|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
novi zakon, komentari me zanimaju
dakle surfam malo danas i naletim na ovo http://danas.net.hr/crna-kronika/pag...06.html?pos=n0 interesira me mišljenje kolega forumaša o ovome zakonu po meni se gubi pravo na privatnost i ovo je definitivno kršenje ustava |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
No s druge strane bare, nekoliko zelenih i civilnih udruga celnika (demokrati ili republikanci = Bu$iness as usual) pokrenulo je razumno pitanje : Will The Patriot Act Live On? Buduci da je "privremena" mjera bila stavljena upravo naglaskom na naseg zamisljenog neprijatelja i sad bas i nema svrhu. No mili senatori sute ko ribe i dapace, uredno ce dici ruku za njegov ostanak. Po uzoru na isto ogranicavanje sloboda pod izlikom sigurnosti, tesko je biti optimista u nasoj prici, gdje se potpisuje sve sto padne na stol. Posebno u slucaju "dan prije juce" glasnogovornici na zici. No Svastara ne trpi politiku, pa necemo dalje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ma strasno, nadam se da ce se baviti velikim ribama i dilerima piratizacije, a ne s nama koji koristimo vecinu stvari u kucanstvu ![]() A ne kuzim i to tajno ce uci u stan, kad i kako?! ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Koliko sam vidio za takve ovlasti policije biti će potreban sudski nalog. A to se ne izdaje za svakog i za svaku pizdariju. Pa shodno tome, mislim da se ne bi trebali previše brinuti. ![]() Iako, ne sviđa mi se ideja da država zaviruje pod svaki lonac jer to otvara velike mogućnosti zloupotrebe. Vidjet ćemo kad stupi na snagu, kako će izgledati konačan tekst zakona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Poznavajući našu 'apolitičnu' policiju, imam neki feeling da će ubrzo u raznim šund novinama biti tekstova o mnogim poznatim osobama, pogotovo političarima (čitaj: oporbi).
![]() |
#9 |
Guest
|
ovo je krsenje najmanje 3 clanka Ustava, a zivo me zanima kako bi mi tajno usli kroz protuprovalna vrata. ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ovaj dio o piratstvu je jako zanimljiv. Neka prvo krenu od sebe, pa neka onda tek idu dalje. Kad bi stvarno išli kažnjavati svaku glupost, vezanu uz piratluk, onda bi prvo pola policije palo (ako ne i više), pa tek onda ostali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Danas baš čital i komentiral ovo sa starim, strava što sve na silu proguravaju, začas bude ko orvelova 1984. Nekvu jebenu logiku imaju nas ganjati za nešto što smo svi unaprijed već platili kaznu zbog nečega što smo MOŽDA učinili (čitaj ZAMP-ov namet - tenk ju veri mač Josipović). Poslao i PM Dragurinu Lesaru pred par sati, da čujem njegovo mišljenje ![]() Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 16.05.2011. u 13:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Kod nas se zna odavno (iliti zna se ![]() Svakakvih zakona ima, a čini mi se da će i ovaj bit jedan od onih sredstava za maltretiranje normalnih ljudi. Bit će gluposti sigurno i vrlo vjerojatno će popušit obićni geekovi, a "tatini sinovi" neće ni osjetit (ni) ovaj zakon. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
to je klasika hrvacka... pa ima par godina da je lopina/junkie se namjerio na krivog oca sa bebom u šetnji po scenariju - bebu u ruke i gan na glavu ono parmjesečnog djeteta. srećom se otac uspio izboriti za bebu i gan, pa mu propuco nogu ili šta već, ni ne sjećam se... možda je samo oko njega par metaka ispalio u pod. pogodi dalje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
uopce ne sumnjam da bi bilo krvi, pa nek izvrsioci idu s glavom u torbi ![]() jos samo fali da HRT dobije ovlasti prisluskivanja da vide jel u domu imas televizor ili radio ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
mene samo zanima hocemo li svi u zatvor kad nam vide sta sve skidamo i sta smo sve skinili ![]() a za prisluskivanje i to, cisto me zaboli, moze sam cuti kak cura vristi i kak ja pjevušim ![]()
![]() |
#18 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Gledam i ne vjerujem. Postaviti ću ja tajno claymorice iza ulaznih vrata pa nek tajno uđu. P.S. ovo da gubite privatnost tek sada je smiješno, mislim da već odavno znaju točno gdje surfate, šta skidate, šta volite i šta kupujete, tako da... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
al ono mislim stvarno, ovi nasu ko da previse gledaju CSI policajci ili sta, uci nekom u kucu i postavit kamere da ih nitko ne vidi. al eto kako je vedran rekao, bas me zanima kako bi prosao meni u kucu gdje je multilock i kamera na ulazu koja snima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovo je kršenje ljudskih prava i ljudske slobode..Hoče legalizirati ono što rade več godinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Kaj nije politika zabranjena na forumu :? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
inace, bilokakvo zadiranje u dom ili privatnost doma zahtijeva ili neposrednu opasnost po ljudski zivot/nacionalnu sigurnost ili sudski nalog koji mora bit DOBRANO opravdan. znaci kazneno djelo. |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
jbg kad tad se znalo da će stupiti na znaku ovaj zakon... u nekim zemljama EU je to normalno, a "naši" samo kopiraju sve zakone, valjali oni ili ne. Umjesto da se oko svakoga zakona malo bolje promisli, a ne samo izglasa jer ga ima i EU.
WarPig - MB:ASrock Z97X Killer CPU:i7 4790K @4.4, COOLER: Scythe Asuhra LE, RAM:4*4GB G.Skill Trident 2400mhz , SSD: 250GB, 120GB, 120GB Intel 535, HDD: WD Caviar RED - 1TB, GFX:Nvidia Gainward 970GTX Phantom, CASE:Antec GX700,PSU:Antec 850W High Current Gamer modular, Asus Xonar DX 1+ Logitech 2.1 Z-323, Headset: Roccat Kave 5.1, Monitors: Samsung LS24D590PLX, Mouse:Logitech G602, Tipkovnica:Logitech Orion Spark, Mouse Pad: Logitech G240, OS:Win 10 64bit |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Još jedan u nizu zakona kojim se naša bajna država svom silom želi dodvoriti svemoćnoj EU. Dok se Finska i ostale skandinavske države brinu da svojim stanovnicima ustavno zagarantiraju i omoguće pravo pristupa Internetu, Francuska se blamira da bolje ne može, a svjetska policija u vidu Amerike - lovi kućanice koje samo što nisu izvršile torrentima pogonjen državni udar. O kućanici i mnogočemu drugome pogledajte u dokumentarcu naziva - RiP!: A Remix Manifesto, jer se bavi točno ovim kaj se priprema kod nas. Umjesto da se ugledamo na Finsku i sl., nama kao državi su uzor Francuska i Amerika, a ako takav dvojac visokorazvijenih zemalja nije u stanju propisno uvesti i provoditi zakon o kršenju autorskih prava, ilegalnoj nabavci zaštićenih materijala i svemu kaj ide s tim rukom pod ruku - onda znate kakav šou bude ispal u Lijepoj Našoj. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.05.2011. u 17:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
europska unija je govno koje ce se raspast samo od sebe i nadam se da ce hrvatski narod na referendumu vecinom zaokruziti "NE". |
![]() |
![]() |
#30 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Možda su upravo ljubavnici špijuni ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas