Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2011., 02:57   #691
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
"obicni" nebi smio otvarat auto, dok granicni moze vise-manje sta god hoce.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2011., 09:03   #692
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Članak 22.
(1) Ovlašteni carinski službenici, radi otkrivanja kršenja carinskih i poreznih propisa za provođenje kojih je nadležna Carinska uprava, na cijelom carinskom području Republike Hrvatske imaju pravo:
1. pratiti i zaustaviti svako prijevozno i prijenosno sredstvo,
2. pregledati i pretražiti prijevozno i prijenosno sredstvo na bilo kojem mjestu,
3. provjeravati namjensku uporabu pogonskog goriva u prijevoznim sredstvima, radnim uređajima i strojevima.
(2) Osobe prema kojima se provode mjere iz stavka 1. ovoga članka dužne su se zaustaviti na mjestu koje odredi ovlašteni carinski službenik davanjem propisanih znakova na način i po postupku koji pravilnikom propisuje ministar financija u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova. Na zahtjev ovlaštenog carinskog službenika mora pružiti sve potrebne podatke, te mu pokazati robu i proizvode koje prevozi ili prenosi.
(3) Pregled prijevoznog ili prijenosnog sredstva podrazumijeva osjetilni pregled prostora i stvari koje su u njemu.
(4) Ukoliko se pri pregledu prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi osnova sumnje u kršenje carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, ovlašteni carinski službenik ima pravo obaviti pretragu svih dijelova prijevoznog ili prijenosnog sredstva, uključujući stvari u njima, te koristeći tehnička pomagala ima pravo rastavljanja pojedinih dijelova prijevoznog i prijenosnog sredstva.
(5) Ukoliko se nakon pregleda i rastavljanja prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi da nije bilo kršenja carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, prijevozno ili prijenosno sredstvo će se vratiti u prvobitno stanje.

btw znam decka koji radi u Mercedesu i koji je za malu lovu kupio pilu polovnog...kad je isao doma prvi puta,na grani ga zaustave i rastave auto,nisu nista nasli,ponovno ga slozili i oprostite,fala lepa,sretan put...imao je tada 20g pa je bio sumljiv
-->
Zakon o carinskoj sluzbi

Članak 22.
(1) Ovlašteni carinski službenici, radi otkrivanja kršenja carinskih i poreznih propisa za provođenje kojih je nadležna Carinska uprava, na cijelom carinskom području Republike Hrvatske imaju pravo:
1. pratiti i zaustaviti svako prijevozno i prijenosno sredstvo,
2. pregledati i pretražiti prijevozno i prijenosno sredstvo na bilo kojem mjestu,
3. provjeravati namjensku uporabu pogonskog goriva u prijevoznim sredstvima, radnim uređajima i strojevima.
(2) Osobe prema kojima se provode mjere iz stavka 1. ovoga članka dužne su se zaustaviti na mjestu koje odredi ovlašteni carinski službenik davanjem propisanih znakova na način i po postupku koji pravilnikom propisuje ministar financija u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova. Na zahtjev ovlaštenog carinskog službenika mora pružiti sve potrebne podatke, te mu pokazati robu i proizvode koje prevozi ili prenosi.
(3) Pregled prijevoznog ili prijenosnog sredstva podrazumijeva osjetilni pregled prostora i stvari koje su u njemu.
(4) Ukoliko se pri pregledu prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi osnova sumnje u kršenje carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, ovlašteni carinski službenik ima pravo obaviti pretragu svih dijelova prijevoznog ili prijenosnog sredstva, uključujući stvari u njima, te koristeći tehnička pomagala ima pravo rastavljanja pojedinih dijelova prijevoznog i prijenosnog sredstva.
(5) Ukoliko se nakon pregleda i rastavljanja prijevoznog ili prijenosnog sredstva utvrdi da nije bilo kršenja carinskih ili poreznih propisa čije je provođenje u nadležnosti Carinske uprave, prijevozno ili prijenosno sredstvo će se vratiti u prvobitno stanje.

