Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2011., 00:55   #181
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Hehe pa ne trebaju bit ledice unutra niti nikakvi glupi svjetleći ventovi i slične djetinjaste stvari..samo mali prozor da se to sve vidi u funkciji..i to je dosta elegantno riješeno na dosta high-end kućišta...ja baš volim vidjet malo pcba, koji kondenzator, noctua-u u akciji, twin trubo na grafi, sve uredno posloženo "tvojih ruku dijelo", da znam da je unutra mašina koju sam sam slagao a ne zrak ..al nije stvar u odrastanju nego ajmo reć "ljubavi" prema tehnici
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 12:21   #182
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Srećom pa zato 600T ima "oven tray" koji se u sekundi skine i bilo kojem gostu pokažeš komponente.

Da ima prozirni plexi u startu ne bih se bunio, ali mi ne fali. Ionako će kućište stajat na mjestu gdje se neće puno toga ni moć vidjet.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 13:06   #183
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
sljedeći tjedan idem u nabavku materijala i preko vikenda ću se pozabaviti ovime:

http://www.mnpctech.com/casemodblog/...graphite-case/
lateralus_eye je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 13:09   #184
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

IMO, bolje mi taj plexi izgleda od Corsairov-og.

Sretno i ne zaboravi fotkat.
Staro 23.07.2011., 13:15   #185
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
IMO, bolje mi taj plexi izgleda od Corsairov-og.

Sretno i ne zaboravi fotkat.
izgleda da. mislim po meni sve šta jer DIY je bolje , ako to napraviš kako treba !

ugl moram samo vidjeti koliki ću otvor napraviti s obzirom da je pri kraju stranica lagano zaobljena... ugl krajem drugog tjedna će to biti gotovo... biti ću toliko dobar pa ću napisati i troškovnik pa ako tko ima volje za tako nešto da zna koliko para mora odvojiti
Staro 23.07.2011., 13:17   #186
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Izvrsno.

Daj mi pliz reci kak ti se kreću temp. proca s Noctuom i 600T? Da mogu usporedit sa svojima.
Staro 23.07.2011., 13:20   #187
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Citiraj:
Izvrsno.

Daj mi pliz reci kak ti se kreću temp. proca s Noctuom i 600T? Da mogu usporedit sa svojima.
dok mi proc "miruje" temperature su 36/37, a kad igram igrice ne diže se iznad 48... nekakve testove nisam radio jer mi se ne da
Staro 23.07.2011., 13:23   #188
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Meni su oko 42° idle / 58° dok vrtim igre. Proc nije još niti OC-an. Ne znam dal je to normalno za 2500K?

Mislim ponovo pastu stavit i po mogućnosti možda ne spojit Noctuine ventove na matičnu preko Y kabela. Kak je kod tebe spojeno?
Staro 23.07.2011., 13:27   #189
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Citiraj:
Meni su oko 42° idle / 58° dok vrtim igre. Proc nije još niti OC-an. Ne znam dal je to normalno za 2500K?

Mislim ponovo pastu stavit i po mogućnosti možda ne spojit Noctuine ventove na matičnu preko Y kabela. Kak je kod tebe spojeno?
ja sam svoje spojio direktno na matičnu. bez silencer-a. radi ljeta sad jel... ma čekam samo da plaća sjedne da mogu naručiti 5 komada The Scythe Typhoon nova koja se vrte na 4250rpm-a i onda zamjeniti gornji 200mm sa 2x120 i prednji isto tako, i zadnji. i onda će te temperature biti puno niže kad se odfrlje ti ventovi do kraja što se tiče igranja. i dobro je to što uvijek igram sa sluškama tako da neću čuti buku, a kako čitam recenzije ljudi govore da se jedva čuju na tipa 2000rpm.a živi bili pa vidjeti
Staro 23.07.2011., 13:33   #190
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Stavljao sam s frednom Noctua-u u komp, i imam neki feeling da smo možda previše petljali oko montiranja i da je nekaj zraka ostalo s pastom ispod hladnjaka. Vidjet ćemo, sl. mjesec ide i kod mene nadogradnja kaj se tiče ventova:

3x Gentle Typhoon, ali na 1450 okretaja + jedan Air Penetrator od 180 mm na usus. Tako i tako ću morat skidat Noctua-u kod montiranja ventova pa ćemo vidjet dal je to paste.
Staro 23.07.2011., 15:47   #191
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Odlično kućište ali ipak malo preskupo. Mislim da je HAF X bolja opcija za te novce.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 17:40   #192
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

a to sad ovisi od osobe do osobe. volim corsair proizvode i ovo kućište je nešto najbolje ikada. iskreno ne mislim sada mjenjati kućište jako jako dugo. jer unutra je previše prostora. past će nešto napamet za moddat ili sl. tako da se ima šta raditi s tim kućištem
Staro 23.07.2011., 18:05   #193
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Autor lateralus_eye Pregled postova
a to sad ovisi od osobe do osobe. volim corsair proizvode i ovo kućište je nešto najbolje ikada. iskreno ne mislim sada mjenjati kućište jako jako dugo. jer unutra je previše prostora. past će nešto napamet za moddat ili sl. tako da se ima šta raditi s tim kućištem
Ma odlično je, nema dvojbe. Ali osobno bih radije full tower a u tom HAF-u možeš kampirati koliko mjesta ima. A i sve ostalo je BIG. Uz nenadmašan aiflow.
Staro 23.07.2011., 19:22   #194
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

HAF = High Air Flow ako se ne varam, tako da o čem pričamo?

Kad CM HAF dostigne eleganciju/neupadljivost Graphite serije onda ću razmišljat o HAF kućištima. Ovaj industrial look mi se nimalo ne dopada. No to je, kao što smo već prožvakali u ovoj temi stvar osobnog ukusa.

Jedini kiks svih Corsairovih kućišta su komatozni ventovi. Sve ostalo je Rolls Royce kaj se tiče izrade.

EDIT: Samo bi još dodao kako mi se kod Corsair-a sviđa kako kod svakog sl. modela kućišta popravljaju nedostatke prethodnog modela.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 23.07.2011. u 19:43.
Staro 23.07.2011., 19:57   #195
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Eto a ja baš htjedoh napisat taj High Air Flow u prvom postu.

Kao što kažeš, izgled se ne može staviti pod nedostatke jer je stvar osobnog ukusa.

Ali jednostavno ne znam koju bih manu stavio HAF X-u (kao što corsair ima te lošije ventove + nedostatak ventilatora na bočnoj stranici) jer jednostavno ima sve - vrhunski cooling, prostranost, cable management.

Meni su to ipak kućišta koja nisu u istoj klasi. Npr. corsair 600T je recimo najbolje midtower kućište ali HAF X je ipak fulltower.
Staro 23.07.2011., 20:11   #196
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Po meni 600t i bijeli mu brat ne vrijede te novce da se na trepavice postave. Sa skuplje strane je HAF BIG o kojem se sve zna a sa jeftinije strane je Raven 03 koji je osjetno hladniji, jednako tih i meni ne ostavlja dojam plasticnosti kao 600t, dakle djeluje mi kvalitetnije.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 20:18   #197
prt scr
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Meni su to ipak kućišta koja nisu u istoj klasi. Npr. corsair 600T je recimo najbolje midtower kućište ali HAF X je ipak fulltower.
haf x mi je najbolje kućište,prije bih njega nego bilo koji lian li ili corsair
vidio sam u dućanu ovaj i djeluje ogromno(kakav je onda samo haf x) ali svejedno midtower je premali,a graphite je isto premalo kućište
i šta kaže magarac,graphite sigurno ne vrijedi te novce,namagarčili su ljude

Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 23.07.2011. u 20:33.
prt scr je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 21:42   #198
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Po meni 600t i bijeli mu brat ne vrijede te novce da se na trepavice postave. Sa skuplje strane je HAF BIG o kojem se sve zna a sa jeftinije strane je Raven 03 koji je osjetno hladniji, jednako tih i meni ne ostavlja dojam plasticnosti kao 600t, dakle djeluje mi kvalitetnije.
Mala ispravka:

HAF X i 600T su unutar 50 kn po cijeni a 600T white je skuplji od HAF X-a.

Vrhunsko kućište ali precijenjeno za te novce. Da je 1.000 kn onda bi bilo prihvatljivo (iako je tu opet fulltower HAF 932 po toj cijeni) ali preko 1.300 kn za jedan midtower (white verzija) je to much at best.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 23.07.2011. u 21:48.
Staro 23.07.2011., 21:52   #199
lateralus_eye
Premium
Moj komp

lateralus_eye's Avatar

Citiraj:
Autor prt scr Pregled postova
haf x mi je najbolje kućište,prije bih njega nego bilo koji lian li ili corsair
vidio sam u dućanu ovaj i djeluje ogromno(kakav je onda samo haf x) ali svejedno midtower je premali,a graphite je isto premalo kućište
i šta kaže magarac,graphite sigurno ne vrijedi te novce,namagarčili su ljude
koji facepalm e...
Staro 23.07.2011., 22:29   #200
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

A jesi ga. Ne moraš odmah facepalm, IMO dio koji se odnosi na cijenu stoji.

@prt scr

Corsair ima u svom asortimanu boljih kućišta od HAF X-a ali to nije 600T (tu je obsidian 800) a Lian Li ima ovakva čudovišta:

http://www.lian-li.com/v2/en/product...s_index=66&g=f

Ali sve to ima cijenu debelo veću od HAF X-a tako da, ako se gleda omjer price/performance u visokoj klasi onda je HAF X u samom vrhu.

A dolazi i novi cosmos kao konkurencija high end corsairu:

http://www.guru3d.com/fullimage.php?image=31629
http://www.guru3d.com/fullimage.php?image=31630
Staro 23.07.2011., 22:52   #201
prt scr
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Ali sve to ima cijenu debelo veću od HAF X-a tako da, ako se gleda omjer price/performance u visokoj klasi onda je HAF X u samom vrhu.
tako je,ali ova puno skuplja kućišta nisu po ničemu u prednosti u odnosu na HAF X
ukoliko želiš tiho računalo zamijeniš ventilatore
drugo je stvar izgleda i da se nekome sviđa klasičan dizajn,drugi materijal(aluminij) i slično
prt scr je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 23:14   #202
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
HAF je bolji, al ne toliko da bi ga gledao svaki dan..
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 23:36   #203
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
... jednako tih i meni ne ostavlja dojam plasticnosti kao 600t, dakle djeluje mi kvalitetnije.
Očito nisi imao 600T pod rukama. I ja sam mislio isto, konstrukcija je super izvedena. Čvrsto i niti jedan dio nije 'mlitav', odnosno ne piga se - pod ovim najviše mislim na bočne stranice.

Cijena nije za svakoga, to se slažem.
Staro 24.07.2011., 00:08   #204
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=-IJwtgX8cWI

Speechless...

Svaka čast svim proizvođačima i modelima ali jednostavno ne vidim bolje kućište za 1.250 kn.
Staro 24.07.2011., 00:17   #205
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Dok ja s druge strane ne vidim kaj u tom HAF kućištu vrijedi te novce. Hrpa plastike i milijun nepotrebnih perforacija.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 00:31   #206
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

@McG, može preporuka za neko bolje do 1.250 kn?
Staro 24.07.2011., 00:54   #207
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
neko koje te nije sram pokazati prijateljima i rodbini?

ovaj haf x je zapeo u nekom paralelnom svijetu ružnoga i odvratnoga za prilično visoku svotu od soma i dvesto kn.

obsidian 650 za te pare ftw.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 01:18   #208
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
@McG, može preporuka za neko bolje do 1.250 kn?
Kao teško je naći bolje; CoolerMaster ATCS 840, CoolerMaster Stacker 830, Antec P183, bilo kaj iz SilverStone i Lian Li 1.000+ kn ponude.
Samo kaj to nisu gamerska kućišta, pa kao takva nisu zanimljiva većem dijelu kupaca.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 01:59   #209
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Imao Stackera (STC-01, 831SE), Cosmosa, Chiefteca (ne sjećam se točan model, al jedan od skupljih), Armora..niti jedan nije ni blizu sadašnjem HAF 932 Advanced a kamoli HAF X-u..ova sva ekipa koja melje gluposti o HAF X-u sigurno (ma 100%) nije imala prilike radit s njim..to je sve što ću reć..o temperaturama u takvom kućištu da ni ne govorim..uzme se Kaze Q, spoje se oni silni 230mm ventovi..stave se na otprilike pola snage na Kaze Q..pa da vidite taj omjer tišine i odličnih temperatura svih komponenti u kućištu
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 02:12   #210
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
nitko ne spori da taj kejs dobro hladi, ali je zapeo u osnovnoj školi izgledom... meni je prenakaradan.

isto tako prijeć put sa prvog stackera i završiti na armoru nije za neku pohvalu
syss je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na