu jednu (frendovi kazu da su vidjeli policajce kako ulaze u auto i idu u rikverc da se okrenu,ali da nisu skrenuli za nama desno.I mi smo otisli dalje tom ulicom i zaobisli centar grada preko okolnih sela i vratili se kuci nazad lagano. -->
Moje pitanje je sad...da li se to klasicifira ko bjezanje od policije s obzirom da nisu isli za nama u tu ulicu,niti su ispruzali palicu i palili rotirku? Napominjem,da su upalili svjetlo ili palicu ja bi ODMAH bez premisljanja stao,ali ovako nisu isli za nama,pa smo lagano otisli dalje. Tablicu su mi sigurno vidjeli jer je dosta osvjetljena cesta. Da li mogu na osnovu bez da su me zaustavili(ili snimili) naplatiti kaznu za prekoracenje brzine,neporeznu voznju,bjezanje i to? I s obzirom da neznaju tko je vozio auto,ako slucajno dodje do kakvog sranja moze li se za to teretit moj otac (jer je na njemu auto)... Vozacku imam od 2009. (motor),za auto sam polozio prije nekolika mjeseca,auto koji sam vozio je bio 66kw i nikad nisam napravio nijedan prekrsaj vozeci,samo sam prije 2tjedna dobio opomenu jer debil nisam upalio svjetla na motoru... Bio bi JAKO zahvalan kad bi mi netko odg,da znam sto mogu ocekivati,a sto ne... Veceras sam napravio jedno vece sranje.Otisao sam s ekipom od jednog grada 40km udaljenog na piće (bezalkoholno) i prije nego sto smo krenuli kuci isli napraviti koji djir po centru.I sad sam zaobisao jedan auto koji je isao mozda 30kmh,stisnuo malo auto i dosao do skoro 100km/h,kad odjednom nakon 100-200m lijevo policija zaustavila jednog covjeka.Jedan policajac sjedio u autu,drugi pricao s tim covjekom.I ocigledno su skuzili da idem prebrzo,ja sam usporio i skrenuo desno u ulicu jednu (frendovi kazu da su vidjeli policajce kako ulaze u auto i idu u rikverc da se okrenu,ali da nisu skrenuli za nama desno.I mi smo otisli dalje tom ulicom i zaobisli centar grada preko okolnih sela i vratili se kuci nazad lagano.
Moje pitanje je sad...da li se to klasicifira ko bjezanje od policije s obzirom da nisu isli za nama u tu ulicu,niti su ispruzali palicu i palili rotirku? Napominjem,da su upalili svjetlo ili palicu ja bi ODMAH bez premisljanja stao,ali ovako nisu isli za nama,pa smo lagano otisli dalje. Tablicu su mi sigurno vidjeli jer je dosta osvjetljena cesta. Da li mogu na osnovu bez da su me zaustavili(ili snimili) naplatiti kaznu za prekoracenje brzine,neporeznu voznju,bjezanje i to? I s obzirom da neznaju tko je vozio auto,ako slucajno dodje do kakvog sranja moze li se za to teretit moj otac (jer je na njemu auto)... Vozacku imam od 2009. (motor),za auto sam polozio prije nekolika mjeseca,auto koji sam vozio je bio 66kw i nikad nisam napravio nijedan prekrsaj vozeci,samo sam prije 2tjedna dobio opomenu jer debil nisam upalio svjetla na motoru... Bio bi JAKO zahvalan kad bi mi netko odg,da znam sto mogu ocekivati,a sto ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
![]() Sad ozbiljno,jer me sad nece bit kod kuce sljedeca 2 dana,pa bih volio znati da li ih mogu ocekivatili ili ne? Jos sam to napravio u skroz drugom gradu,pa neznam tko je nadalezan...oni ili ovi kod mene? Najvise me zanima,da li mi mogu ista jer nemaju NIKAKVIH dokaza i nisu isli za mnom,jer imam 3 svjedoka koja mogu potvrdit da nisu isli za nama,nisu palile rotirke niti zaustavljali sa palicom? Ili se mogu napravit lud,da ih nisam vidio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pa rekao je da je došao do stotke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
ne trebaju njima nikakvi dokazi da ti naprave prijavu. to što će poslije prekršajni sudac odbaciti optužbe i neće odrediti kaznu je drugi par rukava. u principu ti se ništa ne može prikrpati, ali mogu ti napraviti niz problema i neugodnosti... jesi li rekao starom što se dogodilo? ne bi baš bilo zgodno da tebe nema 2 dana a da policija dođe kucati na vrata. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa nisi prošao kraj njih bez zaustavljanja, skrenuo si prije. Jedino za što sim ogao dobiti kaznu je da su išli za tobom i kod zaustavljanja utvrdili alkohol, pojas i slično. Da, trebaju nekakvi dokazi za nešto, jer sumnjam da bi murjak išao izmišljati nešto znajući da u njegovom poslu su sankcije za tak nešto poprilične. Bez očitanja radara nema kazne za brzinu. Jedino u prometnoj nesreći možeš dobiti kaznu za neprilagođenu brzinu (izletiš u zavoju, na skliskoj cesti ne uspiješ stati i nekog kresneš i slično) Što se tiče upita za ovu A kategoriju, nećeš dobiti za to nikakvu zabranu polaganja. Jer nije isto voziti npr motor samo sa B-kat položenom tj. bez A, ili bez ikakve kategorije tj. da nikad nisi bio u autoškoli, u tome je razlika i ta dva slučaja se ne kažnjavaju isto |
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Kazna za parkiranje na mjesto invalida (napisala policija, a ne onaj striček koji hoda i provjerava) 700,00 kn. Jel se može šta poduzet (npr. žalbom smanjit, ...)?
![]() |
#720 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Možeš ju platiti na rate i to je sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|