Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2011., 02:26   #211
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Hehe, ma nije tim redosljedom..ma joj izgled mi je kod kućišta postao potpun nebitan..al sviđa mi se taj funkcionalan robstan izgled (tu je s razlogom)..čvrstoća, robusnost, prostranost, dobro hlađenje..i naravno tišina kućišta (da nema onaj humming efekt ili ne daj Bože vibracije :S)..radim u jako tihoj sobi gdje je jedini izvor zvuka kućište tako da jako dobro, iz osobnog iskustva, znam koje kućište valja u gore navedenom opisu...veelika sam picajzla što se toga tiče ..i jedini koji je do sad ispunio te kriterije je HAF 932 A/ HAF X pa vi pričajte šta hoćete.
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 02:31   #212
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
i foucs rs je super vozilo, ali je i dalje krapina... tak da - svakom svoje

ako idem keširat preko soma kn na kejs, pa mora mi zadovoljavati neke vizualne norme, tak jasno... iliti nemrem reći da mi je izgled nebitan.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 02:44   #213
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Kakav focus (fikus) majko mila :S..ako ćeš uspoređivat bolje ajmo reć Mercedes S500 (prostrana limuzina) ..ja govorim iz osobnog iskustva a to valjda nešto znači, a ne talangaram napamet kao većina ljudi koja je očito vidjela kućište samo na youtubu i ne zna šta je kvalitetno kućište da im sleti na glavu

EDIT/doza sarkazma: ispravak, ima tu i iskusnijih ljudi koji su vidjeli kućište izloženo u Linksu, ti su ajde kompetentni pričat o tom kućištu jer su ga imali priliku "isprobat".
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 02:51   #214
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

znam ja prepoznat dobar kejs, ne brini
Staro 24.07.2011., 10:09   #215
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Kao teško je naći bolje; CoolerMaster ATCS 840, CoolerMaster Stacker 830, Antec P183, bilo kaj iz SilverStone i Lian Li 1.000+ kn ponude.
Samo kaj to nisu gamerska kućišta, pa kao takva nisu zanimljiva većem dijelu kupaca.
Jako dobra, elegantna, stylish kućišta vrhunske kvalitete izrade.

Ali mislio sam na fulltower kućišta bolja od HAF X-a do cijene od 1.250 kn.

Da su bolja po pitanju funkcionalnosti, opremljenosti, cable managmenta, airflowa ili prostranosti (na stranu izgled). I da su dostupna u dućanima.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 11:12   #216
prt scr
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nitko ne spori da taj kejs dobro hladi, ali je zapeo u osnovnoj školi izgledom... meni je prenakaradan.

isto tako prijeć put sa prvog stackera i završiti na armoru nije za neku pohvalu
znači ako imaš haf x onda ideš u osnovnu školu,mene nebi bilo sram
ne držim kućište na prozoru već na podu
puno je bitnije da je to full tower i u svemu bolji od graphite i mnogih skupljih kućišta
i nije uopće nakaradno za razliku od tt ili nekih nzxt koji su previše i za mene
prt scr je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 11:18   #217
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nisi ti zapeo, kejs je

ma daj molim te izgleda ko ona mbo sa šaržer čipset kulerom, ali velim - svakom svoje.
Staro 24.07.2011., 11:40   #218
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Fora je u tome što netko sada brani svoga konja, a kad je takav slučaj onda se negleda realno na to sve . ( Meni je stc01 najbolje kuciste ikad )

Šala šala, po meni i dalje sva ta "do 13 godina starosti" kučišta nebi smijela biti skuplja od 100€, sve ostalo je samo dokaz da se ciljano rade takva kučišta za dječake koji hoće ledice i da postoji negdje "x" u nazivu (ide 30km/h brže mam). Koliko god ozbiljno sastavljeno....

p.s. - brže brže, dok mod nije uletio... ups...pa...syss...? : )

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 24.07.2011. u 11:48.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 12:02   #219
prt scr
Banned
Moj komp

Citiraj:
nisi ti zapeo, kejs je

ma daj molim te izgleda ko ona mbo sa šaržer čipset kulerom, ali velim - svakom svoje.
šta fali gigabyte assasin ploči,ploča je odlična i dobro izgleda
Staro 24.07.2011., 12:10   #220
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Nažalost, i dalje se komentira većinom izgled HAF X-a a komentari o bitnim osobinama izostaju.

To nije teenage kućište jer takva imaju puno više LED-ica, koštaju manje, tanašnog su lima (duplo lakša od CM-a istih dimenzija), lošeg airflow-a, nikakvog cable managmenta a opremljenost im je 0. Sve što imaju je svemirski dizajn.

Ako pričamo o teenage kućištima u tu bi se sliku puno bolje uklopio thermaldrek.

S druge strane HAF X ima sve bitne stavke kojim bi trebao konkurirati za best buy fulltower do 1.250 kn (pa i više).

Ako to kućište treba koštati 100 € onda bi se najveći dio ostalih trebao dijeliti besplatno.

Stvarno bih volio argumentirani odgovor za bolji fulltower do 1.250 kn ali da se gledaju osobine koje sam naveo u prethodnom postu.
Staro 24.07.2011., 12:16   #221
prt scr
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Nažalost, i dalje se komentira većinom izgled HAF X-a a komentari o bitnim osobinama izostaju.

To nije teenage kućište jer takva imaju puno više LED-ica, koštaju manje, tanašnog su lima (duplo lakša od CM-a istih dimenzija), lošeg airflow-a, nikakvog cable managmenta a opremljenost im je 0. Sve što imaju je svemirski dizajn.

Ako pričamo o teenage kućištima u tu bi se sliku puno bolje uklopio thermaldrek.

S druge strane HAF X ima sve bitne stavke kojim bi trebao konkurirati za best buy fulltower do 1.250 kn (pa i više).

Ako to kućište treba koštati 100 € onda bi se najveći dio ostalih trebao dijeliti besplatno.

Stvarno bih volio argumentirani odgovor za bolji fulltower do 1.250 kn ali da se gledaju osobine koje sam naveo u prethodnom postu.
slažem se,sve ja to znam ali syss i neki stalno guraju te fore sa djecom
haf x ima jednu led koju možeš i ugasit,a plastike stvarno nema puno(i vjerujem da je kvalitetnija nego ona na tt ili nzxt),a da je za djecu nebi bilo teško 16kg
Staro 24.07.2011., 12:20   #222
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor prt scr Pregled postova
šta fali gigabyte assasin ploči,ploča je odlična i dobro izgleda
i rest my case.
Staro 24.07.2011., 12:22   #223
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Čini li se to meni ili je ovo tema o Graphiteu? Preselite diskusiju na http://forum.pcekspert.com/showthrea...203324&page=10 ili http://forum.pcekspert.com/showthrea...177873&page=22
Staro 24.07.2011., 13:20   #224
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

konačno jedan argumentiran post kad ih već nema od protivnika HAF X-a

Staro 24.07.2011., 13:23   #225
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Dok ja s druge strane ne vidim kaj u tom HAF kućištu vrijedi te novce. Hrpa plastike i milijun nepotrebnih perforacija.
dobro si rekao

Citiraj:
Kao teško je naći bolje; CoolerMaster ATCS 840, CoolerMaster Stacker 830, Antec P183, bilo kaj iz SilverStone i Lian Li 1.000+ kn ponude.
Samo kaj to nisu gamerska kućišta, pa kao takva nisu zanimljiva većem dijelu kupaca.
Vecinom osnovnjaci i mala beba sanjaju gamera.. A neznaju ni kvalitetu za koju su culi. Kvaliteta se treba vidjeti i opipati.

Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Imao Stackera (STC-01, 831SE), Cosmosa, Chiefteca (ne sjećam se točan model, al jedan od skupljih), Armora..niti jedan nije ni blizu sadašnjem HAF 932 Advanced a kamoli HAF X-u..ova sva ekipa koja melje gluposti o HAF X-u sigurno (ma 100%) nije imala prilike radit s njim..to je sve što ću reć..o temperaturama u takvom kućištu da ni ne govorim..uzme se Kaze Q, spoje se oni silni 230mm ventovi..stave se na otprilike pola snage na Kaze Q..pa da vidite taj omjer tišine i odličnih temperatura svih komponenti u kućištu
Nije istina. Haf prima svu prasinu. Niti u rangu kvalitetnih Silverstone, Lian-li.
Mislis da nisam imao pa laprdam? Ajde molim te, jesu li sva prijasna kucista imali 230mm ventove osim Haf-a? Ne mozes tako realno usporedivati kad su imali samo 120mm ventove.. Ja mislim da sigurno nisi imao nijedno kuciste od Haf-a (ma 100%) pa si onako fanboy. Tek si novi member a ponasas kao da jesi stariji

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Jako dobra, elegantna, stylish kućišta vrhunske kvalitete izrade.

Ali mislio sam na fulltower kućišta bolja od HAF X-a do cijene od 1.250 kn.

Da su bolja po pitanju funkcionalnosti, opremljenosti, cable managmenta, airflowa ili prostranosti (na stranu izgled). I da su dostupna u dućanima.
Kupi ako mislis da su bolji ali pitao si nas i vec si dobio odgovore za koju ne prihvacas dobronamjerno.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 14:31   #226
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Kolega Dottore,

Mislim da je nekorektno tvrditi da odgovor ne prihvaćam dobronamjerno, jer ga, za početak, nisam dobio.

Bar ne u onom dijelu koji sam naveo (airflow, prostranost, opremljenost, cable managment, cijena fulltowera do 1.250 kn).

Baš naprotiv, uglavnom se komentira isključivo izgled.

Pa naravno da Corsair, Lian Li, Silverstone imaju elegantnijih i puno ljepših fulltower kućišta, izrađenih od kvalitetnijih materijala. Ali mogu li se takva fulltower kućišta kupiti za 1.250 kn? Sumnjam.

BTW ovo su kućišta kojima pristaje opis gamerski look:

http://www.nzxt.com/new/products/cra...uardian_921_rb
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9895

HAF X ima više industrial look.

Ali previše smo otišli offtopic kao što coconut veli pa bih ja završio što se ovoga tiče.

Have a nice day everyone.
Staro 24.07.2011., 19:13   #227
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako cemo iskreno, ni jedna ta kutija (600t , haf x) sklepana od lima ne vrijedi 1000+ kn. Nit je haf zaostao u vrticu nit je 600t pininfarina izgledom. O ukusima se i izgledu ne raspravlja , samo tvrdnja da je haf x kuciste koje ne valja i koje kupi prasinu i koje je natrpano glupostima nikako ne stoji i moze ju rec samo onaj ko je x vidio na slici.Na stranu izgled, haf x je bolja kanta i veca kanta, to sto u nazivu ima gamersko nema nikakvog utjecaja barem na mene, nema tu nikakvog fanboyizma ( imam cifteka ), ali mao sam priliku sastaviti konfu u desetku i kejs je odlican, masivan robustan i hladan. Meni su osobno fractal kucista ruzna i za takvo nesto dati 1000kn je totalna glupost. Ali opet o ukusima se ne raspravlja, no haf x stavljati u kos gejmerskih kejsova tipa nzxt je pomalo smijesno. Da ne ispadne da 600 t ne valja, kuciste je vrhunsko i odlicno izradeno samo ga ja kraj desetke nikad nebih kupio.
Staro 04.08.2011., 20:53   #228
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Mulac kakav jesam potegao sam crtu odvijačem na bočnoj stranici svog 600T - kod montiranja jednog Gentle Typhoon-a kojeg sam danas za probu uzeo...

Jel ima ko kakvu ideju dal bi se to moglo ispolirat i sa čime? Jedva se vidi i fakat me ne smeta, ali ako netko ima kakvu ideju nek ju slobodno podjeli samnom.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 04.08.2011. u 21:03.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2011., 13:52   #229
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
http://www.chipoteka.hr/?module=modu...aziField=pasta

predzadnji artikl - pasta za poliranje displeja mobitela;

koristio sam je u razne svrhe i uvijek se pokazala učinkovitom, to bi trebalo rješiti problem.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 21:20   #230
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Hvala na savjetu. Kupio danas i ispolirao bočnu stranicu u pitanju.

Pokrilo je crtu, nakon 2. ili 3. premaza i sad se fakat ne vidi. Samo kaj je sad taj dio tak fino ispoliran da odskače od 'mat' ostatka bočne stranice. Srećom ne jako.
Staro 03.09.2011., 14:56   #231
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Upgrade:

ISPUH: 3 x 120 mm Gentle Typhoon @ 1450 RPM | USIS: 1 x 180 mm Air Penetrator @ 1200 RPM

Usporedba AP 181 i stock 200 mm

Improvizacija oko montiranja Air Penetratora

- sreća kaj imam stariju verziju 600T, inaće bi ovo bio malo veći problem kod novih stock ventova

Prije zatvaranja kućišta

Temp. u idle-u 4~5° niže, a u loadu 6~8°. Ovi Gentle Typhooni stvarno vrijede svake lipe - i kroz rešetku guraju ogromne količine zraka uz skoro nikakvu buku. Ono malo i kaj se čuju je uhu ugodna frekvencija za razliku od stock ventova (200 mm) koji su mi išli na jetra.

Najveći plus (minus) u temp. je grafa koja sad stoji na 38~39° u idle-u (na review-ima je idle oko 35° odnosno izvan kućišta). Load oko 60~65°.

Potenciometar na 600T je prava stvar, kod stock ventova se nije uopće kužila razlika min/max. Sad je ne samo osjeti nego i čuje.
Staro 04.09.2011., 23:12   #232
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
ISPUH: 3 x 120 mm Gentle Typhoon @ 1450 RPM | USIS: 1 x 180 mm Air Penetrator @ 1200 RPM

Usporedba AP 181 i stock 200 mm

Improvizacija oko montiranja Air Penetratora

- sreća kaj imam stariju verziju 600T, inaće bi ovo bio malo veći problem kod novih stock ventova

Prije zatvaranja kućišta

Temp. u idle-u 4~5° niže, a u loadu 6~8°. Ovi Gentle Typhooni stvarno vrijede svake lipe - i kroz rešetku guraju ogromne količine zraka uz skoro nikakvu buku. Ono malo i kaj se čuju je uhu ugodna frekvencija za razliku od stock ventova (200 mm) koji su mi išli na jetra.

Najveći plus (minus) u temp. je grafa koja sad stoji na 38~39° u idle-u (na review-ima je idle oko 35° odnosno izvan kućišta). Load oko 60~65°.

Potenciometar na 600T je prava stvar, kod stock ventova se nije uopće kužila razlika min/max. Sad je ne samo osjeti nego i čuje.
od sutra ću ti se i ja pridružiti + nzxt cable ekstenzije koje moraju doći sutra ili u utorak. pa ćemo to sve lijepo poslikati i malo se folirati
lateralus_eye je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2011., 23:54   #233
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ispred mene na stolu su 25cm nzxt 24pin i 8pin extenzije
Staro 05.09.2011., 00:31   #234
Thundercool
Plebium
Moj komp

Thundercool's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Svaka cast na modu, ovaj Air Penetrator mora i moze gurati vise zraka od stock venta.
Nego kako si se domogao tog/tih ventova (Air Penetrator).
Thundercool je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 00:50   #235
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Staro 05.09.2011., 00:55   #236
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

dosta toga moram priznat... ja sam shvatio da je hx650 + ova dva gore apsolutno dosta za sve moje crne misli
Staro 05.09.2011., 00:56   #237
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Citiraj:
dosta toga moram priznat... ja sam shvatio da je hx650 + ova dva gore apsolutno dosta za sve moje crne misli
sve šta treba + 2 za usb. sve ću zaviti u crno
Staro 05.09.2011., 00:58   #238
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

neće ni kod mene biti bjelije
Staro 05.09.2011., 01:00   #239
lateralus_eye