![]() |
HDD 1.5 TB pokazuje shortcut mape
kupio sam HDD od 1,5 TB od Verbatim prebacio na njega 900 i nešto GB podataka i sad mi na 80% mapa stoji strelica kao da je shortcut, a u stvari su pune iako ne mogu ući u njih, ne znam što se to moglo dogoditi da ne mogu do svojih podataka.
|
Dali ti radi desni klik misa-->explore(istrazi)
|
Citiraj:
|
To je onaj trojan što krade passove od igara. Folderima postavi hidden atribut, a umjesto njih kreira shortcute sa istim imenom kao folder koji kad se pokrenu prvo zovu trojana (koji je obično sakriven u recycler folderu), a zatim otvaraju svoj skriveni folder. Avast rješava problem.
|
Citiraj:
|
instalirao sam avast i skenirao disk ali sad je još gore sad su mi i preostale mape postale shortcut mape, što da sad radim, na disku i dalje vidi su podaci vidim kad odem u propertis da nisu izbrisani ali ne mogu do njih.
|
Uključi deep scan u Avastu iako bi bilo bolje da si stavio neki drugi antivirus jer Avast nije nešto posebno. Skeniraj cijeli komp, zatim pokreni ComboFix i pusti da i on odradi posao. Nakon toga uključi skrivene fileove i foldere, skini hidden atribut sa svega, provjeri je li sve tu i onda obriši te lažne shortcute zajedno s recycle binom na tom disku (pomoću SHIFT+DEL, drugačije ne ide).
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Bolji i jednostavniji ne idu baš u istu rečenicu, ali pokušaj sa Microsoft Security Essentials, taj je besplatan i radi čisto zadovoljavajuće. Od komercijalnih bih predložio NOD32, Kaspersky ili Sophos.
Deep scan bi u prijevodu značilo dubinsko ili najjače skeniranje (malo blentavo na hrvatskom) pa se ravnaj prema tome. Skrivene fileove i foldere uključiš u Start > Control Panel > Folder Options. |
instalirao sam avast, trojan hunter i anti - malware program i većinu podataka mi izbrisalo, nekako sam u total k0omanderu nešto spasio i izvukao, a ostalo ništa, dali je moguće da neki od programa to izbriše.
|
Reinstaliraj OS-a.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Secure Erase svega, reinstall OSa i idući put instalirati zaštitu prije no što sigurnosni problem nastana (ili to ili ne otvarati svašta). =)))))
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:35. |