|
![]() |
#11071 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Nakon skoro mjesec dana druženja sa novim biciklom (Genesis Razor XR15) - prezadovoljan sam ![]() Svaki dan vozim 20-30km, vozio sam već i ture od 50-60. Konačno našao XL rukavice bez prstiju sa gelom (Marko-projekt) ![]() Bidon i držač također odavno kupljeni (Intersport). Jučer sam u MP-u uzeo i Master Link (pošto ga nemam na trenutnom Shimano lancu) za 20kn i neko silikonsko ulje za 35kn. Ivasol već imam, tako da ću ovaj tjedan otpeljat bike u lokalni servis da mi stave link pa da ga mogu sam po potrebi skidati lanac kako bi ga čistio. Ono što mi je sljedeće na listi su pedale tako da bih bio zahvalan na preporukama i savjetima ![]() Trenutne stock su mi preuske, a i površinom su male. I ne vjerujem im baš što se tiče izdržljivosti... Uglavnom vozim po cesti, no još uvijek sam prezelen da bi SPD došao u obzir. Tako da tražim preporuku nekih flat pedala, po mogućnosti u bijeloj boji a ako nema onda crne ![]() Cijenovni rang nisam odredio pošto neznam koliko koštaju solidne, no siguran sam da mi još uvijek netrebaju neke za 100€ ![]() Hvala vam unaprijed ![]() PS: Također bih molio i preporuku sica, pošto je ovaj stock dosta neudoban i mislim da bih bez problema vozio i duže ture sa poštenim sicom. Čitajući po netu vidim da ljudi preporučaju WTB i Specialized (među ostalima), gdje bi ih mogao otić pogledat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11072 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo ja ću ti dati preporuku za sic, odi u Proteu i neka ti tamo izmjere sjedišne kosti (imaju onu malu klupicu na koju sjedneš i oni to onda izmjere i naravno besplatno je) i onda točno znaš koju širinu sica trebaš za svoje dupe! A preporučam toplo Specialized Body Geometry siceve, imaš ih već od 250kn pa na dalje i vjeruj mi da se isplate, pogotovo za dulje rute, ali nebitno koju marku sica uzimaš, obaveznoi odi i izmjeri si dupe "sjedišne kosti" tamo jer jedino tako ćeš biti 100% siguran koja širina ti treba! Evo da ti bude malo jasnije oni ti imaju ovo ili nešto slično ovome s čime se to mjeri! http://www.nidus-corp.com/TinyImages.../assometer.jpg
![]() |
#11073 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Imaš WTB u DSG-u, a navodno bi ih trebao moći i isprobati. Specialized u Protei. Moram se ispričati svojoj vilici kad sam rekao da je Tora bolja po malim neravninama. Problem je bio samo u Marzovom manualu koji nema veze s mozgom. Slučajno sam na mtbr forumu naletio na nekog Marz tehničara koji ima istu vilicu i dao je potpuno drugačije upute za pumpanje. Isprobao i potpuno druga vilica. Da nebi bio potpuno oduševljen, jučer je poslije jednog dropa ispao čep za TST i kompresiju ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: murina. 14.06.2011. u 11:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11074 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Molim vas, pomagajte, do 14h moram naručit ako hoću da stigne prekosutra.. Da ne duljim, cijena je skoro ista, Cube 4900kn (AmEx), Kona 5100kn (AmEx), oprema također, ali navodno Cube ima bolju vilicu.. Znači, po vašem mišljenju: KONA BLAST ili CUBE ANALOG kona blast http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast/477 cube analog http://www.thebikelist.co.uk/cube/an...isc-2011/specs
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 14.06.2011. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11077 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
jab na konu išao. ali mi se sviđa 9 speed na cubeu... ili je i kona 9 ?! više mi se sviđaju kočnice na cubeu... ova auriga je slaba. imao sam je jedno vrijeme iiiii nije to baš nešto tudić... 888 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11078 |
Premium
|
Prodavač bicikli - serviser bicikli - natjecatelj u biciklizmu - susjed (ovo je sve jedna osoba, da nebi bilo zabune ![]() Da, stvar je u tome što mi je dug na AmEx prevelik pa nebi htio da pređe 5000kn, a Kona je bila 4900kn a sad je 5100kn, a uz to moram uzet i uricu (brzinomjer).. Kaže da je vilica na Cube-u jača i nekako mu bolje leži/odgovara.. Čak Cube ima bolji mjenjač ili šta je već (ne XT) nego onaj SLX.. Ajde ljudi, za sad Kona vodi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11079 |
Moderator
|
XCM je čvršća od Darta 2 i to se osjeti u vožnji po grbavom terenu dosta. No i jedna i druga vilica su low end sa svojim mušicama i mogućim problemima (Dart da nema puni hod i da trzavo radi jer fali ulja + curenje ulja na reboundu, a XCM da dobije lagani luft u nogama relativno brzo + top out se čuje). Kona će se teže penjati gore, no bit će zabavnija za spust. Od kočnica isti vrag, kad je Ryde i Auriga ispravna dobro koči. Što se djelova tiče - jako sitnu prednost bi dao Cube-u, no ako će se spuštati, Kona ima geometriju koja je za to bolja. Bicikl bi odabrao prema kriteriju što će se voziti. Cesta i usponi Cube, laganiji usponi i dugi spustevi - Kona. I dobro paziti na odabir veličina rama, jer Kona 20" je veća od Cubea 22" - Cube ima puno kraće bicikle.
