|
![]() |
#181 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Hehe pa ne trebaju bit ledice unutra niti nikakvi glupi svjetleći ventovi i slične djetinjaste stvari..samo mali prozor da se to sve vidi u funkciji..i to je dosta elegantno riješeno na dosta high-end kućišta...ja baš volim vidjet malo pcba, koji kondenzator, noctua-u u akciji, twin trubo na grafi, sve uredno posloženo "tvojih ruku dijelo", da znam da je unutra mašina koju sam sam slagao a ne zrak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Srećom pa zato 600T ima "oven tray" koji se u sekundi skine i bilo kojem gostu pokažeš komponente. ![]() Da ima prozirni plexi u startu ne bih se bunio, ali mi ne fali. Ionako će kućište stajat na mjestu gdje se neće puno toga ni moć vidjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
sljedeći tjedan idem u nabavku materijala i preko vikenda ću se pozabaviti ovime: http://www.mnpctech.com/casemodblog/...graphite-case/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
|
izgleda da. mislim po meni sve šta jer DIY je bolje ![]() ![]() ugl moram samo vidjeti koliki ću otvor napraviti s obzirom da je pri kraju stranica lagano zaobljena... ugl krajem drugog tjedna će to biti gotovo... biti ću toliko dobar pa ću napisati i troškovnik pa ako tko ima volje za tako nešto da zna koliko para mora odvojiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
DBS
|
Meni su oko 42° idle / 58° dok vrtim igre. Proc nije još niti OC-an. Ne znam dal je to normalno za 2500K? Mislim ponovo pastu stavit i po mogućnosti možda ne spojit Noctuine ventove na matičnu preko Y kabela. Kak je kod tebe spojeno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
DBS
|
Stavljao sam s frednom Noctua-u u komp, i imam neki feeling da smo možda previše petljali oko montiranja i da je nekaj zraka ostalo s pastom ispod hladnjaka. Vidjet ćemo, sl. mjesec ide i kod mene nadogradnja kaj se tiče ventova: 3x Gentle Typhoon, ali na 1450 okretaja + jedan Air Penetrator od 180 mm na usus. Tako i tako ću morat skidat Noctua-u kod montiranja ventova pa ćemo vidjet dal je to paste. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Premium
|
a to sad ovisi od osobe do osobe. volim corsair proizvode i ovo kućište je nešto najbolje ikada. iskreno ne mislim sada mjenjati kućište jako jako dugo. jer unutra je previše prostora. past će nešto napamet za moddat ili sl. tako da se ima šta raditi s tim kućištem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ma odlično je, nema dvojbe. Ali osobno bih radije full tower a u tom HAF-u možeš kampirati koliko mjesta ima. A i sve ostalo je BIG. Uz nenadmašan aiflow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
DBS
|
HAF = High Air Flow ako se ne varam, tako da o čem pričamo? ![]() Kad CM HAF dostigne eleganciju/neupadljivost Graphite serije onda ću razmišljat o HAF kućištima. Ovaj industrial look mi se nimalo ne dopada. No to je, kao što smo već prožvakali u ovoj temi stvar osobnog ukusa. Jedini kiks svih Corsairovih kućišta su komatozni ventovi. Sve ostalo je Rolls Royce kaj se tiče izrade. ![]() EDIT: Samo bi još dodao kako mi se kod Corsair-a sviđa kako kod svakog sl. modela kućišta popravljaju nedostatke prethodnog modela. Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 23.07.2011. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Registered User
|
Eto a ja baš htjedoh napisat taj High Air Flow u prvom postu. Kao što kažeš, izgled se ne može staviti pod nedostatke jer je stvar osobnog ukusa. Ali jednostavno ne znam koju bih manu stavio HAF X-u (kao što corsair ima te lošije ventove + nedostatak ventilatora na bočnoj stranici) jer jednostavno ima sve - vrhunski cooling, prostranost, cable management. Meni su to ipak kućišta koja nisu u istoj klasi. Npr. corsair 600T je recimo najbolje midtower kućište ali HAF X je ipak fulltower. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Po meni 600t i bijeli mu brat ne vrijede te novce da se na trepavice postave. Sa skuplje strane je HAF BIG o kojem se sve zna a sa jeftinije strane je Raven 03 koji je osjetno hladniji, jednako tih i meni ne ostavlja dojam plasticnosti kao 600t, dakle djeluje mi kvalitetnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
vidio sam u dućanu ovaj i djeluje ogromno(kakav je onda samo haf x ![]() i šta kaže magarac,graphite sigurno ne vrijedi te novce,namagarčili su ljude Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 23.07.2011. u 20:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Registered User
|
Citiraj:
HAF X i 600T su unutar 50 kn po cijeni a 600T white je skuplji od HAF X-a. Vrhunsko kućište ali precijenjeno za te novce. Da je 1.000 kn onda bi bilo prihvatljivo (iako je tu opet fulltower HAF 932 po toj cijeni) ali preko 1.300 kn za jedan midtower (white verzija) je to much at best. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 23.07.2011. u 21:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Registered User
|
A jesi ga. Ne moraš odmah facepalm, IMO dio koji se odnosi na cijenu stoji. @prt scr Corsair ima u svom asortimanu boljih kućišta od HAF X-a ali to nije 600T (tu je obsidian 800) a Lian Li ima ovakva čudovišta: http://www.lian-li.com/v2/en/product...s_index=66&g=f Ali sve to ima cijenu debelo veću od HAF X-a tako da, ako se gleda omjer price/performance u visokoj klasi onda je HAF X u samom vrhu. A dolazi i novi cosmos kao konkurencija high end corsairu: http://www.guru3d.com/fullimage.php?image=31629 http://www.guru3d.com/fullimage.php?image=31630 |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
ukoliko želiš tiho računalo zamijeniš ventilatore drugo je stvar izgleda i da se nekome sviđa klasičan dizajn,drugi materijal(aluminij) i slično |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
DBS
|
Citiraj:
Cijena nije za svakoga, to se slažem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Registered User
|
http://www.youtube.com/watch?v=-IJwtgX8cWI Speechless... Svaka čast svim proizvođačima i modelima ali jednostavno ne vidim bolje kućište za 1.250 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Dok ja s druge strane ne vidim kaj u tom HAF kućištu vrijedi te novce. Hrpa plastike i milijun nepotrebnih perforacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
neko koje te nije sram pokazati prijateljima i rodbini? ![]() ovaj haf x je zapeo u nekom paralelnom svijetu ružnoga i odvratnoga za prilično visoku svotu od soma i dvesto kn. obsidian 650 za te pare ftw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Imao Stackera (STC-01, 831SE), Cosmosa, Chiefteca (ne sjećam se točan model, al jedan od skupljih), Armora..niti jedan nije ni blizu sadašnjem HAF 932 Advanced a kamoli HAF X-u..ova sva ekipa koja melje gluposti o HAF X-u sigurno (ma 100%) nije imala prilike radit s njim..to je sve što ću reć..o temperaturama u takvom kućištu da ni ne govorim..uzme se Kaze Q, spoje se oni silni 230mm ventovi..stave se na otprilike pola snage na Kaze Q..pa da vidite taj omjer tišine i odličnih temperatura svih komponenti u kućištu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|