|
![]() |
#5102 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5104 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jurice dobro došao napokon i u naše vode! ![]() najveći tvoj poklon ovoj (prilično maloj) zajednici hifi threada može biti blueprint tvojih bijelih transmisija sa disklejmerom da ne odgovaraš na pm-ove... po "tko je jamio, jamio je" principu ![]() kad smo već tu, da li netko zna iz iskustva kako se hendlaju dupli integrirani spdif izlazli u w7 sa int. mbo... znači ako mbo ima optiku i coax, da li šalje simultano na oba izlaza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5105 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() E sad, ako nekom to nije dovoljno, to nije moj problem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5108 |
Moderator
|
thnx ![]() edit: jel to radi out-of-the-box na w7 ili ima neke kemije? znam da spdif i analogni izlazi zajedno je malo zayebanije izvesti, trebaju se klonirati izlazi, pa virtualni device i sl. Zadnje izmijenjeno od: syss. 23.04.2011. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5109 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Ishmael dobrodošao na forum ![]() Eto, i meni si uvelike pomogao pred kojih dve godine (još jednom hvala i nadam se da nisam bio dosadan), kao i ko zna koliko njima. Naravno da te ljudi (za koje google ne postoji) sad vide kao audioflskog boga i očekuju da izbaciš vrijednosti 0,000001 nečega "naslijepo" i onda je to to! Bojim se da ovdje ne budeš previše pročitao osim o famoznim kablovima i inim da tako kažem pizdarijama.
![]() |
#5110 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Firmware možda i bi pomogao, ali pitanje je da li panasonic uopće apdejta firmware za takve stvari. S druge strane, možda je stvar u starijem čipu koji ne može prožvakat to s usb-a, a u tom slučaju nemreš ništa.
![]() |
#5111 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Radi skroz normalno, bez ikakvog dodatnog podešavanja. Staviš pod default playback device SPDIF izlaz i radi i coax i optika paralelno. Ja sam tako Z-5500 imao spojene. Jedne na optiku, druge na coax, radilo bez greške. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5113 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@ ismael_ Dobrodosao ![]() I ja potvrdjujem da ce ti svi izlazi raditi paralelno, jedino sto kroz spdif nemos progurati visekanalni dtsma ili ddtrue.
![]() |
#5115 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Weljkam Ishmael ![]() Citiraj:
![]() No za snagu si u pravu, iako ne moraš nužno imati stotine W kako bi adekvatno pogonio zvučnike (naravno opet je pitanje kakve). Zavisi o sprezi soba-zvučnik-pojačalo, neki puta je dovoljno desetak lampaških W a za neke rjeđe primjerke kutija treba posegnuti za snagatorskim tranzistorskim rješenjima. Nije isto slušaš li u prostoriji od 16 kvadrata ili duplo većoj, zavisi o ustrojstvu kutije i prvenstveno o samim driverima... Sve je relativno, no ipak postoje okvirne smjernice kojima se čovjek može voditi, no načelno višak snage ne škodi, čak dapače.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5117 |
Moderator
|
što je apsolutno nebitno ako ti recimo soba ima peak-ove na bas području od 5-15db sa mjesta slušanja, isto tako ako ti zvučnici nisu dobro (tehnički) upareni sa amp-om i tako dalje. osobno se držim one - budžet raspodijeliti 50% spikeri, 25-30% amp, 20% izvor, 5-10% kabeli. soba je takva kakva je, obično nemremo na nju utjecati (uz pretpostavku da se izvuče maximum samim smještajem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5118 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Meni se ono "radije malo pricekati da dode neka dobra ponuda za polovno pojacalo" dosta oduzulo :/ Trenutno se, izmedu ostalog, prodaju i dosta solidni marantzi (barem sudeci po odredenim izvorima na internetu), pm7200 i pm8000 za 2000-2200kn. Osobno i nisam nasao neke previse velike razlike u specifikicacijama. Oba nude i nacin rada u A klasi pri 2*25W, te u A/B nude 2*95W (7200) te 2*100W(8000). Da li netko upuceniji zna postoji li neka "ozbiljnija" razlika osim tih malih 5W pri A/B radu?
![]() |
#5119 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ishmael dobro dosao i usput dokazao da je nas Fliko nista vise nego nadobudni klinac koji je do jucer imao u sobi od 8 kvadrata spojena 2 X Z5500, danas tu prosipa filozofije o strukturi atoma u pojedinim zvučničkim kablovima. ![]() Ishmael je fino napisao da je uzalud protrosio vrijeme davajuci savjete orangutanima koji su pravili te tvoje zvučnike. Realno gledajuci, Ishmael nema veze s tim zvučnicima, niti ih je ikad vidio, ni čuo, ni slagao. A svatko tko ima imalo i najmanje veze sa hifijem iz slika sto si dao bi zakljucio da su te tvoje kutije realno shit. Od vanjske obrade, do komponenata u skretnici, stelanja sam skretnice i svega ostalog. Ti si majstor i ti ces ih naravno slozit da rade vrhunski, ali eto, mislim da Pce zajednica jednostavno nema zeludac za prozivljavanje te preobrazbe ![]() Vec smo u par navrata svi dobronamjerno savjetovali da malo ohladis, i da nebudes toliko naporan. Nisi poslusao. Ok, kuzim, to te veseli, ali nemoramo zato imat tu zaspamanu temu zbog tvojih nebuloza od ideja. Negdje prije si u jednom postu napisao da ti je to zadnji post u ovoj temi, nisi se bas drzao za riječ. Nego, jel ima netko neku preporuku za neki dobar a jeftin mikrofonski kabal? Radim neki interkonekt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5120 |
Moderator
|
ajde nećemo sad opet potezat te samogradnje, sve je rečeno - pametnome dosta ![]() pogledaj koju stranu prije moju samogradnju od klotz-a mc5000... strahovito jeftino, zvuči bolje od 1kn drota, a i dosta ozbiljniji sistemi ga uspješno koriste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5121 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Moram reći da me već dugo vremena frustrira praktično nepostojanje ponude integriranih stereo pojačala s integriranim DACom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5122 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5123 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5124 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Ooo , pa nije tebi lako. ![]() Kontaktira te hrpica ljudi a svakog procijenit.. jel. vrijedan malo kuckanja i ozbiljnog pristupa...nije to jednostavna stvar. ![]() Citiraj:
U biti, ako dovoljno guglaš nečeš više ni imat što pitat ![]() Al ozbiljno...oni koji se spremni bezrezervno pomoči su zaista rijetki rijetki. Svi ostali se oslanjaju na pretpostavke jesi li "vrijedan" zajebancije...a pretpostavke su ...znaš i sam. ![]() Citiraj:
opet ti vrag ne da mira ![]() Da nebi bilo sve OT... Bio bi zahvalan ako mi netko komentirao nešto u vezi zv. skretnica. Zanima me odnos 'jedan kond'. vs. 'dva konda' ISTIH vrijednosti / pola vrijednosti prvog (u paralelnom spoju) vs. 2 konda RAZLIČITIH vrijednosti ( ali istog tipa) ? ESR ? ESL? i tako to...
![]() |
![]() |
#5125 | ||
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ak te zanima, javi na PM Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 01.05.2011. u 09:24. Razlog: dupli... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5127 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Dobar dan ![]() Da li se za 1600-1700kn moze kupiti neki entry level pojacalo i 2 zvucnika? Bilo bi pozeljno da zvucnici budu nekih manjih dimenzija. Ako moze, sta se preporucuje? Nije uslov, al bilo bi pozeljno da i radnja bude negdje u slavoniji, posto valja vozit iz Tuzle, a ni opcija slanja postom nije iskljucena, jer kad bolje razmislim svejedno ce me skoro isto izaci gorivo do slavonije hehe. Unaprijed zahvalan Vaš Armand :P
![]() |
![]() |
#5128 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Moj HI-FI
Evo malo osvježenja sa par slika, neznam da li se to uopće smije ali ne vidim gdje bi drugdje mogao postaviti, ako sam fulao neka moderatori premjeste... Moram napomenuti da je ovaj setup slagan godinama, znači nije mi obo prvo iskustvo sa HI-Fi, počeo sam sa PC zvučnicima i zvučnim karticama i eto malo pomalo sam tražio zvuk i došao do ovoga: http://img809.imageshack.us/g/dsc05242w.jpg/ Zvučnici: DIY by Jurica (Ishamel) Pojačalo: Rotel RA-985BX modificirano i refreshano by Jurica Tuner: Rotel RT-950 (nije ništa dirano koliko ja znam) Izvor zvuka: Logitech Squeezebox™ Touch + HDD 1,5TB FLAC (naravni nije pun, hehehe ima "samo" 90GB muzike ali se puni stalno...) Interkonekt: Nordost blue heaven i neki DIY by Jurica za tuner Zvučnički: DIY by Jurica Ovo svira za mene super i možda sam još mislio napajanje srediti na Squeezebox-u ali to će pričekati jesen ja mislim ili neću ni slagati, ovo je super tak da nema smisla filozofirati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5129 |
Premium
|
Jedva samo Fliku smirili sa njegovim samogradnjama by Ishmael, i evo sad tebe ![]() Samo sto vjerujem da je razlika u tome sto je tvoje zvučnike Ishmael doista i napravio, za razliku od Flikovih koje nije ni vidio, osim mozda tu na slici. Fino ti to izgleda, bar ovako na slikama, iako mi se nekako čini da su zvučnici previse razmaknuti jedan od drugoga. A to mi se cini da je zato da se moze pric ovim balkonskim vratima lijevo od Tv-a. Ali, valjda ti znas jer ih ti slusas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5130 |
Moderator
|
meni isto se čini... si probao malo micat ih po sobi? nekak imam dojam barem da je veća širina između njih nego udaljenost od slušnog mjesta i možda neki tepih ne bi bio na odmet dolje... ali te u potpunosti shvaćam ako ga ne želiš ![]() inače ovako na papiru i slikama zgleda sve za 5 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|