btw znam decka koji radi u Mercedesu i koji je za malu lovu kupio pilu polovnog...kad je isao doma prvi puta,na grani ga zaustave i rastave auto,nisu nista nasli,ponovno ga slozili i oprostite,fala lepa,sretan put...imao je tada 20g pa je bio sumljiv
Staro 25.07.2011., 10:14   #693
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Na carinskom prijelazu vladaju neka malo drukcija pravila.Nije se smijo nasloniti an vozilo.
svaka diskusija na granici zavrsava kampiranjem ispred njihove kucice barem sat i pol ..mogu te izjebat ko budalu .. ti bi bar to trebao znati.. mislim da je velika vecina istrijana to osjetila na vlastitoj kozi
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2011., 11:44   #694
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor V.I.P Pregled postova
svaka diskusija na granici zavrsava kampiranjem ispred njihove kucice barem sat i pol ..mogu te izjebat ko budalu .. ti bi bar to trebao znati.. mislim da je velika vecina istrijana to osjetila na vlastitoj kozi
Bas tako..zato sam napisao da carnici imaju velike ovlasti na granici.Isto tako moraju bit uljudni i profesionali ( prijmer sa slovackim turistima)
Sto se mene osobno tice, ja sam zgodan, visok, mlad i plav tako da kao takav nisam sumljiv iako jako cesto prelazim granicu
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2011., 12:28   #695
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Sto se mene osobno tice, ja sam zgodan, visok, mlad i plav tako da kao takav nisam sumljiv iako jako cesto prelazim granicu
jedna dogodovstina prije 5-6 god,

ja i frend dolazimo na nasu granicu,Buzet, toyota land cruiser,21 cola felge,tv unutra,crna stakla.. bla bla
ona nama dobro vecer imate sta za prijavit,kaze frend kroz smijeh,imamo da,2 kg kave..
sat i 45 ja,on njih dvoje carinika i pas na granici .. hebo sam mu sve po spisku cijeli put do doma..
od toga dana svaki put kad idem preko ako me pita uvijek kazem nemam nista
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2011., 12:31   #696
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
@ Bony, ja bi joj svaki dan dolazio i kucao na vrata. Čisto zato jer si naporan ce vratit novce.

Ili kako je AMD rekao, jedan posjet 100 kunića, ipak rad oslobađa jel
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 13:58   #697
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pitanje iz jedne rasprave

teoretski, vozis motocikl za koji je potrebna A2 kategorija, a ti je naravno nemas. Dobis fino kaznu i zabranu polaganje te kategorije. E sad, ako si star 24+ god., dali onda imas pravo polagat A?
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 14:02   #698
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Otkad se zabranjuje polaganje?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 14:08   #699
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
prvi glas.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 17:01   #700
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
hmmm, trazim i nalazim svakakve informacije. Neki veli zabrana polaganja ispita, neki vele zabrana upravljanja vozilom kad se polozi. Neznam, zato i pitam

Jedan frend bez vozacke jos davno imao prometnu i nama je rekao da je dobio zabranu polaganja. Sad dal nam je lik nasral il ne neam blage. Zato i pitam jer sam cuo to vec od vise ljudi (treca strana ). To je nekakav mit i iskrivljena istina ili????
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 17:11   #701
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Istina je, mogu ti zabraniti polaganje vozackog ispita, ali to su obicno zabrane od 1 ili 2 godine a ne dozivotno, samo nisam siguran je'l 1-2 godine nakon sto legalno mozes polagati ili 1-2 god nakon prekrsaja.
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 17:55   #702
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Posto je forumaski drot na godisnjem, da ja napisem koju.
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Istina je, mogu ti zabraniti polaganje vozackog ispita, ali to su obicno zabrane od 1 ili 2 godine a ne dozivotno, samo nisam siguran je'l 1-2 godine nakon sto legalno mozes polagati ili 1-2 god nakon prekrsaja.
Ne, nije istina. (Barem ja nisam to nasao)

Nema tog zakona koji ti moze zabraniti takvu stvar. Nadji mi taj stavak zakona ili ne pisi ako neznas.

Logicki ti zakon nemoze zabranjivat nesto sto nemas.

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Citiraj:
Članak 286.
stavak (8)

Vozaču motornog vozila kojem je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom iz stavka 6. ili 7. ovoga članka i koji u narednom razdoblju od pet godina, računajući od isteka izvršenja posljednje mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, prikupi devet negativnih prekršajnih bodova, izreći će se mjera poništenja vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom svih kategorija. Nakon proteka dvije godine od isteka izvršenja mjere poništenja vozačke dozvole, vozač može ponovno pristupiti polaganju vozačkog ispita za stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom, prema uvjetima propisanim odredbama ovoga Zakona.
Mogu ti "ponistit" vozacku i poslat na novo polaganje.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 04.08.2011. u 18:28.
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2011., 22:52   #703
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
http://www.mup.hr/1158.aspx

Članak 216.
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Znaci stvarno u zakonu nema nista o zabrani polaganja ili izdavanja.

Ali imam 100% pouzdane informacije o slucaju gdje je maloljetnik vozio bez polozene kategorije, auto, pod utjecajem alkohola i iznad ogranicenja, zalbom na kaznu mu je prekrsajni sudac smanjio novcanu kaznu i odredio zabranu izdavanja vozacke dozvole, dakle mogao je komotno polagati ali nije dobio vozacku odmah kad je polozio zavrsnu voznju, vec godinu dana kasnije. (za ovo nemam dokaza koje mogu ovdje staviti niti koristi od laganja)
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 00:28   #704
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Na godišnjem sam, ali pratim svaki korak iz slane bare.

Nitko ne brani polaganje, ali nemože se odraditi vožnja dok imaš zabranu upravljanja.
U slučaju da se to ne provjerava i položiš vozački, a na uvjerenju se vidi kad si položio, dobit ćeš kaznu jer si vozio dok si bio pod zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 00:56   #705
Bokygs
Premium
Moj komp

Bokygs's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Veceras sam napravio jedno vece sranje.Otisao sam s ekipom od jednog grada 40km udaljenog na piće (bezalkoholno) i prije nego sto smo krenuli kuci isli napraviti koji djir po centru.I sad sam zaobisao jedan auto koji je isao mozda 30kmh,stisnuo malo auto i dosao do skoro 100km/h,kad odjednom nakon 100-200m lijevo policija zaustavila jednog covjeka.Jedan policajac sjedio u autu,drugi pricao s tim covjekom.I ocigledno su skuzili da idem prebrzo,ja sam usporio i skrenuo desno u ulicu jednu (frendovi kazu da su vidjeli policajce kako ulaze u auto i idu u rikverc da se okrenu,ali da nisu skrenuli za nama desno.I mi smo otisli dalje tom ulicom i zaobisli centar grada preko okolnih sela i vratili se kuci nazad lagano.
Moje pitanje je sad...da li se to klasicifira ko bjezanje od policije s obzirom da nisu isli za nama u tu ulicu,niti su ispruzali palicu i palili rotirku?
Napominjem,da su upalili svjetlo ili palicu ja bi ODMAH bez premisljanja stao,ali ovako nisu isli za nama,pa smo lagano otisli dalje. Tablicu su mi sigurno vidjeli jer je dosta osvjetljena cesta.
Da li mogu na osnovu bez da su me zaustavili(ili snimili) naplatiti kaznu za prekoracenje brzine,neporeznu voznju,bjezanje i to? I s obzirom da neznaju tko je vozio auto,ako slucajno dodje do kakvog sranja moze li se za to teretit moj otac (jer je na njemu auto)...
Vozacku imam od 2009. (motor),za auto sam polozio prije nekolika mjeseca,auto koji sam vozio je bio 66kw i nikad nisam napravio nijedan prekrsaj vozeci,samo sam prije 2tjedna dobio opomenu jer debil nisam upalio svjetla na motoru...

Bio bi JAKO zahvalan kad bi mi netko odg,da znam sto mogu ocekivati,a sto ne...
-->
Veceras sam napravio jedno vece sranje.Otisao sam s ekipom od jednog grada 40km udaljenog na piće (bezalkoholno) i prije nego sto smo krenuli kuci isli napraviti koji djir po centru.I sad sam zaobisao jedan auto koji je isao mozda 30kmh,stisnuo malo auto i dosao do skoro 100km/h,kad odjednom nakon 100-200m lijevo policija zaustavila jednog covjeka.Jedan policajac sjedio u autu,drugi pricao s tim covjekom.I ocigledno su skuzili da idem prebrzo,ja sam usporio i skrenuo desno u ulicu jednu (frendovi kazu da su vidjeli policajce kako ulaze u auto i idu u rikverc da se okrenu,ali da nisu skrenuli za nama desno.I mi smo otisli dalje tom ulicom i zaobisli centar grada preko okolnih sela i vratili se kuci nazad lagano.
Moje pitanje je sad...da li se to klasicifira ko bjezanje od policije s obzirom da nisu isli za nama u tu ulicu,niti su ispruzali palicu i palili rotirku?
Napominjem,da su upalili svjetlo ili palicu ja bi ODMAH bez premisljanja stao,ali ovako nisu isli za nama,pa smo lagano otisli dalje. Tablicu su mi sigurno vidjeli jer je dosta osvjetljena cesta.
Da li mogu na osnovu bez da su me zaustavili(ili snimili) naplatiti kaznu za prekoracenje brzine,neporeznu voznju,bjezanje i to? I s obzirom da neznaju tko je vozio auto,ako slucajno dodje do kakvog sranja moze li se za to teretit moj otac (jer je na njemu auto)...
Vozacku imam od 2009. (motor),za auto sam polozio prije nekolika mjeseca,auto koji sam vozio je bio 66kw i nikad nisam napravio nijedan prekrsaj vozeci,samo sam prije 2tjedna dobio opomenu jer debil nisam upalio svjetla na motoru...

Bio bi JAKO zahvalan kad bi mi netko odg,da znam sto mogu ocekivati,a sto ne...
Bokygs je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 01:14   #706
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Sigurno imaju baždaren i atestiran očni radar (nešto slično Supermenovom pogledu) i točno znaju kojom brzinom ide auto.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 01:18   #707
Bokygs
Premium
Moj komp

Bokygs's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
D
Sad ozbiljno,jer me sad nece bit kod kuce sljedeca 2 dana,pa bih volio znati da li ih mogu ocekivatili ili ne? Jos sam to napravio u skroz drugom gradu,pa neznam tko je nadalezan...oni ili ovi kod mene?
Najvise me zanima,da li mi mogu ista jer nemaju NIKAKVIH dokaza i nisu isli za mnom,jer imam 3 svjedoka koja mogu potvrdit da nisu isli za nama,nisu palile rotirke niti zaustavljali sa palicom? Ili se mogu napravit lud,da ih nisam vidio...
Bokygs je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 01:41   #708
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Zaboravi da se uopće dogodilo i idi spavati u miru.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 08:09   #709
Billkita
Premium
Moj komp

