|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
HDD 1.5 TB pokazuje shortcut mape
kupio sam HDD od 1,5 TB od Verbatim prebacio na njega 900 i nešto GB podataka i sad mi na 80% mapa stoji strelica kao da je shortcut, a u stvari su pune iako ne mogu ući u njih, ne znam što se to moglo dogoditi da ne mogu do svojih podataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dali ti radi desni klik misa-->explore(istrazi)
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
naravno da radi, ali ne znam što desna tipka miša ima s shortcut mapom koja se ne da otvoriti iako znam da sam s manjeg diska prebacio sve podatke u nju i nekoliko dana je ta mapa bila normalna i moglo se iz nje čitati i prebacivati da k nije se pokazala strelica, napominjem da se neke mape normalne na tom disku 80% njih |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
To je onaj trojan što krade passove od igara. Folderima postavi hidden atribut, a umjesto njih kreira shortcute sa istim imenom kao folder koji kad se pokrenu prvo zovu trojana (koji je obično sakriven u recycler folderu), a zatim otvaraju svoj skriveni folder. Avast rješava problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
instalirao sam avast i skenirao disk ali sad je još gore sad su mi i preostale mape postale shortcut mape, što da sad radim, na disku i dalje vidi su podaci vidim kad odem u propertis da nisu izbrisani ali ne mogu do njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uključi deep scan u Avastu iako bi bilo bolje da si stavio neki drugi antivirus jer Avast nije nešto posebno. Skeniraj cijeli komp, zatim pokreni ComboFix i pusti da i on odradi posao. Nakon toga uključi skrivene fileove i foldere, skini hidden atribut sa svega, provjeri je li sve tu i onda obriši te lažne shortcute zajedno s recycle binom na tom disku (pomoću SHIFT+DEL, drugačije ne ide).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
probao sam naći deep scan ali avast je na hrvatskom pa ne znam gdje to uključiti, a i gdje treba uključiti skrivene fielove i foldere Zadnje izmijenjeno od: nino. 17.04.2011. u 18:36. Razlog: Nemoj double postat, koristi edit! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Bolji i jednostavniji ne idu baš u istu rečenicu, ali pokušaj sa Microsoft Security Essentials, taj je besplatan i radi čisto zadovoljavajuće. Od komercijalnih bih predložio NOD32, Kaspersky ili Sophos. Deep scan bi u prijevodu značilo dubinsko ili najjače skeniranje (malo blentavo na hrvatskom) pa se ravnaj prema tome. Skrivene fileove i foldere uključiš u Start > Control Panel > Folder Options.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
instalirao sam avast, trojan hunter i anti - malware program i većinu podataka mi izbrisalo, nekako sam u total k0omanderu nešto spasio i izvukao, a ostalo ništa, dali je moguće da neki od programa to izbriše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
To mu neće pomoći i reinstalacija OS-a je uglavnom pogrešan potez kod uklanjanja malwarea koji vjerojatno čuči na sasvim drugom mjestu. Prvo treba kompletno očistiti disk, a onda popraviti što ne valja u OS-u. Reinstalacija ide ako ništa drugo ne pomaže.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
1337
Datum registracije: Jul 2008
|
Secure Erase svega, reinstall OSa i idući put instalirati zaštitu prije no što sigurnosni problem nastana (ili to ili ne otvarati svašta). =))))) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|