![]() |
#11080 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
@omerta Možda bi ti bila bolja varijanta da digneš kredu u banci te platiš kešom. Razlika ti je amex keš 1034,00KN (što je vlika razlika). Fino uzmeš http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast-deluxe/478 i sa kamatatama od npr. na 12mj te ispada povoljnije nego da platiš amexom (ako slučajno imaš stambenu štednju, ona ti može biti garancija za kredit te ti je kamata još povoljnija- bar kod ZABE). U roku par dana središ kredu a bajk rezerviraš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11081 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
@Omerta - Mislim da bi ti cak najbolje bilo kupit Konu Blast Deluxe 2009 (ista moja ![]() Nazovi ciklo centar (uz uvjet da ti vel. odgovara) i vidi da li imaju jos koju na lageru. Prije 1-2.mj su imali jos par komada u 18 i 19" velicini ako se dobro sjecam. Deore oprema sa Dart 2 viljom. Cijena je 5.650,00 kn -15% popusta na kartice pa te ispadne oko 4900 kn sto ti ulazi u budzet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11082 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Da, ovo u vezi rame 20 - 22 sam skužio odmah a i prodavač mi je upravo to rekao što i ti.. Cube 22 mi je taman a Kona 22 povelika.. Odlučio sam, cesta i usponi, znači idem na Cube.. Ode ja to naručit.. ![]() Stvarno hvala svima (ne samo Vuci) na brzim i ajde konkretnim odgovorima.. Citiraj:
Uzet ću Cube Analog i bok.. Već puno puta sam tako nabrzinu odlučio, zagrizem za nešto a onda susjed/prijatelj/prodavač predloži nešto drugo i onda sam na čudu jer nisam upoznat sa tom novom stvari ![]() Nadam se da ovaj put neću pogriješit..
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 14.06.2011. u 13:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11083 |
Registered User
|
@ 2die4 & murina - Puno hvala obojici ![]() Uputit ću se jedan dan autom do Jaske, pa bih mogao odmah tamo i uzeti sic nakon što "se izmjerim". Zna li netko kakav je izbor pedala kod njih? Te u kojem rangu cijene da gledam, tj. na što bih sve trebao obraćati pažnju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11084 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() Ja sutra idem (nadam se) u Brežice odpedalirati po naočale, ako ima zainteresiranih, dobrodošli svi. Tempo otprilike 1h30min jedan smjer ili manje. 42km jedan smjer. Start 08:30, najkasnije 09:00. U slučaju kiše ili mokre ceste, otpada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11085 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11086 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11087 |
no fear
|
Dart2 već 3 godine u pogonu - trenutno sam dosta zadovoljan kako vilica radi - začuđujuće meko. Mada je imala svoje trenutke - znade biti dosta tvrda ako fali ulja. Kad se to sredi sasvim solidna za XC. Sa curenjem ulja nisam imao problema (možda zato što je nisam toliko rastavljao i doktorirao na vilicama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11088 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11090 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Napokon sam sklepao sve kaj je trebalo pa vikend report iz Kuzelja slijedi: 2011-06-11 Kuželj-Kostel-B.Loka-Ajbelj-Podstene-Žaga-Kuželj Subotnje jutro osvanulo je u maglustini, uobicajeno za ovaj kraj. Kad se magla razisla i sunce osvanulo Tajci i ja smo laganini odpedalirali 5km uzvodno do crkve Sv. Ane na jedan romantican dorucak uz prekrasan pogled na tok Kupe. Nazad do Kuzelja, pakiranje i pravac Zaga. Tu skrecemo lijevo i uzbrdo za utvrdu Kostel. Kostel je u renoviranju pa smo utvrdu mogli gledati samo iz daljine. Steta. Dalje nastavljamo kruzno preko B. Loke, Ajbelja sve do Podstena gdje smo se pogostili sumskim jagodama uz milozvucje sumskog potocica. Na povratku u Kuzelj radimo duzu pauzu na prekrasnoj plazi koju smo slucajno nasli jer se ne vidi s ceste, a kad malo zatopli mogao bi tu pasti i jedan kupanac ![]() Lijepih i ugodnih 59km (ukljucujuci i Sv. Anu). GPS track Slike 2011-06-12 Kostelska planinska pešpot - biciklom Ovaj puta sam odlucio umjesto cestom, potegnuti poprecki planinarskim putom do Potoka. Dosta mi je ceste od dan ranije. Naravno da mi je palo na pamet kako bi mi se lako moglo dogoditi da do Potoka guram i nosim bajk, a najmanje se vozim. Na svu srecu to se nije dogodilo, ali je guranja i nosenja uzbrdo po kojzjoj stazi bilo sasvim dovoljno. Na nekim mjestima sam se pitao sto je meni ovo trebalo, ali kad je krenuo spust sve sam zaboravio - vrijedi svake kaplje znoja ![]() Od Potoka cestom, pa makadamom standardno do vrsnog dijela gdje je potrebno cca 7min uprtiti bajk na ledja i ispenjati se do vrha. Kratak odmor, nosenje bajka do Kuzeljskog okna, i jos nesto sitno ispod i onda rapsodija spusta duga 20ak minuta. Svaki puta sve vise gustam u ovom spustu niz stenu. Malo sam se poigrao s novom GoPro kamerom, rezultat je par linkova nize. I secer na kraju. Vjerovali ili ne, sa sebe sam skinuo, ni vise ni manje nego 31 krpelja. Inace, stena je drzala i prijasnji rekord ![]() GPS track Slike Filmic Zadnje izmijenjeno od: Nik. 14.06.2011. u 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11091 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Jako zgodne staze Nik...izgleda jako zanimljivo ![]()
![]() |
#11093 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Ima netko ideju koji bicikl kupiti do 2500kn? Novi, v-brake, za osobu od 185cm/90kg. Neki MTB vjerojatno, ništa specijalno. Vožnja uglavnom grad, nasip, Bundek i sl.
![]() |
#11094 |
no fear
|
CROSSWAY 15-V - Cross Bike (cijena bi trebala biti u buđetu) -->
@nik lijepi izlet! http://www.gigant.hr/bicikli/gigant_...g_bicikli.html --> CROSSWAY 15-V - Cross Bike (cijena bi trebala biti u buđetu)
@nik lijepi izlet! Zadnje izmijenjeno od: MIK. 14.06.2011. u 21:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11095 |
Premium
|
Nik, predobar video, baš sam ga sa guštom pogledao! Kad si krenuo snimiti panoramu, mislio sam da si na bajku i gledam di će ovi ludonja, nije valjda da je iza toga staza za spust ![]() Još nikad nisam skupio krpelja a bojim se trenutka kad ga vidim negdje na sebi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11096 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
He he...kak ti je palo na pamet da sam na bajku kad je bajk cijelo vrijeme na meni ![]() Trebam snimiti jedno 5-10 videa i malo se poigrati s kodiranjem da izvucem maksimum i materijala - moze to i bolje, ali trebam jos iskustva. Budemo snimali po Sljemenu ![]() Steta sto nema nikoga ispred mene pa sgleda lisce u pokretu. Inace podloga je dosta zeznuta za voznju, em je tandrkava, em je ispod lisca jako sklisko pa ti stisni kocnicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11097 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
3:52 zakon kadar, a cijela tura predobra, svaka cast! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11098 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
NIK svaka ti čast, na volji, na ideji, na izvedbi, pjesmice mi obje pašu jako! Video kvaliteta je očajna, ja znam odnosno vidio sam da može PUNO bolje izgledati, nego reci nam s čime si kodirao, koji program? Koliko je na kraju ispala veličina kodiranod filea, a koliki je original? E da daj da se nađemo da mi prebaciš barem nekaj od originala da vidim kaj se da izvuči iz toga!!
![]() |
#11099 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nik, strava kolko moš propedalat ![]() Nego kad smo kod vožnji, četvrtak jel odgovara nekom osim meni i Žacu? ![]() tudajfor: problem je što vimeo filimić može biti do 500MB. I onda tjedan dana nema uploada. Može li se na pinkbike uploadat video?
![]() |
#11100 |
Moderator
|
Nitko neće pitati - kako su kočnice odradile svoje ? Zadovoljan ili ne ? ![]() P.S. Što se videa tiče, kaj se ne može to smanjiti sa programima tipa AutoGK (XVID) ili StaxRip (H.264) ?
![]() |
|
|