|
![]() |
#571 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
A ja cu ti sad reci da naspram asrocka, nikad nebi gigabyte uzeo, a pogotovo ne MSI ![]()
![]() |
#572 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Prvi test sa pritezanjem.Rastavio sam sve i nanovo plocicu za montiranje stavio na plocu.Sve sjedan u rupe predvidjene za socket 1155 plust toga sjeda i u jos dva utora na samoj ploci.Znaci nema zabune. Stegnuto prstima.Stavljen venomous i malo zategnut. Nista opet 45. Malo otpusten, opet nista. No i kao takav ga nebih stavio jer totalno klizi. Odvrnut do kraja nema sanse. Opet error 45. Znaci s pritezanjem nema veze. Sad idem stavit serijski i postam kad vidim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Ako možeš zamijeniti procesor, onda ti želim sreću sa sljedećim. Ali opet je pitanje da li će ili kad će taj kuler opet odlučiti malo zajebati stvar. Da je po mome, radije bih uzeo drugi kuler. Ne daj se zajebavati.
![]() |
![]() |
#574 |
Premium
|
Vratio sad serijski 2x bas da testira. Sve radi! Venomous negdje radi sranja. Ide u prodaju. E sad cu uzeti drugi jaci cooler nesto tipa coolmaster i staviti. Ako radi super.Ako nebude radilo onda je problem ili do ploce ili do procesora iako sumnjam da je procesor.Prije ce biti sistem montiranja na ploci.Iako neznam jel uopce i pisalo da je venomous za 1155.No sad bar znam sto i kako dalje... Ma nedam se ja nebrinite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Bas i nemas neki izbor jacih hladnjaka. Sve je to jako, jako blizu a Venomus je od svih najlaksi, najmanji i najprakticnija a osim toga super radi sa sporim ventovima sto bas i nije odlika konkurencije. Od Coolermastera nije jaci ni jedan. Mijenjaj taj Venomus za Trulju. Za taj proc moras uzet malo jaci hladnjak, pogotovo ak ga mislis drzat na 4.5 ili sl. Vec i ovi high end su na samoj granici prihvatljivosti sa 1.34 ili sl, plus sto dolazi ljeto. Pogledaj Megahalems. |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Premium
|
Sve sam slozio sad unutra tako da vise nevadim i neisprobavam. Zakljucio sam da je venomoud problem.Bio je v-x i u vodoravnom polozaju tako da se samo prislanja na proc, ali imao sam backplate. Kad budem stavio neki drugi konkretno coolmaster znat cu vise no v-x neide.Tko zeli? ![]() 2Magarac kazes da nije ni jedan jaci od coolmastera? Mislis da ti je taj aktivni coolmasterov V8 dobar cooler ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
|
Krivo sam se izrazio ni jedan Coolermaster nije jaci od Venomusa. Probao sa i V8 V6 i oba su bez brzih i bucnih ventova , "smece". Za best buy 212+ nisam siguran dal je dosta jak za takve taktove. Vidio sam danas review od H60 i nije nista posebno, blizi H50 nego H70. Megahalems bi bio moj izbor ili neki njihov u tom stilu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Premium
|
http://www.clunk.org.uk/reviews/high...1/Page-14.html Mene kod Noctue malo brine ovo sto tu pise. Stavio sam krivi link ali nema veze. Negdje sam procitao review gdje su dobivali dosta lose rezultate na 2600k. Cak su trazili novi hladnjak i isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Čisto za usporedbu: http://www.youtube.com/watch?v=07XTN...layer_embedded Obrati pažnju na 4.4 GHz: http://www.overclock3d.net/reviews/c...octua_nh-d14/2 EDIT: Sad vidim da je u ovom tvom linku testirano s različitim ventilatorima. Zanimljivo. Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 26.05.2011. u 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Krivo sam se izrazija, Corsair H70. evo gledam review, stvarno je zvijer. http://www.overclockersclub.com/revi...sair_h70/4.htm
![]() |
#586 |
Premium
|
H70 daje dobre rezultate samo kad mu ventovi na full brzini a tada ja bucniji od bilo cega. Kad se spusti brzina postaje prihvatljivo tih ali onda vise nije nista posebno. Ja kad trazim hladnjak gledam kako se ponasa sa normalnim ventilatorima a ne sa dve zvijercine na 2200rpm. Imam neke granice sto se buke tice i H70 mi je neprihvatljiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Premium
|
Nezam koliko su bucni ventovi na vodenom ali moji su od coolmastera led 2000RPM sa 70CFM-a 19DB i nisu uopce glasni... Neznam ima li to ikakve veze ili ne ali ovdje je podrska za 3 socketa od kojih ni jedan nije 1155. Ok 1155 je najnoviji ali mozda zaista ima nekakve veze: http://www.xbitlabs.com/articles/coo...enomous-x.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Premium
|
Nasao sam o ovom problemu: http://www.overclock.net/intel-mothe...de-45-a-2.html tu pogotovo: http://www.tomshardware.co.uk/forum/...ty-mobo-issues Zadnje izmijenjeno od: NemoRS. 26.05.2011. u 21:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vjerujem da netko ovdje gleda koji ce batch pobrat. Koje to svrhe ima kad ga ionako neces terat toliko visoko, a i cisto sumnjam da je ikome i potrebno toliko ih dizat. Vezano za hladnjake, cm v8 je poprilicno los i iznimno glasan hladnjak. Citiraj:
Btw koristi edit opciju ![]()
![]() |
![]() |
#590 |
Premium
|
Ma da vidim sada, no ipak nesto u njegovom montiranju smeta za asrock ploce.Vjerojatno backplate se negdje prislanja na nesto. Mislim da caki ima u linkovima koje sam postao. Imas li ti kakavu asrockicu kod sebe i koji model. MOzda da ti probas ako zelis naravno? Oprosti na nekoristenju edita ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
|
Problem rijesen.Neznam tko je spomenio da jos jednom sve rastavim i pogledam uputstvo.Ima cugu i klopu ![]() Dakle malo sam detaljno pogledao i vidio da bez obzira sto se na bracketu za instalaciju od iza nalaze oni plasticni mali klizni mehanizmi za podesavanje rupa za socket, skuzio sam da se ipak onaj mali metal na kojega se od naprijeda sarafe vijci dodiruje direktno na plocu.Kako to nije pravilo probleme na 1366 zbog dizajna same ploce ovdje ocito je. Nasao sam gumene kruzice kao podloske koje sam imao na vijcima od naprijed te iste takve sam stavio i od iza tako da je dodirna povrsina sada na njima. Jos jednu stvar koju sam vidjeo i to sam instalirao jest onaj plasticni maleni kvadratic za samu sredinu bracketa za kojega su iskljucivo napisali da ide za 775 platformu. No i nju sam stavio tako da je i sredina same dodirne povrsine osigurana.Fino je sjelo sve i namontirano bez ikakvog koristenja sile. Venomous X je stegnut do kraja i sredisnji vijak za 1/4 kruga. Zaista neznam kako sam to mogao propustiti no nigdje na slikama i instalacijama nije to prikazano. Mislim da sam te gumene podloskice imao od necega drugoga. Bilo kako bilo sve radi. Temperature su samo za usporedbu 5-6 stpnjeva nize od serijskog hladnjaka u idlu ![]() Hvala jos jednom svima na pomoci...nebih uspio bez vas. Necete vjerovati ali sanjao sam montiranje venomousa i odlucio da probam jos jednom s tim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Premium
|
Budem ovih dana...malo me posao stisnuo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sad bum ja ko padobranac, ali ljudi ak stavljate metalni backplate, cijela njegova površina na strani koja gleda prema matičnoj mora biti izolirana od direktnog kontakta. Bez obzira jel to pisalo u uputstvima ili ne.
![]() |
#600 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|