|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Laptop se smrzne kod prebacivanja sa C: particije na eksterni hard
nemam si bas vise mjesta na hard disku laptopa i odlucila sam si prebacit neke filmove i serije i tak na eksterni hard. i ok krenem ja to prebacivat, prebacim 2-3 filma i smrzne se sve. pustim, reko mozda bude samo na par sekundi, međutim nis. stisnem gumb za paljenje/gasenje i zgasi se. pustim ga 10tak min, upalim, opet probam prebacivat, ista stvar: sve se smrzne, ne mogu micat mis, udaram caps lock lampica se ne pali itd. opet ja to ugasim i tak 3 puta. 4ti put posizim i nejdem prebacivat, radim seminarski, igram se itd sve radi normalno, opet piknem hard da prebacim ostatak filmova, smrzne se i opet sve ispocetka... help ![]() Laptop je asus k50i-sx168, pent.t4500, 3gb rama,geforce gt320m, nov, kupljen u 11mj/2010. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Koji je externi hard i da li je s njim sve u redu? Skini 'hd tune' i odvrti 'error scan', mozda ima bad sectore pa zato dolazi do blokiranja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kod kojeg fajla ti prestane prebacivanje? mozda je problem u fajlu, mozda i na samom disku imas bad sector na tom mjestu. ili je particijska tabela na eksternom disku sjebana, a to rjesis formatiranjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
skini ovo i pregledaj diskove http://www.hdtune.com/download.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Koristim win7, imam sve drivere. eksterni je mislim ovaj (mislim da je oznaka WDBAAR3200ABK-00). ako mislis dal je bilo podataka prije nego sam ja krenula prebacivat, da bilo je (hard nije moj). Meni on to jos skenira :S odn. prvo sam skenirala svoj u kompu hard(nije bilo damaged units), sad skeniram ovaj vanjski... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Bit će da su hardovi u redu, moguće da je onda problem u memoriju laptopa koju trebaš testirat sa memtestom ali kreni sa jednostavnijim stvarima. -Probaj promjenit usb port u koji uštekavaš externi hdd pa vidi kako se ponaša. -Ako imaš kakav usb stick probaj kopirati fajlove na njega i vidi jel se isto smrzava. -Isključi antivirus dok prebacuješ fajlove, moguće da on nešto skenira pa blokira. -Svakako malo počisti laptop sa ccleaner-om, s tim istim programom počisti i registry, to često zna biti uzrok smrzavanja kod transfera. -Oslobodi si mjesta na hdd-u od laptopa, kažeš da je pun, nemoj da bude full pun, par GB nek bude prazno, pobriši gluposti. Uglavnom, može biti 100 stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koliko tocno prostora na c: disku imas slobodno?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hm, jel externi hard formatiran u NTFS ili možda FAT32? Moguće da ti to radi probleme, ako su fajlovi veliki, a vidim da si spomenula .iso fajlove igre. Ako je FAT32, onda ti neće prebacit fajlove koji su veći od 4GB.
![]() |
#12 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
S obzirom da se radi o 2,5" hardu, i da vjerojatno nema vanjsko napajanje mozda je i to problem. Pun hard guta više struje nego prazan. Ako dobiva premalo struje preko USBa može se smrzavat prilikom transfera. Ako imaš onaj y kabel uštekaj oba u lap, možda pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
kaj sad? ![]() any ideas are welcome |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imas li kakvih errora u event vieweru, u to vrijeme kad se smrzne sve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
prebacila sam lap u "safe mode" i tamo je radilo sve normalno... sto se tice errora u event vieweru, pronasla sam ovo(xml view) - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="sptd" /> <EventID Qualifiers="49156">4</EventID> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2011-03-02T20:20:18.850800000Z" /> <EventRecordID>67717</EventRecordID> <Channel>System</Channel> <Computer>Ribica</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Data /> <Binary>000000000100000000000000040004C0EF0000000000000000000000000000000000000000000000</Binary> </EventData> </Event> |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A neki emulator CD/DVD/BD uređaja tipa Daemon Tools, Alcohol 120%, PowerISO i slično?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
1337
Datum registracije: Jul 2008
|
Pokušaj s Total Commanderom, to nekada zna riješit problem prebacivanja velikih fajlova (nekad čak i kod različito formatiranih diskova). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|