|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
(riješeno) Kako isključiti user agent u internet browseru?
Bog svima! Na jednom forumu u opcijama pise:"Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.6" Kako to mozemo sprijeciti?(neki alat,ili...?) |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Zašto te to toliko brine? Manje više svaka stranica uz pomoć JS-a radi detekciju browsera(i OS-a). Spriječiti možeš tak da isključiš JavaScript u browseru, no sa tim opet nisi ništa napravio jer xy drugih stvari nebu radilo. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Brine me,zato kaj me hakirala ekipica sa ogame.ba(gasili ruter prije napada). To su radili sa ip-om i os-om,koji su dobili od nekoga sa tog foruma. Mozda postoji i kaki programcic,jer mi java treba? |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ako su ti gasili ruter, onda imas puno ozbiljnijih problema od toga da ti vide koji os koristis... |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hebena je to ekipa,da.Srusili su server ogame.sr,a kak nebi mene (: Djeca ovak nes rade: **********Bez takvih linkova********* Zadnje izmijenjeno od: nino. 05.05.2011. u 22:00. |
![]() |
![]() |
#6 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
#7 |
Registered User
|
(: jesam na god i pol...i sad sam opet poceo,pa bih se htio osigurati od problema |
![]() |
![]() |
#8 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Svaki puta kada posjetis bilo koji server Apache zapisuje to u log: vrijeme, datum pa recimo GET lokacija gdje si pristupao i na kraju podaci korisnika koji se spajao u mom slucaju ovo je na kraju: "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100100100101 Firefox/4.0.1" Ne mozes to iskljuciti.
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1337
Datum registracije: Jul 2008
|
JavaScript Browser Detection se može 'prevariti' (bar se moglo kad me to zanimalo). U Firefoxu je postojala opcija u about:configu da se upise neki string koji JavaScript povlaci umjesto Browser Detectiona tj. da se string izmjeni (mislim da se radi o general.useragent.extra.firefox stringu). Mislim da se isto može napraviti i globalno izmjenom User Agent keya u registryu browsera (ako se ne varam, za IE je HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > Current Version > Internet Settings > User Agent key). No, ako ti resetiraju router, problem je ozbiljniji od samog User Agenta.... |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne kuzim? Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 10.05.2011. u 02:09. Razlog: napisao sam krivo slovo |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
malo googlam.....jel to to ili ima josh nesh opasnije? "... - Napad sa desihronizacijom sa tzv zero-data Kao sto mu ime kaze ovaj napad se zasniva na slanju ogromnog broja tzv. Nula data serveru i klijentu (koje ne sadrze nista) koji nisu vidljivi ali primoravaju server i klijent da prekinu konekciju zbog preopterecenjaTCP/IP konekcije...." |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Use Tor (u kombinaci sa portable FF). Malo je sporije, al' tko te hackne svaka mu cast!
#15 |
Registered User
|
moze lock
rijeseno,prestao sam ogejmati na .hr serveru |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor