PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   novi zakon, komentari me zanimaju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=214955)

jed2i 16.05.2011. 12:30

novi zakon, komentari me zanimaju

dakle surfam malo danas i naletim na ovo

http://danas.net.hr/crna-kronika/pag...06.html?pos=n0

interesira me mišljenje kolega forumaša o ovome zakonu

po meni se gubi pravo na privatnost i ovo je definitivno kršenje ustava

Visage 16.05.2011. 12:52

Citiraj:

Autor jed2i (Post 1908519)

To je u razradi vec vise od dvije godine i usporavalo se dok ne gurne u opticaj. Sad, koliko je ova interpretacija slobodna u kratkom clanku... ne znam. Treba ipak malo jos pricekati pa vidjeti sto stvarno tamo stoji.

No s druge strane bare, nekoliko zelenih i civilnih udruga celnika (demokrati ili republikanci = Bu$iness as usual) pokrenulo je razumno pitanje : Will The Patriot Act Live On?

Buduci da je "privremena" mjera bila stavljena upravo naglaskom na naseg zamisljenog neprijatelja i sad bas i nema svrhu. No mili senatori sute ko ribe i dapace, uredno ce dici ruku za njegov ostanak. Po uzoru na isto ogranicavanje sloboda pod izlikom sigurnosti, tesko je biti optimista u nasoj prici, gdje se potpisuje sve sto padne na stol. Posebno u slucaju "dan prije juce" glasnogovornici na zici. No Svastara ne trpi politiku, pa necemo dalje.

Visage 16.05.2011. 12:59

dupli post - greska

robert7 16.05.2011. 13:00

Ma strasno, nadam se da ce se baviti velikim ribama i dilerima piratizacije, a ne s nama koji koristimo vecinu stvari u kucanstvu :) Znaci koji je smisao privatnosti doma, te da li policija treba onda nalog za ulaz u kucu?!

A ne kuzim i to tajno ce uci u stan, kad i kako?! :D Onak nije da svi susjedi znaju ko zivi u mojoj kuci pa ce vidjet nesto sumnjivo, a uostalom, ako se odluce uci u dvoriste cekaju ih 2 Američka Staforda željna igre, pa nek im je sretno :D

laytime 16.05.2011. 13:05

Koliko sam vidio za takve ovlasti policije biti će potreban sudski nalog. A to se ne izdaje za svakog i za svaku pizdariju. Pa shodno tome, mislim da se ne bi trebali previše brinuti. :D

Iako, ne sviđa mi se ideja da država zaviruje pod svaki lonac jer to otvara velike mogućnosti zloupotrebe.
Vidjet ćemo kad stupi na snagu, kako će izgledati konačan tekst zakona.

syss 16.05.2011. 13:06

baš i ja nekaj razmišljam... šta treba stavljati alarme na kuću i pese napadače da bi nas branili od čuvara reda i mira.

Pomo 16.05.2011. 13:21

Citiraj:

Autor syss (Post 1908548)
baš i ja nekaj razmišljam... šta treba stavljati alarme na kuću i pese napadače da bi nas branili od čuvara reda i mira.

A što je tu novo?
Imam priča, osobnih, ali nije ovaj forum za to.

coconut 16.05.2011. 13:22

Poznavajući našu 'apolitičnu' policiju, imam neki feeling da će ubrzo u raznim šund novinama biti tekstova o mnogim poznatim osobama, pogotovo političarima (čitaj: oporbi).

