PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   HDD 1.5 TB pokazuje shortcut mape (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=213492)

vrbova 16.04.2011. 09:42

HDD 1.5 TB pokazuje shortcut mape

kupio sam HDD od 1,5 TB od Verbatim prebacio na njega 900 i nešto GB podataka i sad mi na 80% mapa stoji strelica kao da je shortcut, a u stvari su pune iako ne mogu ući u njih, ne znam što se to moglo dogoditi da ne mogu do svojih podataka.

nino 16.04.2011. 11:32

Dali ti radi desni klik misa-->explore(istrazi)

vrbova 16.04.2011. 13:18

Citiraj:

Autor nino (Post 1892914)
Dali ti radi desni klik misa-->explore(istrazi)

naravno da radi, ali ne znam što desna tipka miša ima s shortcut mapom koja se ne da otvoriti iako znam da sam s manjeg diska prebacio sve podatke u nju i nekoliko dana je ta mapa bila normalna i moglo se iz nje čitati i prebacivati da k nije se pokazala strelica, napominjem da se neke mape normalne na tom disku 80% njih

Night 16.04.2011. 13:35

To je onaj trojan što krade passove od igara. Folderima postavi hidden atribut, a umjesto njih kreira shortcute sa istim imenom kao folder koji kad se pokrenu prvo zovu trojana (koji je obično sakriven u recycler folderu), a zatim otvaraju svoj skriveni folder. Avast rješava problem.

vrbova 16.04.2011. 13:40

Citiraj:

Autor Night (Post 1892986)
To je onaj trojan što krade passove od igara. Folderima postavi hidden atribut, a umjesto njih kreira shortcute sa istim imenom kao folder koji kad se pokrenu prvo zovu trojana (koji je obično sakriven u recycler folderu), a zatim otvaraju svoj skriveni folder. Avast rješava problem.

možete li mi malo objasniti što treba napraviti kad instaliram avast da bi to popravio

vrbova 16.04.2011. 16:13

instalirao sam avast i skenirao disk ali sad je još gore sad su mi i preostale mape postale shortcut mape, što da sad radim, na disku i dalje vidi su podaci vidim kad odem u propertis da nisu izbrisani ali ne mogu do njih.

domy_os 17.04.2011. 15:11

Uključi deep scan u Avastu iako bi bilo bolje da si stavio neki drugi antivirus jer Avast nije nešto posebno. Skeniraj cijeli komp, zatim pokreni ComboFix i pusti da i on odradi posao. Nakon toga uključi skrivene fileove i foldere, skini hidden atribut sa svega, provjeri je li sve tu i onda obriši te lažne shortcute zajedno s recycle binom na tom disku (pomoću SHIFT+DEL, drugačije ne ide).

vrbova 17.04.2011. 15:53

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1893558)
Uključi deep scan u Avastu iako bi bilo bolje da si stavio neki drugi antivirus jer Avast nije nešto posebno. Skeniraj cijeli komp, zatim pokreni ComboFix i pusti da i on odradi posao. Nakon toga uključi skrivene fileove i foldere, skini hidden atribut sa svega, provjeri je li sve tu i onda obriši te lažne shortcute zajedno s recycle binom na tom disku (pomoću SHIFT+DEL, drugačije ne ide).

poštovani ako vi znate bolji program i jednostavniji napišite koji pa kad ga skinem javim se da vdimo kako to obrisati

Citiraj:

Autor vrbova (Post 1893565)
poštovani ako vi znate bolji program i jednostavniji napišite koji pa kad ga skinem javim se da vdimo kako to obrisati

probao sam naći deep scan ali avast je na hrvatskom pa ne znam gdje to uključiti, a i gdje treba uključiti skrivene fielove i foldere

domy_os 26.04.2011. 18:03

Bolji i jednostavniji ne idu baš u istu rečenicu, ali pokušaj sa Microsoft Security Essentials, taj je besplatan i radi čisto zadovoljavajuće. Od komercijalnih bih predložio NOD32, Kaspersky ili Sophos.

Deep scan bi u prijevodu značilo dubinsko ili najjače skeniranje (malo blentavo na hrvatskom) pa se ravnaj prema tome. Skrivene fileove i foldere uključiš u Start > Control Panel > Folder Options.

vrbova 08.05.2011. 08:26

instalirao sam avast, trojan hunter i anti - malware program i većinu podataka mi izbrisalo, nekako sam u total k0omanderu nešto spasio i izvukao, a ostalo ništa, dali je moguće da neki od programa to izbriše.

coconut 08.05.2011. 08:39

Reinstaliraj OS-a.

domy_os 08.05.2011. 16:06

Citiraj:

Autor vrbova (Post 1904546)
instalirao sam avast, trojan hunter i anti - malware program i većinu podataka mi izbrisalo, nekako sam u total k0omanderu nešto spasio i izvukao, a ostalo ništa, dali je moguće da neki od programa to izbriše.

Moguće ukoliko je program neprovjeren i ne znaš po čemu klikaš.

Citiraj:

Autor coconut (Post 1904551)
Reinstaliraj OS-a.

To mu neće pomoći i reinstalacija OS-a je uglavnom pogrešan potez kod uklanjanja malwarea koji vjerojatno čuči na sasvim drugom mjestu. Prvo treba kompletno očistiti disk, a onda popraviti što ne valja u OS-u. Reinstalacija ide ako ništa drugo ne pomaže.

tripl3 10.05.2011. 00:14

Secure Erase svega, reinstall OSa i idući put instalirati zaštitu prije no što sigurnosni problem nastana (ili to ili ne otvarati svašta). =)))))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:35.