![]() |
Laptop se smrzne kod prebacivanja sa C: particije na eksterni hard
nemam si bas vise mjesta na hard disku laptopa i odlucila sam si prebacit neke filmove i serije i tak na eksterni hard. i ok krenem ja to prebacivat, prebacim 2-3 filma i smrzne se sve. pustim, reko mozda bude samo na par sekundi, međutim nis. stisnem gumb za paljenje/gasenje i zgasi se. pustim ga 10tak min, upalim, opet probam prebacivat, ista stvar: sve se smrzne, ne mogu micat mis, udaram caps lock lampica se ne pali itd. opet ja to ugasim i tak 3 puta. 4ti put posizim i nejdem prebacivat, radim seminarski, igram se itd sve radi normalno, opet piknem hard da prebacim ostatak filmova, smrzne se i opet sve ispocetka... help :(
Laptop je asus k50i-sx168, pent.t4500, 3gb rama,geforce gt320m, nov, kupljen u 11mj/2010. |
Koji je externi hard i da li je s njim sve u redu?
Skini 'hd tune' i odvrti 'error scan', mozda ima bad sectore pa zato dolazi do blokiranja. |
kod kojeg fajla ti prestane prebacivanje?
mozda je problem u fajlu, mozda i na samom disku imas bad sector na tom mjestu. ili je particijska tabela na eksternom disku sjebana, a to rjesis formatiranjem |
eksterni je western digital.
problem mi je isti dal je u pitanju film (mislim da su svi .avi) a i kod prebacivanja igrice koja je pak iso file... |
skini ovo i pregledaj diskove http://www.hdtune.com/download.html
|
Koji OS koristiš? Imaš li sve drivere za USB? Koji eksterni hard imaš? Western digital je marka diska mene zanima točna oznaka. Dali je bilo podataka na eksternom disku?
|
Citiraj:
Koristim win7, imam sve drivere. eksterni je mislim ovaj (mislim da je oznaka WDBAAR3200ABK-00). ako mislis dal je bilo podataka prije nego sam ja krenula prebacivat, da bilo je (hard nije moj). Meni on to jos skenira :S odn. prvo sam skenirala svoj u kompu hard(nije bilo damaged units), sad skeniram ovaj vanjski... |
HD Tune Pro: WD 3200BEV External Error Scan
Scanned data : 319 gB Damaged Blocks : 0.0 % nista, sve je ok... i na jednom i na drugom hardu... kaj sad? :S |
Bit će da su hardovi u redu, moguće da je onda problem u memoriju laptopa koju trebaš testirat sa memtestom ali kreni sa jednostavnijim stvarima.
-Probaj promjenit usb port u koji uštekavaš externi hdd pa vidi kako se ponaša. -Ako imaš kakav usb stick probaj kopirati fajlove na njega i vidi jel se isto smrzava. -Isključi antivirus dok prebacuješ fajlove, moguće da on nešto skenira pa blokira. -Svakako malo počisti laptop sa ccleaner-om, s tim istim programom počisti i registry, to često zna biti uzrok smrzavanja kod transfera. -Oslobodi si mjesta na hdd-u od laptopa, kažeš da je pun, nemoj da bude full pun, par GB nek bude prazno, pobriši gluposti. Uglavnom, može biti 100 stvari. |
Koliko tocno prostora na c: disku imas slobodno?
|
Hm, jel externi hard formatiran u NTFS ili možda FAT32? Moguće da ti to radi probleme, ako su fajlovi veliki, a vidim da si spomenula .iso fajlove igre.
Ako je FAT32, onda ti neće prebacit fajlove koji su veći od 4GB. |
Citiraj:
|
Citiraj:
imam 84GB slobodno (od 320), uspjela sam oko 30gb filmova prebaciti restartanjem i međusobnim mučenjem ^^ |
S obzirom da se radi o 2,5" hardu, i da vjerojatno nema vanjsko napajanje mozda je i to problem. Pun hard guta više struje nego prazan.
Ako dobiva premalo struje preko USBa može se smrzavat prilikom transfera. Ako imaš onaj y kabel uštekaj oba u lap, možda pomogne. |
Citiraj:
kaj sad? :( any ideas are welcome |
Imas li kakvih errora u event vieweru, u to vrijeme kad se smrzne sve?
|
prebacila sam lap u "safe mode" i tamo je radilo sve normalno...
sto se tice errora u event vieweru, pronasla sam ovo(xml view) - - - |
imaš li možda wifi usb karticu
|
Citiraj:
|
A neki emulator CD/DVD/BD uređaja tipa Daemon Tools, Alcohol 120%, PowerISO i slično?
|
imam sada, al tad kad sam to prebacivala,nisam imala...
|
Pokušaj s Total Commanderom, to nekada zna riješit problem prebacivanja velikih fajlova (nekad čak i kod različito formatiranih diskova).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49. |