Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.06.2011., 08:55   #11071
Demon Hunter
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Nakon skoro mjesec dana druženja sa novim biciklom (Genesis Razor XR15) - prezadovoljan sam
Svaki dan vozim 20-30km, vozio sam već i ture od 50-60.

Konačno našao XL rukavice bez prstiju sa gelom (Marko-projekt)
Bidon i držač također odavno kupljeni (Intersport).
Jučer sam u MP-u uzeo i Master Link (pošto ga nemam na trenutnom Shimano lancu) za 20kn i neko silikonsko ulje za 35kn. Ivasol već imam, tako da ću ovaj tjedan otpeljat bike u lokalni servis da mi stave link pa da ga mogu sam po potrebi skidati lanac kako bi ga čistio.

Ono što mi je sljedeće na listi su pedale tako da bih bio zahvalan na preporukama i savjetima
Trenutne stock su mi preuske, a i površinom su male. I ne vjerujem im baš što se tiče izdržljivosti...
Uglavnom vozim po cesti, no još uvijek sam prezelen da bi SPD došao u obzir. Tako da tražim preporuku nekih flat pedala, po mogućnosti u bijeloj boji a ako nema onda crne
Cijenovni rang nisam odredio pošto neznam koliko koštaju solidne, no siguran sam da mi još uvijek netrebaju neke za 100€

Hvala vam unaprijed

PS: Također bih molio i preporuku sica, pošto je ovaj stock dosta neudoban i mislim da bih bez problema vozio i duže ture sa poštenim sicom. Čitajući po netu vidim da ljudi preporučaju WTB i Specialized (među ostalima), gdje bi ih mogao otić pogledat?
Demon Hunter je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 11:18   #11072
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo ja ću ti dati preporuku za sic, odi u Proteu i neka ti tamo izmjere sjedišne kosti (imaju onu malu klupicu na koju sjedneš i oni to onda izmjere i naravno besplatno je) i onda točno znaš koju širinu sica trebaš za svoje dupe!
A preporučam toplo Specialized Body Geometry siceve, imaš ih već od 250kn pa na dalje i vjeruj mi da se isplate, pogotovo za dulje rute, ali nebitno koju marku sica uzimaš, obaveznoi odi i izmjeri si dupe "sjedišne kosti" tamo jer jedino tako ćeš biti 100% siguran koja širina ti treba!
Evo da ti bude malo jasnije oni ti imaju ovo ili nešto slično ovome s čime se to mjeri!
http://www.nidus-corp.com/TinyImages.../assometer.jpg

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 11:25   #11073
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imaš WTB u DSG-u, a navodno bi ih trebao moći i isprobati. Specialized u Protei.

Moram se ispričati svojoj vilici kad sam rekao da je Tora bolja po malim neravninama. Problem je bio samo u Marzovom manualu koji nema veze s mozgom. Slučajno sam na mtbr forumu naletio na nekog Marz tehničara koji ima istu vilicu i dao je potpuno drugačije upute za pumpanje. Isprobao i potpuno druga vilica.

Da nebi bio potpuno oduševljen, jučer je poslije jednog dropa ispao čep za TST i kompresiju Sreća, čuo sam kako je udrio u ramu, pa sam se zaustavio i uspio ga naći. Poštedilo me glupog troška.

Citiraj:
Autor Marzocchi Tech Department Pregled postova
Firstly, start by adding / checking the air to the bottom air valve, the PAR chamber. What seems to work is 100-130psi. I am 185-190 and I like 120psi. Even if you are 300lbs, I wouldn't go much above 150psi.

Next add air to the top. I love 45-50 psi for moderate terrain. If it's super steep drop runs I like 55psi. My 888 ATA setting, 47 top/ 125bottom. My 55 ATA 47top/ 125psi bottom. Normal riding I use 45psi. It safe to start here.

If you are lighter use less. If your are heavier, use more.

Now if the fork is too plush, adjust the top air valve. This will stiffen up the top end of the stroke. The fork has a negative air spring that is controlled by the top pressure. It will always have a little subtleness and will never top-out.
U manualu za moju težinu stoji 117/147 PSI što je potpuna debilana.

Zadnje izmijenjeno od: murina. 14.06.2011. u 11:41.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 11:30   #11074
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Molim vas, pomagajte, do 14h moram naručit ako hoću da stigne prekosutra..

Da ne duljim, cijena je skoro ista, Cube 4900kn (AmEx), Kona 5100kn (AmEx), oprema također, ali navodno Cube ima bolju vilicu..

Znači, po vašem mišljenju:

KONA BLAST ili CUBE ANALOG

kona blast
http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast/477

cube analog
http://www.thebikelist.co.uk/cube/an...isc-2011/specs

Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 14.06.2011. u 12:29.
Omerta je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 12:07   #11075
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

daj linkove na konkretne modele!

