Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.02.2011., 09:22   #4771
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
uspio rjesit problem, kak neam pojma uglavnom sad radi sve kak treba da radi...prespajao sam 100 puta i uvjek isto...napravio si zvučničke kabele od lan kabela da isprobam i visoki su mi na bookshelfima vrištali pa reko idem probat jos jednom spojit sub sa oba kabela i odjednom radi sve bez beda...nikakve greske....sad sub radi duplo jače, a takva mi snaga uopce nije potrebna...al od viška glava ne boli
konačnoi si oslobodio zvijer u sobi...

a kakvim kablovima je bilo spojeno do sad...ne vjerijem da žice debljine vlasi mogu dat bolji zvuk, štogot "audijofili" mislili o tome...
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2011., 09:45   #4772
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ako se radi o istom vodiču i istim uvjetima, veći promjer daje manji otpor vodiča?

Zar nebi onda u teoriji deblji kabeli trebali dati i čišći zvuk?
kasko je online   Reply With Quote
Staro 22.02.2011., 09:45   #4773
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pa obicnim za zvucnike , imas na linku par postova prije...nisu bili jeftinjara 10kn/m, al nemoguce da je do kablova...neda mi se sad gledat dal je il nije jel to sve provlacim iza ormara sad radi i boli me kibla
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2011., 11:58   #4774
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Ako se radi o istom vodiču i istim uvjetima, veći promjer daje manji otpor vodiča?

Zar nebi onda u teoriji deblji kabeli trebali dati i čišći zvuk?
Da.

Ne. Najisplatiljivije je kupit nove kvalitetnije zvučnike...kabeli su tu da se imas s cim igrat kad ti je dosadno
Staro 22.02.2011., 15:31   #4775
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
kabeli su tu da se imas s cim igrat kad ti je dosadno
To je upravo ono kaj ja radim.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2011., 21:53   #4776
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Pozdrav ljudi, trebam mišljenja i savjete oko prelaska na DAC sa sadašnje vanjske zvučne E-MU 0202. Komponente koje imam su: zvučnici JM Lab Focal Chorus 710, pojačalo Harman Kardon KH 610, spojeno Laurin kabelima.
Stvar je da sam nedavno na probu uzeo jedne dobre interkonekte, ali pošto E-MU ima samo 3.5mm izlaz morao sam između nje i interkonekata uglaviti razdjelnik 3.5mm na dva činča. Unatoć tome (zapravo i ne znam koliko se gubi tim razdjelnikom?), zvuk je primjetno bogatiji i to je razlog da sad razmišljam o nekom DAC-u, jer sam dobio informaciju da bih time dobio dosta u odnosu na sadašnju zvučnu. Zapravo me zanima koliko novaca trebam izdvojit za neki jeftiniji DAC koji bi dostajao potrebama mojeg sistema?

Koliko je npr. ovako nešto dobro?
Staro 23.02.2011., 22:32   #4777
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

bjež od toga...kupi si asus xonar d1 ili jaču i zaboravi na priču o interkonektima...ja sam osobno s daca presao na ovu zvučnu i uzivam u dobro stereu...dac je samo konverter i dobivas iz njega neutralan (dosadan zvuk), a sa zvučnom (nemora bit bas xonar) dobijes mnoštvo detalja koji su ugodni uhu...to je samo moje zapazanje, a najbolje i najjeftinije je da pitas nekog da ti posudi pa probas pa vidis mozda ce tebi biti super
Staro 23.02.2011., 23:06   #4778
Flikoman
Guest
Moj komp

@ tomasini_

Gledaj, to ti je sve osobna preferenca pojedinca. Ovo što gbijelic govori meni nema smisla s razumom, da je jedna xonar d1 bolja od DACa, možda njemu osobno. DAC (kako koji, ovisno i o kvaliteti samog DACa, znam za Supersonic DAC) svira glazbu neutralno, detaljno, znači onako kako je, bez ikakve dodatne kolorizacije zvuka.

Supersonic USB DAC (ukoliko naiđeš na njega) možeš kupit za nekih soma kuna, al to je bang for buck što se mene tiče. Odličan uređaj koji nadmaši bilo koji zvučnu dostupnu kod nas.
Staro 23.02.2011., 23:14   #4779
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=40207.0

Ovo što ti pričaš da si čuo razliku je čista glupost, osobito na čajna adapteru. Ljudi napravite blind test neki neće ni znati da slušaju cijeli drugi sistem. Ajd naiću ja sa svojim DAC-om, ali mogu tek za 12-13 dana, malo mi je radno vrijeme i cjelokupni privatni raspored ovih dana koma. Ako hoćeš ponesem i Q-Acousticse, baš me zanima kako kod tebe dišu, trenutačno su ispod kreveta u pretincu haha. Baš me zanima jer je 710 kažu muzikalan.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2011., 23:29   #4780
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@ Gbijelic - mislim da si nešto pobrkao pa i zvučna isto ima DAC...

Imaš dobar sistem, a ovaj eksterni DAC koji si linkao čini mi se da nije neka sreća.
Pomak bi možda osjetio, a sad, trebao bi gađati na po mom na 2500 kn+ klasu(e), zbog toga što već sada imaš vrlo dobru eksternu zvučnu. Inače ima ih već od tisuću kuna, pa što ti se svidi.
DAC-ovi mi nisu jača strana pošto se nisam pretjerano interesirao za njih, no imaš recimo NuForce Icon HDP, Cambridgeov DacMagic i Arcamov rDAC (kojeg doduše ne vidim za kupiti kod nas).
No, koliki bi bio pomak u odnosu na tu tvoju zvučnu, teško je reći pošto se radi o vrlo dobroj eksternoj kartici. Trebao bi provjeriti, no čini mi se kako svi DAC-ovi koje sam tu linkao nisu 24 bit/96 kHz sposobni (za razliku od tvoje zvučne). To ne mora nužno utjecati na kvalitetu zvuka, no ako te to smeta ili bi htio definirati takav kriterij prije kupovine - takvo što nije loše znati
Najbolje bi bilo kad bi mogao isprobati svakog od tih kod sebe kući...Eto, nekakve generalne smjernice.

@ Fliko - teško da će naići na Supersonica, pošto je on ipak ručni rad domaćeg porijekla...

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 11:48   #4781
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
pa obicnim za zvucnike , imas na linku par postova prije...nisu bili jeftinjara 10kn/m, al nemoguce da je do kablova...neda mi se sad gledat dal je il nije jel to sve provlacim iza ormara sad radi i boli me kibla
jesi ti uopće provjerio te bivše kabele ohmetrom?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 11:58   #4782
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
bjež od toga...kupi si asus xonar d1 ili jaču i zaboravi na priču o interkonektima...ja sam osobno s daca presao na ovu zvučnu i uzivam u dobro stereu...dac je samo konverter i dobivas iz njega neutralan (dosadan zvuk), a sa zvučnom (nemora bit bas xonar) dobijes mnoštvo detalja koji su ugodni uhu...to je samo moje zapazanje, a najbolje i najjeftinije je da pitas nekog da ti posudi pa probas pa vidis mozda ce tebi biti super
malo si se nespretno izrazio, ali dijelim tvoje mišljenje.

na tržištu je hrpa (preskupih) DACova, a oni koji imaju neku OK cijenu nisu ništa posebno i IMHO čisto bacanje novaca. Xonar od 100€ je bolji od velike večine njih.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
bojim se da s ohmmetrom neće ništa vidjeti.
Staro 24.02.2011., 12:02   #4783
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
da vas pitam, dali je tko od vas slušao spark2 mini amp i kako vem se čini?

ovo, jel:

palo mi je na pamet za kupiti curi uz neke manje zvučnike da se malo unaprijedi od pc 2.1 šroteksa
raliSHA je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 12:20   #4784
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

@medo... pa vidjet će da li su u šlusu jer je to jedino logično objašnjenje gore navedenih problema.

@ralisha... taj amp je svojevremeno super kritike skupljao, ali sad imaš i t-rex i ekipu, ali šta god da uzmeš biti će oke da se makne sa logitecha
Staro 24.02.2011., 12:38   #4785
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

t-rex?
Staro 24.02.2011., 12:40   #4786
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

http://www.audiodream.hr/ - proizvodi - kingrex
Staro 24.02.2011., 12:44   #4787
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

hvala na infu
Staro 24.02.2011., 22:45   #4788
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Citiraj:
jok kad rade sad trenutno na bookshelfima perfektno...
Staro 24.02.2011., 23:16   #4789
Flikoman
Guest
Moj komp

Koga interesira, završio sam svoj glavni projekt, DIY flat interkonekt. Radi se o posrebrenom bakru u teflonskoj izolaciji iznimne kvalitete, tehnologiju kakvu danas koristi Nordost.

Preslušavao sam cijelo popodne i za razliku od RG179 kojim sam bio jako oduševljen ovaj kabel daje puno dublji bas, još definiraniji, prostorna rekreacija i fokus bolji, više detalja te šira cijela zvučna slika. Točno što je i naveo jedan kolega s Audiofila. Da ne zaboravim napomenuti, kabel još nije ni usviran.

Znam što ćete reći, kablovi ovo ono, recite što hoćete, promjenio sam ih podosta u zadnjih pola godine, svakog preslušavao barem 2-3 tjedna, te mogu reći da su i na entry level sistemu poput mojeg uočljive razlike u zvuku prilikom promjene interkonekcijskog kabela koji je po mojem mišljenju puno važnija karika nego zvučnički kabel.

Eto i nešto sličica (56k warning).

Konačni kabel:

Lijep pozdrav
Staro 25.02.2011., 07:09   #4790
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Mora da ste to krivo pospajali ili obojica imate sjebane subove. Uz Bass I love u s potenciometrom sub pojacala tek na 1/4 snage meni utroba oce izletiti kroz guzicu
Ma ta stvar je prenabrijana tako da je ok ak oćeš malo osjetit kak dere sub ali nije previše relevantno za podesit sub pogotovo kad je sa jubitoa. Treba neku "normalnu" stvar koja je dobro normalizirana pustit. Jer ova stvar meni trese sobu i sa PC zvučnicima
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 15:35   #4791
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Talking

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Vecina subwofera sa basom prema podu (barem oni koje sam ja probao) mumlja i tutnji bezveze, zato sam ja i kupio B&W ASW 500 i tek tada cuo pravi bas (mugu tek misliti sta radi PV1)
Kad sam bio u fazi da želim kupit neki bolji sub, poprilično sam se zagrijao za asw 675.
Ali kad sam otišao na slušanje s namjerom da s njim otiđem doma ,
u glavi mi se vrtilo samo "bože sačuvaj koliko je precjenjeno to govno"
Mislim , nije to bilo loše ,ali s obzirom na nekih 8k kn čovjek bi očekivao više...

Citiraj:
da, čudno se taj sub ponaša... nešto definitivno smrdi u tom lancu.
100 baba ,kilavo dite

Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Mora da ste to krivo pospajali ili obojica imate sjebane subove. Uz Bass I love u s potenciometrom sub pojacala tek na 1/4 snage meni utroba oce izletiti kroz guzicu
Ma ta stvar je prenabrijana tako da je ok ak oćeš malo osjetit kak dere sub ali nije previše relevantno za podesit sub pogotovo kad je sa jubitoa. Treba neku "normalnu" stvar koja je dobro normalizirana pustit. Jer ova stvar meni trese sobu i sa PC zvučnicima

Da ,ako ako hočeš poderat sub mislim da se teško može nači nešto bolje! (ako ne uzmeš u ruke nešto poput čekiča)
Pikčine na 18,7, te 2 Hz . Savršeno!

A tek kad prosječni PC zvučnik zatrese sobu s ta 2 Hz....

(note: 2.30min od početka)
Staro 25.02.2011., 15:41   #4792
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

imađin, evo ti post prije 2 sekunde na audiofilu

shineeeeeeeee on you crazyyyy diamond

Staro 25.02.2011., 15:43   #4793
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Plejer ti je pun prašine.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 15:45   #4794
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

sve je puno prašine jer bolujem, ali sviraaaaa
Staro 25.02.2011., 15:55   #4795
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Lagani toe in je tu, pretpostavljam da znam tko je to i napravio?

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 16:01   #4796
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
imađin, evo ti post prije 2 sekunde na audiofilu
Lako vama "stereo ekipi" riješit nove zvučnike
Nebi se ni ja bunio protiv novih zvučnika ...ali 5 komada brate

Staro 25.02.2011., 16:07   #4797
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kao teško ti palo

@swarm... naravno da znaš
Staro 26.02.2011., 02:38   #4798
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovako, imam Xonar DS kojemu sam zamijenio op amp sa LME49720NA i naravno, stvarčica propjevala.

Međutim, kao i sve druge PCI powered kartice imaju problem kad, recimo, svinja od GTX 580 u 3D taktovima prlja signal svemu što se nađe na putu i zuji u slušalicama dok igram(konačno se našlo rješenje za taj sveprisutni problem - link(proadlizers).

Sad me zanima ima li tko D2X ili sl. Xonara koji ima vanjsko napajanje i da li to rješava taj problem? U teoriji bi trebalo jer sam imao prije fw zvučnu koja je također kupila smeće sa integriranim fw kontrolerom, no kad sam prešao na pcie fw kontroler sa molexom za napajanje, nije bilo tog problema.
Staro 27.02.2011., 16:09   #4799
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=40207.0

Ovo što ti pričaš da si čuo razliku je čista glupost, osobito na čajna adapteru. Ljudi napravite blind test neki neće ni znati da slušaju cijeli drugi sistem. Ajd naiću ja sa svojim DAC-om, ali mogu tek za 12-13 dana, malo mi je radno vrijeme i cjelokupni privatni raspored ovih dana koma. Ako hoćeš ponesem i Q-Acousticse, baš me zanima kako kod tebe dišu, trenutačno su ispod kreveta u pretincu haha. Baš me zanima jer je 710 kažu muzikalan.

Ovo što ti pričaš da nisam čuo razliku je čista glupost, osobito jer nisi poslušao i ne znaš o kojim se interkonektima radi. Može, volio bi da naiđeš do mene sa svojim DAC-om, a svakako ponesi i Q-Acousticse.

Inaće što se tiće novca, trenutno nisam spreman izdvojiti više od soma kuna za DAC, zapravo najradije bi išao na neko pristupačnije DIY rješenje, ako je to opcija?
Također, zanima me koliko je 3.5mm ograničavajući faktor za jedan interkonekcijski kabel, znači pričam o opciji ostanka na E-MU 0202 i nabavci nekog kvalitetnijeg interkonekta koji na jednom kraju ima 3.5mm a na drugom dva činča?
Staro 27.02.2011., 16:28   #4800
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

koji ti sistem imas ? Ja sam isto u potrazi za boljim interkonektom...al sumnjam da uopće postoji nesto sto ce unaprijediti izvor po nekoj normalnoj cijeni...ja sam radije promjenio zvučnike i uspio napraviti pomak prema boljem

Za soma kn ja bi radije otisao u Links i uzeo (ako se moze) na probu Xonar D2...za tu cijenu ne postoji DAC koji ce bit tako kvalitetan izvor...eto probaj i usporedi sa DACom pa ces vidit (nepricam napamet)
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na