|
![]() |
#4741 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4745 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#4748 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Samo jedan high level kanal u sub, slikat cu to kad dodjem s posla...btw jos mi je na zvucnoj u postavkama bass dosta smanjen eto ovak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4749 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa ne znam baš da je to neki raj... kak bi hendlo mono snimku recimo? informacija dolazi sa 2 kanala, makar to bile frekvencije koje ljudsko uho ne može smjestiti u prostor. ovako mi se čini da sa tehničke strane minimalno gubiš 3db u glasnoći (dobro to se lako sredi kompenzacijom na sam subu), ali ne reproducira potpunu informaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4750 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
imaš dva ulaza L i R i na oba spajaš kablove sa speaker konektora sa pojačala (+ i - ) samo što će onda na woofer ić svi tonovi, i onda nemaš kam spojit svoje bukšelfe ![]() i kak onda?? ovi line in činčevi na wooferu su za AV rec i to je OK, al ne zunam kak su oni smislili to za klasično pojačalo...bolje da to nisu stavljali. ja sam vidio nekloliko pasivnih woofera koji su uredno imali konektore nakon skretnice koja se dalje proslijedila signal za male zvučnike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4751 |
Premium
|
ti si pomješao stvari...imam A+B izlaz na pojacalu...na A su bookshelf a na B je sub samo jedan kanal...a bas kad se reproducira ionak u 99% pjesama ide na oba R i L tak da to funkcionira bez problema...nemoj da slikam cijeli svoj setup ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Znači da se reproducira na oba kanala. A ti čuješ samo desni. ![]() Probaj level smanjiti na 12 sati, manje nabija ali ima nešto više kontrole. ![]() Edit: Kolko vidim po manualu, sa B terminala moraš spojiti oba kanala na jamo. Doduše u manualu imaju sve skup 3 rečenice. ![]() Zadnje izmijenjeno od: tech. 20.02.2011. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4753 |
Premium
|
pa on ionako stereo pretvara u mono, a spojio ga ja u desni ili lijevi isto je...moze bit jedino da su oba kanala u kratkom spoju pa kad spojim oba nastaje taj problem...kontroliram ga preko zvucne tako da je tamo smanjen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4758 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4761 |
Premium
|
ma nisam, 16 puta sam provjerio sve i zbilja je tako,,,frend mi je imao isti takav sub (isto sub 200) i kod njega volume pot di god postavio on svira isto tj kao da je odvrnut do kraja...vjerojatno da je rjetko koji od tih subova ispravan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4762 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Meni stigao Kimber PBJ 1m s WBT 0147 konektorima. http://www.vocativeaudio.com/PLUG/WBT-0147.jpg To ću odlemit, stavit malo jeftinije konektore koji su mi stigli iz Hong Konga, no svejedno vrlo dobre, koštali me 20kn komad. WBT konektori ići će na moj famozni DIY koji radim od starog serverskog skazi kabela, čvrsti teflon, vodiči čisto srebro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4764 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
IMHO, treba biti bolji (skuplji) sustav kako bi se isplatilo igrati kablovima, ovako je to samo gubitak novaca i vremena. Ali ako te veseli... ![]() EDIT: a mislim da je šteta "upropastiti" tako dobar interkonekt, nije baš ni jeftin taj kabel...
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 21.02.2011. u 12:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4765 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Teško da ću ga upropastit, koliko mi se čini, to nije tvornički terminirano, tj. siguran sam. Imam još taj kabel za složit i to je u principu to. A taj kabel radim neće nikad ići u prodaju, to je "just for me" project. Dosta sam kompenzacija i sličnih stvari tim preslagivanjem napravil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4766 | |
Premium
|
Citiraj:
tebi je nešto neispravno ili oba kanala nisu u fazi... ![]() s tim kad uključiš A i B sistema zvučnika, pojačalo se više optereti a i pitanje je koliko ohma ima woofer pa zvuk opet nije isti (tiši je)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4769 |
Premium
|
možda griješim al kad je pass woofer u pitanju, onda pojačalo pogoni i treba više snage, ne samo signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4770 |
Premium
|
uspio rjesit problem, kak neam pojma uglavnom sad radi sve kak treba da radi...prespajao sam 100 puta i uvjek isto...napravio si zvučničke kabele od lan kabela da isprobam i visoki su mi na bookshelfima vrištali pa reko idem probat jos jednom spojit sub sa oba kabela i odjednom radi sve bez beda...nikakve greske....sad sub radi duplo jače, a takva mi snaga uopce nije potrebna...al od viška glava ne boli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|