RedGreenBlue
Staro 14.06.2011., 12:37   #11076
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Tko ti je rekao da Cube ima bolju vilicu? Bolji je Dart od Suntour XCM.

Ja bi Konu u ovoj dilemi
Staro 14.06.2011., 12:41   #11077
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
jab na konu išao.
ali mi se sviđa 9 speed na cubeu... ili je i kona 9 ?!
više mi se sviđaju kočnice na cubeu... ova auriga je slaba. imao sam je jedno vrijeme iiiii nije to baš nešto

tudić... 888 postova
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 12:53   #11078
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Tko ti je rekao da Cube ima bolju vilicu?
Prodavač bicikli - serviser bicikli - natjecatelj u biciklizmu - susjed (ovo je sve jedna osoba, da nebi bilo zabune )

Da, stvar je u tome što mi je dug na AmEx prevelik pa nebi htio da pređe 5000kn, a Kona je bila 4900kn a sad je 5100kn, a uz to moram uzet i uricu (brzinomjer)..

Kaže da je vilica na Cube-u jača i nekako mu bolje leži/odgovara..
Čak Cube ima bolji mjenjač ili šta je već (ne XT) nego onaj SLX..

Ajde ljudi, za sad Kona vodi
Staro 14.06.2011., 13:03   #11079
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

XCM je čvršća od Darta 2 i to se osjeti u vožnji po grbavom terenu dosta. No i jedna i druga vilica su low end sa svojim mušicama i mogućim problemima (Dart da nema puni hod i da trzavo radi jer fali ulja + curenje ulja na reboundu, a XCM da dobije lagani luft u nogama relativno brzo + top out se čuje).

Kona će se teže penjati gore, no bit će zabavnija za spust. Od kočnica isti vrag, kad je Ryde i Auriga ispravna dobro koči. Što se djelova tiče - jako sitnu prednost bi dao Cube-u, no ako će se spuštati, Kona ima geometriju koja je za to bolja. Bicikl bi odabrao prema kriteriju što će se voziti. Cesta i usponi Cube, laganiji usponi i dugi spustevi - Kona. I dobro paziti na odabir veličina rama, jer Kona 20" je veća od Cubea 22" - Cube ima puno kraće bicikle.
Staro 14.06.2011., 13:37   #11080
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
@omerta
Možda bi ti bila bolja varijanta da digneš kredu u banci te platiš kešom. Razlika ti je amex keš 1034,00KN (što je vlika razlika).
Fino uzmeš http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast-deluxe/478 i sa kamatatama od npr. na 12mj te ispada povoljnije nego da platiš amexom (ako slučajno imaš stambenu štednju, ona ti može biti garancija za kredit te ti je kamata još povoljnija- bar kod ZABE). U roku par dana središ kredu a bajk rezerviraš.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 13:46   #11081
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@Omerta - Mislim da bi ti cak najbolje bilo kupit Konu Blast Deluxe 2009 (ista moja ).

Nazovi ciklo centar (uz uvjet da ti vel. odgovara) i vidi da li imaju jos koju na lageru. Prije 1-2.mj su imali jos par komada u 18 i 19" velicini ako se dobro sjecam.

Deore oprema sa Dart 2 viljom.

Cijena je 5.650,00 kn -15% popusta na kartice pa te ispadne oko 4900 kn sto ti ulazi u budzet
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 13:48   #11082
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
XCM je čvršća od Darta 2 i to se osjeti u vožnji po grbavom terenu dosta. No i jedna i druga vilica su low end sa svojim mušicama i mogućim problemima (Dart da nema puni hod i da trzavo radi jer fali ulja + curenje ulja na reboundu, a XCM da dobije lagani luft u nogama relativno brzo + top out se čuje).

Kona će se teže penjati gore, no bit će zabavnija za spust. Od kočnica isti vrag, kad je Ryde i Auriga ispravna dobro koči. Što se djelova tiče - jako sitnu prednost bi dao Cube-u, no ako će se spuštati, Kona ima geometriju koja je za to bolja. Bicikl bi odabrao prema kriteriju što će se voziti. Cesta i usponi Cube, laganiji usponi i dugi spustevi - Kona. I dobro paziti na odabir veličina rama, jer Kona 20" je veća od Cubea 22" - Cube ima puno kraće bicikle.
Mudro zboriš, ipak si dobar poznavalac, vidim po komentarima članova i tako
Da, ovo u vezi rame 20 - 22 sam skužio odmah a i prodavač mi je upravo to rekao što i ti.. Cube 22 mi je taman a Kona 22 povelika..

Odlučio sam, cesta i usponi, znači idem na Cube..

Ode ja to naručit..

Stvarno hvala svima (ne samo Vuci) na brzim i ajde konkretnim odgovorima..

Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
@omerta
Možda bi ti bila bolja varijanta da digneš kredu u banci te platiš kešom. Razlika ti je amex keš 1034,00KN (što je vlika razlika).
Fino uzmeš http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast-deluxe/478 i sa kamatatama od npr. na 12mj te ispada povoljnije nego da platiš amexom (ako slučajno imaš stambenu štednju, ona ti može biti garancija za kredit te ti je kamata još povoljnija- bar kod ZABE). U roku par dana središ kredu a bajk rezerviraš.
Eh da.. Ali ne plaćam ja nego frend mi to uzima na AmEx a njega ne želim tlačit za te neke kredite itd.. Da je moja kartica u pitanju napravio bih nešto slično ali ovako nemogu previše kalkulirat..

Uzet ću Cube Analog i bok..

Već puno puta sam tako nabrzinu odlučio, zagrizem za nešto a onda susjed/prijatelj/prodavač predloži nešto drugo i onda sam na čudu jer nisam upoznat sa tom novom stvari

Nadam se da ovaj put neću pogriješit..

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 14.06.2011. u 13:56.
Omerta je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 15:55   #11083
Demon Hunter
Registered User

@ 2die4 & murina - Puno hvala obojici

Uputit ću se jedan dan autom do Jaske, pa bih mogao odmah tamo i uzeti sic nakon što "se izmjerim".

Zna li netko kakav je izbor pedala kod njih? Te u kojem rangu cijene da gledam, tj. na što bih sve trebao obraćati pažnju?
Staro 14.06.2011., 16:09   #11084
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Exclamation 15.06.2011. Brežice

Ja sutra idem (nadam se) u Brežice odpedalirati po naočale, ako ima zainteresiranih, dobrodošli svi. Tempo otprilike 1h30min jedan smjer ili manje. 42km jedan smjer. Start 08:30, najkasnije 09:00.

U slučaju kiše ili mokre ceste, otpada.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 16:11   #11085
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Sa XCM-a sam prešao na Dart 3 i razlika mi je bila nebo i zemlja. XCM je bio najobičniji feder, osjećaj ko u Renaultu 4, a Dart je radio ono za što je predviđen, amortizirao udare. Tanji je ali mi je puno sigurniji bio nego XCM. Suntour mi nije dobio luft u nogama ali je topout bio ko topovski udar, kidao ramena Za namjenu koju Omerta govori, bit će mu dobra i jedna i druga.
Staro 14.06.2011., 16:51   #11086
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
Autor Demon Hunter Pregled postova
Uputit ću se jedan dan autom do Jaske, pa bih mogao odmah tamo i uzeti sic nakon što "se izmjerim".

imaš proteu i na branimirovoj pošto vidim da si iz zg-a.

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 17:29   #11087
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Dart2 već 3 godine u pogonu - trenutno sam dosta zadovoljan kako vilica radi - začuđujuće meko. Mada je imala svoje trenutke - znade biti dosta tvrda ako fali ulja. Kad se to sredi sasvim solidna za XC. Sa curenjem ulja nisam imao problema (možda zato što je nisam toliko rastavljao i doktorirao na vilicama)
Staro 14.06.2011., 19:45   #11088
Demon Hunter
Registered User

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
imaš proteu i na branimirovoj pošto vidim da si iz zg-a.

Onda sam već sutra tamo, puno hvala
Staro 14.06.2011., 19:49   #11089
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
tudić... 888 postova
To ja namjerno stao na tome, i sada više ne postam nigdje osim ovdje u svaštari, sviđ mi se broj, podudara se s nečim

RedGreenBlue
Staro 14.06.2011., 20:16   #11090
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Napokon sam sklepao sve kaj je trebalo pa vikend report iz Kuzelja slijedi:

2011-06-11 Kuželj-Kostel-B.Loka-Ajbelj-Podstene-Žaga-Kuželj

Subotnje jutro osvanulo je u maglustini, uobicajeno za ovaj kraj. Kad se magla razisla i sunce osvanulo Tajci i ja smo laganini odpedalirali 5km uzvodno do crkve Sv. Ane na jedan romantican dorucak uz prekrasan pogled na tok Kupe.
Nazad do Kuzelja, pakiranje i pravac Zaga. Tu skrecemo lijevo i uzbrdo za utvrdu Kostel. Kostel je u renoviranju pa smo utvrdu mogli gledati samo iz daljine. Steta.
Dalje nastavljamo kruzno preko B. Loke, Ajbelja sve do Podstena gdje smo se pogostili sumskim jagodama uz milozvucje sumskog potocica. Na povratku u Kuzelj radimo duzu pauzu na prekrasnoj plazi koju smo slucajno nasli jer se ne vidi s ceste, a kad malo zatopli mogao bi tu pasti i jedan kupanac .
Lijepih i ugodnih 59km (ukljucujuci i Sv. Anu).

GPS track

Slike

2011-06-12 Kostelska planinska pešpot - biciklom

Ovaj puta sam odlucio umjesto cestom, potegnuti poprecki planinarskim putom do Potoka. Dosta mi je ceste od dan ranije.
Naravno da mi je palo na pamet kako bi mi se lako moglo dogoditi da do Potoka guram i nosim bajk, a najmanje se vozim. Na svu srecu to se nije dogodilo, ali je guranja i nosenja uzbrdo po kojzjoj stazi bilo sasvim dovoljno. Na nekim mjestima sam se pitao sto je meni ovo trebalo, ali kad je krenuo spust sve sam zaboravio - vrijedi svake kaplje znoja .
Od Potoka cestom, pa makadamom standardno do vrsnog dijela gdje je potrebno cca 7min uprtiti bajk na ledja i ispenjati se do vrha.
Kratak odmor, nosenje bajka do Kuzeljskog okna, i jos nesto sitno ispod i onda rapsodija spusta duga 20ak minuta.
Svaki puta sve vise gustam u ovom spustu niz stenu.
Malo sam se poigrao s novom GoPro kamerom, rezultat je par linkova nize.

I secer na kraju. Vjerovali ili ne, sa sebe sam skinuo, ni vise ni manje nego 31 krpelja.
Inace, stena je drzala i prijasnji rekord ...mislim da je bio oko 17...tako da tko misli gore, nek se ne cudi malenim bestijama.

GPS track

Slike

Filmic

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 14.06.2011. u 21:37.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 20:33   #11091
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Jako zgodne staze Nik...izgleda jako zanimljivo

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 20:45   #11092
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Odlicna voznja jos jednom. i super filmic, pogotovo oni dijelovi di nosis i guras bajk

al drugi puta stavi neku pjesmu sa filmicem
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 20:56   #11093
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ima netko ideju koji bicikl kupiti do 2500kn? Novi, v-brake, za osobu od 185cm/90kg.
Neki MTB vjerojatno, ništa specijalno. Vožnja uglavnom grad, nasip, Bundek i sl.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 21:21   #11094
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

CROSSWAY 15-V - Cross Bike (cijena bi trebala biti u buđetu)

@nik lijepi izlet!
-->
http://www.gigant.hr/bicikli/gigant_...g_bicikli.html --> CROSSWAY 15-V - Cross Bike (cijena bi trebala biti u buđetu)

@nik lijepi izlet!

Zadnje izmijenjeno od: MIK. 14.06.2011. u 21:32.
Staro 14.06.2011., 21:29   #11095
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Nik, predobar video, baš sam ga sa guštom pogledao! Kad si krenuo snimiti panoramu, mislio sam da si na bajku i gledam di će ovi ludonja, nije valjda da je iza toga staza za spust

Još nikad nisam skupio krpelja a bojim se trenutka kad ga vidim negdje na sebi
Staro 14.06.2011., 21:39   #11096
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
He he...kak ti je palo na pamet da sam na bajku kad je bajk cijelo vrijeme na meni

Trebam snimiti jedno 5-10 videa i malo se poigrati s kodiranjem da izvucem maksimum i materijala - moze to i bolje, ali trebam jos iskustva. Budemo snimali po Sljemenu .
Steta sto nema nikoga ispred mene pa sgleda lisce u pokretu.

Inace podloga je dosta zeznuta za voznju, em je tandrkava, em je ispod lisca jako sklisko pa ti stisni kocnicu.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 23:35   #11097
tomiotok
Registered User

Datum registracije: May 2009
3:52 zakon kadar, a cijela tura predobra, svaka cast!
tomiotok je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2011., 00:28   #11098
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

NIK svaka ti čast, na volji, na ideji, na izvedbi, pjesmice mi obje pašu jako!
Video kvaliteta je očajna, ja znam odnosno vidio sam da može PUNO bolje izgledati, nego reci nam s čime si kodirao, koji program?
Koliko je na kraju ispala veličina kodiranod filea, a koliki je original?
E da daj da se nađemo da mi prebaciš barem nekaj od originala da vidim kaj se da izvuči iz toga!!

RedGreenBlue
Staro 15.06.2011., 00:28   #11099
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Nik, strava kolko moš propedalat

Nego kad smo kod vožnji, četvrtak jel odgovara nekom osim meni i Žacu?

tudajfor: problem je što vimeo filimić može biti do 500MB. I onda tjedan dana nema uploada.

Može li se na pinkbike uploadat video?
Staro 15.06.2011., 00:32   #11100
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Nitko neće pitati - kako su kočnice odradile svoje ? Zadovoljan ili ne ?

P.S. Što se videa tiče, kaj se ne može to smanjiti sa programima tipa AutoGK (XVID) ili StaxRip (H.264) ?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na