|
![]() |
#121 |
Guest
|
gigabyteov model windforce s 2 venta kod mene, drzim ih 10-20% u idleu ne da su necujni, nego cujem samo hdd kako se vrti ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Dobio Cyclone danas. Performansama sam rpezadovoljan, Dragon Age 2 i Shogun 2 izmaxani rade glatko. Bukom... I nisam baš zadovoljan, Musashi na staroj 4850 je bio puno tiši u loadu. Temp 65C. Ne želim usporavati ventilator, nakon starog Musashija koji nije prelazio 50C, ovo mi se čini previše (iako nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Evo možda ti ovo pomogne: AMD Catalyst 11.4 Windows 7 Driver Analysis, (www.tweaktown.com) |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Guest
|
Citiraj:
evo 40ak stupnjeva sad u idleu, vent na 10%. podesio sam u afterburneru onaj graf da dize broj okretaja ovisno o temperaturi. odlicno funkcionira! |
|
![]() |
![]() |
#132 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
pomoć
Ako može jedna mala pomoć. Imam Saphhire 6850 koju sam dal na reklamaciju i dobil novu. Nova radi već par dana bez greške samo me jedna stvar mući. ![]() Na staroj 8600gtx nvidi, oba izlaza su prikazivala sliku nakon dizanja windovsa. Na ovoj novoj (prošlu nisam probal) mi drugi izlaz ne daje sliku niti u win a niti prilikom dizanja sistema?! Kak nemam neka iskustva s novim ATI-jevim karticama molim savjet. pozz
![]() |
![]() |
#133 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Imam u vidu uzeti ovu: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.644 Ako je prebučna onda bih tražio neku drugu . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Split resist itself!
|
Drage kolege forumaši ima li netko među vama ovu SAPPHIRE HD6850 da malo "ožeže" furmarkom po njoj ovih dana. Jučer sam palija Furmark na HD4830 i max temp je bila 61C (doduše nekih 10-tak min., ali okvirno ide do te temperature). ![]() Danas palim ponovo Furmark na ovu novu HD6850 i poleti odma na 71C (a nakon 33min. dođe do 74C). ![]() Obje su mjerene na stock vrijednostima i s istim parametrima u testu. Danas jest sparno za poludit ali nisam baš očekiva 74C. Cooler je dobro sjeo i razmaza pastu, te se ne mrda, a pogledom uz žarulju ne vidim lufta između njega i GPU-a. Da znam - GPU ne prelazi 80C i Furmark je zadnje smeće i "na živce optereće" ![]() Thx in advance & ![]()
![]() |
#137 |
Split resist itself!
|
Powercolorka ali naravno s Musašem na njoj. A ništa, ako se ne javi nitko od kolega sa svojim iskustvima vraćam na HD6850 onaj njen stock cooler, pa ću ponovo testirat. Sad idem gledat recenzije njene na netu, u potrazi za odgovorima iz bespuća zbiljske realnosti ![]()
![]() |
#138 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Meni to izgledaju manje više normalen temperature, mislim za musashija i HD6850. Kolika ti je idle temperatura na HD6850 sa mušašijem? edit: vidi ovo: (jest da je kučište kao za malo veći mobitel, ali svejedno pogledaj temperature) http://www.silentpcreview.com/Silent..._Guide/Results Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 01.07.2011. u 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Split resist itself!
|
43-44C ![]() Evo malo sam proletija testove po netu i vidim da su temperature oko 70tak stupnjeva full load (razni čmarci i OCCT-ovi). Doduše ekipa testira hardware na ugodnih 21-23C, a u mene je trenutno skoro 30C u sobi ![]() Inače čim sam dobija karticu u ruku odmah sam stavija musaša, jer 2x10cm venta na cca 2000rpm + onoliki radijator ipak bolje hlade (a i ventilatori prekriju cijelu karticu i usput još vire van njenih gabarita ![]() EDIT Nisam iša baš za tim ali pretpostavljam da većina recenzija šiša testove na open setupu, i vidim vrte čmark testove do 10-tak min.
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 01.07.2011. u 12:16. Razlog: Dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Oppa Gangbang Style
|
Eto, sam sebi si dao odgovor. Ako je u furmarku temperatura ispod 75C i to još za vrijeme toplih-vrućih dana, onda mislim da nemaš razloga biti zabrinut. Ipak je to musashi, sa slim ventilatorima. Nego, čime hladiš mem čipove i VRM? Da li je to referentna HD6850? edit: sad vidim da si već stavio link od HD6850 |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Split resist itself!
|
VRM imaju svoj tanki crni aluminijski heatspreader kojeg nisam tija micat, a memorijski čipovi su goli i na njih nije "nasjedao" stock cooler. Tako da je sad sigurno bolje jer 2 venta od 10cm ipak prekriju veću površinu grafičke (VRM, svu memoriju, kondiće i zavojnice..).
![]() |
#142 |
Home of The Brave PCE :))
Datum registracije: Jul 2006
|
Kolega Drvoje evo isprobao na identičnoj kartici sa stock kulerom doduše držao sam 10 min temperatura je isto tako skočila odma na 71 stupanj i max u tih 10 minuta je isla do 73 stupnja. Eto nadam se da će vam to bar malo pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Split resist itself!
|
Citiraj:
To šta me rabljeni Musashi doša 100kn + rabljeni Zalman VF700 u zamjenu je moj problem. ![]() Hladija je brutalno bivšu HD4830 (nikada nije prišla priko 63C u Furmarku/OCCT-u) pa me s ovom malo razočara (doduše nije ni predviđen za HD6850?!) Pozitivno je jedino šta Musaš: 1.hladni doslovno cijelu karticu s 2 venta 2.ako jedan vent otkaže neće odma bit havarija na grafičkoj (nego kasnije -.-) 3.stock cooler će bit ganz novi kad je budem prodava ![]() 4.vidi ispod Iz dišpeta ću nabacit za koji dan stock cooler da ocjenim razinu buke, i nadam se da je tvornički cooler glasniji ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
|
Citiraj:
Da vam odma malo začinim ![]() Kupio sam ovaj model baš zato kaj je i ovdje i po ostalim testovima napomenuto da je taj model od sapphirea ima jedan od najtiših kulera (naravno što se tiče 6850 kartica) i zasad moram reć da sam iznimno zadovoljan jer u idleu nasprem 260gtx mi se čini tiša ali u loadu je sigurno tiša i to podosta po mojoj osobnoj procjeni. Pa kad isprobate molim vas da javite rezultate baš me intersira jel se osjeti velika razlika u buci između musashia i stock kulera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo situacije sa mojom 6850 Safirkom. Ja sam skinuo vent skupa s onim plasticnim oklopom od stock coolera i na originalni heatsink prikacio ovu dvojicu. Sobna temperatura: 21-22 °C RPM: full throttle GPU taktovi: default GPU temperatura pod Furmarkom nakon 10ak minuta: 58-59 °C Kada taktove podignem na 940/1150 na koliko je inace drzim, load temperatura poraste na 62°. Mjerio sam 10ak minuta jer se vec nakon 3 minute dobije plato. Razina buke je u granicama normale. Odlicno se hlade sve komponente na kartici. Gledajuci sve, cini mi se odlicno za investiciju od 60 kn.
![]() |
#146 | ||
Split resist itself!
|
Citiraj:
Citiraj:
1. uglavnom otvorim ja bočnu stranicu i odvrtim 21 min. Furmarka na istim postavkama kao i 30.06., i ode temperatura 4C niže dakle - na 70C (Scythe Musashi na kartici) ![]() 2. nakon toga vratim ja tako stock cooler (bočna stranica otvorena) i ono - mogu komotno uvalit kokoš s krumpirima u case - 85C nakon samo 1:29 min. Temperatura je rasla ko hiperinflacija u bivšoj Jugi i nisam ima više srca davit karticu. Ventilator je zaurlao ko svinja na kolinju i bio uvjerljivo nešto najglasnije šta sam u životu čuja a ja nisam noise freak!? Pričam naravno o ventilatorima na grafici (npr. redom moje bivše FX5600, ATI 9550, 7900GS, HD4830 i još hrpici drugih kartica u susida/poznanika.. - sve opterećene nekim bench alatom - 75% njih Furmarkom). Frekvencija (nešto dublja doduše) i razina buke su bile usporedive sa ventilatorima od 4-5cm na NB od matičnih ploča iz prethodnih desetljeća i to nakon 3-4 godine neprekidnog rada matične i venta. Ako to nekoga tješi - prilikom igranja će ventilator bit "samo bučan", jer Fur-čmar zbilja davi više nego igre. ![]() 3. vratim Musashija, zatvorim bočnu stranicu i odvrtim 16:40min. Čmarka, i temperatura dođe na "normalnih" 73C uz nemjerljivo manju buku u odnosu na ono "gofance" od 8cm na stocku. Šteta šta nisam instalira ATI CCC da očitam brzinu vrtnje na stocku - moja procjena 3000-4000rpm. ![]() 4. Na kraju sam cili stock vent rastavija i rezultati su sljedeći: - pasta neka sivkasta (teško da ima srebra u njoj, ali bar nije ona žvaka ili bilo silikonsko smetje) - baza (na moje čuđenje bakrena) je neoštećena ali i daleko od mirror finisha (vide se tragovi obrade makinje, ali nema vidljivih brazda na njoj) - 2 heatpipea (8mm promjer) neoštećeni, te nikakve oksidacije nema na vidiku - plastika (cover) i mali naponski kabel ispod plastike nisu smetali ventilatoru u radu (dakle nije bilo nekakvog defektnog tvorničkog montiranja di vent grebe po plastici ili zapinje) Zaključak: Izbjegnite Sapphire ![]() Na prvi pogled "dobro složen", i dimenzijama "solidan" cooler će poslužit za povremeno igranje u odlično provjetrenom kućištu, ili s klimom u sobi (na 21C). A Vi gaming ovisnici i bench frikovi - obratite se ostalim proizvođačima/modelima ili aftermarket hlađenju.
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 06.07.2011. u 00:23. Razlog: Pravopis |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
|
Citiraj:
Hmm.. ovo je sad vrlo zbunjujuće ja sam isto odero furmarkom ali u zatvorenom kućištu, nemam klime, i u 10 min sa stock kulerom temp. nije prešla 73 stupnja. Što se buke tiče podosta je tiša od XFX 260gtx (grafa prije ove i kod nje sam jedino obraćao pozornost na to), jedino kaj bi trebo je baš odigrat nekaj pošteno kroz 4-5 sati pa da onda vidim ponašanje i to navečer kad me buka više smeta ali to ću probat čim ispitni rokovi završe kroz tjedan dana pa onda javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Bez ljutnje molim, ja samo ne vidim kakvog utjecaja ima ovakav sintetički bench, radije bi vidio reze iz igara-za to si je valjda i kupio ![]() Odaberi igru koja ti najviše zagrije grafu pa usporedi tvornički i Musashi-e to bude onda korisna informacija a Furmark je po tom pitanju totalno beskoristan...
![]() |
![]() |
#149 |
Premium
|
dali je MSI 6850 OC Cyclone jača od ati 4890 sa taktovima 900/1100? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|