Billkita's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Veceras sam napravio jedno vece sranje.
Kad nas šest bježi murji u dizel corsi, e to je već sranje. Naravno da su nas ulovili.
-->
Citiraj:
Autor Bokygs Pregled postova
Veceras sam napravio jedno vece sranje.
Kad nas šest bježi murji u dizel corsi, e to je već sranje. Naravno da su nas ulovili.
Staro 05.08.2011., 09:30   #710
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Sigurno imaju baždaren i atestiran očni radar (nešto slično Supermenovom pogledu) i točno znaju kojom brzinom ide auto.
Ne moraju imat ništa od navedenog da bi primjetili da auto ide puno brže od 50 km/h .
Staro 05.08.2011., 10:22   #711
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ne moraju imat ništa od navedenog da bi primjetili da auto ide puno brže od 50 km/h .
Kvantificiraj to "puno brže"
generic je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 10:54   #712
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Kvantificiraj to "puno brže"
Pa rekao je da je došao do stotke . Nećemo u OT. Ne mogu ga kazniti zbog brzine odokativnom metodom, ali ga mogu kazniti za opasnu vožnju ili nešto drugo. Zaustave ga i mogu ga kaznit jer, npr., nema kompletnu opremu u autu. Da su ga htjeli kaznit, otišli bi za njim, ovako može mirno spavat.
Staro 05.08.2011., 11:06   #713
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Bokygs Pregled postova
D
Sad ozbiljno,jer me sad nece bit kod kuce sljedeca 2 dana,pa bih volio znati da li ih mogu ocekivatili ili ne? Jos sam to napravio u skroz drugom gradu,pa neznam tko je nadalezan...oni ili ovi kod mene?
Najvise me zanima,da li mi mogu ista jer nemaju NIKAKVIH dokaza i nisu isli za mnom,jer imam 3 svjedoka koja mogu potvrdit da nisu isli za nama,nisu palile rotirke niti zaustavljali sa palicom? Ili se mogu napravit lud,da ih nisam vidio...

ne trebaju njima nikakvi dokazi da ti naprave prijavu.
to što će poslije prekršajni sudac odbaciti optužbe i neće odrediti kaznu je drugi par rukava.
u principu ti se ništa ne može prikrpati, ali mogu ti napraviti niz problema i neugodnosti...
jesi li rekao starom što se dogodilo? ne bi baš bilo zgodno da tebe nema 2 dana a da policija dođe kucati na vrata.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2011., 11:50   #714
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa nisi prošao kraj njih bez zaustavljanja, skrenuo si prije.
Jedino za što sim ogao dobiti kaznu je da su išli za tobom i kod zaustavljanja utvrdili alkohol, pojas i slično.

Da, trebaju nekakvi dokazi za nešto, jer sumnjam da bi murjak išao izmišljati nešto znajući da u njegovom poslu su sankcije za tak nešto poprilične.

Bez očitanja radara nema kazne za brzinu. Jedino u prometnoj nesreći možeš dobiti kaznu za neprilagođenu brzinu (izletiš u zavoju, na skliskoj cesti ne uspiješ stati i nekog kresneš i slično)

Što se tiče upita za ovu A kategoriju, nećeš dobiti za to nikakvu zabranu polaganja.
Jer nije isto voziti npr motor samo sa B-kat položenom tj. bez A, ili bez ikakve kategorije tj. da nikad nisi bio u autoškoli, u tome je razlika i ta dva slučaja se ne kažnjavaju isto
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2011., 02:32   #715
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
kako moš bježat u opel corsi dizel ? ono prosto nemoguće xD
knocker je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2011., 16:25   #716
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Pa ako je murja u Golfu SDI, bez problema
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2011., 23:04   #717
Damanalovca
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Emissary Pregled postova
"Bez problema"!?
Sumnjam.
Kako ćeš pobjeći penkalu?
Staro 15.08.2011., 12:30   #718
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Emissary Pregled postova
Golf Samo Da Ide
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2011., 20:43   #719
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kazna za parkiranje na mjesto invalida (napisala policija, a ne onaj striček koji hoda i provjerava) 700,00 kn. Jel se može šta poduzet (npr. žalbom smanjit, ...)?
Staro 15.08.2011., 20:45   #720
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Možeš ju platiti na rate i to je sve.
khm je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke