|
![]() |
#2012 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Hladenje napajanja
Poz, evo nije tema o kupovini napajanja, ali posto ni nema bas takve teme, a ovdje ima najvise experta za napajanja, pitat cu ovdje ![]() ugl ovo je cisto ekspirementalno, vjerojatno cu promjenit to uskoro al samo da pitam za misljenja Ugl, napajanje me super sluzi, ali to je serversko napajanje i muci me njegov ventilator koji je jako glasan. Da bi promjenio ventilator i smanjio buku bojim se da ne smanjim efikasnost hladenja pa sam dodo jos jedan ventilator u mix. Za sve druge komponente, maticnu, proc i grafu mi je jako pomoglo kad sam otvorio kuciste i vec godinama imam otvoreno kuciste. Taj isti princip sam sada primjenio na napajanje te sam ga jednostavno otvorio... Evo album za slike, komentari su dobrodosli ![]() Radi normalno, ali ga se bojim opteretit dok ne cujem misljenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nemoj se naljutiti ali ovaj tvoj setup izgleda tragicno, osobno ne znam kakvo je to napajanje ali s obzirom kako je sve slozeno mozes biti sretan da sve radi. ![]() Airflow u tvojem kucistu ne postoji jer kako si i naveo kuciste je otvoreno, a osim toga iz prilozenih slika vidi se da kablovi vrve na sve strane. ![]() Moj najiskreniji savjet je da kupis posteno napajanje i kuciste jer su to dvije najbitnije stavke u svakoj konfiguraciji te najvise utjecu na stabilnost sistema. Sve u svemu sparaj dok ne skupis nesto love pa prvo uzmi neko "normalno" napajanje (ima ih za oko 500,00 kn) poslije toga neko "normalno" kuciste... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
what the hell?
Datum registracije: Jan 2011
|
Koje napajanje savjetujete s obzirom da će računalo najvjerojatnije sadržavati: CPU - Intel Core i5-2500 MBO - GA-H67A-UD3H RAM - DDR3 4GB (2x2GB) HDD - WD 1TB SATA 3 VGA - GAINWARD GTX460 768MB DVD - Asus DRW-24B3LT + 3.5" multicard reader, Logitech C210 webcam, Samsung ML-1665 printer te Canyon Bluetooth adapter. Također će služit za iPod punjenje te kontrolu kamere preko IEEE 1394 Čitajući vaše komentare vidio sam da je poželjno imati napajanje sa aktivnim PFC, pogotovo nakon pročitanog članka također ponuđenog s ovog foruma What is Power Factor Correction (PFC)? Gdje stoji "In Europe, power supplies are now required to have either active PFC or passive PFC" pa sam se bio opredijelio za SEASONIC 430W, SS-430GB. Ali na Gainward stranici skinuvši PDF priručnik vidim da savjetuju "Minimum 450W system power supply with two 6-pin PCI Express supplementary power connectors". Pretpostavljam da je onda bolje dati kojih stotinu kuna više te uzeti SEASONIC 520W (u ADM trenutno 530,00Kn) ili postoji bolja alternativa za taj novac. p.s. Hoće li imat i tražena dva 6-pin PCI Express priključka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
what the hell?
Datum registracije: Jan 2011
|
![]() Hvala na odgovoru. U posljednje vrijeme guglanjem, uz naziv napajanja dodajem "problem" "error" "noise" "temperature" samo da vidim što ljudi pišu pa onda počnem paničariti. Vjerujem da sa ovim Seasonic neće bit problema. I da, malo mi je trebalo da shvatim kraticu Siso. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2020 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
zanimljivo napajanje po zanimljivoj cijeni COOLERMASTER 600w Silent Pro Gold i i 700w model na akciji 700w |
![]() |
![]() |
![]() |
#2021 | ||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Uglavnom razliku nećeš osjetiti ... da biram uzeo bi jeftiniji. Jedino ne znam da li je 750KM dostupan više ... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Moze preporuka, idem ujutro u Links po napajanje. Za ovu konfu + neka bolja grafa 5770 ili 4870 uskoro. Chif 500 W ili LC Pow 460w |
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pouzdano napajanje stabilnih napona
Pozdrav! Malo sam listao po temama ovdje, no u pravilu, kada su napajanja u pitanju, govori se o faktoru iskoristivosti, amperažama po granama (i stvarnoj snazi), te o cviljenju i glasnoći ventilatora... Ono što mene zanima je pouzdano, stabilno napajanje. Cijena nije određena, no snaga mi ne treba (treba mi za mali uredski server, C2D proc nikad opterećen, 2 diska u mirroru i par externih za backup). Realno, i 300W je dovoljno. Dakle, tražim napajanje za 24/7 rad u dobro prozracenom kucistu, sa što stabilnijim izlaznim vrijednostima, i što većom pouzdanošću. P.S. trenutno je unutra LC6550 GP2. Ne vjerujem mu hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Neznam zašto nevjeruješ jer to za čega trebaš mislim da nije problem pokretati bez problema, ali onda to utopi i uzmi Seasonic 380W pogledaj na nabava.net Glede LC Power-a imam model 560W Silent Giant doduše novije revizije GP3 i sve pod "Moj komp" super radi bez ikakvih problema i ipak tu ima puno više opterečenja u odnosu na ono što tebi treba ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Koliko uopće želiš potrošiti na kvalitetu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
nisam gledao gp3 buduci da imam gp 2... prema nekim testovima nije nešto dobar. Trenutno imam problem sa tim serverom, izgleda da je Intelova maticna otisla. Ne kazem da je napajanje uzrok, niti to mogu znati, jednostavno kad cu potrosit nesto novaca, zelim osigurati najbolje. cijena nije neki faktor. zanima me iskljucivo stabilnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Daj ti nama opiši kakve to probleme imaš s oscilacijama napona il tebe samo svrbi to što si negdje vidio neki review u kojem netko kaže da napajanje nevalja?? Što se tiče preporuka za novo napajanje, pročitaj zadnjih 10 stranica i odaberi, nije sad da ima 100 proizvođača za birat. ![]() Moja preporuka je corsair, jer imam 2 (cx400, hx 650) i sa oba sam 100% zadovoljan-nečajna, stabilna, hladna napajanja! Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 19.02.2011. u 16:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Ugl ako cijena nije neki faktor ... pogledaj neki od Seasonicovih 380/430/520W modela, iako s tom konfom ne može doći do nekog velikog pada uz bilo koje prosječno napajanje ... jednostavno je opterećenje premalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da li je 420W PS dostatno za...
Pozdrav, zanima me da li je 420W PS dostatno za normalni rad recimo sljedeće konfe: Athlon x2/x3/x4, grafulja Asus Radeon EAH4350 silent (potrošnja 20-ak W), jedan dvd writer, sata disk - znači neka normalna kofiguracija kojom se neće vrtit neke prezahtjevne igrice. Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
molio bi preporuku izmedu ovih napajanja ako nije problem.slazem novu konfu i prioritet je da radi sto duze i pokrece sve sto bi se moglo nac na trzistu u narednih 5-10g ![]() http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9613 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8576 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8577 (koja je razlika u ovim ss osim 70 kn?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
E da garanciju (ima!) 3 godine, i dobio san ga za 150 kn ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() GB je klasično napajanje, GM je modularno (polumodularno). Ne znam kakav je cors iz prvog linka, ja osobno imam 620gm, dakle to iz zadnjeg linka i napajanje je odlično, savršeno - dovoljno jako za sve (imam stvarno hrpu periferije spojenu na komp, pa 3hdd-a, 2prže, quad, hd6950, itd itd - i nečujno, tiho skroz; a i to što je (polu)modularno se isplati dati tih nešto kn više jer je onda manje šume kablova u case-u - bolja provjetrenost istog. Dakle, moja preporuka je afkors - ss620gm.
![]() |
![]() |
#2040 |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
Da li netko zna ima li tu kod nas za kupiti: - TFX ili SFX napajanje (široko max 100mm, visoko 40-50mm, duboko max 220mm) - minimalno 3 raila, poželjno 4 - snaga 600-700W - ATX12V EPS12V obavezno Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|