|
![]() |
#4771 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() a kakvim kablovima je bilo spojeno do sad...ne vjerijem da žice debljine vlasi mogu dat bolji zvuk, štogot "audijofili" mislili o tome... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4773 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pa obicnim za zvucnike , imas na linku par postova prije...nisu bili jeftinjara 10kn/m, al nemoguce da je do kablova...neda mi se sad gledat dal je il nije jel to sve provlacim iza ormara sad radi i boli me kibla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4774 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4776 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Pozdrav ljudi, trebam mišljenja i savjete oko prelaska na DAC sa sadašnje vanjske zvučne E-MU 0202. Komponente koje imam su: zvučnici JM Lab Focal Chorus 710, pojačalo Harman Kardon KH 610, spojeno Laurin kabelima. Stvar je da sam nedavno na probu uzeo jedne dobre interkonekte, ali pošto E-MU ima samo 3.5mm izlaz morao sam između nje i interkonekata uglaviti razdjelnik 3.5mm na dva činča. Unatoć tome (zapravo i ne znam koliko se gubi tim razdjelnikom?), zvuk je primjetno bogatiji i to je razlog da sad razmišljam o nekom DAC-u, jer sam dobio informaciju da bih time dobio dosta u odnosu na sadašnju zvučnu. Zapravo me zanima koliko novaca trebam izdvojit za neki jeftiniji DAC koji bi dostajao potrebama mojeg sistema? Koliko je npr. ovako nešto dobro?
![]() |
#4777 |
Premium
|
bjež od toga...kupi si asus xonar d1 ili jaču i zaboravi na priču o interkonektima...ja sam osobno s daca presao na ovu zvučnu i uzivam u dobro stereu...dac je samo konverter i dobivas iz njega neutralan (dosadan zvuk), a sa zvučnom (nemora bit bas xonar) dobijes mnoštvo detalja koji su ugodni uhu...to je samo moje zapazanje, a najbolje i najjeftinije je da pitas nekog da ti posudi pa probas pa vidis mozda ce tebi biti super |
![]() |
![]() |
![]() |
#4778 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
@ tomasini_ Gledaj, to ti je sve osobna preferenca pojedinca. Ovo što gbijelic govori meni nema smisla s razumom, da je jedna xonar d1 bolja od DACa, možda njemu osobno. DAC (kako koji, ovisno i o kvaliteti samog DACa, znam za Supersonic DAC) svira glazbu neutralno, detaljno, znači onako kako je, bez ikakve dodatne kolorizacije zvuka. Supersonic USB DAC (ukoliko naiđeš na njega) možeš kupit za nekih soma kuna, al to je bang for buck što se mene tiče. Odličan uređaj koji nadmaši bilo koji zvučnu dostupnu kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4779 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=40207.0 Ovo što ti pričaš da si čuo razliku je čista glupost, osobito na čajna adapteru. Ljudi napravite blind test neki neće ni znati da slušaju cijeli drugi sistem. Ajd naiću ja sa svojim DAC-om, ali mogu tek za 12-13 dana, malo mi je radno vrijeme i cjelokupni privatni raspored ovih dana koma. Ako hoćeš ponesem i Q-Acousticse, baš me zanima kako kod tebe dišu, trenutačno su ispod kreveta u pretincu haha. Baš me zanima jer je 710 kažu muzikalan.
![]() |
#4780 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
@ Gbijelic - mislim da si nešto pobrkao ![]() Imaš dobar sistem, a ovaj eksterni DAC koji si linkao čini mi se da nije neka sreća. Pomak bi možda osjetio, a sad, trebao bi gađati na po mom na 2500 kn+ klasu(e), zbog toga što već sada imaš vrlo dobru eksternu zvučnu. Inače ima ih već od tisuću kuna, pa što ti se svidi. DAC-ovi mi nisu jača strana pošto se nisam pretjerano interesirao za njih, no imaš recimo NuForce Icon HDP, Cambridgeov DacMagic i Arcamov rDAC (kojeg doduše ne vidim za kupiti kod nas). No, koliki bi bio pomak u odnosu na tu tvoju zvučnu, teško je reći pošto se radi o vrlo dobroj eksternoj kartici. Trebao bi provjeriti, no čini mi se kako svi DAC-ovi koje sam tu linkao nisu 24 bit/96 kHz sposobni (za razliku od tvoje zvučne). To ne mora nužno utjecati na kvalitetu zvuka, no ako te to smeta ili bi htio definirati takav kriterij prije kupovine - takvo što nije loše znati ![]() Najbolje bi bilo kad bi mogao isprobati svakog od tih kod sebe kući...Eto, nekakve generalne smjernice. @ Fliko - teško da će naići na Supersonica, pošto je on ipak ručni rad domaćeg porijekla...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4781 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4782 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
na tržištu je hrpa (preskupih) DACova, a oni koji imaju neku OK cijenu nisu ništa posebno i IMHO čisto bacanje novaca. Xonar od 100€ je bolji od velike večine njih. bojim se da s ohmmetrom neće ništa vidjeti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4784 |
Moderator
|
@medo... pa vidjet će da li su u šlusu jer je to jedino logično objašnjenje gore navedenih problema. @ralisha... taj amp je svojevremeno super kritike skupljao, ali sad imaš i t-rex i ekipu, ali šta god da uzmeš biti će oke da se makne sa logitecha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4786 |
Moderator
|
http://www.audiodream.hr/ - proizvodi - kingrex ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4789 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Koga interesira, završio sam svoj glavni projekt, DIY flat interkonekt. Radi se o posrebrenom bakru u teflonskoj izolaciji iznimne kvalitete, tehnologiju kakvu danas koristi Nordost. Preslušavao sam cijelo popodne i za razliku od RG179 kojim sam bio jako oduševljen ovaj kabel daje puno dublji bas, još definiraniji, prostorna rekreacija i fokus bolji, više detalja te šira cijela zvučna slika. Točno što je i naveo jedan kolega s Audiofila. Da ne zaboravim napomenuti, kabel još nije ni usviran. Znam što ćete reći, kablovi ovo ono, recite što hoćete, promjenio sam ih podosta u zadnjih pola godine, svakog preslušavao barem 2-3 tjedna, te mogu reći da su i na entry level sistemu poput mojeg uočljive razlike u zvuku prilikom promjene interkonekcijskog kabela koji je po mojem mišljenju puno važnija karika nego zvučnički kabel. Eto i nešto sličica (56k warning). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konačni kabel: ![]() ![]() Lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4790 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4791 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
Ali kad sam otišao na slušanje s namjerom da s njim otiđem doma , u glavi mi se vrtilo samo "bože sačuvaj koliko je precjenjeno to govno" Mislim , nije to bilo loše ,ali s obzirom na nekih 8k kn čovjek bi očekivao više... 100 baba ,kilavo dite ![]() Citiraj:
Da ,ako ako hočeš poderat sub mislim da se teško može nači nešto bolje! (ako ne uzmeš u ruke nešto poput čekiča) Pikčine na 18,7, te 2 Hz . Savršeno! ![]() A tek kad prosječni PC zvučnik zatrese sobu s ta 2 Hz.... ![]() ![]() ![]() (note: 2.30min od početka)
![]() |
![]() |
#4795 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Lagani toe in je tu, pretpostavljam da znam tko je to i napravio? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4796 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#4798 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovako, imam Xonar DS kojemu sam zamijenio op amp sa LME49720NA i naravno, stvarčica propjevala. Međutim, kao i sve druge PCI powered kartice imaju problem kad, recimo, svinja od GTX 580 u 3D taktovima prlja signal svemu što se nađe na putu i zuji u slušalicama dok igram(konačno se našlo rješenje za taj sveprisutni problem - link(proadlizers). Sad me zanima ima li tko D2X ili sl. Xonara koji ima vanjsko napajanje i da li to rješava taj problem? U teoriji bi trebalo jer sam imao prije fw zvučnu koja je također kupila smeće sa integriranim fw kontrolerom, no kad sam prešao na pcie fw kontroler sa molexom za napajanje, nije bilo tog problema.
![]() |
#4799 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Ovo što ti pričaš da nisam čuo razliku je čista glupost, osobito jer nisi poslušao i ne znaš o kojim se interkonektima radi. Može, volio bi da naiđeš do mene sa svojim DAC-om, a svakako ponesi i Q-Acousticse. Inaće što se tiće novca, trenutno nisam spreman izdvojiti više od soma kuna za DAC, zapravo najradije bi išao na neko pristupačnije DIY rješenje, ako je to opcija? Također, zanima me koliko je 3.5mm ograničavajući faktor za jedan interkonekcijski kabel, znači pričam o opciji ostanka na E-MU 0202 i nabavci nekog kvalitetnijeg interkonekta koji na jednom kraju ima 3.5mm a na drugom dva činča?
![]() |
![]() |
#4800 |
Premium
|
koji ti sistem imas ? Ja sam isto u potrazi za boljim interkonektom...al sumnjam da uopće postoji nesto sto ce unaprijediti izvor po nekoj normalnoj cijeni...ja sam radije promjenio zvučnike i uspio napraviti pomak prema boljem Za soma kn ja bi radije otisao u Links i uzeo (ako se moze) na probu Xonar D2...za tu cijenu ne postoji DAC koji ce bit tako kvalitetan izvor...eto probaj i usporedi sa DACom pa ces vidit (nepricam napamet) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|