CyCl0p$ 16.05.2011. 13:25

ovo je krsenje najmanje 3 clanka Ustava, a zivo me zanima kako bi mi tajno usli kroz protuprovalna vrata.:fiju:

D1viry 16.05.2011. 13:28

Ovaj dio o piratstvu je jako zanimljiv. Neka prvo krenu od sebe, pa neka onda tek idu dalje. Kad bi stvarno išli kažnjavati svaku glupost, vezanu uz piratluk, onda bi prvo pola policije palo (ako ne i više), pa tek onda ostali.

potemkin.hr 16.05.2011. 13:42

Citiraj:

Autor CyCl0p$ (Post 1908559)
ovo je krsenje najmanje 3 clanka Ustava, a zivo me zanima kako bi mi tajno usli kroz protuprovalna vrata.:fiju:

Razvalili bi ti vrata i onda rekli da je neko provalio :D

Danas baš čital i komentiral ovo sa starim, strava što sve na silu proguravaju, začas bude ko orvelova 1984.
Nekvu jebenu logiku imaju nas ganjati za nešto što smo svi unaprijed već platili kaznu zbog nečega što smo MOŽDA učinili (čitaj ZAMP-ov namet - tenk ju veri mač Josipović).
Poslao i PM Dragurinu Lesaru pred par sati, da čujem njegovo mišljenje :D

Mad_Duke 16.05.2011. 14:20

Citiraj:

Autor syss (Post 1908548)

Bio je jedan momak koji je ostavio klopku za medvjede u svojoj vikendici. Na kraju nije provalnik dobio ništa, nego on jer je ozljedio jadnog provalnika! :p

D1viry 16.05.2011. 14:40

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1908589)
Bio je jedan momak koji je ostavio klopku za medvjede u svojoj vikendici. Na kraju nije provalnik dobio ništa, nego on jer je ozljedio jadnog provalnika! :p

Da, smiješno al istinito. U nekim drugim državama lijepo stoje natpisi da će se provalnici/lopovi/krdo-kradice na mjestu upucavati. Zadivljujuće je kako se smanjio broj kojekakvih lopova. Ne ću u detalje (previše bi bilo OT).

Kod nas se zna odavno (iliti zna se :D) da treba biti što veći lopov. Ako mazneš 1000kn, možeš i u zatvoru završit, ali ako mazneš milijune iz firme i onda firmu prodaš, nikom ništ (nitko ni ne spominje naše divne tajkune više).
Svakakvih zakona ima, a čini mi se da će i ovaj bit jedan od onih sredstava za maltretiranje normalnih ljudi.

Bit će gluposti sigurno i vrlo vjerojatno će popušit obićni geekovi, a "tatini sinovi" neće ni osjetit (ni) ovaj zakon.

syss 16.05.2011. 14:46

to je klasika hrvacka... pa ima par godina da je lopina/junkie se namjerio na krivog oca sa bebom u šetnji po scenariju - bebu u ruke i gan na glavu ono parmjesečnog djeteta.

srećom se otac uspio izboriti za bebu i gan, pa mu propuco nogu ili šta već, ni ne sjećam se... možda je samo oko njega par metaka ispalio u pod.

pogodi dalje :) :( :)

CyCl0p$ 16.05.2011. 14:46

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1908570)
Razvalili bi ti vrata i onda rekli da je neko provalio :D

Danas baš čital i komentiral ovo sa starim, strava što sve na silu proguravaju, začas bude ko orvelova 1984.
Nekvu jebenu logiku imaju nas ganjati za nešto što smo svi unaprijed već platili kaznu zbog nečega što smo MOŽDA učinili (čitaj ZAMP-ov namet - tenk ju veri mač Josipović).
Poslao i PM Dragurinu Lesaru pred par sati, da čujem njegovo mišljenje :D

ne mogu uopce zamislit takav scenarij, najvise zato sto su ljudi najvise osjetljivi na napad u vlastitom domu, pogotovo nakon minulog rata.
uopce ne sumnjam da bi bilo krvi, pa nek izvrsioci idu s glavom u torbi:D

jos samo fali da HRT dobije ovlasti prisluskivanja da vide jel u domu imas televizor ili radio:lol2:

Rebbit 16.05.2011. 14:51

mene samo zanima hocemo li svi u zatvor kad nam vide sta sve skidamo i sta smo sve skinili :D

a za prisluskivanje i to, cisto me zaboli, moze sam cuti kak cura vristi i kak ja pjevušim :D

vedran031 16.05.2011. 14:55

On ce meni tajno uc u stan i postavit kamere? Ajde da i to vidimo :D

Neo-ST 16.05.2011. 15:25

Gledam i ne vjerujem.
Postaviti ću ja tajno claymorice iza ulaznih vrata pa nek tajno uđu.

P.S. ovo da gubite privatnost tek sada je smiješno, mislim da već odavno znaju točno gdje surfate, šta skidate, šta volite i šta kupujete, tako da... :D

knocker 16.05.2011. 15:28

al ono mislim stvarno, ovi nasu ko da previse gledaju CSI policajci ili sta, uci nekom u kucu i postavit kamere da ih nitko ne vidi.

al eto kako je vedran rekao, bas me zanima kako bi prosao meni u kucu gdje je multilock i kamera na ulazu koja snima :)

Bravo 16.05.2011. 15:32

Ovo je kršenje ljudskih prava i ljudske slobode..Hoče legalizirati ono što rade več godinama.

rendula 16.05.2011. 15:39

Kaj nije politika zabranjena na forumu :?

jed2i 16.05.2011. 16:16

ovo je rasprava vezana za zakone, tj zakon kojim se jasno krši ustav, po jednoj ili više točaka, nema politike i stranaka bla bla

baš me zanima rasplet situacije jer je 1. rujna jako blizu

CyCl0p$ 16.05.2011. 17:09

Citiraj:

Autor rendula (Post 1908630)
Kaj nije politika zabranjena na forumu :?

majstore, trebao bi znat da je politika sve i svugdje, a ne samo rasprava o politicarima i politickim strankama. dakle nemos zabranit ono sto je u svim sferama ljudskog zivota.

CyCl0p$ 16.05.2011. 17:11

inace, bilokakvo zadiranje u dom ili privatnost doma zahtijeva ili neposrednu opasnost po ljudski zivot/nacionalnu sigurnost ili sudski nalog koji mora bit DOBRANO opravdan. znaci kazneno djelo.

@qu@burn 16.05.2011. 17:24

jbg kad tad se znalo da će stupiti na znaku ovaj zakon... u nekim zemljama EU je to normalno, a "naši" samo kopiraju sve zakone, valjali oni ili ne. Umjesto da se oko svakoga zakona malo bolje promisli, a ne samo izglasa jer ga ima i EU.

McG 16.05.2011. 17:24

Još jedan u nizu zakona kojim se naša bajna država svom silom želi dodvoriti svemoćnoj EU. Dok se Finska i ostale skandinavske države brinu da svojim stanovnicima ustavno zagarantiraju i omoguće pravo pristupa Internetu, Francuska se blamira da bolje ne može, a svjetska policija u vidu Amerike - lovi kućanice koje samo što nisu izvršile torrentima pogonjen državni udar. O kućanici i mnogočemu drugome pogledajte u dokumentarcu naziva - RiP!: A Remix Manifesto, jer se bavi točno ovim kaj se priprema kod nas. Umjesto da se ugledamo na Finsku i sl., nama kao državi su uzor Francuska i Amerika, a ako takav dvojac visokorazvijenih zemalja nije u stanju propisno uvesti i provoditi zakon o kršenju autorskih prava, ilegalnoj nabavci zaštićenih materijala i svemu kaj ide s tim rukom pod ruku - onda znate kakav šou bude ispal u Lijepoj Našoj.:)

CyCl0p$ 16.05.2011. 17:40

europska unija je govno koje ce se raspast samo od sebe i nadam se da ce hrvatski narod na referendumu vecinom zaokruziti "NE".

Baja 001 16.05.2011. 17:43

Baš san neki dan raspravlja. Zar nema više zakona koji zadirzu u ljudska prava, tipa vezanje u autu, kaciga na motociklu, i sl. Zakoni su prošli tako da, mislim da nećemo previše utjecat na ovo.

hardflat 16.05.2011. 19:40

Ne dao bog da nekoga zateknem u stanu:DualWiel: dok dolazim sa posla:Machineg:, osim naravno ženinog ljubavnika:lol2:.

Neo-ST 16.05.2011. 19:45

Možda su upravo ljubavnici špijuni :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13.