|
![]() |
#1982 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
@Imagine Ja te savršeno razumijem i jasno mi je što hoćeš reći. Identično sam prošao sa Corsairom. Preporuka more za njega. Upalim ono cvili. Isto sam guglanjem vidio da cviljenje TX650 nije tako rijetka pojava. Stvar je u tome da netko kome radi napajanje kako treba da će dati preporuku za to napajanje. Pošto radi neće guglati da napajanje cvili jer to kod njega nije slučaj i to ga ne zanima. I ja bi dao preporuku za X650 jer i ja nisam guglao o cviljenju pošto mi radi savršeno. S obzirom na cjenovni rang spomenutih napajanja naravno da si razočaran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Samo se glasnije čuje očito ![]() Ja sam imao VX450ku, koje je žviždalo sve u 16 pri opterecenju od 200w, vent je bio jaako osjetljiv ![]()
![]() |
![]() |
#1984 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma nije da meni cvili nego je postalo bucnije dosta, dok nije dosla GTX570 radio je tiho a nije graficka jer se iso cuje i kad se ne vrte ventilatori na grafickoj. @Halos Proc je na 35xx mhz @ 1.26v GPU na 0.92v Rami na 1.5v ne znam koliko ti to ista znaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() poslušaj onu audio snimku ![]()
![]() |
![]() |
#1986 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Razumijem tvoje razočaranje, i ja bi popizdio da kupim takvo napajanje pa da zavija ali to je na žalost nešto na što ne možeš utjecati. Osobno ne razumijem sad ovaj dio o problemima s kvalitetom. Pa googlaj koje god hoćeš napajanje, koju kod želiš ploču, koju god grafu, ma bilo koji uređaj koji sadrži komponente poput zavojnica i naći ćeš barem jedan slučaj gdje komponenta cvili, zavija, pjeva. To je jednostavno tako, i nešto našto se uvijek računa. Ne razumijem što sad trebamo svakom ponaosob reći ''čuj ali postoji mogućost da će zujat'' kad se podrazumjeva da svaka ali baš svaka komponenta može zujat. uostalom ![]() Citiraj:
Imao sam od pasivnih napajanja prilike probati Antec Phantom, Silverstone Nightjar 400, Seasonic X400 i Xilence SPS-600. I od nabrojanih dva su bila posve nečujna - Seasonic i na moje osobno čuđenje najjeftiniji od svih - Xilence. Antec je lagano zavijao dok je na moje čuđenje Silverstone pjevao svaki puta kada bi se zagrija na iznad kakvih 40 °C. To sam skužio kad bi ga ventilatorom ohladio prestao bi, čim bi ga pustio da se ugrije, počeo bi zavijat. A mnogima je on nečujan. Ne trebam spomenuti da i on košta grde pare (preko 1100 kuna za 400 vatni model) A najbolji primjer su recimo Corsair VX450/550 koji nekima zuje nekima ne. Ja sam opet imao iskustvo s CoolerMaster Ultimate 900 koje je zujalo pri svim stadijima opterećenja. Mnogima je to napajanje nečujno, a opet ako googlaš vidjet ćeš da su i drugi imali problema kao i ja. Model je tada koštao cca 1800 kuna.
![]() |
![]() |
#1987 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Prije svega , tvoje spominjanje zavojnice sam protumačio kao nešto što se može / što če se dogoditi s vremenom / starenjem napajanja. Ali to nastranu... "problemi s kvalitetom" Pa gledaj , ako Jozo i Zeus imaju napajanje koje se ponaša drugačije od istog napajanja kojeg imaju Jovan i Peraklo, ja to gledam kao Sisonikov problem s kvalitetom / kontrolom kvalitete. Ne mogu na tu razliku gledati kao "uspjeli su proizvest malo bolje napajanje nego inače" ![]() Usput , nadam se da je jasno da ovdje konkretno mislim na zvučnu nuspojavu rada. Što se tiče tvoga da je zvučna nuspojava rada sasvim normalna stvar koju je nepotrebno isticat...zaboravljaš jednu bitnu stvar. A ona je... Ja ne obitavam na ovom podforumu i napajanja me opčenito ne zanimaju. U ovaj topik sam upao ko podobranac jer sam tražio preporuku. Odakle bi ja čovječe znao da je tako nešto svima "normalna stvar" ? ![]() U zadnjih par stranica se govorilo samo kako je to opčenito jedno od boljih napajanja...i kako je X serija, premijum serija napajanja s kvalitetnim djelovima i izradom. S obzirom na to ...meni se spomenuti problem ne čini kao nešto "normalno" .Sori ali ne mogu to uzeti kao zdravo za gotovo. Ako ovo staro jeftino napajanje koje je došlo s kučištem radi bez ikakvog problema tog tipa ( maloprije opet nabio uho na njega) ,ne vidim zašto bi bilo normalno da to ne može NOVO hightech premijum napajanje s velikom kvalitetom dijelova i izrade. I to kad ne radi doslovno ništa / čuje se i kad je spojeno u struju .....a da ne govorim o tome kad se upali računalo. A iako se ne čuje jedna stvar , jedna problematična zavojnica (Poslušao si onu audio snimku?) to bi još i prošlo jer nisam šišmiš ...ali onaj kao trafo brum me hebe u mozak. Uglavnom, meni se to uopče ne čini kao "premium" i ne mogu reči da sam oduševljen.
![]() |
#1988 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
I nisam rekao da je to normalno ponašanje nego da je kod svih el uređaja masovne prozvodnje normalno za očekivat da se različito ponašaju. Ne možeš sada reči da u životu nikad ali baš nikad nisi čuo da nekom zuji ploča, grafa, napajanje, pojačalo,... Kad kupuješ ploču, grafu ili napajanje normalno da nećeš očekivat da će zujat ali ta mogućnost uvijek postoji. Kao što sam naveo u nekim svojim primjerima kod napajanja. Pa ne rade ih ručno niti ih provjeravaju na taj način na koji si ti zamislio. Jer da je tako onda to napajanje ne bi koštalo 800 kuna već 8000 kuna. Kao što sam ti već rekao, googlaj koje god želiš napajanje i vidjet ćeš da postoji mogučnost cviljenja, cvrkutanja, zavijanja, zujanja. Nitko ali ama baš nitko ti ne može sa sigurnošću tvrdit da napajanje koje ćeš kupit neće zavijat. Osim ako ne uzimaš rabljeno pa se zna kako se ponaša ali i tada postoji mogućnost da će se uz tvoju konfiguraciju ponašat drugačije. Evo što i na SPCR-u kažu Citiraj:
Evo recimo i što SPCR preporuča od tihih napajanja http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.02.2011. u 16:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | ||||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
Da se ovo ne događa ne bi bila potrebna garancija proizvođača uopće i nitko se ne bi na ništa žalio ![]() Citiraj:
![]() Vjerovao bih ti da si recimo upalio samo napajanje putem zelene i crne žice(na 24-pin konektoru) bez ičega spojenog na njega ... ali to naravno ne znači da sam savršeno uvjeren da se ne radi o napajanju. Jednostavno me iskustvo naučilo da ne vjerujem niti svojim ušima, a kamoli tuđim ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#1990 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Može jedno pitanje ? Planiram uzet radeon HD 5850 .Od ostalih komponeti iman intelov c2d e7300 klokan na 3.33 Ghz imam jedan HDD od 320 GB sata2 ,j edan DWD /RW ,4 gb rama ddr2 i wierless karticu . Koje bi napajanje trebao uzeti da to solidno tjera i da nije preskup . I da naglasim da cu kupovat u magazinrs evo vam i link da nekucate bezveze : http://www.magazinrs.hr/podkategorij...t=atx&offset=2 Zadnje izmijenjeno od: digital26. 16.02.2011. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ovako na prvu na pamet mi pada najkvalitetnije rješenje sa optimalnom snagom za tvoju konfu: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4592 Ako ti je to preskupo izjasni se koliko si para spreman izdvojiti pa ćemo dati drugu preporuku ![]()
![]() |
![]() |
#1992 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
|
![]() |
#1994 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
pozz. trebam preporuku za najkvalitetnije napajanje do 700kn. modularno i tiho po mogućnosti sa što duzom garom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Señor Audiophile
|
Znam da je malo preko navedene cifre, ali ako ovo uspiješ ugrabiti onda si stvarno sretnik http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?...X-P1-850S-NLB9 BTW to je ustvari novi TX 850 v2 koji je upravo osvanuo na JonnyGuru rivjuu ![]() EDIT: jedino nije modularno, ako ti je to od presudne važnosti. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 16.02.2011. u 20:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Señor Audiophile
|
Ha čuj za ono što nudi ... po toj cijeni je uber ... očekujem da će TX 850 sa tom unutrašnjosti ići za barem 950-1000 krznaša (kada stigne do nas). Jedino je pitanje dostupnosti ...
![]() |
#1999 | |
|
Citiraj:
![]() http://www.protis.hr/products/detail...-ss620gm/31590 http://www.hardocp.com/article/2010/...upply_review/1 Moguća alternativa: http://www.protis.hr/products/detail...s-st60fp/40917 Ali ja bih išao na Sisu.
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 17.02.2011. u 09:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Registered User
|
Izbor napajanja postaje posebno izludujuci ovih dana. Prije 6 godina kada sam zadnji puta kupovao napajanje, kupio se Chieftec i to je bilo to. Nazalost, neki dan je taj Chieftec otisao (ventilator), pa sada treba zamjenu. S obzirom da u Rijeci i nema neki veliki izbor, a dostava mi bas nije u prvom planu zbog uglavnom losih nacina placanja (nitko ne uzima kartice ili nabiju i do 20% vecu cijenu), izbor je suzen na vise-manje slijedece: Corsair CX400 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.019 Chieftec A-80 400W http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.712.063 Ili mozda dati koju kunu vise pa uzeti Seasonic SS380 http://www.ventex.hr/ProductDetails....0457&pg=G03012 Isplati li se ta razlika u cijeni? Ili mozda uzeti Zalman ZB360M kojeg su vec ranije preporucivali po drugim forumima, no on je ipak 'samo' 360W: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.737.004 Sve to treba upogoniti 5 godina staru konfiguraciju koja vjerojatno ni ne trosi vise od 300W, no zbog osjetljivosti i vaznosti podataka na racunalu napajanje mora biti izrazito sigurno (dakle, zastita od visokog napona je vazna stavka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
|
Od navedenih Seasonic bez ikakve dviojbe, btw. ovaj Corsair kojeg si linkao nema nikakve veze sa provjereno dobrim CX400W ![]()
![]() |
#2002 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Možda ovaj LC Power na akciji, cijena nije loša: LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6460GP3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2003 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2004 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() No, malo mi je nevjerojatno da jedan Corsair moze biti toliko los s novom serijom iako unutra vise nije Seasonic, a garancija s 5 godina spustena na 2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Registered User
|
Super, upravo mi je krepalo i napajanje (punjac) na laptopu, tako da ovo sada postaje ekstremna hitnoca... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Nažalost srozali su si ugled s tom serijom CX 430/500/600 ![]() ![]() bilo ih je par kom. u nekoliko dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Registered User
|
Sto mogu ocekivati od onog gornjeg Chiefteca A-80 400W? Ili je i s njima ista prica kao i s Corsairom? BTW, koje drugo napajanje vise kvalitete od Corsair CX400 mogu dobiti za te novce (cca 350 kn)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Ako nađeš igdje Corsair CX400W uzmi njega ili Seasonic 380W koji je u tom cjenovnom rangu ali i kvaliteti, a mogu ti preporučiti i OVO imam dotično i odlično napajanje za tu lovu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2009 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 | |
Premium
|
Citiraj:
ok, tnx. budem se malo strpio. nije mi o glavu. a što velite za SCYTHE Chouriki 2 650w/750W modularno u linksu?? jel to u rangu sa sisom?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|